Saltar al contenido

Τι είναι το Drawn-on-Film Animation;

11 de abril de 2021

Το κινούμενο σχέδιο σε ταινία είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: κινούμενη εικόνα που σχεδιάζεται απευθείας στον κύλινδρο της ταινίας, χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία, τεχνικές και μεθόδους. Αυτό παραλείπει ολόκληρη τη διαδικασία κινούμενης εικόνας, φωτογράφησης και αλληλουχίας βίντεο – ή την πιο σύγχρονη διαδικασία ψηφιακής απόδοσης. Αντ ‘αυτού, η κινούμενη εικόνα σε ταινία επιβάλλει την κινούμενη εικόνα απευθείας στα μεμονωμένα καρέ ενός κυλίνδρου ταινίας.

Πώς λειτουργεί το Drawn-on-Film Animation

Πώς λειτουργεί λοιπόν; Οι κινούμενοι σχεδιαστές μπορούν να χρησιμοποιούν είτε κενή (μη αναπτυγμένη) είτε μαύρη (ανεπτυγμένη) ταινία σε μεγάλα ή μικρά μεγέθη. που χρησιμοποιούν καθορίζει την τεχνική τους, αν και πολλοί εμψυχωτές έχουν γίνει διάσημοι για άγρια ​​πειραματικά ταξίδια σε κινούμενα σχέδια με σχέδιο που αποκλίνουν από τις κανονικές τεχνικές. Ο κύλινδρος μεμβράνης απλώνεται σε όλη την επιφάνεια εργασίας και στερεώνεται στη θέση του. Στη συνέχεια, το animator λειτουργεί από καρέ σε καρέ για να δημιουργήσει την εικόνα του σε κάθε μικροσκοπικό, ατομικό πλαίσιο, προσαρμόζοντάς το με κάθε διαδοχικό καρέ για να δείξει την εξέλιξη της κίνησης. Αυτό απαιτεί μεγάλη ακρίβεια και ταλέντο και δημιουργεί επίσης το αναγνωρίσιμο σκαλιστό, ταλαντευόμενο αποτέλεσμα που πολλοί συσχετίζονται με κινούμενα σχέδια. Η χρήση αυτής της μεθόδου είναι πολύ διαφορετική από την ενδιάμεση διαδικασία στην οποία έχουν συνηθίσει οι περισσότεροι παραδοσιακοί εμψυχωτές και μοιάζει περισσότερο με ένα flipbook χωρίς τα οφέλη των πολυεπίπεδων σελίδων. Οι εμψυχωτές πρέπει να κρίνουν από την άποψη και την ικανότητα τις κατάλληλες αλλαγές που είναι απαραίτητες για να δημιουργήσουν μια καθαρή ακολουθία κίνησης από το ένα πλαίσιο στο άλλο.

Εργασία με κενό φιλμ

Όταν εργάζεστε με κενό / μη αναπτυγμένο απόθεμα ταινιών, οι εμψυχωτές μπορούν να αντιμετωπίζουν την ταινία σαν ένα μικροσκοπικό χαρτί. Μπορούν να σχεδιάσουν ό, τι θέλουν, με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούν ένα μέσο που θα κολλήσει στην ταινία. Ωστόσο, η τεχνική δεν περιορίζει τους εμψυχωτές σε μελάνια και χρώματα. Μπορούν να κολλήσουν σε οτιδήποτε, από χρωματιστό χαρτί έως γόμες μολυβιών – οτιδήποτε επιπλέει το σκάφος τους. Μερικοί ήταν ακόμη γνωστοί για συναρμολόγηση σε υπάρχον κινηματογραφικό υλικό. Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε κενό / μη αναπτυγμένο απόθεμα φιλμ είναι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, χρησιμοποιώντας μια ειδική ρύθμιση με ένα μικρό, εστιασμένο φως που χρησιμοποιείται για την έκθεση των καρέ φιλμ ένα κάθε φορά, γενικά με μικρά αντικείμενα τοποθετημένα πάνω τους. Αυτό δημιουργεί μια μόνιμη εντύπωση των αντικειμένων στο πλαίσιο. Όταν η ταινία αναπτύσσεται ακριβώς όπως μια τυπική φωτογραφία, η εντύπωση γίνεται ξεκάθαρη. Αυτό μοιάζει σχεδόν με ένα συνδυασμό της σιλουέτας κινουμένων σχεδίων που συναντά την κίνηση κινουμένων σχεδίων, που τραβήχτηκε με χειρισμό της έκθεσης της ταινίας. Η ανεπτυγμένη ταινία παρουσιάζει ένα εντελώς νέο είδος καμβά για να δουλέψετε και ένα νέο σύνολο εργαλείων και τεχνικών. Η χάραξη και το ξύσιμο στην ταινία δεν είναι ασυνήθιστα και δημιουργούν μια διακριτική εμφάνιση που ευνοεί ορισμένα στυλ τέχνης κινούμενων σχεδίων. Η εφαρμογή χρώματος στη μαύρη μεμβράνη μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη, αλλά η τοποθέτησή της πάνω σε γρατσουνιές ή η χρήση εργαλείων όπως μαρκαδόροι μπορεί να διασφαλίσει ότι το χρώμα ξεχωρίζει από το μαύρο υπόστρωμα. Μερικοί έχουν φτάσει ακόμη και στο σημείο να τρίβουν την επιφάνεια της μεμβράνης για ένα πιο διάχυτο εφέ, τρυπώντας απευθείας τρύπες σε αυτό για να επιτρέψουν το φως να περάσει και χρησιμοποιούν διάφορα χημικά για να επηρεάσουν άμεσα την επιφάνεια της μεμβράνης.

Το πλεονέκτημα του Drawn-on-Film Animation

Ένα από τα πλεονεκτήματα της κινούμενης ταινίας είναι ότι είναι σχετικά φθηνό, καθώς δεν απαιτεί πολύπλοκες συστοιχίες κάμερας, χιλιάδες cels ή ακριβό λογισμικό. Μερικά απλά εργαλεία σχεδίασης και χάραξης, ένα ρολό ταινίας και ένας προβολέας μπορεί να είναι αρκετά για να επιτρέψει σε έναν εμψυχωτή να εξερευνήσει την πρωτοτυπία του και να παίξει με ένα εντελώς μοναδικό μέσο. Η απλότητα της μορφής, επίσης, αναγκάζει τους εμψυχωτές να είναι πιο δημιουργικοί και καινοτόμοι στην αφήγηση μέσω κινούμενων εικόνων. Το μέσο αφήνει περιθώρια πειραματισμού με τα πάντα, από χρώματα έως έκθεση φιλμ έως επεξεργασία και δεν υπάρχουν δύο κινούμενες εικόνες.