Saltar al contenido

Τι είναι ένα αρχείο AZW;

13 de mayo de 2021

Τι πρέπει να γνωρίζετε

  • Ένα αρχείο AZW είναι ένα αρχείο μορφής Kindle eBook.
  • Ανοίξτε ένα με Kindle για υπολογιστή ή Caliber.
  • Χρησιμοποιήστε το Caliber ή το Zamzar για να μετατρέψετε ένα σε PDF, EPUB, MOBI, AZW3 κ.λπ.

Αυτό το άρθρο περιγράφει τι είναι τα αρχεία AZW, πώς να ανοίξετε ένα στον υπολογιστή σας ή σε άλλη συσκευή και πώς να αποκτήσετε το eBook σε διαφορετική μορφή όπως PDF ή EPUB, ώστε να μπορείτε να το διαβάσετε σε μια συγκεκριμένη συσκευή.

Τι είναι ένα αρχείο AZW;

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου AZW είναι ένα αρχείο μορφής Kindle eBook, το οποίο είναι πραγματικά ένα αρχείο MobiPocket eBook που (συνήθως) προστατεύεται από DRM και μετονομάζεται από MOBI ή PRC. Αυτά τα αρχεία χρησιμοποιούνται σε συσκευές ανάγνωσης eBook του Amazon Kindle, οπότε πιθανότατα θα δείτε ένα κατά τη λήψη eBook από το Διαδίκτυο ή τη μεταφορά βιβλίων Kindle στον υπολογιστή σας. Αυτά τα eBooks μπορούν να αποθηκεύσουν πράγματα όπως σελιδοδείκτες, σχολιασμούς, θέση τελευταίας ανάγνωσης, αριθμούς σελίδων που σχετίζονται με τη φυσική έκδοση του βιβλίου και πολλά άλλα. Τα νεότερα Kindles χρησιμοποιούν αρχεία KFX (μορφή KF10) ή AZW3 (μορφή KF8) για eBook.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο AZW

Μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο AZW που έχετε κατεβάσει με την εφαρμογή Amazon Kindle για υπολογιστή. Μια άλλη επιλογή για συσκευές Windows, Mac και Linux είναι το Caliber. Η υπηρεσία Send to Kindle by E-mail της Amazon σάς επιτρέπει να ανοίγετε αρχεία AZW (και άλλες μορφές eBook) στις συσκευές Kindle και να διαβάζετε εφαρμογές επισυνάπτοντάς την πρώτα σε ένα email και έπειτα στέλνοντάς το στον λογαριασμό σας στο Amazon. Αυτή είναι μια εύκολη μέθοδος ανάγνωσης βιβλίων AZW που έχετε κατεβάσει. Μόλις το αρχείο βρίσκεται στο λογαριασμό σας στο Amazon, μπορεί, φυσικά, να ανοίξει με τη συσκευή ανάγνωσης eBook του Amazon Kindle. Το άνοιγμα ενός χωρίς Kindle είναι επίσης δυνατό μέσω του δωρεάν Kindle Cloud Reader του Amazon, το οποίο λειτουργεί από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Το Amazon Kindle υποστηρίζει επίσης εγγενώς διάφορες μορφές αρχείων εικόνας και eBook. Ποιες μορφές εκτός AZW υποστηρίζει η δική σας εξαρτάται από το Kindle που έχετε (Kindle, Kindle Fire, Kindle Paperwhite, Kindle Touch, Kindle Keyboard κ.λπ.). Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην κατάλληλη σελίδα βοήθειας για το Kindle στο Amazon Kindle Support ή στο εγχειρίδιο της συσκευής σας.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο AZW

Ο ευκολότερος τρόπος μετατροπής ενός αρχείου AZW σε άλλη μορφή eBook (ή μετατροπή άλλης μορφής προς την AZW) πρόκειται να εγκαταστήσει το Caliber. Υποστηρίζει όχι μόνο δημοφιλείς μορφές όπως EPUB, MOBI, PDF, AZW3 και DOCX, αλλά και PDB, RTF, SNB, LIT και άλλα. Ωστόσο, γνωρίζετε ότι τα περισσότερα αρχεία AZW προστατεύονται από αντίγραφο από το DRM του Amazon, πράγμα που σημαίνει ότι το Caliber δεν θα μπορεί να τα ανοίξει ή να τα μετατρέψει. Υπάρχουν τρόποι για την κατάργηση της προστασίας DRM από αρχεία AZW, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις νομικές (ανάλογα με το πού ζείτε) και τις δεοντολογικές ανησυχίες σχετικά με την κατάργηση DRM, δεν είμαστε άνετοι να σας συνδέσουμε απευθείας με οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους. Υπάρχουν επίσης ορισμένα δωρεάν προγράμματα λογισμικού μετατροπής αρχείων και διαδικτυακές υπηρεσίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε το αρχείο AZW σε άλλη μορφή. Το Zamzar είναι το αγαπημένο μας, επειδή λειτουργεί σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, είναι πολύ απλό στη χρήση και κατανόηση και υποστηρίζει τη μετατροπή σε περισσότερες από δώδεκα μορφές eBook.

Στιγμιότυπο οθόνης των μορφών μετατροπής του Zamzar AZW

Συνήθως δεν μπορείτε να αλλάξετε μια επέκταση αρχείου (όπως το AZW) σε αυτήν που ο υπολογιστής σας αναγνωρίζει και αναμένει ότι το αρχείο που μετονομάστηκε πρόσφατα θα είναι χρησιμοποιήσιμο. Μια πραγματική μετατροπή μορφής αρχείου χρησιμοποιώντας μία από τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω πρέπει να πραγματοποιηθεί στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, αρχεία AZW που δεν προστατεύονται από DRM, ενδέχεται να μετονομαστούν σε .Μόμπι ή .prc και χρησιμοποιούνται όπου υποστηρίζονται αρχεία MOBI και PRC.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο;

Ένας κοινός λόγος για τον οποίο ένα αρχείο δεν ανοίγει με τον τρόπο που νομίζετε ότι θα έπρεπε να είναι εάν διαβάζετε εσφαλμένα την επέκταση αρχείου, κάτι που είναι πολύ εύκολο να γίνει όταν υπάρχουν μόνο τρία γράμματα. Η επέκταση αρχείου είναι ο καλύτερος τρόπος για την αναγνώριση της μορφής, οπότε το λάθος μπορεί να σημαίνει ότι το αρχείο δεν ανοίγει σε κανένα από τα εγκατεστημένα προγράμματα σας. Μερικά παραδείγματα επεκτάσεων αρχείων που είναι εύκολο να συγχέονται για το AZW περιλαμβάνουν AWW, AZ !, και AZZ. Καθένα από αυτά είναι στην πραγματικότητα σε εντελώς διαφορετικές μορφές που δεν έχουν καμία σχέση με τα eBooks, οπότε η προσπάθεια ανοίγματος ενός με τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω δεν θα είναι χρήσιμη. Εάν έχετε ένα από αυτά τα αρχεία, έχετε πραγματικά ένα έγγραφο ικανότητας εγγραφής, ένα αρχείο μερικής λήψης Vuze ή ένα αρχείο βάσης δεδομένων Cardfile, αντίστοιχα. Εάν όχι, ξαναδιαβάστε την επέκταση αρχείου προσεκτικά και ξεκινήστε ξανά την έρευνά σας για να βρείτε το σωστό πρόγραμμα για το άνοιγμα ή τη μετατροπή του αρχείου.