Saltar al contenido

Συμβουλές πληκτρολογίου iPad και συντομεύσεις έξυπνου πληκτρολογίου

29 de mayo de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Το σπουδαίο πράγμα για το πληκτρολόγιο οθόνης iPad είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο να πληκτρολογείτε από το πληκτρολόγιο iPhone. Ενώ ένα ασύρματο φυσικό πληκτρολόγιο εξακολουθεί να είναι προτιμότερο για μεγαλύτερα έγγραφα, είναι αρκετά απλό να πληκτρολογήσετε ένα μακρύ email στο iPad. Αλλά για όσους θέλουν πραγματικά να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις συσκευές τους, ακολουθούν μερικές συντομεύσεις πληκτρολογίου που μπορούν να σας κάνουν να πληκτρολογείτε γρηγορότερα και να σας επιτρέπουν να αποκτήσετε πιο γρήγορα ορισμένα ειδικά πλήκτρα. Αυτός ο οδηγός ισχύει για iOS 12+.

Συντομεύσεις πληκτρολογίου οθόνης iPad

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να επιταχύνετε την πληκτρολόγηση στο πληκτρολόγιο της οθόνης είναι να μάθετε όλα τα διαφορετικά μικρά κόλπα και συντομεύσεις που μπορούν να κάνουν ολόκληρη τη διαδικασία πολύ πιο γρήγορη.

Σωσίβιο

Τελειώστε τις προτάσεις πιο γρήγορα

Μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο διαστήματος δύο φορές στη σειρά στο τέλος μιας πρότασης και το iPad θα εμφανίσει μια τελεία, ένα κενό διάστημα και θα ενεργοποιήσετε το πλήκτρο κεφαλαίων, ώστε να είστε έτοιμοι για την επόμενη πρόταση.

Παράλειψη της Αποστόλης

Δεν υπάρχει ανάγκη για απόστροφο στις συστολές σας όταν έχετε αυτόματο διορθωτικό ορθογραφίας. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε «Im» για «I’m» και «cant» for «cannot» και να αφήσετε το iPad να κάνει την επιπλέον δουλειά για εσάς.

Πρόσβαση σε ειδικά σύμβολα

Σε ένα iPad Pro, μπορείτε να πληκτρολογήσετε αυτά τα ειδικά σύμβολα πάνω από τους αριθμούς σύροντας προς τα κάτω το πλήκτρο ή κρατώντας το δάχτυλό σας κάτω στο πλήκτρο για να δημιουργήσετε ένα αναδυόμενο παράθυρο με το ειδικό σύμβολο.

Γρηγορότερα εισαγωγικά

Εδώ είναι ένα τακτοποιημένο τέχνασμα πληκτρολογίου για να βάλετε κάτι σε εισαγωγικά: απλώς πατήστε παρατεταμένα το ερωτηματικό / το πλήκτρο τελείας στην κανονική διάταξη για διπλά εισαγωγικά ή αν θέλετε μεμονωμένα εισαγωγικά, πατήστε παρατεταμένα το θαυμαστικό / κόμμα.

Ειδικές πινελιές

Χρειάζεστε ειδικές πινελιές; Μπορείτε να λάβετε με ειδικά σημάδια έμφασης για συγκεκριμένη υποστήριξη γλώσσας πατώντας και κρατώντας πατημένο το αντίστοιχο πλήκτρο γραμμάτων.

Εύκολα αποσπάσματα έναρξης και λήξης

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να εισαγάγετε εισαγωγικά και τελικά εισαγωγικά; Στη διάταξη αριθμών, απλώς πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο εισαγωγής για εισαγωγικά και τέλος. Πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο μεμονωμένης προσφοράς για τις ίδιες επιλογές για μεμονωμένα εισαγωγικά. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε έμφαση χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική στο μοναδικό πλήκτρο προσφοράς.

Για πολύγλωσσους χρήστες

Στη διάταξη αριθμών, μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα το θαυμαστικό για ένα ανάποδο θαυμαστικό και το ερωτηματικό για ένα ανάποδο ερωτηματικό. Αλλά για όσους αγαπούν τις παύσεις τους, το τέχνασμα επιλογής είναι να κρατάτε πατημένο το πλήκτρο τελείας στη διάταξη αριθμών για να φτάσετε σε μια έλλειψη.

