Saltar al contenido

Τα πλεονεκτήματα του να είσαι ανεξάρτητος σχεδιαστής ιστοσελίδων

2 de mayo de 2021

Τι πρέπει να γνωρίζετε

  • Πλεονεκτήματα: ευελιξία, αυτονομία, επιλογή έργου, ευκαιρίες μάθησης, φορολογικά οφέλη.
  • Μειονεκτήματα: ανάγκη για ευρεία εμπειρία, πειθαρχία, συνεχές μάρκετινγκ. έλλειψη ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης · πιθανότητα διακοπών.

Αυτό το άρθρο ζυγίζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εργασίας μόνοι σας ως ανεξάρτητος σχεδιαστής ιστοσελίδων και όχι ως εταιρεία.

Πλεονεκτήματα ως ανεξάρτητος σχεδιαστής ιστοσελίδων

Εργαστείτε όταν θέλετε

Αυτός είναι πιθανώς ένας από τους πιο δημοφιλείς λόγους για να γίνετε ελεύθερος επαγγελματίας. Εάν είστε νυχτερινή κουκουβάγια, η εργασία 9-5 μπορεί να είναι δύσκολη. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, ωστόσο, μπορείτε σε μεγάλο βαθμό να εργάζεστε όποτε θέλετε. Αυτό είναι ιδανικό για δουλειές στο σπίτι-μαμάδες και μπαμπάδες που πρέπει να οργανώσουν τη δουλειά τους σύμφωνα με το πρόγραμμα ενός παιδιού. Σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να εργαστείτε για άτομα σε άλλες ζώνες ώρας ή να εργαστείτε στο σπίτι μετά την επιστροφή σας από την καθημερινή σας εργασία. Το πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι περισσότερες εταιρείες εξακολουθούν να εκτελούν την επιχείρησή τους μεταξύ 9 και 5. Εάν σας προσλάβουν, θα θέλουν να είστε διαθέσιμοι για κλήσεις ή συναντήσεις κατά τις εργάσιμες ώρες. Δεν πρόκειται να είναι συμπαθητικοί εάν κοιμηθήκατε στις 7 π.μ. μετά τη δουλειά όλη τη νύχτα, εάν χρειαστεί να είστε σε μια συνάντηση σχεδιασμού στις 9πμ Ναι, πρέπει να ρυθμίσετε τις ώρες σας σε βαθμό, αλλά οι ανάγκες των πελατών πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη.

Εργαστείτε από το σπίτι ή όπου θέλετε

Πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες εργάζονται στο σπίτι. Στην πραγματικότητα, θα τολμούσαμε να πούμε ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες του διαδικτύου freelance έχουν ένα είδος γραφείου στο σπίτι. Μπορείτε επίσης να εργαστείτε από μια τοπική καφετέρια ή από τη δημόσια βιβλιοθήκη. Στην πραγματικότητα, οπουδήποτε μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα μπορούσε να γίνει το γραφείο σας. Εάν πρέπει να συναντηθείτε πρόσωπο με πρόσωπο, μπορείτε να τον συναντήσετε στο γραφείο του ή στην τοπική καφετέρια εάν το σπίτι σας δεν είναι αρκετά επαγγελματικό.

Γίνε το δικό σου αφεντικό

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, πιθανότατα θα εργαστείτε σε μια εταιρεία ενός ατόμου, εσείς. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για μικροδιαχειριστές ή παράλογες προσδοκίες από το αφεντικό σας. Κατά κάποιο τρόπο, οι πελάτες σας είναι το αφεντικό σας και μπορεί να είναι παράλογοι και απαιτητικοί, αλλά αυτό οδηγεί στο επόμενο πλεονέκτημα.

Επιλέξτε τα έργα που θέλετε να κάνετε

Όχι μόνο έργα, αλλά και άνθρωποι και εταιρείες. Εάν έχετε πρόβλημα να συνεργαστείτε με κάποιον ή μια εταιρεία που σας ζητά να κάνετε κάτι που πιστεύετε ότι είναι ανήθικο, δεν χρειάζεται να αναλάβετε τη δουλειά. Χεκ, μπορείτε να αρνηθείτε να κάνετε μια δουλειά μόνο και μόνο επειδή φαίνεται βαρετό αν θέλετε. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, μπορείτε να πάρετε τη δουλειά που θέλετε να πάρετε και να παραδώσετε τα πράγματα που δεν θέλετε να εργαστείτε. Πρέπει, ωστόσο, να θυμάστε ότι οι λογαριασμοί πρέπει να πληρώνονται, οπότε μερικές φορές ίσως εξακολουθείτε να αναγκάζεστε να αναλάβετε εργασία που δεν σας ενθουσιάζει τόσο πολύ.

