Saltar al contenido

Τα καλύτερα κλασικά παιχνίδια Arcade στο iPad

2 de mayo de 2021

Θυμάστε όταν ήσασταν παιδί που γλιστράτε σε ένα ντουλάπι παιχνιδιών και ανυπομονούμε για την ημέρα που θα μπορούσατε να έχετε ένα arcade; Αυτή η μέρα έχει έρθει. Μεταξύ των μεμονωμένων θυρών των κλασικών arcade και των συλλογών από μεγάλους προγραμματιστές arcade, μπορείτε να έχετε σχεδόν οποιοδήποτε παιχνίδι στο οποίο έχετε εθιστεί στο arcade στη δεκαετία του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Και αν αγοράσετε το αξεσουάρ iCade, μπορείτε να μετατρέψετε το iPad σας σε ντουλάπι παιχνιδιών. Το iCade είναι ένα ντουλάπι σύνδεσης / arcade για το iPad που συνοδεύεται από ένα χειριστήριο και κουμπιά. Πολλά παιχνίδια σε αυτήν τη λίστα είναι συμβατά με αυτήν.

Δράκος

αφίσα για το βιντεοπαιχνίδι λέιζερ disc 1983 του Lair's Dragon Lair

Συλλογή ασημένιας οθόνης / Getty Images
Το Dragon’s Lair ήταν ένα τεράστιο χτύπημα στο arcade. Για την εποχή του, είχε εκπληκτικά γραφικά, και το ενσωματωμένο χιούμορ στο παιχνίδι το έκανε να εκραγεί. Αλλά αυτό που πραγματικά κράτησε τα παιδιά να ρίχνουν τέταρτα σε αυτό ήταν η εθιστική δυσκολία του παιχνιδιού. Όπως τα περισσότερα παιχνίδια αυτής της εποχής, χτίστηκε γύρω από το να βλέπεις πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις και πόσο καιρό μπορείς να παίξεις, αλλά σε αντίθεση με τα παιχνίδια που έφτασαν στο σκορ, το Dragon’s Lair σε ώθησε γιατί ήθελες να δεις τι θα συμβεί στη συνέχεια. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της έκδοσης HD είναι η τιμή 4,99 $, η οποία είναι λίγο απότομη για οποιοδήποτε κλασικό παιχνίδι arcade που μεταφέρεται στο iPad.

Συλλογή Street Fighter II

Χαρακτήρες Street Fighter

wallpaper_street_fighter_series_04_1600 «(CC BY 2.0) από shanewarne_60000
Οι άνθρωποι παρατάχθηκαν για να παίξουν το Karate Champ. Ήταν το πρώτο μαχητικό παιχνίδι με πολεμικές τέχνες και ήταν πάντα ένα δημοφιλές παιχνίδι. Αλλά ήταν ο Street Fighter που έθεσε πραγματικά τη φόρμα για να έρθουν όλα τα μαχητικά παιχνίδια και άνοιξε το δρόμο για κλασικούς όπως ο Mortal Kombat. Αυτή η συλλογή περιλαμβάνει το πρωτότυπο Street Fighter II, το Champion Edition και το Hyper Fighting, το οποίο είναι το Champion Edition στα στεροειδή.

Διπλή τριλογία δράκου

Διπλό ντουλάπι παιχνιδιών arcade

CC BY 2.0) από το goodrob13
Μιλήστε για μια έκρηξη από το παρελθόν! Ο Double Dragon έκανε διπλό whammy σε arcades τη δεκαετία του ’80. Όχι μόνο πήρε το side-scroller στο επόμενο επίπεδο, αλλά έφερε επίσης επανάσταση στην ιδέα του παιχνιδιού co-op. Κυρίως, είχατε την επιλογή ανάμεσα στο να παίζετε ένα παιχνίδι μάχης ή παρόμοιο παιχνίδι παίκτη έναντι παίκτη ή να κάνετε εναλλαγές προσπαθώντας να πετύχετε το υψηλό σκορ στο Donkey Kong, αλλά με το Double Dragon, πρέπει να συνεργαστείτε με τον καλύτερο φίλο σας και να νικήσετε το χάλια από τους ανθρώπους.

