Saltar al contenido

Τα δωμάτια εξοπλισμένα με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να κάνουν τις αγορές ρούχων πιο εύκολες

23 de noviembre de 2022

Βασικά Takeaways

  • Η Walmart προσφέρει λογισμικό AI που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε ρούχα στο σπίτι.
  • Ο λιανοπωλητής είναι ένας από τους πολλούς που σπεύδουν να βελτιώσουν την εμπειρία αγορών στο διαδίκτυο επιτρέποντας εικονικά καμαρίνια.
  • Στο μέλλον, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμεύσει ακόμη και ως βοηθός διαδικτυακών πωλήσεων.

Η πρόοδος στην τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να κάνει την δοκιμή ρούχων στα καταστήματα παρελθόν και περισσότερο μια βολική εμπειρία στο σπίτι. Η Walmart κυκλοφορεί μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να σας επιτρέπει να δοκιμάσετε ρούχα στο σπίτι. Αποτελεί μέρος μιας αυξανόμενης προσπάθειας χρήσης υπολογιστών για να εξαλείψετε τις εικασίες από τις ηλεκτρονικές αγορές ένδυσης. «Ενώ η τάση της εικονικής δοκιμής έχει αναπτυχθεί στη μόδα εδώ και μερικά χρόνια, οι στοιχειώδεις λύσεις επέτρεπαν στους πελάτες να δουν πολύ χονδρικά πώς θα έμοιαζε ένα ρούχο στο σώμα τους, αλλά όχι πώς θα ταίριαζε», δήλωσε ο Vadim Rogovskiy, Διευθύνων Σύμβουλος της 3DLOOK. εταιρεία που παράγει λογισμικό εικονικής δοκιμής, είπε σε συνέντευξη μέσω email. «Τώρα, οι λύσεις χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για τον υπολογισμό των ακριβών μετρήσεων σώματος των πελατών, ώστε οι πελάτες να μπορούν να ανακαλύψουν αν είναι πιθανό να ταιριάζει στο μοναδικό τους σώμα, προσφέροντας έναν βολικό, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να δοκιμάσετε ρούχα στο διαδίκτυο».

Virtual Fitting Rooms

Μια απογοήτευση των διαδικτυακών αγορών για ρούχα είναι να κατανοήσετε πώς θα σας φαίνεται ένα αντικείμενο πριν αγοράσετε. Αλλά η Walmart λέει ότι έχει την απάντηση σε αυτό το πρόβλημα με το εικονικό της δωμάτιο. Η τεχνολογία, που ονομάζεται Zeekit, είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή Walmart και στο Walmart.com. Ξεκινάτε με την εμπειρία Choose My Model, η οποία σας επιτρέπει να επιλέξετε από 50 μοντέλα μεταξύ 5’2″ – 6’0″ σε ύψος και μεγέθη XS – XXXL. Για να κατανοήσουν πώς θα φαίνεται ένα αντικείμενο πάνω τους, οι πελάτες μπορούν να ανατρέξουν στο μοντέλο που αντιπροσωπεύει καλύτερα το ύψος, το σχήμα του σώματος και τον τόνο του δέρματός τους. «Το Zeekit κατασκευάστηκε με ένα όραμα να παρέχει σε κάθε άτομο την ευκαιρία να δει τον εαυτό του με οποιοδήποτε ρούχο που βρίσκεται στο διαδίκτυο και αυτό είναι ένα όραμα που μοιραζόμαστε», έγραψε στο το δελτίο τύπου. Οι λύσεις τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν επίσης να συμβάλουν στη μείωση των απορριμμάτων. Οι διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 18,6 τοις εκατό ετησίως τα τελευταία πέντε χρόνια και αναμένεται να αυξηθούν κατά άλλο 33 τοις εκατό έως το 2025. Αυτή η αύξηση συμπίπτει με την αύξηση του «bracketing», όπου οι πελάτες αγοράζουν είδη σε πολλά μεγέθη, στυλ, και χρώματα πριν επιστρέψουν εκείνα που δεν ταιριάζουν σωστά ή φαίνονται καλά, είπε ο Rogovskiy. «Ουσιαστικά, χωρίς τρόπο να δοκιμάσουν πριν αγοράσουν, σχεδόν τα δύο τρίτα των αγοραστών χρησιμοποιούν πολιτικές δωρεάν επιστροφής για να μετατρέψουν τα σπίτια τους σε προσωπικές αίθουσες τοποθέτησης», πρόσθεσε.

