Saltar al contenido

Συμβουλές, κόλπα και συμβουλές για το «Bravely Default» στο Nintendo 3DS

2 de junio de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Το «Bravely Default» είναι ένα παιχνίδι ρόλων (RPG) για το Nintendo 3DS της Square-Enix. Με πολλούς τρόπους, το σύστημα μάχης με βάση τις στροφές, οι τυχαίες συναντήσεις και οι τέσσερις «περασμένοι ήρωες» θυμούνται μια εποχή που τα RPG ήταν απλά κατανοητά και παίζοντας. Από την άλλη πλευρά, το «Bravely Default» προσφέρει επίσης πολλές παραλλαγές στην κλασική φόρμουλα RPG – αρκετή για να δικαιολογήσει μια μικρή λίστα με εύχρηστα κόλπα και συμβουλές. Εάν σκοπεύετε να εργαστείτε μέσω αυτού του μοναδικού παιχνιδιού από το Square-Enix, ακολουθούν μερικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να κάνετε γενναίες επιθέσεις εχθρού και την οικονομία εντός του παιχνιδιού.

kalodiozois / Brianna Gilmartin

Λήψη και αναπαραγωγή της επίδειξης από το Nintendo 3DS eShop

Το «Bravely Default» διαθέτει μια επίδειξη 3DS την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το Nintendo 3DS eShop. Ωστόσο, ενώ οι περισσότερες επιδείξεις σας προσφέρουν απλώς ένα απόσπασμα του πλήρους παιχνιδιού, η προεπισκόπηση «Bravely Default» είναι μια αυτόνομη περιπέτεια. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να δώσει στους παίκτες μια γεύση για το πώς λειτουργεί το μοναδικό σύστημα μάχης «Bravely Default». Προσφέρει επίσης μια μεγάλη ποικιλία «Jobs» (δεξιότητες τάξης) που μπορείτε να αλλάξετε εν κινήσει, προσφέροντάς σας την ευκαιρία να αποφασίσετε για τα αγαπημένα σας πριν κάνετε μια πλήρη περιπέτεια. Εάν ολοκληρώσετε το demo, θα λάβετε μπόνους αντικείμενα «head start» και πανοπλία που μπορούν να μεταφερθούν στο πλήρες παιχνίδι. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε μέρος του πληθυσμού σας από το μίνι παιχνίδι ανακαίνισης της πόλης Norende (έως είκοσι άτομα).

Δημιουργήστε καταστήματα όπλων, πανοπλίες και αξεσουάρ Norende

Νωρίς στο παιχνίδι, σας δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσετε να αναζωογονείτε τη γενέτειρα του Tiz, Norende. Μην αγνοείτε αυτό το φαινομενικά ασήμαντο μίνι παιχνίδι. είναι το κλειδί σας για κάποιο φοβερό εξοπλισμό που θα σας εξυπηρετήσει καθ ‘όλη τη διάρκεια της περιπέτειας σας. Για να αγοράσετε προϊόντα που κατασκευάζονται στο Norende, μιλήστε με τον Adventurer. Είναι ο άντρας που σώζει το παιχνίδι με κόκκινο χρώμα που κρέμεται στις περισσότερες πόλεις και μπουντρούμια.

Στρατολογήστε Norende Villagers

Υπάρχουν δύο τρόποι για την πρόσληψη χωρικών της Norende: StreetPass με άλλους παίκτες «Bravely Default» ή πρόσληψη ατόμων μέσω σύνδεσης Wi-Fi. Εάν ζείτε σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή, η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Μιλήστε με τον Adventurer και επιλέξτε Σώσει. Στη συνέχεια επιλέξτε Ενημέρωση δεδομένων από το υπομενού. Μπορείτε να ενημερώσετε τα δεδομένα σας μία φορά την ημέρα. Λάβετε υπόψη ότι η ενημέρωση επιτρέπει τόσο τους χωρικούς όσο και τους Νέμεσες στην πόλη σας.

