Saltar al contenido

Συμβουλές και στρατηγικές Lords of Waterdeep

5 de mayo de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Λόρδοι του Waterdeep είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής που έχει οριστεί στα Forgotten Realms, a Μπουντρούμια & Δράκοι ρύθμιση καμπάνιας που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τον σχεδιαστή Ed Greenwood στη δεκαετία του 1960. Ως ένας από τους μασκοφόρους άρχοντες του Waterdeep, ευθυγραμμίζεστε με έναν μυστικό μέντορα, στη συνέχεια στρατολογείτε και στέλνετε πράκτορες για να χτενίσετε την πόλη για τους τυχοδιώκτες να πραγματοποιήσουν αποστολές και να σαμποτάρουν τους αντιπάλους σας με απατεώνες και ίντριγκες.

Playdek, Inc.
Μία από τις διασκεδαστικές πτυχές του Λόρδοι του Waterdeep είναι πώς παίζει διαφορετικά κάθε παιχνίδι. Δεν υπάρχει καμία τέλεια στρατηγική επειδή κάθε παιχνίδι έχετε έναν διαφορετικό μέντορα και εστιάζετε σε διαφορετικούς τύπους αποστολών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σχεδιάσετε τη στρατηγική σας μετά την έναρξη του παιχνιδιού. Και αυτό γίνεται πιο ενδιαφέρον μόνο αν παίζετε με τις επεκτάσεις. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αξιοποιήσετε καλύτερα τους αντιπάλους σας. Αυτός ο οδηγός ισχύει για την έκδοση υπολογιστή του Λόρδοι του Waterdeep.

Εστιάστε στα ερωτήματά σας

Το παιχνίδι ξεκινά με την αποκάλυψη του κυρίου σας, κάτι που συνήθως σημαίνει ένα μπόνους για αποστολές δύο διαφορετικών τύπων. Αυτοί είναι οι τύποι αποστολών στις οποίες θέλετε να επικεντρωθείτε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι μια καλή στρατηγική για να εστιάσετε το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής σας σε έναν μόνο τύπο αναζήτησης. Έτσι, εάν λάβετε τον Durnan the Wanderer, ο οποίος δίνει μπόνους για το εμπόριο και τον πόλεμο, μπορεί να επικεντρωθείτε στον πόλεμο, ο οποίος χρησιμοποιεί κυρίως μαχητές για να πραγματοποιήσει τις αποστολές.

Ορισμένα ερωτήματα είναι καλύτερα στην αρχή

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε κατά την έναρξη ενός νέου παιχνιδιού είναι να αξιολογήσετε τις αποστολές που έχετε στην αρχή και ποιες αποστολές είναι διαθέσιμες στο ταμπλό. Μερικά είναι καλύτερα όσο νωρίτερα τα λύσετε, όπως μια αναζήτηση που σας δίνει μια ανταμοιβή κάθε φορά που ολοκληρώνετε μια εργασία.

Αγοράστε ένα κτίριο νωρίς στο παιχνίδι

Παίρνετε περισσότερα από τα κτίρια όσο νωρίτερα τα αγοράζετε, οπότε είναι πιο πολύτιμα στους πρώτους γύρους του παιχνιδιού. Εάν υπάρχει ένα κτίριο που παρέχει στους τυχοδιώκτες του ίδιου τύπου, πρέπει να ολοκληρώσετε τις αναζητήσεις για τον άρχοντά σας, η αγορά του στους πρώτους γύρους σημαίνει περισσότερες αποστολές που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Υπολογίστε πάντα τους πόντους νίκης

Τελικά, οι πόντοι νίκης είναι το κλειδί για τη νίκη Λόρδοι του Waterdeep. Οι τυχοδιώκτες αξίζουν έναν βαθμό και κερδίζετε έναν βαθμό για κάθε δύο νομίσματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο για να υπολογίσετε ποια αναζήτηση δίνει τις καλύτερες ανταμοιβές. Εάν μια αναζήτηση απαιτεί τέσσερις τυχοδιώκτες και τέσσερα νομίσματα, για παράδειγμα, έχει κόστος έξι πόντων νίκης. Εάν δίνει μόνο οκτώ πόντους νίκης, κερδίζετε μόνο δύο πόντους για την ολοκλήρωση της αποστολής. Εάν κερδίσει οκτώ πόντους νίκης και δύο μαχητές, κερδίζετε αποτελεσματικά τέσσερις πόντους για την αναζήτηση.

Μερικές φορές, αξίζει τον κόπο να κάνετε μια αναζήτηση εκτός του Λόρδου σας

Αυτό συμβαδίζει με τον υπολογισμό των πόντων νίκης. Ορισμένες αποστολές έχουν χαμηλό κόστος, απαιτούν μόνο λίγους τυχοδιώκτες και απονέμουν ένα σωστό ποσό πόντων νίκης. Έτσι, εάν δείτε μια αναζήτηση που απαιτεί έναν μάγο, έναν κλέφτη και έναν μαχητή, και δίνει οκτώ πόντους, μην ανησυχείτε για το μπόνους του κυρίου σας, απλώς πηγαίνετε για αυτό.

