Saltar al contenido

Τα κορυφαία παιχνίδια Arcade του 1982

12 de mayo de 2021

Ακολουθώντας την ταπεινή τους αρχή με Χώρος υπολογιστών και Παιχνίδι Galaxy το 1971, αν και το τέλος της δεκαετίας του ’70 με το megahit Διαστημικοί εισβολείς, στην κυριαρχία στις αρχές της δεκαετίας του ’80 με Pac-Man, Γκάλαγκα, και επιτυχημένα, τα παιχνίδια arcade βίντεο είχαν καθιερωθεί ως μια μεγάλη βιομηχανία. Σε αυτά τα σύντομα χρόνια, τα βιντεοπαιχνίδια κυριαρχούσαν στοές, σπρώχνοντας μηχανικά νομίσματα και μετακινώντας τις μηχανές φλίπερ στις πίσω γωνίες για να δώσουν χώρο για τα πιο πρόσφατα και καλύτερα ντουλάπια βίντεο arcade Αυτό εξαπλώθηκε σε ένα τεράστιο φαινόμενο της ποπ κουλτούρας, με εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικές ειδήσεις όλες να αναφέρουν την τρέλα του arcade. Το 1982 τα παιχνίδια arcade έφτασαν στο αποκορύφωμά τους. Οι Arcades μετονομάστηκαν σε «video arcades» και άρχισαν να ξεχειλίζουν με νέους τίτλους που βγήκαν γρηγορότερα από ό, τι οι ιδιοκτήτες arcade μπορούσαν να βρουν χώρο. Αυτά είναι τα Κορυφαία παιχνίδια Arcade του 1982.

Σκάψω

Μπορείτε να ανακαλύψετε ότι το κορυφαίο σημείο του 1982 πηγαίνει στο Dug; Ήταν άγριο αλλά Σκάψω εκτόξευσε τον ανταγωνισμό, όπως ακριβώς έκανε και στους Pookas και Fygars στο κλασικό του παιχνίδι arcade.

Ποπέι

Το 1981 η αποτυχημένη προσπάθεια της Nintendo να σπάσει τα δικαιώματα για απελευθέρωση α Ποπέι το βιντεοπαιχνίδι επανεπεξεργάστηκε στο πρώτο παιχνίδι του Shigeru Miyamoto, Γάιδαρος Κονγκ. ΔΚ ήταν τόσο μεγάλη επιτυχία που οι ιδιοκτήτες του Ποπέι, Ο King Features, έλαβε γνώση και τελικά αποφάσισε να παραχωρήσει την άδεια χρήσης των δικαιωμάτων παιχνιδιού arcade. Ο Miyamoto τοποθετήθηκε για άλλη μια φορά στη θέση του σχεδιαστή και το αποτέλεσμα πήρε στοιχεία από τα αρχικά του σχέδια που χρησιμοποιήθηκαν Γάιδαρος Κονγκ, και πρόσθεσε εντελώς νέα στοιχεία για να δημιουργήσει το πιο δημοφιλές παιχνίδι arcade με βάση κινούμενα σχέδια και κόμικ!

Donkey Kong Jr.

Η πρώτη συνέχεια του Γάιδαρος Κονγκ, και το μόνο παιχνίδι που χαρακτηρίζει τον Mario ως κακοποιό, είναι επίσης μοναδικό επειδή κανένας από τους πρωταγωνιστές του αρχικού παιχνιδιού δεν ήταν χαρακτήρες που μπορούν να αναπαραχθούν. Σε μια περιστροφή των γεγονότων, ο Donkey Kong παίζει τον αιχμάλωτο, ο Mario παίζει τον πίθηκο και ο γιος του DK είναι ο ήρωας που μπορεί να παίξει. Σε μια άλλη πρωτότυπη κίνηση, ο Miyamoto απέφυγε να επαναπροσδιορίσει τον ίδιο σχεδιασμό και μηχανικούς παιχνιδιού με τον προκάτοχο του παιχνιδιού, και αντ ‘αυτού δημιούργησε ένα εντελώς νέο παιχνίδι.

Μονομαχία ιππέων με κοντάρια

Μια αρχαία φουτουριστική γη έχει πολεμιστές πρόθυμους να ανέβουν πάνω στις ιπτάμενες στρουθοκαμήλες τους και να την πολεμήσουν με τους Egg Knights σε πετώντας καρακάξες. Εάν χτυπήσουν, αυτοί οι διψασμένοι ιππότες μετατρέπονται σε μορφή εμβρύου αυγού, για να γλιστρήσουν από τον εχθρό τους πριν εκκολαφθούν. Ω, και υπάρχει ένα πτεροδάκτυλο που πετάει επίσης και είναι τόσο δύσκολο να καταστραφεί. Ενώ όλα τα κορυφαία παιχνίδια arcade του 1982 έχουν δυνατότητα επιλογής δύο παικτών, ο Joust είναι ο μόνος που επιτρέπει ταυτόχρονο multiplayer.

