Saltar al contenido

Συνηθισμένα προβλήματα οικιακού δικτύου

12 de mayo de 2021

Τα δίκτυα υπολογιστών συνδέουν το σπίτι τόσο με τον εξωτερικό κόσμο όσο και μεταξύ συσκευών εντός του σπιτιού. Τα δίκτυα παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, δυνατότητα κοινής χρήσης αρχείων και εκτυπωτών, πρόσθετες επιλογές οικιακής ψυχαγωγίας και ούτω καθεξής. Αν και η τεχνολογία οικιακής δικτύωσης έχει προχωρήσει σημαντικά και έχει γίνει πολύ πιο εύκολη στη χρήση, η τεχνολογία οικιακού δικτύου μπορεί να θέσει προκλήσεις. Πού ξεκινά κάποιος κατά την πρώτη εγκατάσταση ενός οικιακού δικτύου; Τα πράγματα συχνά δεν λειτουργούν σωστά την πρώτη φορά, οπότε πώς αντιμετωπίζετε προβλήματα; Μερικές φορές, οι άνθρωποι εγκαθίστανται για μια κατώτερη εγκατάσταση και ποτέ δεν συνειδητοποιούν το πλήρες δυναμικό του οικιακού τους δικτύου. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε αυτά τα κοινά προβλήματα.

Δεν μπορώ να αποφασίσω ποια εργαλεία δικτύου χρειάζεστε

Τα δίκτυα μπορούν να δημιουργηθούν με διαφορετικούς συνδυασμούς υλικού και λογισμικού. Ο τεράστιος αριθμός επιλογών μπορεί να είναι συντριπτικός για τους αρχάριους και μπορεί να αποφασίσει για την πρώτη λύση που βρίσκουν. Ωστόσο, οι ρυθμίσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες ορισμένων οικογενειών δεν θα το κόψουν για άλλες. Όταν αγοράζετε εξαρτήματα, σκεφτείτε προσεκτικά τις ανάγκες του οικιακού σας περιβάλλοντος και μην αφήσετε τον εαυτό σας να μιλήσει για κάτι για 10 υπολογιστές εάν χρειάζεστε πραγματικά μόνο συνδέσεις για τρεις. Ίσως χρειάζεστε ένα dongle σαν ένα Chromecast αντί για έναν άλλο φορητό υπολογιστή.

Το δίκτυο δεν θα προσεγγίσει συγκεκριμένες περιοχές

Σε πολλά σπίτια, τα δίκτυα – ασύρματα και ενσύρματα – δεν θα φτάσουν εύκολα σε όλες τις περιοχές στις οποίες μπορεί να χρειαστεί πρόσβαση ένα άτομο. Η συμβολοσειρά καλωδίων δικτύου σε απομακρυσμένα δωμάτια του σπιτιού μπορεί να αποδειχθεί ανέφικτη, για παράδειγμα, και ακόμη και με ασύρματα δίκτυα, τα ασύρματα σήματα Wi-Fi ενδέχεται να μην φτάνουν σε γωνιακές κρεβατοκάμαρες, μελέτη ή βεράντα. Να είστε στρατηγικοί όταν σχεδιάζετε πού βρίσκεται το μόντεμ ή ο δρομολογητής σας στο σπίτι και να είστε έτοιμοι να κάνετε μερικές παραχωρήσεις στο σχέδιο εγκατάστασης του δικτύου σας. Υπάρχουν χιλιάδες διατάξεις οικιακού δικτύου, η δική σας μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό.

