Saltar al contenido

Τι είναι ο αριθμός SID;

12 de abril de 2021

SID, συντομογραφία αναγνωριστικό ασφαλείας, είναι ένας αριθμός που χρησιμοποιείται για την αναγνώριση λογαριασμών χρηστών, ομάδων και υπολογιστών στα Windows. Δημιουργούνται όταν ο λογαριασμός δημιουργείται για πρώτη φορά στα Windows και δεν υπάρχουν ποτέ δύο SID σε υπολογιστή. Ο όρος αναγνωριστικό ασφαλείας μερικές φορές χρησιμοποιείται αντί του SID ή του αναγνωριστικού ασφαλείας.

Γιατί τα Windows χρησιμοποιούν SID;

Οι χρήστες (εσείς και εγώ) αναφέρονται σε λογαριασμούς με το όνομα του λογαριασμού, όπως «Tim» ή «Dad», αλλά τα Windows χρησιμοποιούν το SID όταν χειρίζονται λογαριασμούς εσωτερικά. Εάν τα Windows αναφέρονται σε ένα κοινό όνομα όπως εμείς, αντί για SID, τότε όλα όσα σχετίζονται με αυτό το όνομα θα γίνουν άκυρα ή απρόσιτα εάν το όνομα αλλάξει με οποιονδήποτε τρόπο. Έτσι, αντί να μην είναι δυνατή η αλλαγή του ονόματος του λογαριασμού σας, ο λογαριασμός χρήστη είναι αντίθετα συνδεδεμένος με μια αμετάβλητη συμβολοσειρά (SID), η οποία επιτρέπει στο όνομα χρήστη να αλλάζει χωρίς να επηρεάζεται καμία από τις ρυθμίσεις του χρήστη. Ενώ ένα όνομα χρήστη μπορεί να αλλάξει όσες φορές θέλετε, δεν μπορείτε να αλλάξετε το SID που σχετίζεται με έναν λογαριασμό χωρίς να χρειάζεται να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο όλες τις ρυθμίσεις ασφαλείας που συσχετίστηκαν με αυτόν τον χρήστη για να δημιουργήσετε ξανά την ταυτότητά του.

Αποκωδικοποίηση αριθμών SID στα Windows

Όλα τα SID ξεκινούν με S-1-5-21 αλλιώς θα είναι μοναδικό. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να βρείτε το αναγνωριστικό ασφαλείας (SID) ενός χρήστη στα Windows για αντιστοίχιση χρηστών με τα SID τους. Μερικά SID μπορούν να αποκωδικοποιηθούν χωρίς τις παραπάνω οδηγίες. Για παράδειγμα, το SID για το Διαχειριστής λογαριασμός στα Windows τελειώνει πάντα 500. Το SID για το Επισκέπτης ο λογαριασμός τελειώνει πάντα σε 501. Θα βρείτε επίσης SID σε κάθε εγκατάσταση των Windows που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένους ενσωματωμένους λογαριασμούς. Για παράδειγμα, το S-1-5-18 SID μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε αντίγραφο των Windows που συναντάτε και αντιστοιχεί στο Τοπικό σύστημα λογαριασμός, ο λογαριασμός συστήματος που έχει φορτωθεί στα Windows πριν συνδεθεί ένας χρήστης. Ακολουθεί ένα παράδειγμα χρήστη SID: S-1-5-21-1180699209-877415012-3182924384-1004

Η δική σας θα είναι διαφορετική, αλλά ο σκοπός κάθε μέρους του SID παραμένει ο ίδιος:

μικρό 1 5 21-1180699209-877415012-3182924384 1004
Δηλώνει ότι πρόκειται για SID Αριθμός έκδοσης προδιαγραφών SID Αρχή αναγνώρισης Αναγνωριστικό τομέα ή τοπικού υπολογιστή Σχετικό αναγνωριστικό