Πώς να πληκτρολογήσετε γρήγορα αριθμούς

Έχετε κουραστεί να γυρίζετε μπρος-πίσω από γράμματα σε αριθμούς; Αντί να πατήσετε το πλήκτρο «.? 123» για να βρείτε τους αριθμούς, κρατήστε το δάχτυλό σας προς τα κάτω και έπειτα σύρετε το δάχτυλό σας στο κλειδί που χρειάζεστε. Όταν αφήσετε το δάχτυλό σας, το iPad θα παράγει τον χαρακτήρα σας και θα επιστρέψει αυτόματα στην αρχική διάταξη του πληκτρολογίου. Μπορείτε επίσης να κάνετε το πάτημα παρατεταμένου πλήκτρου στο πλήκτρο shift για να λάβετε γρήγορα ένα κεφαλαίο γράμμα.

Δημιουργήστε τις δικές σας συντομεύσεις

Δεν χρειάζεται να βασίζεστε μόνο σε αυτές τις συμβουλές. Η Apple σας διευκολύνει να δημιουργήσετε τις δικές σας συντομεύσεις στο πληκτρολόγιο του iPad.

Μην ξεχάσετε τα κουμπιά συντόμευσης στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου

Στιγμιότυπο οθόνης ενός email σε μεσαία σύνθεση με το πληκτρολόγιο iOS

Εάν κοιτάξετε πάνω από την επάνω γραμμή γραμμάτων, θα δείτε μια σειρά πλήκτρων συντόμευσης. Στην αριστερή πλευρά, υπάρχουν δύο βέλη που καμπυλώνουν σε μισούς κύκλους. Το βέλος που στρέφεται προς τα αριστερά είναι ένα πλήκτρο αναίρεσης, το οποίο θα αναιρέσει την τελευταία αλλαγή που κάνατε ένα έγγραφο. Το βέλος που στρέφεται προς τα δεξιά είναι ένα πλήκτρο επανάληψης, το οποίο θα «αναιρέσει» μια ενέργεια αναίρεσης. Στα δεξιά αυτών των δύο κουμπιών υπάρχει ένα κουμπί που μοιάζει με ένα κομμάτι χαρτί μπροστά από ένα πρόχειρο. Αυτό είναι το κουμπί επικόλλησης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να επικολλήσετε ό, τι υπάρχει στο εικονικό πρόχειρο στο έγγραφο. Στην άλλη πλευρά του πληκτρολογίου υπάρχουν πρόσθετα κουμπιά. Το κουμπί «BIU» σάς επιτρέπει να έχετε έντονη γραφή, πλάγια γραφή και υπογράμμιση κειμένου. Το κουμπί κάμερας σάς επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στο ρολό της κάμερας για να επικολλήσετε μια εικόνα και το συνδετήρα θα εμφανίσει το iCloud Drive, επιτρέποντάς σας να επισυνάψετε ένα αρχείο στο έγγραφο. Μπορεί επίσης να έχετε μια ευθεία γραμμή που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός γρήγορου σχεδίου. Αυτά τα κουμπιά συντόμευσης δεν είναι πάντα παρόντα. Για παράδειγμα, εάν η εφαρμογή που έχετε ανοίξει δεν υποστηρίζει συνημμένα, το κουμπί συνδετήρα δεν θα εμφανιστεί.

Μην πληκτρολογείτε: υπαγόρευση!

Γνωρίζατε ότι το iPad υποστηρίζει φωνητική υπαγόρευση; Είναι εύκολα η καλύτερη δυνατότητα αντικατάστασης πληκτρολογίου στο iPad. Η υπαγόρευση φωνής είναι ένα από τα πολλά κόλπα που μπορεί να εκτελέσει η Siri και ίσως να εκπλαγείτε με το πόσο ακριβής είναι, για να μην αναφέρουμε πόσο πιο γρήγορα μπορεί να συγκριθεί με την πληκτρολόγηση. Ξεκινήστε να υπαγορεύετε πατώντας το κουμπί μικροφώνου δίπλα στο πλήκτρο διαστήματος στο πληκτρολόγιο της οθόνης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φωνητικές εντολές όπως «νέα παράγραφος» και να υπαγορεύσετε ειδικά σύμβολα όπως «εισαγωγικό» ή «θαυμαστικό». Μόλις το συνηθίσετε, η υπαγόρευση φωνής μπορεί να είναι σημαντική εξοικονόμηση χρόνου.