AI για ρούχα

Οι έμποροι λιανικής χρησιμοποιούν λογισμικό AI για να κατανοήσουν το σχήμα του σώματός σας. Το λογισμικό συνδυάζει συνήθως τρισδιάστατες σαρώσεις πολλών ανθρώπων για να προβλέψει το προφίλ σας, είτε από μερικές εικόνες είτε από μερικές μετρήσεις, είπε στο Lifewire σε μια συνέντευξη μέσω email ο Τζιμ Ντάουνινγκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Metail, μιας εταιρείας τεχνολογίας μόδας που κατασκευάζει τεχνολογία εικονικών δωματίων. . Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε επίσης να προβλέψει εάν είναι πιθανό να διατηρήσετε ένα ρούχο σε συγκεκριμένο μέγεθος, είπε ο Ντάουνινγκ. «Αυτή η περιοχή χρησιμοποιεί συχνά ένα προβλεπόμενο σχήμα σώματος και την προτίμησή σας για εφαρμογή ως στοιχεία εισόδου και τα συνδυάζει με ιστορικά δεδομένα συναλλαγών από ιστότοπο λιανικής και μεταδεδομένα για συγκεκριμένα ρούχα για να προβλέψετε ποιο μέγεθος είναι πιο πιθανό να διατηρήσετε», πρόσθεσε.

γυναίκα που φοράει ροζ γούνινο μπουφάν στο κατάστημα λιανικής

Ο προσδιορισμός του πώς θα μοιάζει το ρούχο πάνω σας είναι ένας άλλος τομέας όπου χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη, είπε ο Ντάουνινγκ. Η τελευταία τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) χρησιμοποιεί επίσης την τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί το σώμα σας καθώς κινείστε και αλλάζει ένα μοντέλο του ρούχου για να ταιριάζει, ώστε να φαίνεται σαν να φοράτε τα ρούχα. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης στο εικονικό καμαρίνι. Οι περισσότερες από τις τρέχουσες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης χειραγωγούν τις εικόνες για να φαίνεται ότι τα ρούχα φοριούνται από το avatar σας ή ένα μοντέλο που είναι κοντά στο σχήμα του σώματός σας. Επειδή δεν βασίζονται στα μοτίβα κοπής και τις ιδιότητες του υφάσματος των υποκείμενων ενδυμάτων, δεν είναι αρκετά ακριβείς για να σας δείξουν ακριβώς πώς θα ταίριαζε μια συγκεκριμένη επιλογή μεγέθους ρούχου, εξήγησε ο Downing. …σχεδόν τα δύο τρίτα των αγοραστών χρησιμοποιούν πολιτικές δωρεάν επιστροφής για να μετατρέψουν τα σπίτια τους σε προσωπικές αίθουσες τοποθέτησης. Η αυξανόμενη υιοθέτηση του λογισμικού 3D CAD μεταξύ των επωνυμιών μόδας θα μπορούσε τελικά να κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο ακριβή. Η Metail εργάζεται σε μια τεχνική που ονομάζεται EcoShot, η οποία επιτρέπει στις επωνυμίες να δημιουργούν με ακρίβεια μοτίβα φωτογραφία μοντέλων τρισδιάστατων ενδυμάτων σε πραγματικά μοντέλα. «Χρησιμοποιούνται συνήθως κατά τη διαδικασία σχεδιασμού όταν οι επωνυμίες αναθεωρούν και επιλέγουν σχέδια, αλλά χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στο ηλεκτρονικό εμπόριο για τη δημιουργία ποικίλων φωτογραφιών μοντέλων με κλιμακωτό τρόπο», είπε ο Ντάουνινγκ. Στο μέλλον, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμεύσει ακόμη και ως διαδικτυακός βοηθός πωλήσεων, πρότεινε ο Rogovskiy, «προσφέροντας στους πελάτες προσαρμοσμένες προτάσεις στυλ μέσα στο εικονικό τους γυμναστήριο, με βάση το μοναδικό μέγεθος και το σχήμα του σώματός τους».