BurgerTime

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο burger στον κόσμο έχει τρέξει! Οι ειδικές γαρνιτούρες του deluxe burger έχουν ξεχάσει και θα κάνει ό, τι χρειάζεται για να βεβαιωθεί ότι ο Peter Pepper δεν θα καλύψει όλες τις παραγγελίες του. Ο μόνος τρόπος για να τους σταματήσουμε για πάντα είναι να τα πολτοποιήσουμε ανάμεσα στο κουλούρι, το μαρούλι και το μπιφτέκι.

Q * bert

Q * bert εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια arcade. Ο σωληνοειδής ήρωας ήρωας μπορεί να πρωταγωνίστησε στις επιτυχίες του Χόλιγουντ, αλλά ο Q παραμένει απασχολημένος με κύβους που αλλάζουν χρώμα στον κόσμο της πυραμίδας του, ενώ οι εχθροί του, οι Coily, Ugg, Wrong-Way, Slick και Sam προσπαθούν να τον σταματήσουν.

Καγκουρώ

Μια εκπαιδευτική είσοδος στα κορυφαία παιχνίδια arcade του ’83 μας δείχνει πώς συμπεριφέρονται οι πίθηκοι και τα καγκουρό στα φυσικά τους περιβάλλοντα, όπως Γάιδαρος Κονγκ και Ποπέι πλατφόρμες στυλ. Το πιο σημαντικό μάθημα που πρέπει να πάρετε είναι … μην χτυπάτε ποτέ με μια μαμά καγκουρό, ειδικά όταν πρόκειται για μικρά. Διαφορετικά, θα φορέσει τα γάντια του μποξ και θα κλωτσήσει εκείνη την μαϊμού!

Κύριε Do!

Ο κλόουν τσίρκου σε αυτό το παιχνίδι δεν μπορεί να πάρει αρκετό σκάψιμο υπόγεια για κεράσια. Δυστυχώς, υπάρχουν μερικά τέρατα που στοχεύουν να τον σταματήσουν. Ευτυχώς ο κ. Do! έχει τη μαγική του μπάλα και τα μήλα που μοιάζουν με πέτρες, γιατί δεν υπάρχει τίποτα που θα σταματήσει αυτόν τον κλόουν να σκάβει κεράσια … εκτός αν τελειώσετε.

Σινιστάρ

Υπάρχει κάποια σοβαρή δράση επιστημονικής φαντασίας εδώ. Σε έναν αγωνιστικό χώρο που μοιάζει με μια γρήγορη ανάληψηΑστεροειδείς (μόνο με ευκολότερους ελέγχους και στόχους), πρέπει να βιάζεστε για να αποκρούσετε τους εχθρούς ενώ συλλέγετε αρκετούς κρυστάλλους για να δημιουργήσετε Sinibombs. Ενώ το κάνετε αυτό, ο εχθρός σας χτίζει το απόλυτο όπλο τους, το Sinistar. Όχι μόνο το πρώτο παιχνίδι που χρησιμοποίησε στερεοφωνικούς ήχους, αλλά, για πολλούς παίκτες, ήταν το πρώτο βιντεοπαιχνίδι όπου μπορούσαν να ακούσουν την αναπαραγωγή μιας ανθρώπινης φωνής (παρόλο που υποτίθεται ότι είναι η φωνή ενός ρομπότ). «ΕΙΜΑΙ ΣΙΝΙΣΤΑΡ»

Robotron: 2084

Μέχρι το έτος 2084, η ανθρώπινη φυλή έχει κυνηγηθεί και θανατωθεί από τον κακό Ρομπότρον. Ως ο μόνος σούπερ άνθρωπος γύρω, είναι δουλειά σας να σώσετε την τελευταία ανθρώπινη οικογένεια που απομένει. Εάν το χάσετε, ο αγώνας θα εξαφανιστεί, εάν το πετύχετε θα προχωρήσετε στην επόμενη οθόνη που θα είναι ακόμη πιο δύσκολη από την τελευταία. Κάθε οθόνη προχωρά σε δυσκολία έως ότου είναι σχεδόν αδύνατο να καταργήσετε τη συντριπτική ορδή των Ρομποτόν που σας περιβάλλουν. Συχνά θεωρείται «επί τόπου» ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ, σε ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια arcade που θα παίξετε ποτέ.