Saltar al contenido

Τι είναι η υπηρεσία ροής Kanopy;

22 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Το Kanopy είναι μια υπηρεσία βίντεο συνεχούς ροής διαθέσιμη από πολλές βιβλιοθήκες που προσφέρει μια καλά επιμελημένη συλλογή ταινιών που εκπαιδεύουν, εμπνέουν και προσελκύουν τους θεατές. Θα χρειαστείτε έναν ενεργό λογαριασμό με δημόσια ή πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη που προσφέρει το Kanopy για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία.

Τι ταινίες προσφέρει η Kanopy;

Η Kanopy προσφέρει έναν κατάλογο με δυνατότητα αναζήτησης με περισσότερες από 30.000 ταινίες, με μια ιδιαίτερα δυνατή επιλογή ανεξάρτητων ταινιών, ντοκιμαντέρ και ψυχαγωγίας που προκαλεί σκέψη. Οι προσφορές περιλαμβάνουν σχεδόν 400 τίτλους από την Janus Films (The Criterion Collection), καθώς και τίτλους από την A24, μια ανεξάρτητη κινηματογραφική εταιρεία γνωστή για τίτλους όπως «Moonlight», «The Florida Project» και «Ex Machina». Εξερευνήστε τον κατάλογο Kanopy στη διεύθυνση https://www.kanopy.com/catalog/.

Το Kanopy Kids παρέχει μια ποικιλία κλασικών ιστοριών που προορίζονται για παιδιά, όπως το «Curious George» και το «Where the Wild Things Are», καθώς και πρόσβαση σε πολλές εκπαιδευτικές παραστάσεις. Ο ιστότοπος Kanopy ομαδοποιεί τον κατάλογο σε δώδεκα βασικά θέματα στη διεύθυνση https://www.kanopy.com/subjects: Ταινίες, ντοκιμαντέρ, τέχνες, επιχειρήσεις, εκπαίδευση, παγκόσμιες μελέτες και γλώσσες, υγεία, μέσα μαζικής ενημέρωσης & επικοινωνία, επιστήμες, κοινωνικές επιστήμες, εκπαιδευτικές ταινίες και μαθήματα, καθώς και επιλογές προσωπικού.

Η βιβλιοθήκη μου προσφέρει Kanopy;

Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στη διεύθυνση https://www.kanopy.com/wayf και, στη συνέχεια, εισαγάγετε το όνομα της δημόσιας βιβλιοθήκης ή της πανεπιστημιακής σας βιβλιοθήκης στο πλαίσιο αναζήτησης. (Το «wayf» στο τέλος αυτού του συνδέσμου είναι ένα ακρωνύμιο της φράσης «από πού είσαι;».)

Στιγμιότυπο οθόνης της σελίδας αναζήτησης βιβλιοθήκης Kanopy.com, που δείχνει μια αναζήτηση για το "Πανεπιστήμιο του Κεντρικού" με πολλές "προτεινόμενες" βιβλιοθήκες, μαζί με μερικές "άλλες" βιβλιοθήκες που αναφέρονται

Κοιτάξτε τη λίστα αποτελεσμάτων αναζήτησης για το όνομα της βιβλιοθήκης σας. Εάν η βιβλιοθήκη σας προσφέρει Kanopy, το σύστημα θα εμφανίσει το όνομα της βιβλιοθήκης σας στην ενότητα «Προτεινόμενα» των αποτελεσμάτων. Επιλέξτε τη βιβλιοθήκη σας και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να συνδέσετε τον λογαριασμό της βιβλιοθήκης σας με το Kanopy. Εάν η βιβλιοθήκη σας δεν προσφέρει Kanopy, το σύστημα θα εμφανίσει τη βιβλιοθήκη σας στην ενότητα «Άλλο». Όταν επιλέγετε το όνομα μιας βιβλιοθήκης που δεν προσφέρει ακόμη το Kanopy, το σύστημα παρέχει μια φόρμα που μπορείτε να συμπληρώσετε. Ο σκοπός αυτής της φόρμας είναι να ειδοποιήσετε τόσο το Kanopy όσο και το σύστημα βιβλιοθηκών σας ότι σας ενδιαφέρει η πρόσβαση στην υπηρεσία Kanopy.

Πώς μπορώ να εγγραφώ στο Kanopy;

Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στη διεύθυνση https://kanopy.com/user/register. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Kanopy συνδεδεμένο με έναν υπάρχοντα λογαριασμό Facebook ή Google. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση email και έναν νέο κωδικό πρόσβασης για να εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό Kanopy. Με την εγγραφή σας, δηλώνετε επίσης ότι είστε τουλάχιστον 13 ετών και αποδέχεστε τους όρους παροχής υπηρεσιών και την πολιτική απορρήτου της Kanopy.

