Saltar al contenido

Τα μεγάλα φορτηγά EV εξακολουθούν να είναι μεγάλα φορτηγά

30 de enero de 2023

Καθώς η τιμή του φυσικού αερίου ξεπέρασε τα 6 δολάρια το γαλόνι στην Καλιφόρνια, περίμενα να δω λιγότερα μεγάλα pickup να βαραίνουν στον αυτοκινητόδρομο με 80 και πλέον μίλια την ώρα. Σίγουρα τα εύκολα κατανοητά οικονομικά στοιχεία της κατάστασης θα αποτρέψουν τους ανθρώπους να οδηγήσουν σαν νυχτερίδα έξω από την κόλαση. Ανέκδοτα, δεν το έκανε.

Αυτό μας φέρνει στην αναμενόμενη σύγχυση σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Hummer EV. Ένα όχημα που, από την εισαγωγή του, είναι η πηγή του δικαιώματος. Ναι, είναι ένα ηλεκτρικό όχημα, αλλά δεν είναι και τόσο αποδοτικό. Είναι βαρύ, καταναλώνει πολύ ηλεκτρικό ρεύμα για να ταξιδέψει οπουδήποτε και είναι τεράστιο. Με άλλα λόγια, είναι ένα Hummer. Όλα αυτά ήρθαν στο προσκήνιο την περασμένη εβδομάδα, όταν ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός American Council for an Energy-Efficient Economy (ACEEE) δημοσίευσε έρευνα που δείχνει ότι το Hummer EV παρήγαγε περισσότερο CO2 από το Chevy Malibu. Το κομμάτι βρήκε τον αριθμό εκπομπών του Hummer χρησιμοποιώντας έναν εθνικό μέσο όρο ηλεκτρικού δικτύου, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερος σε ορισμένες περιοχές της χώρας και πολύ μεγαλύτερος σε άλλες.

Δεν αποτελεί έκπληξη

Η αναποτελεσματικότητα του Hummer EV έχει συζητηθεί (ξανά) από την αποκάλυψή του. Το γεγονός ότι εκπέμπει περισσότερο CO2 από ένα όχημα με 32 μίλια ανά γαλόνι με βαθμολογία EPA δεν είναι ιδανικό, αλλά είναι επίσης πολύ καλύτερο από την επανεισαγωγή του Hummer ως όχημα με αέριο. Αυτό δεν δικαιολογεί τη GM που έβγαλε κάτι τεράστιο για χάρη του τεράστιου όγκου. Η GM κατασκεύασε το Hummer EV επειδή οι άνθρωποι θα το αγόραζαν. Στην πραγματικότητα, η αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά σιγά σιγά με 70.000 προπαραγγελίες για το γιγάντιο pickup.

Οχι μόνος

Ενώ το Hummer είναι ο στόχος, δεν είναι μόνο ένα αναποτελεσματικό EV. Όλα τα φορτηγά EV κυκλοφορούν με τεράστιες μπαταρίες για να κατευνάσουν τις απαιτήσεις της γκάμας των πελατών. Το Ford F-150 Lightning μπορεί να ταξιδέψει έως και 320 μίλια με μία μόνο φόρτιση με μια μπαταρία εκτεταμένης εμβέλειας, αλλά αυτό το πακέτο είναι τεράστιο 131 kWh.

Το ηλεκτρικό GMC Hummer.

Το max-pack του Rivian, το οποίο προσφέρει εμβέλεια πάνω από 400 μίλια, έρχεται με 180 kWh. Ενώ η Tesla και η Lucid καυχιούνται για το πόσο αποδοτικά είναι τα οχήματά τους, αυτό δεν συμβαίνει στον κόσμο των φορτηγών EV.

Οι πελάτες

Αυτό μας φέρνει πίσω στους ανθρώπους που οδηγούν τα ανυψωμένα pickup που κινούνται με φυσικό αέριο σαν να μεταφέρουν καρδιές σε κοντινά νοσοκομεία. Δεν αισθάνονται όλοι οι ιδιοκτήτες φορτηγών την ανάγκη για ταχύτητα. Πολλοί χρειάζονται απλώς ένα βοηθητικό όχημα για να ολοκληρώσουν μια δουλειά — είτε πρόκειται για την πραγματική τους εργασία είτε για κάτι που πρέπει να γίνει μέσα στο σπίτι. Οι άνθρωποι των φορτηγών αγαπούν τα φορτηγά τους όπως τα μετατρέψιμα λατρεύουν τα κάμπριο. Η μετακίνηση κάποιου από ένα φορτηγό υγραερίου σε ένα EV είναι τεράστια υπόθεση. Δεν ισοδυναμεί με τη μετακίνησή τους, για παράδειγμα, σε ένα EV sedan, κυρίως επειδή δεν πρόκειται να αγοράσουν αυτό το όχημα. Πρέπει να δώσεις στους ανθρώπους αυτό που θέλουν. Και θέλουν φορτηγά.

