Saltar al contenido

Τα 15 καλύτερα podcast ιστορίας του 2021

22 de abril de 2021

Δεν μπορείτε να έχετε ενημερωμένες απόψεις για οτιδήποτε χωρίς να καταλάβετε το ιστορικό του πλαίσιο. Είτε είστε σπουδαίος ιστορικός στο κολέγιο είτε θέλετε απλώς να επεκτείνετε την παγκόσμια προβολή σας, ακολουθεί μια λίστα με τα καλύτερα podcast ιστορίας για όσους θέλουν να προσθέσουν ιστορικά μη μυθιστορήματα στη δίαιτα των μέσων ενημέρωσης.

Καλύτερο ιστορικό podcast για επαναστάτες: επαναστάσεις

Αρχική σελίδα podcast Revolutions

Τι μας αρέσει

 • Δεδομένου ότι κάθε σεζόν είναι αφιερωμένη σε μια επανάσταση, μαθαίνετε πολλά για ένα θέμα.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Μέχρι στιγμής δεν έχουν καλυφθεί πολλά, αλλά είναι μια συνεχής σειρά, οπότε υπάρχουν πολλές ελπίδες για περισσότερα.

Σημαντική κοινωνική αλλαγή έρχεται σπάνια χωρίς αιματοχυσία. Ο Mike Duncan αφηγείται τα δραματικά γεγονότα που οδήγησαν στον Αγγλικό Εμφύλιο Πόλεμο, τη Γαλλική Επανάσταση και άλλες σημαντικές κοινωνικές αναταραχές. Ανεμιστήρες του Επαναστάσεις μπορεί επίσης να απολαύσει το Duncan’s Ιστορία της Ρώμης podcast. Και τα δύο διατίθενται δωρεάν στο iTunes.

Podcast με τα περισσότερα Hardcore History: Hardcore History

Η ιστορία του σκληρού Dan Dan Carlin

Τι μας αρέσει

 • Το σχόλιο του Carlin είναι διασκεδαστικό και προκλητικό. Υπερέχει να επικαλεστεί το παρελθόν για να αντιμετωπίσει τα σημερινά ζητήματα.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Αν και τα μεμονωμένα θέματα έχουν ερευνηθεί καλά, μην περιμένετε αυτό το podcast να σας βοηθήσει να περάσετε μια τάξη ιστορικού.

Ο οικοδεσπότης Dan Carlin ασχολείται συχνά με την κερδοσκοπική ιστορία και βρίσκει νέους τρόπους για να εξετάσει αρχαίες μορφές και γεγονότα. Για παράδειγμα, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν γενοκτονικός μανιακός με τον Χίτλερ; Πρόσφατα επεισόδια του Ιστορία Hardcore είναι δωρεάν για λήψη, ενώ πρέπει να αγοράσετε παλαιότερα podcast.

Καλύτερο Podcast σύντομης ιστορίας: Μαρτυρία

Podcast μάρτυρας του BBC

Τι μας αρέσει

 • Οι προοπτικές πρώτου προσώπου κάνουν κάθε επεισόδιο μοναδικό.
 • Τα θέματα κυμαίνονται από τόνο από βαρύ έως ελαφρύ.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεδομένου ότι τα επεισόδια είναι τόσο σύντομα, αυτή η σειρά δεν είναι ιδανική αν ψάχνετε κάτι για να ακούσετε κατά τη διάρκεια μακρών μετακινήσεων.

Κάθε 10λεπτο επεισόδιο αυτής της σειράς του BBC παρουσιάζει στους ακροατές λογαριασμούς ιστορικών γεγονότων πρώτου προσώπου μέσα από τα λόγια εκείνων που έζησαν μέσω αυτών. Τα θέματα που καλύπτονται κυμαίνονται από τη ζωή υπό τον Καντάφι έως την εφεύρεση των Instant Noodles. Περισσότερα από 2.200 επεισόδια είναι διαθέσιμα δωρεάν στον ιστότοπο του BBC.

