Saltar al contenido

Τα αεροσκάφη ασφαλείας ενδέχεται να έρχονται σε ένα εμπορικό κέντρο κοντά σας

13 de mayo de 2021

Βασικές επιλογές

  • Η ισραηλινή εταιρεία XTEND σχεδιάζει να προσφέρει αεροσκάφη ως φύλακες ασφαλείας.
  • Τα drone θα χρησιμοποιούσαν τηλεπαρουσία και θα περιλάμβαναν ένα βίντεο από το πρόσωπο του χειριστή.
  • Το drone XTEND ενώνει έναν αυξανόμενο αριθμό χρήσεων για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, από την άμυνα έως τη γεωργία.
Yagi Studio / Getty Images
Μια ισραηλινή εταιρεία προτείνει τη χρήση ιπτάμενων αεροσκαφών ως εικονικών φρουρών ασφαλείας σε εμπορικά κέντρα των ΗΠΑ και σε άλλους δημόσιους χώρους. Ο σχεδιασμός drone XTEND, που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος, θα ενταχθεί σε έναν αυξανόμενο αριθμό μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων στην αγορά με χρήσεις που κυμαίνονται από τη γεωργία έως την άμυνα. Το XTEND drone θα λειτουργούσε εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας ένα σύστημα συνδέσμων βίντεο που ονομάζεται telepresence «Το όραμα της τηλεπαρουσίας είναι να σώσουμε τη ζωή των ανθρώπων», δήλωσε σε συνέντευξη του ο διευθύνων σύμβουλος της XTEND Aviv Shapira. «Γιατί να ρισκάρετε τον εαυτό σας ως στρατιώτης, πυροσβέστης ή ως αστυνομικός πηγαίνοντας φυσικά βαθιά σε κίνδυνο όταν μπορείτε να στείλετε ένα απομακρυσμένο μηχάνημα.» Τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα ως συσκευές ασφαλείας, λένε οι ειδικοί. «Η FAA δεν ρυθμίζει τη χρήση αεροσκαφών που πετά σε εσωτερικούς χώρους, οπότε η εστίαση μετατοπίζεται στην ηγεσία της δημόσιας ασφάλειας, στους ασφαλιστές τους και στην κοινότητα για να καθορίσει τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο ή μια μεγάλη επιχείρηση», Anthony Pucciarella, πρόεδρος του MissionGO, είπε σε μια συνέντευξη μέσω email. «Υπάρχει μια βιώσιμη περίπτωση χρήσης για συστήματα που περιπολούν ένα άδειο εμπορικό κέντρο μετά από ώρες για να επιτρέψουν σε λιγότερους αξιωματικούς ασφαλείας να παρακολουθούν αποτελεσματικότερα έναν μεγάλο εσωτερικό χώρο.»

Κανόνες Μπείτε στο δρόμο

Για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, πολλοί οργανισμοί δημόσιας ασφάλειας λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες της FAA, οι οποίοι έχουν αυστηρά όρια για τα άτομα που πετούν, δήλωσε ο Pucciarella. «Αυτά τα όρια προστατεύουν τους ανθρώπους στο έδαφος, αλλά μπορούν επίσης να δυσκολέψουν την εφαρμογή του UAS για την ασφάλεια του εμπορικού κέντρου σε εξωτερικές καταστάσεις, ενώ το εμπορικό κέντρο είναι ανοιχτό για επιχειρήσεις», πρόσθεσε. «Μετά τις εργάσιμες ώρες, τα μη επανδρωμένα συστήματα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για περιπολίες μεγάλων εξωτερικών χώρων, εισόδων και χώρων στάθμευσης.»

Ένα drone που πετά πάνω από το Χονγκ Κονγκ.

Colin Anderson Productions pty ltd / Getty Images
Τα drone της XTEND δεν θα μοιάζουν με το μέσο τετράγωνό σας, παρόλο που ο σχεδιασμός είναι ακόμη οριστικοποιημένος, είπε ο Shapira. Η εταιρεία του προσπαθεί να βάλει ένα κυριολεκτικό ανθρώπινο πρόσωπο στα drones συμπεριλαμβάνοντας μια οθόνη βίντεο που δείχνει το πρόσωπο του ατόμου που το χειρίζεται. «Θα έχουν ένα πρόσωπο, οπότε όταν περπατάς δίπλα τους θα μπορούν να σε ακούσουν και να σου μιλήσουν», πρόσθεσε. «Θέλουμε να τους κάνουμε όσο πιο εξανθρωπισμένους γίνεται, γιατί υπάρχει ένας άνθρωπος μέσα στο άλλο άκρο των ελέγχων.»

Πηγαίνετε να δείτε τους αλιγάτορες, με ασφάλεια

Η Shapira βλέπει μια μεγάλη ποικιλία χρήσεων για τα drones της εταιρείας του, από τον εικονικό τουρισμό έως την απομακρυσμένη επιθεώρηση. Έδωσε το παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο ένα από τα αεροσκάφη της εταιρείας του χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα για να φέρει τους τουρίστες στο Ισραήλ κοντά και προσωπικά με τη φύση. «Υπάρχει ένα πολύ μοναδικό μέρος όπου υπάρχουν αλιγάτορες», είπε. «Είναι πολύ επικίνδυνο να είσαι εκεί κοντά σε αυτούς τους αλιγάτορες, οπότε είχαμε μια περιοδεία όπου πετάξατε το drone δίπλα στους αλιγάτορες και μπορείτε πραγματικά να αισθανθείτε ότι είστε εκεί.» Τα drone είναι μια αυξανόμενη παρουσία σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με μια έκθεση, η παγκόσμια αγορά drone θα αυξηθεί από 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 σε πάνω από 42,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025. Ο ενεργειακός τομέας αναμένεται να συνεχίσει να είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία στην αγορά drone, αλλά οι μεταφορές και η αποθήκευση αυξάνονται ταχύτερα και θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά έως το 2025, αναφέρει η έκθεση. «Γιατί να ρισκάρετε τον εαυτό σας ως στρατιώτης, πυροσβέστης ή ως αστυνομικός πηγαίνοντας φυσικά βαθιά σε κίνδυνο όταν μπορείτε να στείλετε ένα απομακρυσμένο μηχάνημα.» Το αεροσκάφος XTEND θα χρησιμοποιήσει την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) για να βοηθήσει τους φρουρούς ασφαλείας να περιπολούν εμπορικά κέντρα ή πυροσβέστες να καταπολεμήσουν τις πυρκαγιές, δήλωσε ο Shapira. Σε ένα πιθανό σενάριο, ένας πυροσβέστης θα μπορούσε να στείλει ένα drone σε μια σκάλα στον επόμενο όροφο. «Χρησιμοποιώντας το AR θα αλλάξει μεταξύ της πραγματικότητάς του στην πραγματικότητα του drone», πρόσθεσε. Το XTEND αναπτύσσει ένα σύστημα AR που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν ταυτόχρονα πολλαπλά drone. «Έτσι, εάν αναπτύξετε ένα drone και βλέπετε κάτι στον πρώτο όροφο, τότε μπορείτε να αναπτύξετε ένα άλλο drone στον δεύτερο όροφο και μπορείτε να πηδήξετε μεταξύ τους», είπε. Είστε έτοιμοι για αόριστα ανθρωποειδή αεροσκάφη που παρακολουθούν τις κινήσεις σας στο εμπορικό κέντρο; Το μέλλον είναι πιο ξένο και πιο κοντά από ό, τι νομίζετε.