Μάθετε καθώς πηγαίνετε και μάθετε τι θέλετε

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, μπορείτε να συνεχίσετε να μαθαίνετε νέα πράγματα με ευκολία. Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να εξοικειωθείτε με την PHP, δεν χρειάζεται να λάβετε άδεια από ένα αφεντικό για να βάλετε σενάρια PHP στο διακομιστή ή να πάρετε μια τάξη. Μπορείτε απλά να το κάνετε. Στην πραγματικότητα, οι καλύτεροι ελεύθεροι επαγγελματίες μαθαίνουν συνεχώς.

Χωρίς ντύσιμο

Εάν θέλετε να φοράτε τις πιτζάμες σας όλη την ημέρα, κανείς δεν θα νοιάζεται. Δεν φορούμε ποτέ παπούτσια και το φανταχτερό φόρεμα σημαίνει να φορέσω ένα πουκάμισο από φλάντζα πάνω από το μπλουζάκι μου. Θα πρέπει να έχετε ακόμα ένα ή δύο επαγγελματικά ρούχα για παρουσιάσεις και συναντήσεις πελατών, αλλά δεν θα χρειαστείτε σχεδόν όσα θα κάνατε αν εργαζόσασταν σε ένα γραφείο.

Εργαστείτε σε μια μεγάλη ποικιλία έργων, όχι μόνο σε έναν ιστότοπο

Όταν εργαζόμασταν ως εταιρικοί σχεδιαστές ιστοσελίδων, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά μας ήταν να βαρεθούμε με τον ιστότοπο στον οποίο αναλάβαμε να εργαζόμαστε. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, μπορείτε να εργάζεστε συνεχώς σε νέα έργα και να προσθέτετε μεγάλη ποικιλία στο χαρτοφυλάκιό σας.

Μπορείτε να ενσωματώσετε το χόμπι σας στη δουλειά σας

Ένας τρόπος για να διαφοροποιήσετε τον εαυτό σας ως σχεδιαστής ιστοσελίδων είναι να εστιάσετε σε μια εξειδικευμένη περιοχή. Εάν αυτή η περιοχή είναι επίσης χόμπι σας, αυτό σας δίνει κάποια επιπλέον αξιοπιστία. Θα κάνει επίσης τη δουλειά πολύ πιο ευχάριστη για εσάς.

Διαγράψτε τα έξοδά σας

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, ανάλογα με τον τρόπο υποβολής των φόρων σας, μπορείτε να διαγράψετε τα έξοδά σας, όπως τον υπολογιστή σας, τα έπιπλα γραφείου σας και οποιοδήποτε λογισμικό αγοράζετε για να κάνετε τη δουλειά σας. Επικοινωνήστε με τον ειδικό φορολογίας σας για λεπτομέρειες.

Μειονεκτήματα του να είσαι ανεξάρτητος σχεδιαστής ιστοσελίδων

Μπορεί να μην γνωρίζετε πάντα από πού θα προέλθει ο επόμενος μισθός σας

Η οικονομική σταθερότητα δεν είναι κάτι που απολαμβάνουν οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε 3 φορές το ενοίκιο σας ένα μήνα και να καλύψετε τα παντοπωλεία μόλις τον επόμενο. Αυτός είναι ένας λόγος που λέμε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να δημιουργήσουν ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης. Δεν συνιστούμε να ξεκινήσετε ως freelancer πλήρους απασχόλησης έως ότου έχετε επαρκές ταμείο έκτακτης ανάγκης και τουλάχιστον 3 πελάτες. Με άλλα λόγια, «μην σταματήσετε τη δουλειά σας.»