Στιγμιότυπο οθόνης της σελίδας εγγραφής Kanopy.com.  εμφανίζει επιλογές σύνδεσης λογαριασμού Facebook και Google, μαζί με το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση email και τα πεδία κωδικού πρόσβασης και ένα κουμπί "Εγγραφή"

Αφού δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας Kanopy, μπορείτε στη συνέχεια να συνδέσετε βιβλιοθήκες στον λογαριασμό σας Kanopy. Μπορείτε να συνδέσετε πολλές βιβλιοθήκες σε έναν λογαριασμό Kanopy. Για παράδειγμα, ένα άτομο που έχει πρόσβαση στη βιβλιοθήκη τόσο στο CUNY York College όσο και στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης θα μπορούσε να συνδέσει και τους δύο λογαριασμούς στον λογαριασμό του, καθώς και τα δύο συστήματα βιβλιοθήκης προσφέρουν το Kanopy.

Τι συσκευές μπορώ να χρησιμοποιήσω για να παρακολουθήσω το Kanopy;

Το Kanopy λειτουργεί στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού για επιτραπέζιους υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων εκδόσεων Chrome, Safari, Edge (σε Windows 10 ή νεότερες) και Firefox. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε και να παρακολουθήσετε το Kanopy με Apple TV, Chromecast ή Roku. Η εταιρεία προσφέρει επίσης εφαρμογές για κινητά. Κατεβάστε το Kanopy για Android, για iOS ή για tablet Amazon Fire. Η συσκευή σας πρέπει να είναι συνδεδεμένη σε μια ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο για προβολή ταινιών από το Kanopy. Πρόκειται για αυστηρά υπηρεσία ροής, χωρίς να προσφέρονται επιλογές λήψης ή εκτός σύνδεσης.

Πόσο συχνά μπορώ να παρακολουθώ ταινίες στο Kanopy;

Πολλές βιβλιοθήκες περιορίζουν τον αριθμό των ταινιών που μπορείτε να παρακολουθείτε στο Kanopy ανά μήνα. Για παράδειγμα, ορισμένες βιβλιοθήκες επιτρέπουν σε κάθε κάτοχο κάρτας έως και 5 ταινίες το μήνα. Μόλις παίξετε πέντε δευτερόλεπτα μιας ταινίας, αυτό μετράει στο σύνολο σας. Από τη στιγμή που αρχίζετε να παρακολουθείτε μια ταινία, έχετε 72 ώρες για να δείτε την επιλεγμένη ταινία όσες φορές θέλετε. Εάν έχετε συνδέσει περισσότερους από έναν λογαριασμούς βιβλιοθήκης στο Kanopy, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών ανάλογα με τις ανάγκες. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε όλες τις επιτρεπόμενες προβολές που σχετίζονται με έναν λογαριασμό βιβλιοθήκης, μπορείτε να μεταβείτε στον λογαριασμό άλλου λογαριασμού βιβλιοθήκης που έχετε συνδέσει στο Kanopy.

Είναι προσβάσιμα οι ταινίες στο Kanopy;

Όλες οι ταινίες στο Kanopy συνοδεύονται από κλειστούς υπότιτλους και μεταγραφές και μπορεί επίσης να έχουν πρόσβαση από άτομα που χρησιμοποιούν προγράμματα ανάγνωσης οθόνης.

Γιατί πρέπει να ζητήσω πρόσβαση από το Πανεπιστήμιο μου για να παρακολουθήσω ένα βίντεο στο Kanopy;

Η Kanopy προσφέρει δύο διαφορετικές δομές αμοιβών, «το κόστος ανά παιχνίδι για δημόσιες βιβλιοθήκες και την απόκτηση προστάτη για πανεπιστήμια», σύμφωνα με τον ιστότοπο της υπηρεσίας. Αυτό σημαίνει ότι μια δημόσια βιβλιοθήκη πληρώνει μια μικρή χρέωση για κάθε βίντεο που προβάλλεται, γι ‘αυτό οι περισσότερες δημόσιες βιβλιοθήκες θέτουν όριο στον αριθμό των ταινιών που κάθε κάτοχος κάρτας μπορεί να παρακολουθεί κάθε μήνα. Ωστόσο, τα πανεπιστήμια ενδέχεται να χρεώνονται έως και 150 $ ανά τίτλο ετησίως μετά την τρίτη φορά που κάθε φοιτητής ή μέλος της σχολής προβάλλει ένα βίντεο. Καθώς η ζήτηση για παρακολούθηση ταινιών Kanopy αυξάνεται στα πανεπιστήμια, το κόστος μπορεί να αυξηθεί πέρα ​​από αυτό που μπορεί να αντέξει ο προϋπολογισμός της βιβλιοθήκης. Επομένως, ορισμένες βιβλιοθήκες πανεπιστημίων έχουν μετακινηθεί για να διαχειριστούν το κόστος απαιτώντας από τους πιθανούς θεατές να ζητήσουν τίτλους προτού επιτρέψουν την πρόσβαση. Επικοινωνήστε με τη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου σας για να μάθετε πώς το πανεπιστήμιο σας διαχειρίζεται την πρόσβαση στο Kanopy.