Saltar al contenido

Τι είναι ένα αρχείο SRF;

23 de mayo de 2021

Υπάρχουν πολλές μορφές αρχείων που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου SRF, αλλά η πιο συνηθισμένη είναι ως αρχείο Sony Raw Image. Αυτά είναι ασυμπίεστα και αμετάβλητα, ακατέργαστα αρχεία εικόνας στα οποία οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Sony αποθηκεύουν φωτογραφίες, παρόμοια με τα αρχεία ARW και SR2. Το λογισμικό κινούμενων σχεδίων LightWave 3D χρησιμοποιεί αρχεία SRF όχι για φωτογραφίες όπως κάμερες Sony, αλλά για να αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εμφάνισης μιας επιφάνειας 3D, όπως το χρώμα, η διαφάνεια και η σκίαση. Αυτά ονομάζονται LightWave Surface αρχεία. Μια άλλη χρήση για ορισμένα αρχεία με αυτήν την επέκταση είναι ως αρχεία απόκρισης διακομιστή, επίσης γνωστά ως Στένσιλ. Χρησιμοποιούνται από εφαρμογές .NET και ενδέχεται να αποθηκεύουν ετικέτες σεναρίων και περιεχόμενο HTML. Ακόμα μια άλλη μορφή στην οποία μπορεί να είναι το αρχείο SRF σας, εάν κανένα από τα παραπάνω, είναι ένα αρχείο Surfer Project που χρησιμοποιείται με την εφαρμογή Surfer της Golden Software. Θα μπορούσε αντ ‘αυτού να συσχετιστεί με έξυπνες τηλεοράσεις Samsung, αποθηκευμένες ως αρχείο πόρων Steinberg, που ονομάζεται αρχείο αποθετηρίου Siebel ή χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση μιας συλλογής εικόνων οχήματος που χρησιμοποιούν τα συστήματα GPS Garmin για να εκφράσουν μια τρισδιάστατη προοπτική του οχήματος στη συσκευή.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο SRF

Δεδομένης της ποικιλίας των εφαρμογών που χρησιμοποιούν αρχεία SRF, είναι σημαντικό να έχετε κάποια ιδέα σε ποια μορφή είναι η δική σας πριν προσπαθήσετε να το ανοίξετε. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα περισσότερα αρχεία SRF είναι αρχεία Sony Raw Image, οπότε αν έχετε πάρει το αρχείο σας από κάμερα Sony ή γνωρίζετε σίγουρα ότι είναι αυτός ο τύπος αρχείου εικόνας, μπορείτε να το ανοίξετε με το Able RAWer, το Adobe Photoshop, το PhotoPhilia ή ColorStrokes. Μερικά άλλα δημοφιλή εργαλεία φωτογραφιών και γραφικών πιθανότατα θα λειτουργήσουν επίσης.

LightWave 3D

Εάν το αρχείο SRF χρησιμοποιείται με το LightWave 3D, τότε αυτό είναι το πρόγραμμα που πρέπει να ανοίξετε το αρχείο. Οι επιλογές που αποθηκεύει αυτή η μορφή είναι αυτές που βρίσκονται στο παράθυρο του Surface Editor του LightWave 3D, οπότε μπορεί να είναι και ο τρόπος που το ανοίγετε.

Microsoft Visual Studio

Χρησιμοποιήστε το λογισμικό Visual Studio της Microsoft για να ανοίξετε το αρχείο SRF εάν είναι σε μορφή αρχείου απόκρισης διακομιστή. Πρέπει να είναι σαφές εάν είναι σε αυτήν τη μορφή, επειδή είναι απλά αρχεία απλού κειμένου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να τα ανοίξετε σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας δωρεάν κειμένου όπως το Σημειωματάριο των Windows ή ακόμα και σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού (π.χ. Firefox ή Chrome)

Έργο Surfer

Είναι το αρχείο SRF σας ένα αρχείο Surfer Project; Το πρόγραμμα Golden Software Surfer μπορεί να το ανοίξει. Τα αρχεία που έχουν δημιουργηθεί σε παλαιότερη έκδοση του λογισμικού μπορούν να ανοίξουν στις νεότερες εκδόσεις, αλλά όχι το αντίστροφο. είναι συμβατές προς τα εμπρός αλλά όχι συμβατές προς τα πίσω.

Πόρος Steinberg

Τα αρχεία πόρων Steinberg χρησιμοποιούνται με την εφαρμογή Ceinase του Steinberg για να αλλάξουν τον τρόπο εμφάνισης της διεπαφής και των προσθηκών. Ενώ το ίδιο το πρόγραμμα Cubase χρησιμοποιείται για να λειτουργεί με αρχεία ήχου, η μορφή αρχείου SRF είναι απλώς ένα αρχείο εικόνων.

