Saltar al contenido

Συμβουλές για το «Titanfall 2» που θα σας κάνουν έναν κύριο πιλότο

31 de mayo de 2021

Η νέα κυκλοφορία του πρώτου προσώπου «Titanfall 2» της Respawn Entertainment δημιουργεί κύματα για τους αυστηρούς ελέγχους και την ευελιξία υψηλής ταχύτητας. Αυτό το παιχνίδι είναι όμως διαφορετική φυλή από το Battlefield 1. Το «Titanfall 2» επικεντρώνεται σε πολύ μικρότερους, πιο σφιχτά χάρτες και gameplay, και θα πρέπει να είστε γρήγοροι στα δάχτυλα των ποδιών σας ή να σκουπίστε κάτω από τη φτέρνα ενός Τιτάνα. Αυτές οι συμβουλές «Titanfall 2» θα σας προετοιμάσουν για μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια FPS που διατίθενται στην αγορά αυτή τη στιγμή. Όχι μόνο θα σας διδάξουμε πώς να αντιμετωπίζετε άλλους πιλότους, αλλά θα μάθετε επίσης πώς να αντιμετωπίσετε έναν εχθρικό Τιτάνα εάν είστε με τα πόδια. Προσέξτε και θα είστε κύριος πιλότος σε χρόνο μηδέν.

Χρησιμοποιήστε την ευελιξία σας

Σωσίβιο
Στο «Titanfall 2» ο χειριστής σας είναι εξοπλισμένος με μια φόρμα που σας επιτρέπει να εκτελέσετε απάνθρωπες επιδόσεις ακροβατικών. Ως αποτέλεσμα, το επίπεδο λειτουργίας στο έδαφος σας βάζει σε μεγάλο μειονέκτημα όταν αντιμετωπίζετε άλλους πιλότους. Είστε πιο γρήγορα και πιο δύσκολο να χτυπήσετε όταν χρησιμοποιείτε το σακάκι σας για να τρέχετε κατά μήκος τοίχων ή διπλό άλμα σε απίστευτα ύψη. Για να ξεκινήσετε κατά μήκος ενός τοίχου, απλά πρέπει να τρέξετε προς αυτόν και να πηδήσετε και θα ξεκινήσετε αυτόματα να τρέχετε σε αυτόν. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, θα αρχίσετε να πέφτετε από τον τοίχο, αλλά αυτό είναι όπου το σύστημα κίνησης του «Titanfall 2» μπαίνει πραγματικά στο παιχνίδι. Εάν τρέχετε στον τοίχο και έχετε ένα άλλο τείχος σε απόσταση στην αντίθετη πλευρά του οποίου τρέχετε, μπορείτε να μεταβείτε στον άλλο τοίχο και να συνεχίσετε να τρέχετε στον τοίχο. Παίρνετε επίσης ταχύτητα όταν κάνετε αυτόν τον ελιγμό, οπότε η καλύτερη μέθοδος κίνησής σας τρέχει κατά μήκος τοίχων και πηδά μεταξύ τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το τείχος για να φτάσετε σε νέα ύψη χρησιμοποιώντας τους τοίχους ως αφετηρίες. Μπορεί να χρειαστεί να συνηθίσετε, αλλά το τείχος του τοίχου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του να είστε αποτελεσματικός μαχητής στο «Titanfall 2.» Όχι μόνο ανοίγει νέα μέρη του χάρτη για εσάς που δεν θα μπορούσατε να φτάσετε διαφορετικά, η ταχύτητα και η απρόβλεπτη λειτουργία του τείχους σας καθιστούν επίσης έναν πολύ πιο δύσκολο στόχο να χτυπήσετε.

