Saltar al contenido

Τι είναι ένα έξυπνο ψυγείο;

5 de abril de 2021

Τα έξυπνα ψυγεία διαθέτουν μια διεπαφή οθόνης αφής και τη δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο μέσω Wi-Fi για την παροχή ορισμένων επιπλέον δυνατοτήτων. Τα έξυπνα ψυγεία περιλαμβάνουν εσωτερικές κάμερες, πιο ευέλικτες επιλογές ψύξης που ελέγχονται από το χρήστη και τη δυνατότητα να αλληλεπιδράτε με τις δυνατότητές του χρησιμοποιώντας το smartphone ή το tablet σας όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι. Ορισμένα έξυπνα ψυγεία μπορούν ακόμη και να συνδεθούν με άλλες έξυπνες συσκευές στο σπίτι σας. όπως ηχεία, έξυπνες τηλεοράσεις, ακόμη και το έξυπνο πλυντήριο πιάτων ή το έξυπνο φούρνο μικροκυμάτων.

Έξυπνα χαρακτηριστικά ψυγείου

Samsung
Ενώ τα ακριβή χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται θα διαφέρουν ανάλογα με την επωνυμία και το μοντέλο, ακολουθεί μια επισκόπηση ορισμένων από τα πολλά πράγματα που δεν γνωρίζετε ποτέ ότι θα μπορούσε να κάνει ένα ψυγείο. Λάβετε υπόψη ότι δεν έχουν όλα τα έξυπνα ψυγεία τα ίδια χαρακτηριστικά. Χρησιμοποιήστε τη διεπαφή οθόνης αφής για:

 • Συντονίστε τα χρονοδιαγράμματα για κάθε μέλος της οικογένειας.
 • Αναζητήστε συνταγές και ζητήστε από το ψυγείο σας να διαβάσει τα βήματα ενώ μαγειρεύετε.
 • Δημιουργήστε λίστες παντοπωλείων που συγχρονίζονται με το smartphone σας σε πραγματικό χρόνο.
 • Ορίστε ημερομηνίες λήξης και λάβετε ειδοποιήσεις για τη χρήση φαγητού ενώ είναι φρέσκο.
 • Ανεβάστε φωτογραφίες για προβολή.
 • Δημιουργήστε μεμονωμένα προφίλ για κάθε μέλος της οικογένειας για να τους στείλετε προσωπικές σημειώσεις και λίστες υποχρεώσεων.
 • Χρησιμοποιήστε την επιλογή πίνακα για να αφήσετε μηνύματα για την οικογένειά σας.
 • Οι διαφανείς οθόνες αφής σάς επιτρέπουν να κοιτάτε μέσα στο ψυγείο χωρίς να ανοίγετε την πόρτα.
 • Μετάδοση από μια έξυπνη τηλεόραση σε άλλο δωμάτιο για παρακολούθηση από την κουζίνα.

Η οθόνη αφής δεν είναι το μόνο νέο πράγμα που μπορεί να κάνει ένα έξυπνο ψυγείο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του έξυπνου ψυγείου σας για:

 • Προσαρμόστε τη θερμοκρασία ανά συρτάρι ή διαμέρισμα.
 • Χρησιμοποιήστε εσωτερικές κάμερες ενώ βρίσκεστε στο κατάστημα για να ελέγξετε ξανά αν δεν έχετε γάλα ή αυγά.
 • Σας ειδοποιούμε όταν πρέπει να αλλάξετε το φίλτρο νερού.
 • Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την παγομηχανή από το smartphone σας.

Περισσότερα τρόποι Έξυπνα ψυγεία

Ορισμένα μοντέλα έξυπνων ψυγείων παρέχουν κρύο και ζεστό νερό. Επιλέγετε μια θερμοκρασία και ποσότητα νερού που θέλετε να θερμάνετε και το έξυπνο ψυγείο σας στέλνει μια ειδοποίηση στο smartphone σας όταν το θερμαινόμενο νερό σας είναι έτοιμο. Μερικοί έρχονται ακόμη και με ενσωματωμένη καφετιέρα Keurig με ένα φλιτζάνι, εξοικονομώντας χώρο στο πάγκο και κάνοντας την πρωινή σας ρουτίνα λίγο πιο απλή. Τα έξυπνα ψυγεία έχουν επίσης ενσωματώσει αισθητήρες για να κάνουν το άνοιγμα της πόρτας με τα χέρια σας γεμάτα κανένα πρόβλημα. Οι αισθητήρες στην πόρτα ανταποκρίνονται σε ένα απαλό χτύπημα ανοίγοντας την πόρτα για εσάς. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν αισθητήρες στο κάτω μέρος της μονάδας που ανταποκρίνονται στις κινήσεις των ποδιών για να ανοίξουν την πόρτα του ψυγείου για εσάς. Και αν η πόρτα δεν είναι κλειστή με ασφάλεια, οι αισθητήρες ανταποκρίνονται και τραβούν αυτόματα την πόρτα για να διατηρήσουν το φαγητό σας φρέσκο ​​και να αποτρέψουν το δροσερό αέρα να βγεί και να εξαντλήσει τους λογαριασμούς ενέργειας.