Δώστε προσοχή στα επίπεδα της Nemeses πριν συμμετάσχετε

Όταν ενημερώνετε τα δεδομένα σας για το Norende ή συναντάτε νέους χωρικούς μέσω του StreetPass, τα τέρατα που ονομάζονται «Nemeses» θα κάνουν επίσης μια άθλια εμφάνιση. Ενώ αυτά τα θηρία δεν θα σας ενοχλήσουν εάν δεν τα ενοχλείτε, μπορείτε να τα κατεβάσετε για μια πρόσθετη πρόκληση. Όταν επισκέπτεστε το Norende, απλώς αγγίξτε ένα τέρας και επιλέξτε Πάλη! Πριν το κάνετε, ωστόσο, δώστε προσοχή στο επίπεδο του Νέμεσι! Μερικά από αυτά είναι αστρονομικά ισχυρά και πεθαίνουν σε έναν αγώνα Νέμεσις θεωρείται κανονικός θάνατος στο παιχνίδι. Μπορείτε να «στείλετε» Nemeses online για να επισκεφθείτε άλλες πόλεις, αν και κάτι τέτοιο δεν προκαλεί στην πραγματικότητα το τέρας να εγκαταλείψει τη δική σας πόλη.

Προστατέψτε τα Nemeses που θέλετε να διατηρήσετε

Μέχρι επτά Nemeses μπορούν να ζήσουν ταυτόχρονα στο Norende. Όταν φτάσει ένα όγδοο, αντικαθιστά τον παλαιότερο Νέμεση. Εάν υπάρχει ένα Nemeses που θέλετε να συνεχίσετε για να παλέψετε αργότερα, αγγίξτε το και επιλέξτε Προστατεύω. Αυτό θα αποτρέψει το Nemesis να ωθηθεί από την ουρά. Αυτή είναι μια καλή τεχνική που πρέπει να θυμάστε εάν το επίπεδο 99 Nemeses συνεχίζει να φτάνει στο χωριό σας και θέλετε να διατηρήσετε έναν καβάλο που βρίσκεται σε ένα εύχρηστο επίπεδο 25.

Μπόνους γενναίος για μάχη

Το «Bravely Default» ονομάζεται για το σύστημα μάχης του, το οποίο σας επιτρέπει να «γενναίνετε» τον κίνδυνο ή «προεπιλογή» εναντίον του. Εάν προεπιλεγείτε, παραλείπετε τη σειρά σας, αλλά αποθηκεύετε ένα «γενναίο σημείο» ενώ υπερασπίζετε τον κίνδυνο. Μπορείτε να κερδίσετε έως και τρία γενναία σημεία εκτός από την κανονική σας σειρά. Με άλλα λόγια, εάν έχετε τρία γενναία σημεία, μπορείτε να πραγματοποιήσετε έως και τέσσερις ενέργειες με μία μόνο σειρά, αφού επιλέξετε «γενναίος» στο μενού μάχης.

Εδώ είναι το kicker: Όχι έχω να συγκεντρώσετε γενναία σημεία για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία «γενναία». Μπορείτε να επιλέξετε γενναία ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της μάχης και να ενεργήσετε τέσσερις φορές με μία στροφή. Ωστόσο, εάν δεν έχετε αρκετούς γενναίους πόντους στην ουρά, θα έχετε έλλειμμα για όσες στροφές έχετε πάρει. Εάν δεν ενεργείτε προσεκτικά, ενδέχεται να μην μπορείτε να ενεργήσετε για αρκετές στροφές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στον εχθρό να πάρει ένα μεγάλο κομμάτι από εσάς. Ωστόσο, η γενναιοδωρία είναι ένας μικρός κίνδυνος που μπορεί να φέρει τεράστιες ανταμοιβές. Μπορείτε να κερδίσετε μπόνους αν έχετε καλή απόδοση στη μάχη. Για παράδειγμα, εάν νικήσετε όλους τους εχθρούς με μια σειρά, κερδίζετε περισσότερη εμπειρία. Και αν κερδίσετε μια μάχη χωρίς να πάρετε ζημιά, κερδίζετε μερικούς περισσότερους πόντους εργασίας. Η γενναιοδωρία μπορεί να σας βοηθήσει να κατακτήσετε τους εχθρούς με τη γρήγορη απόδοση που απαιτείται για αυτά τα μπόνους. Λάβετε υπόψη αυτό, ειδικά όταν αντιμετωπίζετε γνωστούς εχθρούς.