Η πώληση τυχοδιώξεων μπορεί να είναι μια καλή προσφορά

Εάν ένας αντίπαλος παίξει μια κάρτα Intrigue που προσφέρει πόντους νίκης για τους τυχοδιώκτες, αυτό είναι συνήθως μια καλή ανταλλαγή. Παίρνετε περισσότερους πόντους νίκης από ό, τι αξίζει ο τυχοδιώκτης ή το κέρμα. Όμως, προσέξτε για το κρυφό αλίευμα. Ενώ κερδίζετε περισσότερους πόντους νίκης από αυτούς που αξίζουν οι τυχοδιώκτες, ο αντίπαλός σας τους παίρνει δωρεάν, οπότε κερδίζει και πόντους νίκης. Και πλησιάζουν επίσης στην επίλυση μιας αποστολής.

Πάντα να προσέχετε τους αντιπάλους σας

Αυτή η προσφορά τεσσάρων πόντων νίκης για τέσσερα νομίσματα μπορεί να αξίζει τον κόπο μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, εάν το άτομο που σας δίνει τη συμφωνία είναι πολύ πίσω στους συνολικούς πόντους νίκης. Θα σας ζητηθεί επίσης να δώσετε πόρους σε έναν αντίπαλο αφού παίξετε συγκεκριμένα χαρτιά Intrigue. Γνωρίζοντας ποιος τύπος αποστολών αναζητούν οι αντίπαλοί σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τον καλύτερο παίκτη για να λάβετε αυτούς τους πόρους. Για παράδειγμα, εάν ένας αντίπαλος ολοκληρώνει τις αποστολές Arcana, δεν θέλετε να του δώσετε έναν μάγο!

Επικεντρωθείτε στη μεγάλη πληρωμή στους τελευταίους λίγους γύρους

Οι πρώτοι δυο γύροι του παιχνιδιού είναι εξαιρετικοί για την ολοκλήρωση των αποστολών με ανταμοιβές πόντων χωρίς νίκη, όπως μια πλοκή αποστολής που δίνει επιπλέον πόντους νίκης όταν ολοκληρώνει περισσότερες αποστολές αυτού του τύπου. Όμως, στο τέλος του παιχνιδιού, θέλετε να κερδίσετε αυτές τις ανταμοιβές 20 και 25 πόντων.

Το Cascading Quests είναι ο γρηγορότερος δρόμος για τη νίκη

Δεν δίνουν όλες οι αποστολές μόνο πόντους νίκης. Μερικοί σας δίνουν πίσω τους τυχοδιώκτες. Η ολοκλήρωση μιας αποστολής που σας δίνει τέσσερις πολεμιστές και η χρήση αυτών των πολεμιστών για να ολοκληρώσετε μια δεύτερη αποστολή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συγκεντρώσετε πολλούς πόντους νίκης. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από το να ολοκληρώσετε αυτήν την πρώτη αναζήτηση και να μην ξέρετε τι να κάνετε με όλους αυτούς τους πολεμιστές.

Μην ξεχάσετε για το λιμάνι Waterdeep

Το να παίζετε κάρτες Intrigue είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε «δωρεάν» πόρους. Θυμηθείτε, πρέπει να αναθέσετε ξανά αυτόν τον πράκτορα στο τέλος του γύρου, οπότε δεν εγκαταλείπετε πόρους για να παίξετε το φύλλο. Ίσως να μην πάρετε τον πόρο που αναζητάτε, καθώς κάποιος άλλος παίκτης μπορεί να το πάρει αφού παίξετε την κάρτα Intrigue, αλλά θα πάρετε κάτι από αυτό. Εάν πρέπει να ολοκληρώσετε μια αποστολή, πηγαίνετε για αυτούς τους πόρους στην αρχή του γύρου, διαφορετικά, το να παίζετε κάρτα Intrigue μπορεί να είναι η καλύτερη κίνηση.

Έρευνες, Έρευνες, Έρευνες

Λόρδοι του Waterdeep είναι ένα παιχνίδι αποστολών και ο παίκτης με τις καλύτερες αποστολές κερδίζει συχνά. Η επιλογή «Επαναφορά ερωτήσεων» στο Cliffwatch Inn μπορεί να είναι μια ισχυρή κίνηση εάν δεν βλέπετε μια καλή αναζήτηση στο ταμπλό και δεν σας αρέσουν εκείνες που έχετε στο χέρι σας. Θυμηθείτε να υπολογίσετε αυτούς τους πόντους νίκης για να εντοπίσετε την καλύτερη αποστολή και θυμηθείτε να μετρήσετε το μπόνους Lord στον υπολογισμό.