Ρυθμίστε πολλά φορτία ανάλογα με την κατάσταση

Στιγμιότυπο οθόνης Titanfall 2

Σωσίβιο
Στο «Titanfall 2» μπορείτε να ρυθμίσετε μια πληθώρα διαφορετικών φορτίων για τον Titan και τον πιλότο σας. Συνήθως οι αγώνες στην πλειονότητα των τρόπων παιχνιδιού ακολουθούν ένα καθορισμένο μοτίβο, με την μάχη να ξεκινά μόνο ως πιλότος εναντίον πιλότου. Καθώς ο αγώνας προχωρά, οι παίκτες θα γεμίσουν τους μετρητές Τιτάνα και στη συνέχεια ο γιγαντιαίος mecha θα αρχίσει να βρέχει πάνω από τον χάρτη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξισορροπήσετε τα φορτία σας. Πρέπει σίγουρα να παραμείνετε αντι-πιλότοι με το φορτίο του πιλότου σας, αλλά θα θελήσετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να καταστρέψετε έναν Τιτάνα εάν σας φέρνει σε γωνία. Με τη φόρτωση του Τιτάνα, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να το κάνετε με άλλους Τιτάνες, ενώ βεβαιωθείτε ότι οι πιλότοι δεν επιβιβάζονται στον Τιτάνα σας και το καταστρέφουν. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου την καταπολέμηση τόσο με τους πιλότους όσο και με τους Τιτάνες κατά την επιλογή του φορτίου σας και μόλις συνηθίσετε σε κάθε χάρτη, θα θελήσετε να προσαρμόσετε τα φορτία για το στυλ μάχης και σε κάθε περιοχή.

Παίξτε σύμφωνα με τη λειτουργία του παιχνιδιού σας

Στιγμιότυπο οθόνης Titanfall 2

Σωσίβιο
Κάθε λειτουργία παιχνιδιού στο «Titanfall 2» έχει τους δικούς της ιδιαίτερους στόχους και θα πρέπει να προσαρμόσετε ανάλογα. Ένα ενιαίο στυλ παιχνιδιού δεν θα σας κάνει καθολικά καλό στο παιχνίδι, οπότε θα πρέπει να λάβετε αποφάσεις που θα σας κάνουν αποτελεσματικούς στους στόχους σας. Κατά τη σύλληψη της σημαίας, θα θελήσετε να δημιουργήσετε ένα φορτίο που δίνει έμφαση στην ταχύτητα και την ευελιξία, ώστε να μπορείτε είτε να καταγράψετε τη σημαία του εχθρού είτε να προχωρήσετε με τον εχθρό και να τα βγείτε πριν να καταγράψουν τη δική σας. Το ίδιο ισχύει και για το Last Titan Standing, επειδή ακόμη και αν ο Τιτάνας σας έχει εξαλειφθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ταχύτητα και την ευελιξία σας για να πάρετε ζωτικές μπαταρίες στους Τιτάνες των υπόλοιπων συμπαίκτη σας. Για δωρεάν για όλους, συνήθως θα θέλατε ένα φορτίο που υπερέχει στην εξάλειψη των εχθρικών πιλότων όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να μην παγιδευτείτε σε μια πυρά. Η λειτουργία προσέλκυσης είναι παρόμοια, αλλά με τον εχθρικό AI να στροβιλίζεται, ίσως θελήσετε να προσθέσετε έναν μανδύα στον εξοπλισμό σας, έτσι ώστε ο εχθρικός Γκρινιάς που παίρνει ποτς δεν δίνει τη θέση σας μακριά. Αν και πιθανότατα θα επιλέξετε έναν ή δύο τρόπους παιχνιδιού ως τους αγαπημένους σας και θα τους ακολουθήσετε τις περισσότερες φορές, παίζοντας όλα αυτά θα καταλήξει να σας κάνει έναν πιο στρογγυλό παίκτη. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά κουλοχέρηδες για φορτώσεις, οπότε θα έχετε περισσότερο από αρκετό χώρο για να προσαρμόσετε ένα για κάθε λειτουργία παιχνιδιού.

