Saltar al contenido

Τα αυτοκίνητα που επικοινωνούν με ποδήλατα θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ασφάλεια της κυκλοφορίας

2 de marzo de 2023
  • Η Audi εργάζεται σε τεχνολογία που επιτρέπει στα οχήματα να διαβάζουν το περιβάλλον τους και να αναγνωρίζουν πότε τα ποδήλατα είναι κοντά.
  • Το σύστημα χρησιμοποιεί συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας για την αποστολή και λήψη σημάτων προς/από κοντινά οχήματα, πεζούς ή σταθερά αντικείμενα όπως φανάρια.
  • Οι ομοσπονδιακές στατιστικές δείχνουν ότι οι συγκρούσεις μεταξύ αυτοκινήτων και ποδηλάτων αυξάνονται.

Η κλιμακούμενη σύγκρουση μεταξύ αυτοκινήτων και ποδηλάτων μπορεί να λαμβάνει κάποια τεχνική βοήθεια. Η Audi συνεργάζεται με άλλες εταιρείες για την ανάπτυξη υλικού και λογισμικού που επιτρέπει στα οχήματα να διαβάζουν το περιβάλλον τους και να αναγνωρίζουν πότε τα ποδήλατα είναι κοντά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εμποδίζονται από την άποψη του οδηγού. Βασίζεται σε ένα πρότυπο που ονομάζεται C-V2X που χρησιμοποιεί συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας για την αποστολή και λήψη σημάτων από ένα όχημα σε άλλα οχήματα, πεζούς ή σταθερά αντικείμενα, όπως φανάρια στο περιβάλλον του. «Η τεχνολογία προειδοποιεί τους ποδηλάτες και τους οδηγούς για το πού βρίσκονται στο δρόμο και για οποιαδήποτε πιθανή σύγκρουση με βάση την κοινή χρήση δεδομένων C-V2X», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Audi, Mark Dahncke, σε μια συνέντευξη μέσω email στο Lifewire. «Είναι το πρώτο βήμα που θα βοηθήσει στην προειδοποίηση του οδηγού και του ποδηλάτη για καλύτερη πλοήγηση στις γειτονιές και τους δρόμους».

Ασφαλέστεροι δρόμοι;

Η Audi εργάζεται για τη νέα τεχνολογία ασφάλειας που χρησιμοποιεί τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας που επιτρέπει στα αυτοκίνητα να επικοινωνούν με το περιβάλλον τους. Στη Βόρεια Βιρτζίνια, ένα πρόγραμμα C-V2X ενημερώνει τα οχήματα που πλησιάζουν σε μια ζώνη κατασκευής, ειδοποιεί τους οδηγούς για το όριο ταχύτητας της ζώνης εργασίας όταν εισέρχονται σε ζώνες κατασκευής και ενημερώνει τους εργαζόμενους στην άκρη του δρόμου πότε τα αυτοκίνητα βρίσκονται κοντά σε ζώνες κατασκευής μέσω ενός συνδεδεμένου γιλέκου ασφαλείας. Η Audi συνεργάστηκε επίσης με ένα σύστημα C-V2X με την Qualcomm Technologies και άλλες για τη σύνδεση αυτοκινήτων με σχολικά λεωφορεία. Στην Alpharetta της Γεωργίας, η τεχνολογία προσδιορίζει πότε τα παιδιά επιβιβάζονται ή βγαίνουν από λεωφορεία και δείχνει στους οδηγούς οχημάτων όταν εισέρχονται σε ενεργές σχολικές ζώνες. Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές συμβάλλουν στην προώθηση της τεχνολογίας C-V2X. Σε μια πρόσφατη απόφαση της FCC, η υπηρεσία συμφώνησε να εκχωρήσει ένα τμήμα της κυψελοειδούς ζώνης ITS 5,9 GHz για εφαρμογές C-V2X για πρώτη φορά. Η απόφαση επέτρεψε στο C-V2X την ανταλλαγή τυποποιημένων επικοινωνιών μεταξύ οχημάτων και μεταξύ οχημάτων και υποδομών. Η Audi εκτιμά ότι θα υπάρχουν 5,3 εκατομμύρια οχήματα, ζώνες εργασίας, σιδηροδρομικές διαβάσεις, ποδήλατα και άλλες συσκευές που θα μπορούν να συνδέονται χρησιμοποιώντας C-V2X έως το 2023. Μέχρι το 2028, είναι πιθανό ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σε 61 εκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των 20.000 διαβάσεις πεζών, 60.000 σχολικές ζώνες, 216.000 σχολικά λεωφορεία και 45 εκατομμύρια smartphone. Και η ανάγκη για τέτοιες βελτιώσεις ασφάλειας αυξάνεται. Η NHTSA ανέφερε στα πιο πρόσφατα στοιχεία της ότι υπήρξαν 846 θάνατοι από ποδήλατα από ατυχήματα που σχετίζονται με μηχανοκίνητα οχήματα το 2019. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 36 τοις εκατό από το 2010. Από έτος σε έτος, η NHTSA ανέφερε ότι οι τραυματισμοί κατά την ποδηλασία στο δρόμο αυξήθηκαν κατά 4,3 τοις εκατό σε 49.000 στις ΗΠΑ το 2019. Επιπλέον, η Εθνική Στρατηγική Οδικής Ασφάλειας που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Μεταφορών (DOT) τον Ιανουάριο του 2022 σημειώνει ότι «οι θάνατοι μεταξύ πεζών και ποδηλατών αυξάνονται ταχύτερα από τους θανάτους σε τροχαία συνολικά την τελευταία δεκαετία».