Χρησιμοποιήστε την πρόβλεψη πληκτρολόγησης για να επιταχύνετε την εισαγωγή περιεχομένου

Η προγνωστική πληκτρολόγηση είναι μία από τις πιο όμορφες και πιο εύκολα παραβλεφθείσες λειτουργίες που προστέθηκαν στο πληκτρολόγιο οθόνης τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσα στα κουμπιά συντόμευσης στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου υπάρχουν κενά για τρεις διαφορετικές προβλέψεις. Καθώς πληκτρολογείτε, το iPad προσπαθεί να μαντέψει τη λέξη. Λάβετε υπόψη αυτές τις προβλέψεις καθώς πληκτρολογείτε, ειδικά όταν πατάτε με μεγαλύτερες λέξεις. Ένα γρήγορο πάτημα ενός κουμπιού πρόβλεψης μπορεί να σώσει πολλά κυνήγι και ράμφισμα. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε την πρόβλεψη με εισαγωγικά γύρω της. Αυτό θα σας επιτρέψει να παραλείψετε οποιαδήποτε προσπάθεια αυτόματης διόρθωσης του κειμένου σας και θα διατηρηθεί ακριβώς το ίδιο όπως το πληκτρολογήσατε. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την Αυτόματη διόρθωση. Αυτό μπορεί να είναι ένας σωτήρας αν πληκτρολογήσετε πολλές ορολογίες που δεν αναγνωρίζει το iPad. Όταν η Αυτόματη διόρθωση είναι απενεργοποιημένη, έχετε τον έλεγχο των διορθώσεων. Οι ορθογραφικές λέξεις εξακολουθούν να επισημαίνονται και αν τις αγγίξετε, σας παρουσιάζονται επιλογές για τη διόρθωση της λέξης.

Εγκαταστήστε ένα προσαρμοσμένο πληκτρολόγιο όπως Swype ή SwiftKey

Τα Swype και SwiftKey είναι πληκτρολόγια τρίτων που σας επιτρέπουν να «πληκτρολογείτε» λέξεις χωρίς να σηκώνετε το δάχτυλό σας. Αντ ‘αυτού, μετακινείτε από γράμμα σε γράμμα. Ακούγεται περίεργο, αλλά θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα το συνηθίζετε. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε αυτά τα πληκτρολόγια, τόσο πιο γρήγορα το χέρι σας απομνημονεύει τις κινήσεις για απλές λέξεις, επιταχύνοντας ακόμη περισσότερο την καταχώριση περιεχομένου σας.

στιγμιότυπο οθόνης του πλήκτρου swiftkey


Δεν προτιμούν όλοι αυτά τα πληκτρολόγια, αλλά ορισμένοι ορκίζονται από αυτά. Για να εγκαταστήσετε ένα από τα πληκτρολόγια, πρέπει πρώτα να κάνετε λήψη της εφαρμογής από το App Store και, στη συνέχεια, να την ενεργοποιήσετε στην εφαρμογή ρυθμίσεων του iPad. Αν ακούγεται λίγο περίπλοκο, είναι. Αλλά είναι αρκετά εύκολο να το κάνετε αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας για την εγκατάσταση πληκτρολογίου τρίτου μέρους. Οι περισσότερες εφαρμογές πληκτρολογίου τρίτου μέρους σάς παρέχουν επίσης οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασής τους εάν εκκινήσετε απευθείας την εφαρμογή πληκτρολογίου.

Συντομεύσεις στο έξυπνο πληκτρολόγιο και (ορισμένα) πληκτρολόγια Bluetooth

Το έξυπνο πληκτρολόγιο που διατίθεται για το iPad Pro προσθέτει ένα πλήκτρο εντολών και ένα πλήκτρο επιλογής. Είναι παρόμοιο με τα πληκτρολόγια που έχουν σχεδιαστεί για Mac. (Οι χρήστες των Windows μπορούν να τα θεωρήσουν παρόμοια με τα πλήκτρα Control και Alt). Από το iOS 9, το iPad υποστηρίζει συντομεύσεις πληκτρολογίου χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους συνδυασμούς πλήκτρων. Αυτές οι συντομεύσεις θα λειτουργούν χρησιμοποιώντας το έξυπνο πληκτρολόγιο, το ασύρματο πληκτρολόγιο της Apple και τα περισσότερα πληκτρολόγια Bluetooth που έχουν τα πλήκτρα εντολών και επιλογών. Ακολουθούν μερικοί εύχρηστοι συνδυασμοί συντομεύσεων:

  • Εντολή + Β, Εντολή + Ι, και Εντολή + U για έντονους, πλάγιους χαρακτήρες και υπογράμμιση.
  • Εντολή + Ν για νέα έγγραφα: μια νέα σημείωση στις σημειώσεις, ένα νέο μήνυμα στο Mail κ.λπ.
  • Εντολή + F για την εύρεση κειμένου μέσα στο έγγραφο
  • Εντολή + R για να απαντήσετε σε ένα email
  • Εντολή + Τ για να ανοίξετε μια νέα καρτέλα στο Safari
  • Εντολή + W για να κλείσετε μια καρτέλα στο Safari
  • Command + Tab για να εμφανιστεί η επόμενη καρτέλα στο Safari