Marvel vs Capcom 2

Marvel εναντίον Capcom

YouTube
Ποιος δεν θέλει να γίνει Wolverine ή Spiderman; ΕΝΤΑΞΕΙ. Ας γίνουμε πραγματικοί. Ποιος δεν θέλει να γίνει Magneto; Το Marvel vs Capcom 2 ήταν ένα μεγάλο χτύπημα στις στοές, δίνοντας στους θαυμαστές τη δυνατότητα να επιλέξουν από 28 υπερήρωες της Marvel ή 28 χαρακτήρες Capcom. Το παιχνίδι μάχης διαθέτει 3-σε-3 αντιστοιχίσεις, με τους μισούς χαρακτήρες να ξεκλειδώνονται από την αρχή και οι άλλοι να σας χρειάζονται για να ξεκλειδώσετε. Τα χειριστήρια μπορεί να είναι λίγο περίεργα μερικές φορές για ένα παιχνίδι που χρειάζεται λίγη ακρίβεια, αλλά αν σας άρεσε αυτό στο arcade (ή είστε απλώς μεγάλος θαυμαστής της Marvel ή Capcom), αυτό είναι μια καλή αγορά.

PAC-MAN

Προεπισκόπηση Τύπου «Εφαρμοσμένη σχεδίαση»

Jemal Countess / Getty Images
Η ιδέα του εθισμού στο παιχνίδι μπορεί πιθανότατα να εντοπιστεί στο PAC-MAN. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που πραγματικά ενθουσίασε τους ανθρώπους, τους χλευάζοντας για να περάσουν από τρίμηνο σε τρίμηνο για να δουν πόσο μακριά θα μπορούσαν να φτάσουν στο παιχνίδι. Μια σχετικά απλή ιδέα: ένας μεγάλος κίτρινος κύκλος τρώει κουκίδες σε ένα λαβύρινθο ενώ αποφεύγει τα φαντάσματα, περιστρέφοντας περιστασιακά τα τραπέζια πάνω τους τρώγοντας ένα power-up. Με πολλούς τρόπους, ήταν σαν να παίζεις ένα παιχνίδι αρουραίου σε ένα λαβύρινθο, εκτός από το ότι πρέπει να είσαι το τυρί. Θα θέλαμε αυτό να κοστίζει λίγο λιγότερο (2,99 $), ή τουλάχιστον, να παρέχουμε όλους τους λαβύρινθους μπόνους με το βασικό παιχνίδι. Ωστόσο, αυτές τις μέρες δεν σταματά η αγορά εντός εφαρμογής.

Ultimate Mortal Kombat 3

Ultimate Mortal Kombat 3

ultimate_mortal_kombat «(CC BY-SA 2.0) από τον Peter-Ashley
Το Mortal Kombat είναι ένα παιχνίδι που δεν χρειάζεται εισαγωγή. Υπάρχουν λίγα παιχνίδια που έχουν γίνει τόσο δημοφιλή και είναι τόσο αναγνωρίσιμα. Όμως, παρά τη δημοτικότητά του στις στοές, η αρχική θύρα αυτού του παιχνιδιού στο iPad δεν θα έφτανε σε αυτήν τη λίστα. Ήταν ένα παιδί που ήταν υπερτιμημένο και είχε πάρα πολλές δυσλειτουργίες, ειδικά με δύσκολους ελέγχους. Σε ορισμένα παιχνίδια, μπορείτε να επιλύσετε κακούς ελέγχους, αλλά σε ένα παιχνίδι όπως το Mortal Kombat, αυτό είναι αδύνατο. Ωστόσο, η EA το έχει επιδιορθώσει από την κυκλοφορία του, με τις τελευταίες ενημερώσεις κώδικα να διορθώνουν πολλά από τα αρχικά προβλήματα. Έχουν επίσης μειώσει την τιμή, καθιστώντας αυτό μια καλή λήψη για όλους τους θαυμαστές της σειράς.

Χρυσός τσεκούρι 3

Το Golden Ax ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα μας στο arcade, αλλά η μετάβαση στο tablet ήταν λίγο πιο κακή στην καλύτερη περίπτωση. Μπορείτε να κατεβάσετε τον αρχικό Χρυσό Τσεκούρι, αλλά η θύρα του το αφήνει με κακά χειριστήρια και δυσάρεστο παιχνίδι. Η τιμή 0,99 $ σε αυτά τα καθιστά άξια προσοχής για όποιον θέλει να περπατήσει κάτω από τη λωρίδα μνήμης, αλλά είναι η τρίτη δόση που θα σας προσφέρει τις καλύτερες διαδρομές πεζοπορίας.