Κάθε όπλο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες

Στιγμιότυπο οθόνης Titanfall 2

Σωσίβιο
Με την πρώτη ματιά, πολλά από τα όπλα του «Titanfall 2» μοιάζουν παρόμοια, οπότε μπορεί να μην σας ενδιαφέρει αν χρησιμοποιείτε L-STAR ή X-55 Devotion. Ωστόσο, καθώς παίζετε όλο και περισσότερο, θα συνειδητοποιήσετε ότι το L-STAR δεν χρειάζεται να ξαναφορτωθεί αλλά έχει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης και το X-55 Devotion ξεκινά με χαμηλό ρυθμό πυρκαγιάς, αλλά σταδιακά αυξάνει το φωτιά σε ένα από τα ταχύτερα πυροβολισμό στο παιχνίδι. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό με χειροβομβίδες. Ενώ μια καλά χρονομετρημένη Frag Grenade μπορεί να βγάλει μια ομάδα πιλότων του εχθρού και να μαγειρευτεί για να εκραγεί σε κρούση, δεν κάνει τίποτα στους Τιτάνες. Arc Grenades τυφλούς Τιτάνες και πιλότοι αναισθητοποίησης, αλλά δεν κάνουν καμία μόνιμη ζημιά. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αναποτελεσματικά όπλα και να πειραματιστείτε με αυτά για να βεβαιωθείτε ότι δεν ξοδεύετε χρόνο ισοπεδώνοντας ένα όπλο που δεν σας αρέσει.

Παίξτε την καμπάνια

Στιγμιότυπο οθόνης Titanfall 2

Σωσίβιο
Σε αντίθεση με το πρωτότυπο, το «Titanfall 2» έχει μια υπέροχη καμπάνια με έναν παίκτη. Καθώς περνάτε την καμπάνια, θα συναντήσετε όλα τα όπλα και τον εξοπλισμό που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλούς παίκτες, οπότε είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσετε σε ένα λιγότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον προτού δώσετε μια περιστροφή για πολλούς παίκτες. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι τα φορτία Titan που θα χρησιμοποιήσετε στην καμπάνια. Ενώ το πιλοτικό όπλο διαφέρει πολύ, ενώ παίζετε ως πιλότος θα εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τα ίδια χειριστήρια και να έχετε πολλές από τις ίδιες ικανότητες. Με το Titan’s, διαφορετικά φορτία μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ διαφορετικούς ελέγχους και δυνατότητες. Ορισμένα Titan loadouts υπερέχουν ως μάχης σε κοντινή απόσταση ή άμυνα, ενώ άλλα είναι μεγάλης εμβέλειας και καθαρά επιθετικά. Το να συνηθίσετε να χρησιμοποιείτε αυτά τα φορτία απαιτεί χρόνο και το καλύτερο μέρος για να το κάνετε είναι η καμπάνια ενός παίκτη όπου θα έχετε πολλούς τιτάνες που ελέγχονται από AI.

Μην φοβάστε τους εχθρικούς Τιτάνες

Στιγμιότυπο οθόνης Titanfall 2

Σωσίβιο
Σε πολλούς παίκτες, αν παίζετε ως πιλότος είναι εύκολο να εκφοβιστείτε από το μέγεθος και την αγριότητα ενός εχθρικού Τιτάνα. Αυτό είναι με καλό λόγο, ένας Τιτάνας μπορεί να σκοτώσει σχεδόν ένα χτύπημα ενός πιλότου και τα πιλοτικά σας όπλα δεν θα είναι κοντά σε έναν αγώνα του Τιτάνα. Ωστόσο, ακόμη και ως πιλότος, μπορεί να πέσει ένας Τιτάνας. Εάν χρησιμοποιείτε ένα MGL στο φορτίο σας, οι μαγνητικές χειροβομβίδες θα επιδιώκουν έναν Τιτάνα, αρκεί να στοχεύετε προς την κατεύθυνσή του. Αυτό μειώνει την ανάγκη σας για ακρίβεια σχεδόν στο μηδέν, ενώ εσείς ως πολύ μικρότερος στόχος μπορείτε να τρέχετε κύκλους γύρω από τον Τιτάνα και να πατάτε στο κάλυμμα ενώ χτυπάτε με χειροβομβίδες. Εάν μπορείτε να φτάσετε αρκετά κοντά, μπορείτε επίσης να ανεβείτε σε έναν εχθρικό Τιτάνα. Εάν επιτύχετε, θα μπορείτε να αφαιρέσετε την μπαταρία της, η οποία θα την αποδυναμώσει. Εάν λάβετε μια δεύτερη επιτυχημένη σανίδα, μπορείτε να πετάξετε μια χειροβομβίδα και να την καταστρέψετε αμέσως. Λάβετε υπόψη σας, ωστόσο, ένα από τα προνόμια του Τιτάνα κάνει τον Τιτάνα να εκραγεί σε πυρηνική φωτιά όταν καταστραφεί, οπότε αν το επιβιβαστείτε, θα πεθάνετε επίσης.