Καλύτερο ιστορικό podcast για φεμινίστριες: Οι ιστορικοί νεοσσοί

Το ιστορικό Chicks Podcast

Τι μας αρέσει

 • Εκτός από τα προφίλ των ιστορικών μορφών, ορισμένα επεισόδια επικεντρώνονται στην προέλευση των παραμυθιών χαρακτήρων όπως η Σταχτοπούτα και το Red Riding Hood.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Πολλά επεισόδια αφορούν βασίλισσες, συγγραφείς και λάτρεις του ιστορικού καλλιτεχνών μπορεί να είναι ήδη εξοικειωμένοι.

Οι οικοδεσπότες Beckett Graham και Susan Vollenweider εξερευνούν τη ζωή των σημερινών γυναικών, που κυμαίνονται από μονάρχες όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ Α έως διασκεδαστές όπως η Lucille Ball. Τα επεισόδια ταξινομούνται με ιστορική χρονολογική σειρά στον ιστότοπο για εύκολη περιήγηση.

Καλύτερο αμερικανικό ιστορικό podcast: Ο κόσμος του Μπεν Φράνκλιν

Αρχική σελίδα του Ben Franklin's World

Τι μας αρέσει

 • Κάθε επεισόδιο περιλαμβάνει μια συνέντευξη με έναν εμπειρογνώμονα ιστορικό, οπότε οι πληροφορίες που παρέχονται διερευνώνται διεξοδικά.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Ενώ η εκπομπή καλύπτει μια σειρά θεμάτων, όλα αφορούν ένα θέμα, οπότε μπορεί να μην είναι φλιτζάνι τσάι για όλους.

Γίνετε καλύτερος πολίτης ακούγοντας ιστορικούς ειδικούς που συζητούν τις πρώτες μέρες του αμερικανικού πειράματος. Τα θέματα δεν περιορίζονται στον Μπεν Φράνκλιν και στα κατορθώματά του. Ο οικοδεσπότης Liz Covart συζητά τη ζωή κάτω από την αποικιακή κυριαρχία, τις σχέσεις μεταξύ ιθαγενών και Ευρωπαίων και τον σχηματισμό της δημοκρατίας. Ακούστε δωρεάν μέσω του iTunes ή της εφαρμογής Google Play.

Τρομακτικό ιστορικό podcast: Lore

Lore podcast

Τι μας αρέσει

 • Αυτή η παράσταση είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική για τους οπαδούς των μυστηρίων, των θεωριών συνωμοσίας και της κερδοσκοπικής φαντασίας.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Το θέμα είναι συχνά σκοτεινό και μερικές από τις ιστορίες θα σας στοιχειώνουν για μέρες. Αυτό δεν είναι μια παράσταση για τους εύκολα ενοχλημένους.

Για τους λάτρεις της πραγματικά φρικιαστικής μη φαντασίας, αυτό το podcast πρέπει να το ακούσετε. Οι αστικοί μύθοι, οι άλυτοι δολοφόνοι και οι μυστηριώδεις τοπικές περιοχές είναι συνήθως εξερευνημένα θέματα Λαϊκές παραδόσεις. Οποιοσδήποτε μπορεί να ακούσει δωρεάν και τα μέλη του Amazon Prime μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπομπή με βάση το podcast.

Καλύτερο Podcast για τους λάτρεις του James Bond: SpyCast

Το podcast του SpyCast

Τι μας αρέσει

 • Οι οικοδεσπότες και οι επισκέπτες είναι ειδικοί στους τομείς τους.
 • Οι ιστορίες κατάσκοπων είναι συχνά γεμάτες δράση και διασκεδαστικές για να τις ακούσετε ενώ βρίσκεστε εν κινήσει.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Οι συζητήσεις συχνά στρέφονται προς την τρέχουσα πολιτική, η οποία δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά μπορεί να αναβάλει ορισμένους ακροατές.

Το Διεθνές Μουσείο Κατασκοπείας στην Ουάσιγκτον, DC μεταδίδει συνεντεύξεις με πρώην κατάσκοπους και ειδικούς κατασκοπείας για να φωτίσει ένα επάγγελμα που λειτουργεί στις σκιές. Θα μάθετε για πτυχές της ιστορίας που ποτέ δεν ήξερα ότι υπήρχαν.

