Saltar al contenido

Συμβουλές φωτογραφίας λούνα παρκ

22 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Τα θεματικά πάρκα είναι ιδανικά για λήψη φωτογραφιών για διάφορους λόγους. Πρώτον, υπάρχουν μερικά αναγνωρίσιμα ορόσημα σε αυτά τα πάρκα, πράγματα που θα είναι αξέχαστα για την οικογένειά σας αργότερα κατά την εξέταση των φωτογραφιών. Δεύτερον, ο καιρός είναι συνήθως καλός, με άφθονο ήλιο, που είναι ιδανικό για λήψη φωτογραφιών. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις λήψεις θεματικών πάρκων σας ενώ τραβάτε φωτογραφίες ενώ ταξιδεύετε για διακοπές.

Trina Dopp Φωτογραφία / Getty Images

Προετοιμάσου

Διατηρήστε την κάμερα σας πάντα έτοιμη. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα εμφανιστεί ένας χαρακτήρας θεματικού πάρκου ή πότε θα εμφανιστεί μια ωραία ευκαιρία για φωτογραφίες. Μια μικροσκοπική κάμερα λήψης και λήψης είναι πολύ πιο εύκολη στη μεταφορά σε ένα θεματικό πάρκο, αλλά δεν θα έχετε την ευελιξία που σας προσφέρει μια μεγαλύτερη κάμερα υπερβολικού ζουμ, οπότε πρέπει να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου κάμερας κατά την επιλογή τι να φέρετε μαζί σας.

Βρείτε το χρώμα

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε σε ένα λούνα παρκ, πράγμα που σημαίνει ότι το πιθανό αντικείμενο για τις φωτογραφίες σας είναι σχεδόν ατελείωτο. Το χρώμα είναι παντού, οπότε βεβαιωθείτε ότι το χρησιμοποιείτε. Πολύχρωμες βόλτες, πολύχρωμα φαγητά και πολύχρωμα τοπία είναι υπέροχα για φωτογραφίες.

Παρακολουθήστε το φόντο

Καθώς περπατάτε γύρω από το πάρκο από το αξιοθέατο στο αξιοθέατο, προσέξτε για καλές θέσεις και φωτογραφίες. Για παράδειγμα, εάν το μεγάλο τρενάκι κρέμεται πάνω από το πεζοδρόμιο, λάβετε υπόψη αυτό όταν θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία δράσης των παιδιών που την οδηγούν, καθώς μπορεί να παρέχει την καλύτερη γωνία σας για μια φωτογραφία.

Επωφεληθείτε από τον Ήλιο

Το διαθέσιμο φως του ήλιου, σε συνδυασμό με την ταχύτητα των βόλτων του θεματικού πάρκου, παρέχει την τέλεια ευκαιρία για λήψη με γρήγορες ταχύτητες κλείστρου. Επωφεληθείτε από το φως του ήλιου όταν προσπαθείτε να τραβήξετε φωτογραφίες της οικογένειας σε μια γρήγορη διαδρομή και να τραβήξετε με τη μέγιστη ταχύτητα κλείστρου.

Επωφεληθείτε από τη νύχτα

Μην αφήνετε την κάμερα μακριά τη νύχτα. Θα πρέπει να πυροβολήσετε σε διαφορετικές ρυθμίσεις, αλλά τα φώτα που αναβοσβήνουν στα μέσα ή τα πυροτεχνήματα πάνω από το πάρκο θα σας προσφέρουν κάποιες δροσερές φωτογραφίες.

Χρησιμοποιήστε ευκαιρίες για ομαδικές λήψεις

Εάν έχετε μαζί σας μικρά παιδιά, οι πιθανότητες είναι καλές θα καταλήξετε να τραβήξετε πολλές σταδιακές ομαδικές φωτογραφίες τους με διάφορους χαρακτήρες θεματικών πάρκων. Προσπαθήστε να διατηρήσετε το επίπεδο των ματιών των παιδιών με το φακό της κάμερας, που σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να σκύψετε ή να γονατίσετε κατά τη λήψη της φωτογραφίας. Μερικές φορές, οι χαρακτήρες είναι σε εσωτερικούς χώρους, οπότε βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις σας είναι σωστές για το περιβάλλον λήψης. Καθώς στέκεστε στη σειρά, περιμένοντας τη σειρά των παιδιών σας με τον χαρακτήρα, αφιερώστε χρόνο για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της κάμερας. Επίσης, δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να τραβήξετε μια φωτογραφία σε αυτόματη λειτουργία.

Γίνετε λίγο επιλεκτικοί

Παρόλο που είναι εύκολο να τραβήξετε πολλές εικόνες με ψηφιακή κάμερα, σε κάποιο σημείο θα πρέπει να περάσετε από αυτές τις εικόνες, να τις οργανώσετε και να αποφασίσετε ποιες θα κρατήσετε. Είναι πολύ εύκολο να τραβήξετε αρκετές εκατοντάδες φωτογραφίες μέσα σε λίγες ημέρες χωρίς να το συνειδητοποιήσετε. Εάν είστε κάποιος που συνήθως δεν έχει το χρόνο να οργανώσει φωτογραφίες, ίσως θελήσετε να περιορίσετε το ποσό που τραβάτε στο θεματικό πάρκο. Μην τραβάτε 20 ή 30 φωτογραφίες της ίδιας σκηνής όταν θα κάνουν μόνο μερικές.

Απολαύστε την εμπειρία

Μην περνάτε όλη την ημέρα με τη φωτογραφική μηχανή που κρατά ψηλά το πρόσωπό σας. Θέλετε επίσης να απολαύσετε το θεματικό πάρκο, το οποίο είναι δύσκολο εάν έχετε συνεχώς μια κάμερα στο χέρι. Εάν είστε κάποιος που δυσκολεύεται να βάλει τη φωτογραφική μηχανή κάτω, ίσως θελήσετε να τραβήξετε μια σειρά εικόνων και, στη συνέχεια, να αναγκάσετε να αφήσετε την κάμερα μακριά για μια ώρα. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι τα παιδιά σας μπορεί να θέλουν να τραβήξουν τις δικές τους φωτογραφίες κατά την επίσκεψη στο θεματικό πάρκο. Εάν επιλέξετε να τους επιτρέψετε να το κάνουν αυτό αγοράζοντας τα παιδιά τη δική τους ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, κολλήστε με ένα μοντέλο σε χαμηλές τιμές, σε περίπτωση που το παιδί χάσει ή βλάψει την κάμερα στο θεματικό πάρκο. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν τρόπο να κρατάτε ή να αποθηκεύετε την κάμερα με ασφάλεια καθώς οδηγείτε τις βόλτες. Η πτώση του στο κυλινδρικό τρενάκι βρόχου-βρόχου θα βάλει ένα αποσβεστήρα την ημέρα. Επιπλέον, πολλά θεματικά πάρκα περιλαμβάνουν βόλτες με νερό όπου «θα βραχείς». Διατηρήστε μια πλαστική σακούλα εύχρηστη που περιλαμβάνει μια στενή σφράγιση για να διατηρείτε την κάμερα στεγνή.