Saltar al contenido

Τι είναι μια θήκη υπολογιστή;

18 de abril de 2021

Η θήκη του υπολογιστή χρησιμεύει κυρίως ως τρόπος φυσικής τοποθέτησης και αποθήκευσης όλων των πραγματικών στοιχείων στο εσωτερικό ενός υπολογιστή, όπως η μητρική πλακέτα, ο σκληρός δίσκος, η οπτική μονάδα, η δισκέτα κ.λπ. Το περίβλημα ενός φορητού υπολογιστή, ενός netbook ή ενός tablet θεωρείται επίσης υπόθεση, αλλά επειδή δεν αγοράζονται ξεχωριστά ή πολύ αντικαταστάσιμα, η θήκη του υπολογιστή τείνει να αναφέρεται σε εκείνη που αποτελεί μέρος ενός παραδοσιακού επιτραπέζιου υπολογιστή. Ορισμένοι δημοφιλείς κατασκευαστές θήκης υπολογιστών περιλαμβάνουν τα Xoxide, NZXT και Antec.

Θήκη επιτραπέζιου υπολογιστή NZXT Phantom 630 (πλάγια όψη).
ΝΖΧΤ

Η θήκη του υπολογιστή είναι επίσης γνωστή ως πύργος, κουτί, μονάδα συστήματος, μονάδα βάσης, περίβλημα, περίβλημα, σασί, και υπουργικό συμβούλιο.

Σημαντικά γεγονότα περίπτωσης υπολογιστή

Οι μητρικές πλακέτες, οι θήκες υπολογιστών και τα τροφοδοτικά έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη που ονομάζονται παράγοντες μορφής. Και οι τρεις πρέπει να είναι συμβατοί για να λειτουργούν σωστά μαζί. Πολλές θήκες υπολογιστών, ειδικά από μεταλλικά, περιέχουν πολύ αιχμηρές άκρες. Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν εργάζεστε με ανοιχτή θήκη για να αποφύγετε σοβαρές περικοπές. Όταν ένα άτομο επιδιόρθωσης υπολογιστή λέει «απλώς φέρτε τον υπολογιστή», συνήθως αναφέρονται στην θήκη και στο εσωτερικό της, εκτός από οποιοδήποτε εξωτερικό πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη ή άλλα περιφερειακά.

Γιατί μια θήκη υπολογιστή είναι σημαντική

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιούμε θήκες υπολογιστή. Το ένα είναι για προστασία, κάτι που είναι εύκολο να υποτεθεί επειδή είναι το πιο προφανές. Η σκόνη, τα ζώα, τα παιχνίδια, τα υγρά κ.λπ. μπορεί να καταστρέψει όλα τα εσωτερικά μέρη ενός υπολογιστή, εάν το σκληρό κέλυφος μιας θήκης του υπολογιστή δεν τα περιβάλλει και τα κρατήσει μακριά από το εξωτερικό περιβάλλον. Θέλετε πάντα να κοιτάτε τη μονάδα δίσκου, τον σκληρό δίσκο, τη μητρική πλακέτα, τα καλώδια, την παροχή ρεύματος και οτιδήποτε άλλο αποτελεί τον υπολογιστή; Πιθανώς όχι. Χέρι-χέρι με προστασία, μια θήκη υπολογιστή χρησιμοποιείται επίσης ως τρόπος απόκρυψης όλων αυτών των τμημάτων του υπολογιστή που κανείς πραγματικά δεν θέλει να δει κάθε φορά που κοιτάζει προς αυτή την κατεύθυνση. Ένας άλλος καλός λόγος για να χρησιμοποιήσετε μια θήκη υπολογιστή είναι να διατηρήσετε την περιοχή δροσερή. Η σωστή ροή αέρα πάνω από τα στοιχεία του υπολογιστή είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα στη χρήση θήκης υπολογιστή. Ενώ η θήκη διαθέτει ειδικούς αεραγωγούς για να αφήσει μέρος του αέρα του ανεμιστήρα να διαφύγει, το υπόλοιπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρυώσει το υλικό, το οποίο διαφορετικά θα ζεσταινόταν και ενδεχομένως να υπερθερμανθεί στο σημείο δυσλειτουργίας. Το να διατηρείτε θορυβώδη μέρη του υπολογιστή, όπως οι ανεμιστήρες, σε κλειστό χώρο στη θήκη του υπολογιστή είναι ένας τρόπος για να μειώσετε τον θόρυβο που κάνουν. Η δομή της θήκης υπολογιστή είναι επίσης σημαντική. Τα διάφορα μέρη μπορούν να ταιριάζουν μεταξύ τους και να γίνονται εύκολα προσβάσιμα στον χρήστη συμπιεσμένα σε μια θήκη για να τα συγκρατούν όλα μαζί. Για παράδειγμα, οι θύρες USB και το κουμπί λειτουργίας είναι εύκολα προσβάσιμες και η μονάδα δίσκου μπορεί να ανοίξει ανά πάσα στιγμή.