Midway Arcade

Spy Hunter arcade παιχνίδι

Spy Hunter «(CC BY 2.0) από ζόμπι
Το Midway Arcade είναι η μόνη συλλογή προγραμματιστών arcade με τιμή, αλλά εσείς κάνω λάβετε μια ωραία επιλογή παιχνιδιών με 1,99 $. Η τιμή περιλαμβάνει Spy Hunter, Rampage, Joust και Defender μεταξύ πολλών άλλων. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη ορισμένων πακέτων παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένου ενός πακέτου παιχνιδιών φαντασίας που περιλαμβάνει Gauntlet, Gauntlet II και Wizard of Wor. Αυτά ήταν όλα τα αγαπημένα στο arcade, και με τα πακέτα παιχνιδιών να κοστίζουν μόνο 0,99 $, είναι πολύ καλά.

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του Atari

Λογότυπο Atari

Από Αγγλικά: Atari, Inc. Τάγκαλογκ: Atari, Inc. العربية: شعار أتاري ، إنك. (Ατάρι) [Public domain], μέσω του Wikimedia Commons
Ενώ τα «Greatest Hits» του Atari απέχουν πολύ από τα καλύτερα παιχνίδια arcade στο iPad, θα ήταν λάθος να μην αναφέρουμε την ανθολογία. Όπως και οι περισσότερες συλλογές προγραμματιστών, η εφαρμογή είναι δωρεάν και λαμβάνετε επίσης την εντολή Missile Command για να δείτε πώς θα παίξουν τα παιχνίδια στην εφαρμογή. Εάν δεν πιστεύετε ότι τα στοιχεία ελέγχου είναι πολύ άσχημα, μπορείτε να ξεκλειδώσετε είτε τέσσερα πακέτα σετ παιχνιδιών για 0,99 $ είτε ολόκληρη τη συλλογή των 100 παιχνιδιών με 9,99 $. Για αληθινά νοσταλγικά, το ξεκλείδωμα ολόκληρης της συλλογής είναι ο τρόπος να πάτε, αλλά αν θέλετε απλώς να διορθώσετε το κλασικό σας Asteroids, η λήψη του πακέτου 4 μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος να πάτε. Το Atest’s Greatest Hits είναι συμβατό με το iCade.

Namco Arcade

Παιχνίδι arcade Galaga

«Galaga Arcade Game» (CC BY 2.0) των Jim & Rachel McArthur
Το Namco Arcade περιέχει κλασικά είδη όπως PAC-MAN, Galaga και Xevious. Το παιχνίδι διαθέτει δύο τρόπους για να παίξετε: αγοράστε τη μηχανή παιχνιδιού για να παίξετε ό, τι σας αρέσει ή αγοράστε κέρματα. Δυστυχώς, παίρνετε μόνο 10 νομίσματα για ένα δολάριο, έτσι ώστε γρήγορα να γίνει πολύ ακριβό. Και οι μηχανές παιχνιδιών είναι συνήθως 2,99 $, έτσι από όλες τις συλλογές παιχνιδιών, αυτή είναι η πιο ακριβή. Ωστόσο, με το πλήρες παιχνίδι Galaga που δεν λειτουργεί πλέον με iOS 7, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να παίξετε αυτό το συγκεκριμένο κλασικό. Τα περισσότερα παιχνίδια αυτής της λίστας υποστηρίζουν το iCade.

Ανθολογία ενεργοποίησης

Παιχνίδι Pitfall

«Pitfall στο Game On Exhibit» (CC BY-SA 2.0) του Merelymel13
Έχουμε καταγράψει τελευταία την Activision Anthology όχι επειδή είναι η χειρότερη εφαρμογή σε αυτήν τη λίστα, αλλά επειδή πραγματικά δεν πληροί τα κριτήρια «arcade». Η συλλογή Activision είναι παιχνίδια για το Atari 2600, το οποίο είναι αρκετά κοντά που το συμπεριλαμβάνω εδώ. Σίγουρα, όποιος ενδιαφέρεται να ξαναζήσει το arcade παρελθόν του, θα κερδίσει επίσης 2600 παιχνίδια. Η ανθολογία περιλαμβάνει το Kaboom! δωρεάν και έχει και άλλα κλασικά κινήσεων όπως το Decathlon, το River Raid και (φυσικά) το Pitfall. Μπορείτε να αγοράσετε πακέτα παιχνιδιών για 2,99 $ ή ολόκληρη τη συλλογή με 6,99 $. Το Activision Anthology είναι συμβατό με το iCade.