Προσαρμόστε τη δυσκολία του παιχνιδιού ανά πάσα στιγμή για να ταιριάζει στις ανάγκες σας

Υπάρχουν όλα τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παίξετε με τις ρυθμίσεις δυσκολίας «Bravely Default’s». Από το κύριο μενού του παιχνιδιού (Χ στο προεπιλεγμένο σχήμα ελέγχου), επιλέξτε Διαμόρφωση. Στη συνέχεια επιλέξτε Δυσκολία. Από αυτό το μενού, μπορείτε να προσαρμόσετε τη δυσκολία του παιχνιδιού. Όσο ευκολότερη είναι η ρύθμιση, τόσο ισχυρότεροι είναι οι εχθροί και τόσο περισσότερα σημεία έχουν.

Προσαρμόστε το ρυθμό τυχαίας συνάντησης ανά πάσα στιγμή

Ίσως να λυπηθείτε όταν ακούσατε για πρώτη φορά το «Bravely Default» να έχει τυχαίες συναντήσεις – σποραδικές μάχες με εχθρούς που ξεπροβάλλουν από το πουθενά. Αυτό το αρχαϊκό σύστημα μάχης έρχεται με μια μοντέρνα συστροφή, ωστόσο: Μπορείτε να προσαρμόσετε το ποσοστό συνάντησης στο Δυσκολία μενού. Ορίστε το τόσο υψηλό ή όσο χαμηλότερο θέλετε. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να παλέψετε για να γίνει το κόμμα σας πιο δυνατό.

Η ικανότητα ελεύθερου επαγγελματία «Dungeon Master» είναι κρίσιμη για ορισμένα μπουντρούμια

Όταν λάβετε τις πρώτες σας δουλειές, πιθανότατα θα θελήσετε να μεταβείτε στα νέα σας ρούχα το συντομότερο δυνατό. Αυτό είναι εντάξει, αλλά μην ξεχνάτε τον ταπεινό Freelancer. Η τάξη αποκτά μια πολύ βολική ικανότητα στο επίπεδο εργασίας τέσσερα που ονομάζεται Δάσκαλος μπουντρούμι. Το Dungeon Master σάς επιτρέπει να πλοηγηθείτε ακίνδυνα μέσα σε παγίδες μπουντρούμι όπως αμμοβολή (που πλήττουν το πάρτι σας με την κατάσταση «τυφλή»), έλη δηλητηρίων (που πλήττουν ολόκληρο το πάρτι σας με «δηλητήριο» όποτε μπαίνετε σε αυτά) και πολλά άλλα. Δεδομένου ότι η θεραπεία του πάρτι σας κάθε φορά που κάνετε λάθος βήμα γίνεται ενοχλητικό γρήγορα (για να μην αναφέρουμε ακριβό), το Dungeon Master είναι μια ανεκτίμητη ικανότητα να έχεις.

Θέλετε να αλέσετε; Δοκιμάστε τις Αυτόματες μάχες

Η άλεση για επίπεδα και σημεία εργασίας μπορεί να είναι λίγο δουλειά (ή καταπραϋντική, ανάλογα με την προσωπικότητά σας), αλλά οι αυτόματες μάχες «Bravely Default’s» κάνουν το άλεσμα. Αφού εισαγάγετε τις εντολές μάχης που θέλετε, απλώς πατήστε Γ στην επόμενη σειρά σας. Οι μαχητές σας θα εκτελέσουν τις ίδιες παραγγελίες που είχαν δοθεί στην προηγούμενη σειρά. Δεν χρειάζεται να κάνετε εντολές με κάθε νέα μάχη. Απλώς πατήστε Γ στην αρχή του αγώνα. Και αν έχετε ποτέ πρόβλημα, πατήστε Γ και πάλι για να διακόψετε τη μάχη και να αλλάξετε τις εντολές σας. Περιττό να πούμε ότι η αυτόματη μάχη δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή όταν αντιμετωπίζετε ένα αφεντικό ή αντιμετωπίζετε νέους εχθρούς σε άγνωστη περιοχή.