Κάθε ομάδα ή χρήστης που δημιουργήθηκε με μη αυτόματο τρόπο (δηλαδή, δεν περιλαμβάνεται στα Windows από προεπιλογή) θα έχει σχετικό αναγνωριστικό 1000 ή μεγαλύτερο. Τα παρακάτω είναι μερικά παραδείγματα τιμών συμβολοσειράς για ομάδες και ειδικούς χρήστες που είναι καθολικές σε όλες τις εγκαταστάσεις των Windows:

 • S-1-0-0 (Null SID): Ανατέθηκε όταν η τιμή SID είναι άγνωστη ή για ομάδα χωρίς μέλη.
 • S-1-1-0 (Κόσμος): Αυτή είναι μια ομάδα κάθε χρήστη.
 • S-1-2-0 (Τοπική): Αυτό το SID εκχωρείται σε χρήστες που συνδέονται σε τοπικό τερματικό.

Περισσότερα για τους αριθμούς SID

Ενώ οι περισσότερες συζητήσεις σχετικά με τα SID πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προηγμένης ασφάλειας, οι περισσότερες αναφορές στον ιστότοπό μας περιστρέφονται γύρω από το μητρώο των Windows και τον τρόπο αποθήκευσης των δεδομένων διαμόρφωσης χρήστη σε ορισμένα κλειδιά μητρώου που ονομάζονται ίδια με το SID ενός χρήστη. Έτσι, από αυτή την άποψη, η παραπάνω περίληψη είναι ίσως το μόνο που πρέπει να γνωρίζετε για τα SID. Ωστόσο, εάν ενδιαφέρεστε περισσότερο από τυχαία για τα αναγνωριστικά ασφαλείας, η Microsoft έχει μια πλήρη εξήγηση των SID. Θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με το τι σημαίνουν πραγματικά οι διάφορες ενότητες του SID και μπορείτε να δείτε μια λίστα με γνωστά αναγνωριστικά ασφαλείας όπως το S-1-5-18 SID που αναφέραμε παραπάνω.

Το SID χρησιμοποιείται σε άλλους όρους

Το SID είναι επίσης αρκτικόλεξο για άλλους τεχνολογικούς όρους, αλλά κανένα από αυτά δεν σχετίζεται με ένα SID όπως εξηγείται παραπάνω. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν αναγνωριστικό συνεδρίας, συσκευή σειριακής διασύνδεσης, τυπική ενσωματωμένη επιφάνεια εργασίας, ασφαλέστερη ημέρα Internet, και αναγνώριση συνδρομητή. Η ομάδα επιστολών .SID χρησιμοποιείται επίσης σε ορισμένες επεκτάσεις αρχείων. Για παράδειγμα, τα αρχεία ScanIt Documents, SID Audio, MrSID Image και Steam Game Data Backup χρησιμοποιούν όλα το επίθημα SID για να υποδείξουν τις σχετικές μορφές αρχείων τους. Περισσότερα από το kalodiozois

 • Αναγνωριστικά ασφαλείας χρήστη από τα Windows

  Πώς να βρείτε ένα αναγνωριστικό ασφαλείας χρήστη (SID) στα Windows

 • Προσωπική κάρτα πληροφοριών με άλλα ονόματα για διαχειριστή

  Τρόπος αλλαγής του ονόματος διαχειριστή στα Windows 10

 • HKEY_USERS ομάδα στο μητρώο των Windows στα Windows 10

  HKEY_USERS (Κυψέλη μητρώου HKU)

 • Επιλογές εκ των προτέρων διατίθενται στο παράθυρο προτιμήσεων χρήστη και ομάδων.

  Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη Mac

 • Φάκελος χρήστη στα Windows 10

  Τρόπος αλλαγής του ονόματος φακέλου χρήστη στα Windows 10

 • Γραφική εικόνα κωδικού υπολογιστή με ζώνες μπλε και μοβ χρώματος

  Οδηγός για Linux Command και Unix Command Alternatives

 • Τρόπος αλλαγής ονομάτων λογαριασμού στα Windows 10

  Τρόπος αλλαγής ονομάτων λογαριασμού στα Windows 10

 • Στιγμιότυπο οθόνης του μηνύματος σφάλματος των Windows 7 που δεν είναι γνήσιο

  Τρόπος διόρθωσης σφαλμάτων «Αυτό το αντίγραφο των Windows δεν είναι αυθεντικό»

 • Εναλλαγή Linux χρήστη

  Πώς να δημιουργήσετε χρήστες στο Linux χρησιμοποιώντας την εντολή «useradd»

 • Αριθμοί σε αντίστροφη σειρά, αντίστροφη μέτρηση

  Τι είναι ένας σειριακός αριθμός;

 • Αρχεία LDIF

  Τι είναι ένα αρχείο LDIF;

 • Εμφάνιση πληροφοριών χρήστη με στιγμιότυπο οθόνης εντολής id

  Χρήση της εντολής «id» του Linux

 • Ένας επιχειρηματίας που πετά σε ένα αεροπλάνο που ψάχνει με ένα τηλεσκόπιο

  Τρόπος δημιουργίας νέου λογαριασμού χρήστη στα Windows 7

 • Απεικόνιση των όρων Twitter Αποκλεισμός, Twitterati, Επαληθευμένος λογαριασμός

  Γλώσσα Twitter: Εξηγήθηκε η αργκότητα του Twitter και οι βασικοί όροι

 • Πρόσωπο που χρησιμοποιεί Linux σε φορητό υπολογιστή

  εντολή Whoami: Βρείτε τον τρέχοντα χρήστη στο Linux

 • Κλείσιμο ιστοσελίδας Κουμπί σύνδεσης

  Πώς να προσθέσετε λογαριασμούς διαχειριστή στο Mac σας

Σωσίβιο

Ακολουθησε μας

 • Facebook

 • Σχετικά με εμάς
 • Διαφημίζω
 • Πολιτική απορρήτου
 • Πολιτική cookie
 • Καριέρα
 • Οδηγίες σύνταξης
 • Επικοινωνία
 • Οροι χρήσης
 • Απόρρητο της ΕΕ
 • Σημείωση απορρήτου της ΚαλιφόρνιαΤα δικαιώματα απορρήτου σας

Η kalodiozois και οι τρίτοι συνεργάτες μας χρησιμοποιούν cookie και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά, βάσει της συγκατάθεσής σας για αποθήκευση ή / και πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων και για μέτρηση περιεχομένου, πληροφορίες κοινού και ανάπτυξη προϊόντων. Για να αλλάξετε ή να ανακαλέσετε τις επιλογές συγκατάθεσής σας για το kalodiozois.com, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός σας να αντιταχθείτε όταν χρησιμοποιείται έννομο συμφέρον, κάντε κλικ παρακάτω. Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις σας μέσω του συνδέσμου «Απόρρητο ΕΕ» στο κάτω μέρος οποιασδήποτε σελίδας. Αυτές οι επιλογές θα σηματοδοτηθούν παγκοσμίως στους συνεργάτες μας και δεν θα επηρεάσουν τα δεδομένα περιήγησης. Λίστα Συνεργατών (προμηθευτών)

Εμείς και οι συνεργάτες μας επεξεργαζόμαστε δεδομένα για:

Ενεργά σαρώστε τα χαρακτηριστικά της συσκευής για αναγνώριση. Χρησιμοποιήστε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας. Αποθηκεύστε και / ή αποκτήστε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή. Επιλέξτε εξατομικευμένο περιεχόμενο. Δημιουργήστε ένα εξατομικευμένο προφίλ περιεχομένου. Μετρήστε την απόδοση των διαφημίσεων. Επιλέξτε βασικές διαφημίσεις. Δημιουργήστε ένα εξατομικευμένο προφίλ διαφημίσεων. Επιλέξτε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Εφαρμόστε έρευνα αγοράς για να δημιουργήσετε πληροφορίες κοινού. Μετρήστε την απόδοση περιεχομένου. Ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Λίστα Συνεργατών (προμηθευτών)