Συχνές ανησυχίες σχετικά με τα έξυπνα ψυγεία

Με όλα τα χαρακτηριστικά και τη συνδεσιμότητα, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το αν ένα έξυπνο ψυγείο είναι μια έξυπνη απόφαση. Ας δούμε μερικές από τις κοινές ανησυχίες που πολλοί άνθρωποι έχουν όταν κάνουν την επένδυση σε ένα έξυπνο ψυγείο.

Δεν είναι τα έξυπνα ψυγεία πολύ πιο ακριβά από τα κανονικά ψυγεία;
Ενώ ξεκίνησαν λίγο πιο ακριβά, οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά καθώς διατίθενται περισσότερες μάρκες και μοντέλα. Η επιλογή ενός έξυπνου ψυγείου έναντι (μη έξυπνων) ψυγείων με καταψύκτη κάτω συρταριού ή στυλ γαλλικής πόρτας θα μπορούσε να κοστίσει μόλις μερικές εκατοντάδες δολάρια περισσότερο ή και μερικές χιλιάδες δολάρια περισσότερο. Όλα εξαρτώνται από το μοντέλο και τη μάρκα που επιλέγετε.

Μπορεί κάποιος να χαράξει το έξυπνο ψυγείο μου και να το αναλάβει ή να το χρησιμοποιήσει εναντίον μου με κάποιον κακό τρόπο;
Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε για όλες τις έξυπνες οικιακές τεχνολογίες που συνδέονται με το Διαδίκτυο είναι ότι χρησιμοποιεί συνήθως την ίδια πρόσβαση Wi-Fi που έχετε ρυθμίσει για να έχουν πρόσβαση οι άλλες συσκευές σας στο Διαδίκτυο, όπως τα smartphone, τα tablet, οι υπολογιστές και η τηλεόρασή σας. συσκευές ροής. Θέλετε πάντα να διαμορφώσετε το μόντεμ ή το δρομολογητή σας με σωστή ασφάλεια και σύνθετους κωδικούς πρόσβασης για να διασφαλίσετε την ασφάλεια όλων των συνδεδεμένων συσκευών και συσκευών σας. Μπορεί επίσης να αναρωτιέστε τι θα μπορούσε να πειραχτεί. Λοιπόν, το έξυπνος στο έξυπνο ψυγείο σημαίνει συνήθως έναν ενσωματωμένο υπολογιστή με οθόνη και πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να συνδέεστε σε υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε καθημερινά, έτσι ώστε, για παράδειγμα, το ημερολόγιό σας να εμφανίζεται στην οθόνη του ψυγείου. Αυτές οι πληροφορίες σύνδεσης θα μπορούσαν να ληφθούν και να χρησιμοποιηθούν σε άλλα μέρη (ένας άλλος λόγος για τον οποίο μοναδικοί κωδικοί πρόσβασης για κάθε υπηρεσία που χρησιμοποιείτε έχει νόημα). Όλα έχουν κάποιο είδος ευπάθειας, οπότε μένει να δούμε πώς οι κατασκευαστές χειρίζονται αυτά τα είδη προβλημάτων.

Οι επισκευές για έξυπνα ψυγεία είναι πιο ακριβές από τα συνηθισμένα ψυγεία;
Ναι και ΟΧΙ. Τα κύρια συστατικά του ψυγείου, όπως τα πηνία συμπυκνωτή, οι ανεμιστήρες, οι συμπιεστές και ούτω καθεξής θα κοστίζουν το ίδιο για τη συντήρηση ή την επισκευή με ένα κανονικό ψυγείο. Είναι ακόμα ψυγείο, τελικά. Όπου θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρξει επιπλέον κόστος για επισκευές θα ήταν εάν ειδικά χαρακτηριστικά όπως αισθητήρες ανοίγματος πόρτας ανοιχτής ακρόασης, ενσωματωμένη καφετιέρα ή διεπαφή οθόνης αφής έσπασαν ή έσπασαν. Ωστόσο, οι κατασκευαστές σχεδίασαν έξυπνα ψυγεία με τυπική οικογενειακή χρήση και τη μέση διάρκεια ζωής του ψυγείου (περίπου 15 χρόνια).

Το έξυπνο ψυγείο μου θα καταστεί άνευ αντικειμένου όταν βγει ένα νέο μοντέλο;
Η συνδεσιμότητα Wi-Fi σημαίνει ότι το έξυπνο ψυγείο σας θα μπορούσε να λαμβάνει νέες ενημερώσεις λογισμικού και πιθανώς νέες δυνατότητες καθώς αναπτύσσονται και κυκλοφορούν. Το έξυπνο ψυγείο σας θα πρέπει να γίνεται πιο έξυπνο και να ενημερώνεται με την τελευταία τεχνολογία με την πάροδο του χρόνου. Και οι περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας στέλνουν ενημερώσεις λογισμικού κατά τη διάρκεια της νύχτας για να αποφύγουν ταλαιπωρία για τους χρήστες, επομένως οι ενημερώσεις θα πρέπει να φαίνονται σχεδόν απρόσκοπτες.