Saltar al contenido

Τι είναι ένα αρχείο MSE;

29 de mayo de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου MSE είναι πιθανότατα ένα αρχείο ProjectShow Slideshow Project που χρησιμοποιείται με το λογισμικό MediaShow του CyberLink. Η μορφή χρησιμοποιείται για τη διατήρηση κειμένου, ήχων, εφέ μετάβασης, εικόνων και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την προβολή διαφανειών ή το βίντεο.

Τύποι αρχείων MSE

Ορισμένα αρχεία MSE ενδέχεται να είναι αντίθετα 3ds Max Encrypted MAXScript αρχεία που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση κρυπτογραφημένων 3ds MAXScript αρχείων (.MS) έτσι ώστε ο πηγαίος κώδικας τους να μην μπορεί να δει ή να αλλάξει. Το αρχείο MSE θα μπορούσε αντ ‘αυτού να είναι μια μορφή τύπου XML που χρησιμοποιείται για την περιγραφή ενός μοντέλου 3D ή ενός τύπου συμπαγούς μορφής αρχείου οργάνου που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση δεδομένων ήχου. Το Perfect Keyboard είναι ένα πρόγραμμα που αυτοματοποιεί την πληκτρολόγηση κειμένου σαν το πληκτρολόγιο να εισάγει τα δεδομένα και χρησιμοποιεί επίσης αρχεία MSE ως αρχείο μακροεντολών που επιτρέπει στον χρήστη να εκτελέσει μια συγκεκριμένη ενέργεια (όπως χτύπημα συγκεκριμένων πλήκτρων ή κλικ του ποντικιού) στο για να εκτελέσετε προκαθορισμένο κείμενο. Άλλα αρχεία MSE θα μπορούσαν να σχετίζονται με το Magic Set Editor, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε εικόνες καρτών συναλλαγών. Το MSE αποτελεί συντομογραφία για αυτό το πρόγραμμα, καθώς και ένα σχήμα ονομάτων που χρησιμοποιεί το λογισμικό κατά τη δημιουργία των καρτών. Το MSE είναι επίσης μια συντομογραφία για το πρόγραμμα προστασίας από ιούς του Microsoft Security Essentials, αλλά πιθανώς δεν υπάρχουν αρχεία σε αυτήν την εφαρμογή που τελειώνουν με την επέκταση αρχείου .MSE.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MSE

Εάν το αρχείο MSE είναι αρχείο παρουσίασης διαφανειών, θα πρέπει να ανοίξει με το MediaShow του CyberLink. Το 3ds Max της Autodesk είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για το άνοιγμα 3ds κρυπτογραφημένων αρχείων MAXScript. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα από αυτά τα αρχεία MSE ανεβάζοντάς το στο MSE Decrypt, αλλά η αποκρυπτογράφηση του αρχείου είναι δωρεάν μόνο για τα πρώτα 1 KB δεδομένων. Εάν πιστεύετε ότι το αρχείο σας είναι αποθηκευμένο σε μορφή κειμένου που χρησιμοποιείται για την εμφάνιση μοντέλων, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το Moose. Δεδομένου ότι είναι σε μορφή απλού κειμένου, ένας απλός επεξεργαστής κειμένου / πρόγραμμα προβολής μπορεί επίσης να κάνει το τέχνασμα, όπως το Σημειωματάριο στα Windows, το Σημειωματάριο ++, τα αγκύλες κ.λπ. Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για αρχεία MSE που περιέχουν ήχο, αλλά μπορεί να να μπορείτε να ανοίξετε ένα με ένα πρόγραμμα όπως το Maize Sampler ή το Maize Studio. Το δημοφιλές πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει, αλλά πιθανότατα πρέπει να σύρετε το αρχείο στο VLC ενώ η εφαρμογή είναι ανοιχτή (το VLC πιθανότατα δεν ανοίγει αρχεία MSE με τον κανονικό τρόπο). Τα αρχεία MSE που είναι αρχεία Perfect Keyboard Macro μπορούν να ανοίξουν χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Perfect Keyboard του Pitrinec Software. Εάν το αρχείο MSE σχετίζεται με το Magic Set Editor, τότε πιθανότατα ονομάζεται * .mse-set. Αυτά είναι αρχεία που, όταν ανοίγουν, αποκαλύπτουν ένα αρχείο με το όνομα «set», πιθανώς χωρίς επέκταση αρχείου, καθώς και ένα JPG της κάρτας. Μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο με 7-Zip ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο αποσυμπίεσης αρχείων (αλλά ίσως χρειαστεί να προσθέσετε πρώτα το «.zip» στο τέλος του αρχείου). Το αρχείο «set» μπορεί να προβληθεί με οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου. Παρόλο που μάλλον δεν είναι πολύ πιθανό με μια λιγότερο κοινή επέκταση όπως το MSE, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ένα πρόγραμμα ανοίγει αυτά τα αρχεία από προεπιλογή όταν προτιμάτε να το κάνει άλλο ένα υποστηρικτικό πρόγραμμα. Ευτυχώς, μπορείτε να αλλάξετε συσχετίσεις αρχείων στα Windows, εάν θέλετε.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MSE

Τα αρχεία MSE που χρησιμοποιείτε με το MediaShow μπορούν να «μετατραπούν» σε WMV και ορισμένες άλλες μορφές βίντεο με το Παράγω κουμπί. Δεν γνωρίζουμε άλλες μορφές αρχείων, ένα MSE μπορεί να μετατραπεί σε χρήση 3ds Max, αλλά υποτίθεται ότι το πρόγραμμα υποστηρίζει πολλές διαφορετικές μορφές εξαγωγής – συνήθως αυτοί οι τύποι προγραμμάτων. Πιθανότατα μπορείτε να βρείτε μια λίστα με ένα Αρχείο > Αποθήκευση ως ή Εξαγωγή μενού στο πρόγραμμα 3ds Max. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες μορφές που αναφέρονται παραπάνω. Εάν αυτά τα είδη αρχείων MSE ακόμη και μπορώ να μετατραπεί σε άλλες μορφές, πιθανότατα επιτυγχάνεται μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος που ανοίγει αυτόν τον τύπο αρχείου MSE. Για παράδειγμα, το Maize Sampler ενδέχεται να μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο MSE σε μορφή ήχου, ενώ το Perfect Keyboard μπορεί να υποστηρίζει την εξαγωγή του αρχείου MSE σε μορφή βασισμένη σε κείμενο.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο;

Εάν το αρχείο MSE δεν ανοίγει με κανένα από τα παραπάνω προγράμματα, μπορείτε να ελέγξετε ξανά ότι διαβάζετε σωστά την επέκταση αρχείου. Αν και οι επεκτάσεις αρχείων τους είναι παρόμοιες, τα αρχεία MSE δεν ανοίγουν με τα ίδια προγράμματα που κάνουν τα αρχεία MSI, MSR, MSG και MSDVD. Εάν έχετε ένα από αυτά τα αρχεία, ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό και ποια προγράμματα ανοίγματος υποστηρίζουν αυτήν τη μορφή. Εάν το αρχείο MSE δεν ανοίγει με τις παραπάνω προτάσεις, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα προβολής αρχείων κειμένου όπως το Σημειωματάριο ++ για να ανοίξετε το αρχείο ως έγγραφο κειμένου. Μπορεί να υπάρχει κάποιο αναγνωρίσιμο κείμενο σε όλες τις ασταμάτητες που απαρτίζουν το αρχείο MSE που μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό του προγράμματος που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του ή σε ποια μορφή είναι το αρχείο.