Οχι τόσο γρήγορα

Αυτό δεν αφήνει το Hummer EV και τους ιδιοκτήτες του να ξεκολλήσουν. Εάν θέλετε πραγματικά ένα αναποτελεσματικό όχημα, ίσως δεν λαμβάνετε τα φορολογικά κίνητρα, για παράδειγμα, κάποιου που αγοράζει ένα Hyundai Ioniq 5. Τα τρέχοντα ομοσπονδιακά κίνητρα βασίζονται στο μέγεθος της μπαταρίας, κάτι που ίσως ήταν καλή ιδέα πριν από μια δεκαετία, αλλά τώρα, η αποτελεσματικότητα θα πρέπει να είναι ο αποφασιστικός παράγοντας. Έχουμε έναν φόρο αερίου-γκαζλ, και ήρθε η ώρα να εξετάσουμε τα ηλεκτρόνια. Και πάλι, αυτή τη στιγμή, καθώς προχωράμε στα ηλεκτρικά οχήματα, θα πρέπει να μειώσουμε τα κίνητρα για τα εξαιρετικά αναποτελεσματικά οχήματα, όχι να τα κάνουμε πιο ακριβά. Νιώθω σαν ένα σπασμένο ρεκόρ, αλλά ένα EV F-150 στο δρόμο είναι καλύτερο από ένα F-150 με αέριο. Ανεξάρτητα από το πώς μετακινείτε τον αριθμό, αυτό είναι απλώς δεδομένο.

Μπροστινή όψη του ηλεκτρικού GMC Hummer.

Στόλους

Μιλώντας για το φορτηγό Ford F-Series, είναι το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και 40 χρόνια. Πολλές από αυτές τις πωλήσεις γίνονται σε στόλους, εργολάβους, τοπικούς χώρους, κ.λπ. Υπάρχουν τόσα πολλά pickup στο δρόμο που φροντίζουν τις επιχειρήσεις που σχεδόν γίνονται αόρατα, αλλά ο περιβαλλοντικός αντίκτυπός τους δεν είναι. Αν μπορούσαμε να πετύχουμε το μισό αυτό στα επόμενα 10 χρόνια, αυτό θα ήταν τεράστιο επίτευγμα. Η δουλειά που πρέπει να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι για να βγάλουν τα προς το ζην γίνεται με μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον μας. Τα φορτηγά σημαίνουν θέσεις εργασίας για τόσους πολλούς πελάτες. Μπορεί να επιθυμείτε ένα pickup λόγω της αγάπης σας για τα pickup, αλλά για πολλούς, είναι ένα βιοποριστικό μέσο. Και ενώ δεν είναι τόσο αποδοτικό όσο ένα μικρό EV, η τοποθέτηση ενός ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης σε ένα φορτηγό αλλάζει το παιχνίδι.

Ολόκληρο το Σύστημα

Μερικές φορές βάζουμε ολόκληρο το καθαρό μας μέλλον στη μετατροπή σε EV. Το Hummer EV είναι ένας εύκολος στόχος επειδή είναι γελοία μεγάλο και αναποτελεσματικό ως EV. Είναι διασκεδαστικοί τίτλοι και είναι εύκολο να το καταλάβει ο μέσος αναγνώστης. Άρθρα για το πλέγμα, όμως; Οχι τόσο πολύ. Μπορούν να είναι πυκνά και με λίγες επιλογές για τον μέσο καταναλωτή. Για πολλούς, υπάρχει μία επιλογή για να έρθει η εξουσία στα σπίτια τους και δεν έχουν άλλη επιλογή σε αυτό το θέμα. Δεν μπορούμε να ψωνίσουμε για μια καλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας. Εάν είμαστε τυχεροί, μπορούμε να προσθέσουμε ηλιακούς συλλέκτες και μπαταρίες στο σπίτι μας, αλλά είναι ακριβό και χρειάζονται χρόνια για να κερδίσουμε αυτά τα χρήματα πίσω από το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν υπάρχει εύκολη παρότρυνση των καταναλωτών για δράση όταν μιλάμε για το δίκτυο όπως συμβαίνει με τα EV. Η ώθηση του ερευνητικού κομματιού Hummer EV ήταν οι εκπομπές CO2 με βάση τη μέση παραγωγή ενέργειας του δικτύου των ΗΠΑ. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δύο πράγματα μπορεί να είναι αλήθεια. Τα Hummer EV και EV φορτηγά, γενικά, δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο τα μικρότερα EV, αλλά επίσης, το δίκτυο πρέπει επίσης να εξελιχθεί. Α, και στους ανθρώπους με τα γιγάντια φορτηγά: σιγά. Δεν έχετε δει την τιμή του φυσικού αερίου;

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα EV; Έχουμε μια ολόκληρη ενότητα αφιερωμένη στα ηλεκτρικά οχήματα!