GPS Garmin

Εάν υποψιάζεστε ότι είναι μια εικόνα οχήματος που χρησιμοποιείται με συστήματα GPS Garmin, μπορεί να «εγκατασταθεί» στη συσκευή αντιγράφοντάς την σε αυτήν. Μπορείτε να το κάνετε μεταφέροντάς το στο / Garmin / Όχημα / φάκελο στη συσκευή GPS. Εάν δεν είστε σίγουροι εάν το αρχείο SRF είναι σε αυτήν τη μορφή, ανοίξτε το με το Σημειωματάριο ++ – η πρώτη λέξη πρέπει να λέει GARMIN.

Οι υπολοιποι

Δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση αρχείων SRF από μια Samsung TV εκτός από το ότι είναι είτε κρυπτογραφημένα αρχεία βίντεο είτε τύπος υλικολογισμικού. Συνεχίστε να διαβάζετε την επόμενη ενότητα παρακάτω για έναν πιθανό τρόπο μετατροπής του αρχείου βίντεο σε διαφορετική μορφή. Τα αρχεία αποθετηρίου Siebel χρησιμοποιούν επίσης αυτήν την επέκταση. Μπορείτε να διαβάσετε λίγο περισσότερα για αυτά στον ιστότοπο της Oracle. Λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν ορισμένα από αυτά τα προγράμματα, πιθανότατα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Αρχείο μενού (ή κάτι παρόμοιο) για να ανοίξετε το αρχείο SRF αντί να κάνετε διπλό κλικ σε αυτό. Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή προτιμάτε να το ανοίξετε άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, μπορείτε να αλλάξετε ποιο πρόγραμμα ανοίγει το αρχείο από προεπιλογή.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο SRF

Μόνο η δοκιμαστική έκδοση είναι δωρεάν, αλλά ο Ivan Image Converter μπορεί να μετατρέψει αρχεία Sony Raw Image σε μορφές όπως TGA, PNG, RAW, JPG και PSD.

Επιφάνεια LightWave

Είναι αμφίβολο ότι τα αρχεία LightWave Surface μπορούν να αποθηκευτούν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, επειδή σχετίζονται στενά με το λογισμικό LightWave 3D μόνο, και έτσι θα ήταν άσκοπο να υπάρχει σε οποιαδήποτε άλλη μορφή. Ωστόσο, εάν εσείς μπορώ μετατροπή ενός, είναι πολύ πιθανό μέσω ενός Αρχείο ή Εξαγωγή μενού στο πρόγραμμα LightWave 3D.

Microsoft Visual Studio

Τα αρχεία απόκρισης διακομιστή του Visual Studio είναι απλό κείμενο, οπότε ενώ μπορείτε να τα μετατρέψετε σε οποιαδήποτε άλλη μορφή που βασίζεται σε κείμενο (π.χ. TXT ή HTML) με τους περισσότερους επεξεργαστές κειμένου, κάτι τέτοιο θα σταματούσε να λειτουργεί το αρχείο με την εφαρμογή .NET.

GPS Garmin

Εάν θέλετε να μετατρέψετε το αρχείο οχήματος Garmin SRF σε εικόνα PNG για να δείτε πώς μοιάζουν οι εικόνες του οχήματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον online μετατροπέα από το «nuvi utilities» Απλώς ανεβάστε το σε αυτόν τον ιστότοπο και μετά επιλέξτε το Μετατρέψτε το! κουμπί για να το μετατρέψετε σε PNG. Το αποτέλεσμα είναι μια ευρεία εικόνα 36 διαφορετικών προοπτικών του οχήματος που η συσκευή GPS μπορεί να χρησιμοποιήσει μαζί ως προβολή 360 μοιρών του οχήματος.

Τηλεόραση Samsung

Τα αρχεία SRF μπορεί να είναι μια μορφή κρυπτογραφημένου αρχείου βίντεο που έχει αποθηκευτεί σε μια Samsung TV. Εάν ναι, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο αυτό το σεμινάριο στο IvoNet.nl για τη μετατροπή του σε αρχείο βίντεο MKV. Μόλις είναι σε αυτήν τη μορφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα βίντεο εάν θέλετε το αρχείο να αποθηκευτεί τελικά ως βίντεο MP4 ή AVI.

Οι υπολοιποι

Όσον αφορά οποιαδήποτε άλλη μορφή που χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου SRF, ισχύει η ίδια ιδέα όπως και με τα αρχεία LightWave Surface – το λογισμικό που το ανοίγει είναι πολύ πιθανό να μετατρέψει το αρχείο, αλλά αν όχι, είναι πιθανό τα αρχεία να Θα είναι σε οποιαδήποτε άλλη μορφή από αυτήν που είναι αυτήν τη στιγμή.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο;

Αν κανένας από αυτά τα προγράμματα φαίνεται να ανοίγουν το αρχείο σας, βεβαιωθείτε ότι δεν διαβάζετε εσφαλμένα την επέκταση αρχείου. Τα αρχεία SRT, ERF, WRF και SWF, για παράδειγμα, έχουν μια πολύ παρόμοια επέκταση, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτές τις μορφές, οπότε ενδέχεται να μην μπορούν να ανοίξουν με το ίδιο λογισμικό.