Επιταχύνετε τις μάχες

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή για άλεση: Το πάτημα αριστερά ή δεξιά στο 3DS d-pad επιταχύνει τη μάχη ή την επιβραδύνει. Όταν βρίσκεστε στη μέγιστη ταχύτητα, ακόμη και κουραστικές μάχες αναβοσβήνουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο μοναχός είναι μια εξαιρετική πρώιμη τάξη

Ένα από τα πρώτα μαθήματα εργασίας στα οποία έχετε πρόσβαση στο «Bravely Default» είναι ο Μοναχός. Ο Μοναχός είναι ένας γρήγορος χαρακτήρας με υψηλή ταχύτητα και μια σκληρή βασική επίθεση. Επιπλέον, επιτίθενται καλύτερα με γυμνές γροθιές (έως ότου βρείτε μερικά όπλα σαν νύχι), εξοικονομώντας σας μια δέσμη με όπλα και πανοπλίες. Εγγραφείτε ένα νωρίς!

Γενναία συντόμευση

Μία ακόμη συμβουλή για άλεση επιπέδων: Πατήστε μεγάλο στο Nintendo 3DS σας για γενναία και Ρ από προεπιλογή. Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν την παραγγελία στο ρυθμίσεις μάχης επιλογή στο διαμόρφωση μενού.

Εναλλαγή μεταξύ ιαπωνικών και αγγλικών φωνητικών ηθοποιών (και αλλαγή κειμένου, πάρα πολύ)

Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ ιαπωνικής και αγγλικής φωνής που ενεργεί ανά πάσα στιγμή επιλέγοντας ρυθμίσεις μηνυμάτων από το διαμόρφωση μενού. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το κείμενο στην οθόνη σε μία από πολλές γλώσσες. Δεν είναι ένας παγκοσμιοποιημένος κόσμος υπέροχος;

Κάντε εκπαιδευτικά ερωτήματα για αντικείμενα

Εκπαιδευτικές αποστολές (προσβάσιμες μέσω του μενού της κάτω οθόνης, όπου μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο Norende και στο μενού αποθήκευσης) σας ανταμείβουν με αντικείμενα για την εκτέλεση ορισμένων εύκολων εργασιών, π.χ. «Εξοπλισμός όπλου και στα δύο χέρια.» Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε πολύτιμα αντικείμενα, ενώ μαθαίνετε για τους μηχανισμούς «Bravely Default’s».

Καλα να περνας!

Το σύστημα μάχης «Bravely Default» μπορεί να φαίνεται εκφοβιστικό στην αρχή, για να μην πούμε τίποτα για όλες τις δουλειές στις οποίες επιτρέπεται τελικά να διαλέξετε (επίσης προκαλεί δέος αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το παραδοσιακό σύστημα εργασίας της σειράς «Final Fantasy»).

Μην φρικάρεις

Τόσο η επίδειξη όσο και το πλήρες παιχνίδι φροντίζουν να σας διευκολύνουν στη δράση. Είναι πολύ δύσκολο να χάσεις εναντίον πρώτων εχθρών και χρειάζεται λίγος χρόνος για να πετάξεις εναντίον πραγματικά τρομερών εχθρών.

Θυμάμαι: Μπορείτε να προσαρμόσετε τη δυσκολία του παιχνιδιού ανά πάσα στιγμή και τα όπλα της Norende μπορούν να βοηθήσουν πολύ. Και ακόμα κι αν επιλέξετε να μην αναπτύξετε το Norende, δεν ιδρώνετε! Θα τα πάτε καλά με τον κανονικό εξοπλισμό του παιχνιδιού. Όποτε κολλάτε σε κάτι, διαβάστε την εγκυκλοπαίδεια της Ringabel (προσβάσιμη μέσω του μενού της κάτω οθόνης). Είναι γεμάτο από σύντομες, εύληπτες οδηγίες που θα σας επαναφέρουν στο δρόμο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Βγες γενναία.