Saltar al contenido

Συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων με επιλογή ραδιοφώνου Διαδικτύου

2 de mayo de 2021

Εάν σας αρέσει να ακούτε τη βιβλιοθήκη ψηφιακής μουσικής σας καθώς και να χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο για να μεταδώσετε τους αγαπημένους σας ραδιοφωνικούς σταθμούς απευθείας στην επιφάνεια εργασίας σας, τότε γνωρίζετε ότι ορισμένα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων λογισμικού μπορούν να κάνουν και τα δύο; Πολλοί θαυμαστές μουσικής κατεβάζουν και εγκαθιστούν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου Web στον υπολογιστή τους για συντονισμό στο ραδιόφωνο Διαδικτύου, αλλά μπορείτε να εργαστείτε έξυπνα επιλέγοντας ένα πρόγραμμα λογισμικού jukebox που διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη για ραδιόφωνο Web Το να έχετε ένα κεντρικό πρόγραμμα που να τα κάνει όλα είναι μια εξαιρετική εξοικονόμηση χρόνου και επίσης μειώνει την ποσότητα του λογισμικού διαστήματος που είναι εγκατεστημένος στον σκληρό σας δίσκο. Ένα άλλο πλεονέκτημα της βελτιστοποίησης του ποσού λογισμικού που σχετίζεται με τη μουσική είναι ότι μειώνεται επίσης η πίεση στο σύστημά σας – πολύτιμοι πόροι όπως η CPU και η μνήμη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλες σημαντικές εργασίες. Ωστόσο, δεν διαθέτουν όλα τα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων λογισμικού μια ενσωματωμένη δυνατότητα ραδιοφώνου Διαδικτύου και έτσι μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το σωστό για τις ανάγκες σας. Για να εξοικονομήσετε χρόνο για να κάνετε τράτα στο Διαδίκτυο αναζητώντας το σωστό εργαλείο αναπαραγωγής πολυμέσων και σύνθετο ραδιόφωνο Ιστού, έχουμε επιλέξει μερικές από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές (σε καμία συγκεκριμένη σειρά) που κάνουν μια εξαιρετική δουλειά.

iTunes

Το iTunes είναι ένα γνωστό πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων λογισμικού που είναι εξαιρετικό all-rounder – είναι μια σταθερή εφαρμογή που καλύπτει σχεδόν κάθε εργασία που θέλετε να εκτελέσετε σχετικά με την ψηφιακή μουσική. Χρησιμοποιείται επίσης ευρέως για την αγορά μουσικής, εφαρμογών και άλλων προϊόντων ψηφιακών μέσων από το iTunes Store της Apple. Εάν χρησιμοποιείτε ήδη αυτό το πρόγραμμα λογισμικού jukebox, τότε τα καλά νέα είναι ότι έχετε ήδη εγκαταστήσει το σωστό λογισμικό για να εκμεταλλευτείτε χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς που μεταδίδονται μέσω του Διαδικτύου χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε ένα ειδικό πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου Ιστού. Το iTunes σάς παρέχει πρόσβαση σε εξαιρετικό περιεχόμενο ραδιοφώνου στο Web και παρέχει μια μεγάλη ποικιλία ειδών για να διαλέξετε, κάτι που θα ικανοποιεί σχεδόν κάθε μουσικό γούστο που θέλετε να εξερευνήσετε. Για να μάθετε πώς να αξιοποιήσετε τον κόσμο του ραδιοφώνου Ιστού, γιατί να μην διαβάσετε το σεμινάριό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης του iTunes για να ακούτε ροές μουσικών σταθμών.

Windows Media Player

Το Windows Media Player (WMP) της Microsoft είναι ένα άλλο δημοφιλές πρόγραμμα (για χρήστες Windows) που είναι χρήσιμο για τη διαχείριση και την οργάνωση μιας ψηφιακής βιβλιοθήκης μουσικής. Δεν είναι πάντα προφανές, αλλά κρυμμένο κάτω από την κύρια διεπαφή του WMP είναι η δυνατότητα πρόσβασης εκατοντάδων ροών μουσικών σταθμών δωρεάν. Αυτό σας δίνει ένα στιγμιαίο (και πολύ χρήσιμο) εργαλείο ανακάλυψης μουσικής που σας βοηθά να βρείτε νέα μουσική χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστή υπηρεσία ροής ή εργαλείο λογισμικού διαδικτυακού ραδιοφώνου. Για να δείτε πώς να το κάνετε αυτό, έχουμε γράψει ένα σύντομο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βήμα προς βήμα του Windows Media Player που σας δείχνει ακριβώς πώς να ακούτε ραδιοφωνικούς σταθμούς που μεταδίδονται μέσω του Διαδικτύου.

Winamp

Εάν χρησιμοποιείτε το Winamp για τη διαχείριση των τραγουδιών στη μουσική βιβλιοθήκη σας, γνωρίζατε ότι υπάρχει επίσης μια μεγάλη ομάδα ραδιοφωνικών σταθμών Διαδικτύου στα χέρια σας; Χρησιμοποιώντας το Winamp μπορείτε να έχετε κυριολεκτικά πρόσβαση σε χιλιάδες δωρεάν ραδιοφωνικές εκπομπές μέσω του SHOUTcast. Αυτός είναι ένας τεράστιος κατάλογος ραδιοφωνικών σταθμών Web που είναι διαθέσιμοι μέσω διακομιστών SHOUTcast στους οποίους συνδέεται το Winamp. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Winamp για να συντονιστείτε στους αγαπημένους σας ραδιοφωνικούς σταθμούς (και χιλιάδες ακόμη), ακολουθήστε το σεμινάριό μας σχετικά με τον τρόπο ακρόασης ραδιοφωνικών σταθμών SHOUTcast.

Spider Player

Το Spider Player είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα λογισμικού jukebox που διαθέτει μια εξαιρετική γκάμα δυνατοτήτων για ακρόαση και οργάνωση της ψηφιακής βιβλιοθήκης μουσικής. Ωστόσο, ο άσος του μανικιού αυτού του προγράμματος είναι ότι μπορεί να εγγράψει ραδιόφωνο στο Διαδίκτυο καθώς και να το παίξει. Η δωρεάν έκδοση έχει όριο συνεχούς εγγραφής 5 λεπτών (πιθανώς αρκετά μεγάλο για να τραβήξει τα περισσότερα τραγούδια) ενώ η επαγγελματική έκδοση έχει απεριόριστη εγγραφή. Ακόμη και με αυτό το ελαφρύ μειονέκτημα, η δωρεάν έκδοση του Spider Player σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση τόσο στους διακομιστές ροής SHOUTcast όσο και στους ICEcast, ο οποίος σας δίνει ένα τεράστιο εύρος ραδιοφωνικών σταθμών Web για συντονισμό χωρίς να χρειάζεται να στραφείτε σε ένα ξεχωριστό εργαλείο αναπαραγωγής ραδιοφώνου Ιστού.