Να γνωρίζετε το οπτικό σας αποτύπωμα

Στιγμιότυπο οθόνης Titanfall 2

Σωσίβιο
Το να μένεις κρυμμένο και να τονίζεις άλλους είναι ένα μεγάλο μέρος του να μένεις ζωντανός στο «Titanfall 2.» Κανονικά, οι πιλότοι επισημαίνονται όταν βρίσκονται στο όραμά σας, καθιστώντας τους εύκολο να εντοπίσουν και να σκοτώσουν. Υπάρχουν όμως ικανότητες που θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τους πιλότους έξω από την άμεση όρασή σας και κάποιες που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε κρυμμένοι, ακόμη και σε απλή όραση. Ένα από τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στη φόρτωση του πιλότου σας είναι το Pulse Blade. Αυτό το μαχαίρι ρίχνει σφυγμούς σόναρ που θα σας οδηγήσουν σε εχθρούς στο εύρος των αποτελεσμάτων του. Το μειονέκτημα όμως είναι ότι το Pulse Blade αποκαλύπτει επίσης τη θέση σας και τη θέση των φίλων σας. Το αντίθετο του Pulse Blade είναι η συσκευή Cloaking. Αυτό το στοιχείο σάς δίνει μια σύντομη περίοδο αόρατου, η οποία σας επιτρέπει είτε να υποχωρήσετε από εχθρούς που προσπαθούν να σας βγάλουν έξω είτε να πάρετε την πτώση σε κάποιον που παρακολουθείτε. Ο μανδύας έχει επίσης μια αδυναμία, αν, αν κάνετε διπλό άλμα ενώ είστε μανδύα, θα αφήσετε ένα ίχνος εξάτμισης και οι εχθροί μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να σας εντοπίσουν. Επίσης, η εκτόξευση σας προκαλεί αυτόματα απομάκρυνση, οπότε πρέπει να περιμένετε τον τέλειο χρόνο να πυροβολήσετε.

Ο Τιτάνας σας είναι ο σύντροφός σας

Στιγμιότυπο οθόνης Titanfall 2

Σωσίβιο
Όταν καλείτε τον Τιτάνα σας, υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Μπορείτε να επιβιβαστείτε στον Τιτάνα και να τον ελέγξετε χειροκίνητα, ή μπορείτε να τον αφήσετε να ενεργήσει μόνος του είτε ως εταίρος μάχης είτε ως απόσπαση της προσοχής, ώστε να μπορείτε να βγείτε από έναν εχθρό με τα πόδια. Λάβετε υπόψη ότι όλα αυτά είναι έγκυρες επιλογές, και σε κάποιο σημείο, όλα θα είναι αποτελεσματικά. Ο Τιτάνας σας είναι ο σύντροφός σας και είναι εκεί για να σας βοηθήσει να κάνετε την πιο αποτελεσματική μονάδα μάχης που μπορείτε να είστε.

Μείνετε παγωμένοι!

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές και σίγουρα θα βελτιώσετε το παιχνίδι σας για πολλούς παίκτες. Το Titanfall 2 είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι από το πρόσφατο Battlefield 1 και αν προέρχεστε από αυτό το παιχνίδι, φροντίστε να στρέψετε το μυαλό σας σε ένα πιο ευέλικτο σύνολο. Ευτυχισμένο κυνήγι, πιλότος!