Περιγραφή περίπτωσης υπολογιστή

Η ίδια η θήκη του υπολογιστή μπορεί να κατασκευαστεί από οποιοδήποτε υλικό που εξακολουθεί να επιτρέπει την υποστήριξη των εσωτερικών συσκευών. Συνήθως είναι χάλυβας, πλαστικό ή αλουμίνιο, αλλά μπορεί να είναι ξύλο, γυαλί ή φελιζόλ. Οι περισσότερες θήκες υπολογιστών είναι ορθογώνιες και μαύρες. Case modding είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το στυλ μιας θήκης για να το εξατομικεύσει με πράγματα όπως προσαρμοσμένο εσωτερικό φωτισμό, βαφή ή σύστημα ψύξης υγρού. Το μπροστινό μέρος της θήκης του υπολογιστή περιέχει ένα κουμπί λειτουργίας και μερικές φορές ένα κουμπί επαναφοράς. Τα μικρά φώτα LED είναι επίσης τυπικά, που αντιπροσωπεύουν την τρέχουσα κατάσταση ισχύος, τη δραστηριότητα του σκληρού δίσκου και μερικές φορές άλλες εσωτερικές διαδικασίες. Αυτά τα κουμπιά και τα φώτα συνδέονται απευθείας με τη μητρική πλακέτα που ασφαλίζεται στο εσωτερικό της θήκης. Οι θήκες συνήθως περιέχουν πολλαπλούς χώρους επέκτασης 5,25 ιντσών και 3,5 ιντσών για οπτικούς δίσκους, μονάδες δισκέτας, σκληρούς δίσκους και άλλες μονάδες μέσων. Αυτοί οι όγκοι επέκτασης βρίσκονται στο μπροστινό μέρος της θήκης, έτσι ώστε, για παράδειγμα, η μονάδα DVD να είναι εύκολα προσβάσιμη από το χρήστη όταν χρησιμοποιείται. Τουλάχιστον μία πλευρά της θήκης, ίσως και οι δύο, ανοίγουν ή ανοίγουν προς τα έξω για να επιτρέψουν την πρόσβαση στα εσωτερικά στοιχεία. Για οδηγίες, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με το άνοιγμα μιας θήκης υπολογιστή. Το πίσω μέρος της θήκης του υπολογιστή περιέχει μικρά ανοίγματα για να ταιριάζει στις υποδοχές που περιέχονται στη μητρική πλακέτα που είναι τοποθετημένη στο εσωτερικό. Το τροφοδοτικό είναι επίσης τοποθετημένο ακριβώς στο πίσω μέρος της θήκης και ένα μεγάλο άνοιγμα επιτρέπει τη σύνδεση του καλωδίου τροφοδοσίας και τη χρήση του ενσωματωμένου ανεμιστήρα. Ανεμιστήρες ή άλλες συσκευές ψύξης μπορούν να προσαρτηθούν σε οποιαδήποτε και σε όλες τις πλευρές της θήκης.