Saltar al contenido

Τι είναι το προφίλ LinkedIn;

3 de junio de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Ένα προφίλ LinkedIn είναι αφιερωμένο στο LinkedIn.com οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να παρέχουν επαγγελματικές πληροφορίες για τον εαυτό τους και να προωθήσουν τη σταδιοδρομία τους.

Σε τι χρησιμοποιούνται τα προφίλ LinkedIn;

Τα προφίλ χρηστών αποτελούν μεγάλο στοιχείο πολλών κοινωνικών δικτύων, συμπεριλαμβανομένου του LinkedIn. Αλλά τι κάνει τα προφίλ LinkedIn διαφορετικά; Τα προφίλ LinkedIn χρησιμοποιούνται για να παρουσιάσουν την επαγγελματική σας εμπειρία, επιτεύγματα, επαίνους και πολλά άλλα. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου των χρηστών, οι πληροφορίες προφίλ τους μπορεί να είναι ορατές μόνο σε άτομα με τα οποία έχουν συνδεθεί ή μπορεί να είναι ορατά σε οποιονδήποτε. Παρόλο που μοιράζεται πολλές ομοιότητες με άλλα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης – όπως τα προφίλ Facebook – τα τμήματα διάταξης και περιεχομένου είναι βελτιστοποιημένα για προβολή περιεχομένου που σχετίζεται με την επαγγελματική σταδιοδρομία και τα ενδιαφέροντα ενός χρήστη. Τα προφίλ LinkedIn είναι σαν εικονικά βιογραφικά. Οι άνθρωποι τους κοιτάζουν για να μάθουν πού εργάζεστε αυτήν τη στιγμή, πού έχετε εργαστεί στο παρελθόν, πού πήγατε στο σχολείο, ποιες είναι οι δεξιότητές σας και άλλα γεγονότα σχετικά με την επαγγελματική σας καριέρα. Και όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς, τα προφίλ LinkedIn μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν για να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας.

Πώς να προσθέσετε περιεχόμενο στο προφίλ σας στο LinkedIn

Αφού εγγραφείτε για έναν Βασικό (δωρεάν) ή Premium λογαριασμό LinkedIn, μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε το προφίλ σας. Εάν είστε νέοι στην πλατφόρμα, το LinkedIn μπορεί να σας καθοδηγήσει στη ρύθμιση των κύριων τμημάτων του προφίλ σας. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο προφίλ σας ανά πάσα στιγμή για να το δείτε ή να το επεξεργαστείτε επιλέγοντας Μου στην κορυφή του LinkedIn.com και στη συνέχεια επιλέγοντας Εμφάνιση προφίλ. Στην εφαρμογή LinkedIn για κινητά, πατήστε το εικονίδιο φωτογραφίας προφίλ επάνω αριστερά ακολουθούμενο από Εμφάνιση προφίλ.

Το προφίλ σας θα εμφανίζεται σε διάταξη παρόμοια με αυτήν που εμφανίζεται όταν δημοσιεύεται στον Ιστό, ωστόσο, θα δείτε πολλές επιλογές επεξεργασίας στο προφίλ σας. Δώσε προσοχή στο:

Το εικονίδιο με το μολύβι: Επιλέγοντας αυτό, μπορείτε να επεξεργαστείτε την ενότητα αλλάζοντας, διαγράφοντας ή προσθέτοντας περιεχόμενο.

Το εικονίδιο λίστας: Αυτό εμφανίζεται όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από μια ενότητα περιεχομένου (μόνο στο LinkedIn.com) και σας επιτρέπει να τα σύρετε και να τα αποθέσετε για να τα αναδιατάξετε.

Το εικονίδιο «σύμβολο» συν: Αυτό σας επιτρέπει να προσθέσετε νέα τμήματα περιεχομένου στο προφίλ σας.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης του LinkedIn.com.

Για να εξοικονομήσετε χρόνο από την κύλιση προς τα κάτω ολόκληρου του προφίλ σας, μπορείτε να προσθέσετε νέο περιεχόμενο στο προφίλ σας επιλέγοντας το μπλε Προσθήκη ενότητας προφίλ κουμπί στο LinkedIn.com ακριβώς κάτω από τη φωτογραφία του προφίλ σας. Θα εμφανίσει μια αναπτυσσόμενη λίστα με όλες τις κύριες ενότητες και υποενότητες του περιεχομένου που μπορείτε να προσθέσετε.

Ενότητες προφίλ LinkedIn

Μπορείτε να μοιραστείτε όσες ή λιγότερες πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική σας ζωή στο προφίλ σας στο LinkedIn όσο θέλετε. Μερικά άτομα διατηρούν τα προφίλ τους απλά, ενώ άλλα εκμεταλλεύονται πλήρως όλες τις ενότητες και συμπληρώνουν ό, τι μπορούν. Οι ενότητες που μπορείτε να βάλετε στο προφίλ σας στο LinkedIn περιλαμβάνουν:

Εισαγωγή

Επεξεργαστείτε αυτήν την ενότητα επιλέγοντας το εικονίδιο μολυβιού στην επάνω δεξιά γωνία του προφίλ σας, στα δεξιά της φωτογραφίας προφίλ και κάτω από τη φωτογραφία κεφαλίδας.