Μελλοντική Τεχν

Αλλά η Audi δεν είναι η μόνη εταιρεία που εργάζεται για βελτιώσεις ασφάλειας για αυτοκίνητα και ποδήλατα. Τα ρομπότ οχήματα θα μπορούν επίσης να παρακολουθούν αυτόματα το περιβάλλον τους. Τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης περιέχουν αισθητήρες που συλλέγουν δεδομένα 2D με χρώμα και καταγράφουν πλούσιες λεπτομέρειες των αντικειμένων και LiDAR που μετρά το μέγεθος και την απόσταση του ποδηλάτου στέλνοντας παλμούς λέιζερ. Το DeepRoute.ai έχει αναπτύξει ένα σύστημα αντίληψης αυτοκινήτου για την επεξεργασία των δεδομένων που συλλέγονται από αυτούς τους αισθητήρες. Το σύστημα δημιουργεί έναν τρισδιάστατο χάρτη σε πραγματικό χρόνο γύρω από το αυτοκίνητο και μπορεί να ανιχνεύσει μερικές εκατοντάδες μέτρα με ακρίβεια σε επίπεδο εκατοστών, ισχυρίζεται η εταιρεία.

πρόσωπο ποδηλασία σε κόκκινο ποδήλατο στο δρόμο με κίνηση

«Αυτή η τεχνολογία είναι μεγάλης σημασίας γιατί προσφέρει μια σαφή και ακριβή κατανόηση του περιβάλλοντος, έτσι ώστε το αυτόνομο αυτοκίνητο οδήγησης να μπορεί να εφαρμόσει τον σχεδιασμό διαδρομής και να εκτελέσει εντολές οδήγησης», δήλωσε ο Xuan Liu, αντιπρόεδρος του DeepRoute.ai, σε μια συνέντευξη μέσω email. «Το όχημα θα αποφασίσει αν θα πρέπει να επιβραδύνει και πού να υποχωρήσει στον ποδηλάτη ή αν πρέπει να πάει ευθεία επειδή ο ποδηλάτης οδηγεί αργά και υπάρχει αρκετή απόσταση για να περάσει με ασφάλεια». Στο μέλλον, ένα όχημα της Audi μπορεί να χρησιμοποιεί παρόμοια αυτοματοποιημένα συστήματα που αποφεύγουν τις συγκρούσεις φρενάροντας αυτόματα ή ακόμη και κάνοντας έναν ελιγμό αποφυγής για να αποφευχθεί εντελώς η σύγκρουση, είπε ο Dahncke. «Η ιδέα του Audi grandsphere παρέχει μια ματιά στο όραμά μας για το πώς θα μοιάζει μια αυτοματοποιημένη εμπειρία», πρόσθεσε ο Dahncke. «Μια έκδοση παραγωγής αναμένεται να έρθει ήδη το 2025. [However]πότε θα εισαχθεί η αυτοματοποίηση Επιπέδου 4 μένει να φανεί βάσει κανονισμών, νομικών πλαισίων και υποδομών.»