Πρέπει να ψάχνετε συνεχώς πελάτες

Ακόμα κι αν έχετε 3 πελάτες ή περισσότερους όταν ξεκινάτε, πιθανότατα δεν θα σας χρειαστούν κάθε μήνα, και μερικοί θα εξαφανιστούν καθώς λαμβάνουν άλλες ανάγκες ή αλλάζουν οι ιστότοποί τους. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα πρέπει πάντα να αναζητάτε νέες ευκαιρίες. Αυτό μπορεί να είναι αγχωτικό, ειδικά αν είστε ντροπαλοί ή προτιμάτε απλώς κωδικοποίηση.

Πρέπει να είσαι καλός σε κάτι περισσότερο από απλώς Web Design

Το μάρκετινγκ, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η επικοινωνία και η τήρηση βιβλίων είναι μερικά από τα καπέλα που πρέπει να φοράτε. Και ενώ δεν χρειάζεται να είστε ειδικοί σε όλα αυτά, πρέπει να είστε αρκετά καλοί ώστε να εμποδίζετε τις δουλειές να εισέρχονται και η κυβέρνηση να μην διεκδικήσει την ψυχή σας με απλήρωτους φόρους.

Χωρίς ασφάλιση

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένα από τα προνόμια που παίρνετε από την εργασία σε μια εταιρεία. Ασφάλιση, ημέρες διακοπών επί πληρωμή, ημέρες ασθενείας, χώρος γραφείου, ακόμη και δωρεάν στυλό. Κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες γνωρίζουμε ότι έχουν έναν εργαζόμενο σύζυγο που καλύπτει τις ασφαλιστικές ανάγκες για την οικογένειά τους. Πιστέψτε μας, αυτό μπορεί να είναι ένα τεράστιο και συγκλονιστικό κόστος. Η ασφάλιση για αυτοαπασχολούμενους είναι όχι φθηνό.

Η εργασία μόνη μπορεί να γίνει πολύ μόνη

Θα ξοδέψετε πολύ χρόνο μόνοι σας. Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να ζήσετε με έναν άλλο ελεύθερο επαγγελματία, μπορείτε να μιλήσετε μαζί τους, αλλά οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να γίνουν λίγο τρελοί επειδή παγιδεύονται στο σπίτι τους όλη την ημέρα κάθε μέρα. Εάν θέλετε να είστε γύρω από ανθρώπους, αυτό θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά αφόρητη.

Πρέπει να είσαι πειθαρχημένος και μόνος-κίνητρο

Ενώ είστε το αφεντικό σας, πρέπει να το θυμάστε αυτό εσείς είναι το δικό σου αφεντικό. Εάν αποφασίσετε να μην εργαστείτε σήμερα ή για τον επόμενο μήνα, κανείς δεν πρόκειται να σας βοηθήσει. Εναπόκειται σε σένα.

Εάν το γραφείο σας είναι στο σπίτι σας, μπορεί να είναι πολύ εύκολο να καταλήξετε να εργάζεστε συνεχώς

Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής είναι συχνά δύσκολη για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Παίρνετε μια ιδέα και καθίστε για να το φτιάξετε λίγο και το επόμενο πράγμα που γνωρίζετε είναι 2 π.μ. και έχετε χάσει ξανά το δείπνο. Ένας τρόπος για την καταπολέμηση αυτού είναι να ρυθμίσετε επίσημες ώρες για να εργαστείτε. Όταν φεύγετε από τον υπολογιστή ή το γραφείο σας, τελειώνετε να εργάζεστε για την ημέρα.

Και, αντίθετα, οι φίλοι σας μπορεί να αισθάνονται ελεύθεροι να καλούν και να συνομιλούν ανά πάσα στιγμή, επειδή πιστεύουν ότι δεν εργάζεστε

Αυτό είναι ιδιαίτερα πρόβλημα για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες. Όταν σταματήσετε την καθημερινή σας δουλειά, οι φίλοι σας που είναι ακόμα στην κούρσα αρουραίων δεν μπορούν να πιστέψουν ότι εργάζεστε στην πραγματικότητα. Μπορεί να σας καλέσουν ή να σας ζητήσουν να φύλαξετε ή να αφιερώσετε με άλλο τρόπο το χρόνο σας όταν πρέπει να εργάζεστε. Πρέπει να είστε σταθεροί μαζί τους και να εξηγήσετε (αρκετές φορές εάν είναι απαραίτητο) ότι εργάζεστε και θα τους καλέσετε όταν τελειώσετε για την ημέρα.