 • Φωτογραφία του προφίλ
 • Φωτογραφία κεφαλίδας
 • Ονομα
 • Επίθετο
 • Επικεφαλίδα
 • Τρέχουσα θέση
 • Εκπαίδευση
 • Χώρα / Περιφέρεια
 • ταχυδρομικός κώδικας
 • Τοποθεσίες σε αυτήν την περιοχή
 • Βιομηχανία
 • Στοιχεία επικοινωνίας (Διεύθυνση URL προφίλ, email, αναγνωριστικό WeChat)
 • Περίληψη

Ιστορικό

 • Προϋπηρεσία
 • Εκπαίδευση
 • Εθελοντική εμπειρία

Δεξιότητες

 • Προσθέστε έως και 50 ατομικές δεξιότητες: (Παραδείγματα περιλαμβάνουν το Social Media Marketing, την έρευνα, τις δημόσιες σχέσεις, τη συγγραφή κ.λπ.)

Επιτεύγματα

 • Εκδόσεις
 • Πιστοποιήσεις
 • Διπλώματα ευρεσιτεχνίας
 • ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
 • Εργα
 • Διακρίσεις & Βραβεία
 • Βαθμολογίες του τεστ
 • Γλώσσες
 • Οργανισμοί

Επιπλέον πληροφορίες

 • Συστάσεις

Υποστηριζόμενες γλώσσες

 • Προφίλ σε άλλες γλώσσες

Για να περιορίσετε την προβολή των πληροφοριών του προφίλ σας σε οποιονδήποτε, μπορείτε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας επιλέγοντας Μου > Ρυθμίσεις και απόρρητο. Δίπλα Επεξεργαστείτε το δημόσιο προφίλ σας, επιλέξτε Αλλαγή. Θα εμφανιστεί μια προεπισκόπηση της εμφάνισης του προφίλ σας στο κοινό. Χρησιμοποιήστε τις επιλογές ορατότητας στη δεξιά στήλη για να προσαρμόσετε τις ενότητες που θέλετε να αποκρύψετε από το κοινό. Εάν δεν θέλετε δημόσια προβολή, μπορείτε να μετατρέψετε το μπλε Η δημόσια προβολή του προφίλ σας κουμπί προς Μακριά από.

Τα οφέλη από ένα προφίλ LinkedIn

Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να ξοδέψετε πολύ χρόνο στο LinkedIn, να δημιουργήσετε ένα προφίλ και να το αφήσετε εκεί είναι συχνά καλύτερο από το να μην έχετε καθόλου. Ακολουθούν μερικά εξαιρετικά οφέλη που μπορείτε να περιμένετε από το να έχετε ένα προφίλ LinkedIn:

Ένα στιγμιαίο βιογραφικό για αίτηση σε θέσεις εργασίας

Εκτός από το ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προφίλ σας για να κάνετε αίτηση για διαφημίσεις εργασίας που αναφέρονται στο LinkedIn, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα αρχείο PDF από αυτό, ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να δημιουργήσετε ή να ενημερώσετε ξεχωριστό για διαφημίσεις εργασίας εκτός LinkedIn. Απλώς επιλέξτε Περισσότερο… > Αποθήκευση σε PDF για να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό επαγγελματικής εμφάνισης απευθείας από το προφίλ σας στο LinkedIn που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε αίτηση σε εργασίες σχεδόν οπουδήποτε.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης του LinkedIn.com.

Παθητική έκθεση σε άλλους επαγγελματίες

Άλλοι επαγγελματίες (συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτών που επιθυμούν να προσλάβουν) μπορεί να βρουν το προφίλ σας μέσω αναζητήσεων ή μέσω των συνδέσεών τους. Εάν τους αρέσει αυτό που βλέπουν στο προφίλ σας, μπορεί να επικοινωνήσουν μαζί σας με μια καλή ευκαιρία.

Ένα εργαλείο για τη δικτύωση

Η κατοχή προφίλ LinkedIn μπορεί να σας βοηθήσει να δικτυωθείτε με τους σωστούς τύπους επαγγελματιών. Οι θεατές μπορούν να αφαιρέσουν το προφίλ σας και να αποφασίσουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν θα ταιριάξετε με το δίκτυο.

Ένα μέρος για να προβάλλετε μέσα, συνδέσμους και προτάσεις

Τα τυπικά βιογραφικά στοιχεία συνήθως δεν ξεπερνούν τις γραπτές λέξεις, αλλά με ένα προφίλ LinkedIn, μπορείτε να ανεβάσετε σχετικά αρχεία πολυμέσων (όπως εικόνες, βίντεο ή έγγραφα) και να συνδέσετε με διευθύνσεις URL στον ιστό για κάθε καταχώριση θέσης που τοποθετείτε στην ενότητα Εμπειρία.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης του LinkedIn.com.

Μπορείτε επίσης να αυξήσετε την αξιοπιστία σας ζητώντας προτάσεις από συναδέλφους με τους οποίους έχετε εργαστεί και είστε συνδεδεμένοι στο LinkedIn. Αυτές θα εμφανίζονται ως γραπτές δηλώσεις έγκρισης μαζί με το όνομα, τη φωτογραφία προφίλ και τον σύνδεσμο προφίλ του ατόμου που το έδωσε.