Καλύτερο παγκόσμιο ιστορικό podcast: 15 λεπτά ιστορίας

Podcast Ιστορικό 15 λεπτών

Τι μας αρέσει

 • Ο ιστότοπος συνήθως περιλαμβάνει προτάσεις για περαιτέρω ανάγνωση, αν βρείτε ένα επεισόδιο ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Τα επεισόδια κυκλοφορούν σποραδικά, αλλά υπάρχει αρκετό περιεχόμενο στον ιστότοπο για να διατηρούνται οι λάτρεις του ιστορικού.

Μετάδοση από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν, Ιστορικό 15 λεπτών παράγεται από μαθητές για μαθητές. Κάθε επεισόδιο επικεντρώνεται σε ένα μοναδικό θέμα σε διαφορετικό μέρος του κόσμου και οι επισκέπτες συνήθως περιλαμβάνουν καθηγητές ιστορίας και συγγραφείς από διάφορους κλάδους.

Καλύτερο Podcast Ιστορίας Τέχνης: Art περίεργος

Art Curious Podcast

Τι μας αρέσει

 • Ο οικοδεσπότης Jennifer Dassel είναι ειδικός στον τομέα της. Συχνά φέρνει νέες προοπτικές σε συζητήσεις αιώνων.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Τα περισσότερα από τα επεισόδια αφορούν την ευρωπαϊκή τέχνη και καλλιτέχνες, οπότε ίσως χρειαστεί να ψάξετε αλλού για μια ευρύτερη προοπτική.

Οι ιστορικοί της τέχνης και οι περιστασιακοί ακροατές μπορούν να απολαύσουν τη μάθηση για τη ζωή των διάσημων ζωγράφων όπως ο Van Gogh, ο Πικάσο και τα ονόματα των Ninja Turtles. Οι επισκέπτες ερευνούν τις αντιπαλότητες μεταξύ σύγχρονων καλλιτεχνών και των ιστορικών πλαισίων που διαμόρφωσαν το έργο τους.

Καλύτερο ιστορικό podcast για Foodies: Burnt Toast

Το podcast Burnt Toast

Τι μας αρέσει

 • Καμένο τοστ κάνει εξαιρετική ακρόαση.
 • Ο ιστότοπος διαθέτει συνταγές εάν όλες οι συζητήσεις για φαγητό σας κάνουν πεινασμένους.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Οι τίτλοι και οι περιλήψεις των επεισοδίων είναι κάπως ασαφείς, οπότε η έναρξη ενός επεισοδίου είναι σαν να δαγκώνεις ένα ζελέ φασόλι με γεύση μυστηρίου.

Είμαστε αυτό που τρώμε και αυτό που τρώμε διαμορφώνει τις κοινωνίες μας. Ο οικοδεσπότης Michael Harlan Turkell εξερευνά πικάντικα κομμάτια της παγκόσμιας ιστορίας μέσω του φαγητού της κουλτούρας των τροφίμων και παίρνει συνεντεύξεις από ειδικούς μαγειρικής για μια συναρπαστική ματιά γιατί τρώμε αυτό που τρώμε.

Καλύτερο ιστορικό podcast για διανοούμενους: Φιλοσοφείτε αυτό!

Φιλοσοφείτε αυτό! podcast

Τι μας αρέσει

 • Τα επεισόδια είναι ιστορικά-χρονολογικά, ώστε να μπορείτε να τα ακούσετε διαδοχικά.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεδομένου ότι το θέμα είναι τόσο «μεθυστικό», μπορεί να μην απευθύνεται σε περιστασιακούς ακροατές.

Σε πάνω από 100 επεισόδια, ο οικοδεσπότης Stephen West έχει καλύψει περισσότερα από 2.500 χρόνια φιλοσοφικής θεωρίας. Από τα λόγια του Βούδα στους τόμους του Φουκώ,Φιλοσοφείτε αυτό! αναλύει την ιστορία της ανθρώπινης σκέψης με σκοπό την εφαρμογή παλαιών μαθημάτων στη σύγχρονη ζωή.

Καλύτερα podcast ιστορίας μύθου: Η πλαστή ιστορία μας

Η πλαστή μας ιστορία

Τι μας αρέσει

 • Ο χιουμοριστικός τόνος του οικοδεσπότη κάνει αυτό το podcast μια ευχάριστη ακρόαση.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Μερικές φορές μεμονωμένα θέματα καλύπτονται εκτενώς σε τρία ή τέσσερα επεισόδια.