Οι υπολογιστές δεν μπορούν να δουν ο ένας τον άλλον στο δίκτυο

Ολοκληρώσατε τη σύνδεση όλων των εργαλείων δικτύου σας, αλλά τίποτα δεν λειτουργεί. Οι συσκευές δεν μπορούν να δουν η μία την άλλη ή να συνδεθούν στον εκτυπωτή, για παράδειγμα. Ίσως ο εκτυπωτής να είναι εκτός σύνδεσης. Δεν εμφανίζονται μηνύματα σφάλματος. Αναπτύσσετε μια ύπουλη υποψία ότι το δίκτυό σας σας γελάει. Χαλαρώστε. Ακολουθήστε μια βήμα προς βήμα προσέγγιση σε αυτό το πρόβλημα και το δίκτυό σας θα λειτουργήσει σύντομα. Υπάρχουν πολλοί πόροι και σεμινάρια για το kalodiozois, συμπεριλαμβανομένων μεθόδων για τη σύνδεση δύο υπολογιστών, τη δημιουργία ενός ad-hoc ασύρματου δικτύου,

Οι υπολογιστές δεν μπορούν να συνδεθούν στο Διαδίκτυο

Ακόμη και όταν όλες οι συσκευές σε ένα σπίτι μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, ενδέχεται να μην έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους στο Διαδίκτυο. Αυτό, επίσης, είναι ένα κοινό πρόβλημα κατά την πρώτη εγκατάσταση ενός οικιακού δικτύου. Μετά από έναν απλό έλεγχο των βασικών στοιχείων του δικτύου, θα σερφάρετε ξανά σε χρόνο μηδέν.

Οι συσκευές δεν θα συμμετέχουν στο δίκτυο

Πολλά οικιακά δίκτυα διαθέτουν υπολογιστή ή συσκευή όπως ένα iPad που δεν θα συνδεθεί στο δίκτυο. Η συσκευή θα μπορούσε να είναι ένα εξειδικευμένο κομμάτι υλικού όπως μια κονσόλα παιχνιδιών ή μπορεί να είναι ένας μοναχικός ασύρματος υπολογιστής που προσπαθεί να συνδεθεί σε ένα ενσύρματο δίκτυο. Θα μπορούσε ακόμη και να είναι ένας υπολογιστής που εκτελεί μια παλιά έκδοση των Microsoft Windows ή εκτελεί Linux. Όποια και αν είναι η κατάσταση, μπορεί να απαιτηθεί επιπλέον προσοχή και προσοχή ώστε η συσκευή σας να παίζει καλά με άλλους.

Το δίκτυο είναι αργό

Για διάφορους λόγους, ένα οικιακό δίκτυο μπορεί να μην λειτουργεί αρκετά γρήγορα για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας οικογένειας. Ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πολύ αργές λήψεις στο Διαδίκτυο, αργά ή μη παιγμένα διαδικτυακά παιχνίδια, καθυστερήσεις χωρίς καθυστέρηση στις διαδικτυακές συνομιλίες / εφαρμογές συνομιλίας και δυσκολία στη ροή περιεχομένου όπως βίντεο ή μουσική. Αυτό είναι γνωστό ως καθυστέρηση δικτύου και το πρόβλημα μπορεί να είναι απογοητευτικά δύσκολο να εντοπιστεί.

Οι συνδέσεις δικτύου πέφτουν απροσδόκητα

Ένα οικιακό δίκτυο μπορεί να λειτουργεί άψογα για μια μέρα, μια εβδομάδα ή ένα μήνα, αλλά ξαφνικά, την πιο ακατάλληλη ώρα, κάτι σπάει. Μπορεί να ακούσατε με χαρά έναν ραδιοφωνικό σταθμό στο Διαδίκτυο, να κάνετε streaming μιας τηλεοπτικής εκπομπής ή να παίζετε ένα δικτυωμένο παιχνίδι στο σπίτι και μετά… τίποτα. Τι συνέβη? Υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Μην εκπλαγείτε αν αυτό σας συμβεί.

Το δίκτυο δεν είναι ασφαλές

Πολλά οικιακά δίκτυα υποφέρουν από έλλειψη επαρκούς ασφάλειας, κάτι που αποτελεί κίνδυνο για το απόρρητο των δεδομένων σας. Πάρα πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν καταφέρνουν να λάβουν μερικά απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν το δίκτυό τους από επιθέσεις τρίτων. Οι επιθέσεις στο δίκτυο και οι εισβολές είναι πραγματικές απειλές. συμβαίνουν κάθε μέρα και επηρεάζουν πραγματικές οικογένειες. Μην τους αφήσετε να συμβούν στα δικά σας!