Τα ψεύτικα νέα δεν είναι νέο πρόβλημα. Οι αστικοί μύθοι έχουν θολώσει εδώ και καιρό τις γραμμές μεταξύ γεγονότων και μυθοπλασίας. Ο Sebastian Major διαλύει μερικούς από τους πιο δημοφιλείς ιστορικούς μύθους και εντοπίζει την προέλευσή τους Η πλαστή μας ιστορία. Τα πρόσφατα επεισόδια μπορούν να ληφθούν δωρεάν, ενώ τα παλαιότερα μπορούν να αγοραστούν από τον ιστότοπο.

Διασκεδαστικό Podcast Ιστορίας: Το Dollop

Η αρχική σελίδα του Dollop

Τι μας αρέσει

 • Θα γελάσετε καθώς μαθαίνετε, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για τα περισσότερα podcast ιστορικού.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Το χιούμορ μπορεί να μην είναι για όλους. Αφού ακούσετε ένα επεισόδιο, θα ξέρετε αν σας αρέσει η παράσταση.

Οι κωμικοί Dave Anthony και Gareth Reynolds κοιτάζουν την ελαφρύτερη πλευρά της αμερικανικής ιστορίας το Το Dollop. Σε κάθε επεισόδιο, το ντουέτο προσφέρει μια χιουμοριστική λήψη ανθρώπων και εκδηλώσεων. Πάνω από 300 επεισόδια είναι διαθέσιμα δωρεάν και ίσως να μπορείτε να τα καταλάβετε Το Dollop ντουέτο σε μια ζωντανή περιοδεία.

Καλύτερο Podcast Ιστορικού Ασαφούς Ιστορίας: Στοιχεία που Χάσατε στην Τάξη Ιστορίας

Στοιχεία που χάσατε στο podcast Class History

Τι μας αρέσει

 • Ο ιστότοπος έχει επεισόδια κατηγοριοποιημένα ανά θέμα και χρονική περίοδο, επομένως είναι εύκολο να βρείτε ένα επεισόδιο που θα απολαύσετε.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεδομένου ότι η εκπομπή επικεντρώνεται στο λιγότερο γνωστό ιστορικό, δεν θα σας βοηθήσει να περάσετε μια εξέταση ιστορικού AP, αλλά μπορεί να βρείτε έμπνευση για ένα ερευνητικό έγγραφο.

Το HowStuffWorks.com παράγει αυτό το podcast για να συμπληρώσει τα κενά που άφησαν τα βιβλία ιστορικού σας. Ποτέ δεν ακούσατε για την Bessie Coleman, τον πρώτο πιλότο αφροαμερικάνων; Τι γίνεται με τον εφευρέτη ασύρματης τεχνολογίας Hedy Lamarr; Μάθετε για αυτούς τους ανύπαρκτους ήρωες και άλλους με τους οικοδεσπότες Tracy Wilson και Holly Frey.

Καλύτερο πολιτικό ιστορικό podcast: Η ιστορία μου μπορεί να κερδίσει την πολιτική σας

Το ιστορικό μου μπορεί να κερδίσει το podcast της πολιτικής σας

Τι μας αρέσει

 • Όταν συζητάτε για πολιτικά θέματα, ο οικοδεσπότης και οι καλεσμένοι δίνουν πολύ πιο ιστορικό υπόβαθρο από ό, τι θα ακούσετε στα δίκτυα ειδήσεων καλωδιακής.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Εάν ακούτε podcasts για ένα διάλειμμα από τις σύγχρονες πολιτικές ειδήσεις, αυτό δεν είναι το σόου για εσάς.

Έχετε κουραστεί από πολιτικά σχόλια χωρίς ιστορική προοπτική; Αυτή η παράσταση φέρνει πολύ αναγκαίο ιστορικό πλαίσιο στο σημερινό πολιτικό τοπίο. Ο οικοδεσπότης Bruce Carlson παίρνει τακτικά συνεντεύξεις από συγγραφείς και δημοσιογράφους για μια ολοκληρωμένη ματιά στο παρόν μέσα από το φακό του παρελθόντος.