Saltar al contenido

Τι είναι το Facebook Portal TV και πώς λειτουργεί;

2 de mayo de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Τι μας αρέσει

 • Εύκολη βιντεοκλήση μέσω Facebook Messenger με φίλους, συγγενείς και άλλα.
 • Έξυπνη κάμερα που παρακολουθεί όλους κατά τη διάρκεια μιας κλήσης.
 • Ροή πολυμέσων όπως μουσική, βίντεο και ταινίες και άλλα.
 • Πρόσβαση στο Facebook Watch στην τηλεόραση για να απολαύσετε περιεχόμενο στη μεγάλη οθόνη.
 • Ενσωματωμένη Alexa και υποστήριξη για Δεξιότητες.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Οι επιπτώσεις της ιδιωτικής ζωής όχι μόνο στο Facebook να παρέχουν περισσότερα δεδομένα, αλλά και στην άμεση πρόσβαση στο σαλόνι σας.
 • Οι βιντεοκλήσεις υποστηρίζουν μόνο το Messenger και το WhatsApp.
 • Χρειαζόμαστε πραγματικά μια άλλη συσκευή ροής πολυμέσων.
 • Ακριβές για αυτό που προσφέρει.

Το Facebook Portal TV είναι ένας αποκωδικοποιητής, σχεδιασμένος να συνδέεται απευθείας σε μια τηλεόραση. Αν και φαίνεται διαφορετική, η εμπειρία είναι εξαιρετικά παρόμοια με την αυτόνομη πλατφόρμα βίντεο του Facebook που ονομάζεται Portal. Μερικοί το αναφέρουν επίσης ως Facebook TV, επειδή μοιάζει με άλλες συσκευές αποκωδικοποίησης και ψυχαγωγίας από συγκρίσιμους παρόχους – όπως το Amazon Fire TV ή οι συσκευές του Roku. Το Portal TV προορίζεται να συνδεθεί σε μια κύρια οθόνη, όπως στην τηλεόραση του σαλονιού σας και θα ακουμπήσει διακριτικά σε ένα κέντρο ψυχαγωγίας ή παρακάτω. Περιλαμβάνει ενσωματωμένο Alexa, για έξυπνες φωνητικές εντολές, καθώς και τις απαραίτητες δυνατότητες για συμμετοχή σε βιντεοκλήσεις: όπως μικρόφωνο, κάμερα web και ηχεία.

Τι είναι το Portal από το Facebook;

Προτού εισέλθουμε βαθύτερα στο Facebook Portal TV, ας εξετάσουμε το Facebook Portal. Το Portal είναι ουσιαστικά μια αυτόνομη προβολή βίντεο που συνδέεται με το Facebook και επιτρέπει την επικοινωνία με επαφές, όπως φίλους ή συγγενείς. Μπορείτε να καλέσετε τη μαμά ή τον μπαμπά σας τα σαββατοκύριακα, για παράδειγμα, για να μιλήσετε και να συνομιλήσετε μέσω μιας σύνδεσης βίντεο συνεχούς ροής. Καθιστά δυνατή την πρόσβαση σε βιντεοκλήσεις σε κάθε σπίτι και εξαλείφει την ανάγκη να έχετε smartphone, tablet ή υπολογιστή. Φυσικά, μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από τις βιντεοκλήσεις. Μπορεί να αναπαράγει μουσική, να μεταδίδει βίντεο και ταινίες, να προβάλλει φωτογραφίες σαν ψηφιακή κορνίζα και πολλά άλλα. Επιπλέον, επειδή διαθέτει ενσωματωμένο Alexa, μπορείτε να εγκαταστήσετε τις δεξιότητες Alexa για να εργαστείτε με εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων.

Τι είναι το Facebook Portal TV;

Facebook
Το Facebook Portal TV – ή απλώς το Portal TV – είναι το Portal χωρίς την οθόνη. Αντί να χρησιμοποιείτε μια ενσωματωμένη οθόνη, τη συνδέετε σε μια τηλεόραση, πιθανώς μια στο σαλόνι σας. Μοιάζει πολύ με το Xbox Kinect και περιλαμβάνει κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο φιλικό προς το AR. Μπορείτε να ελέγξετε το πλαίσιο χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο ή μέσω φωνητικών εντολών καλώντας στην Alexa. Όπως και η αρχική πύλη, η τηλεοπτική έκδοση προορίζεται κυρίως για τη σύνδεση φίλων, οικογένειας και επαφών μέσω Facebook μέσω βιντεοκλήσεων και διαδραστικών ψηφιακών εμπειριών. Επίσης, επειδή διαθέτει Alexa, σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε με ένα ηχείο Echo μπορείτε να κάνετε με το Portal TV. Σας επιτρέπει επίσης να μεταδίδετε περιεχόμενο απευθείας στην τηλεόρασή σας, όπως άλλες έξυπνες συσκευές τηλεόρασης. Το Portal TV του Facebook θα δώσει έμφαση στο διαδικτυακό περιεχόμενο του Facebook, το οποίο συχνά κοινοποιείται μέσω του κοινωνικού δικτύου και στο Facebook Watch – σκεφτείτε την έκδοση του YouTube για το YouTube ή το Netflix.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα της πύλης TV

 • Κάμερα 12,5MP με οπτικό πεδίο 120 μοιρών
 • Δεν υπάρχει ενσωματωμένη οθόνη, αλλά χρησιμοποιεί ενσωματωμένη ανάλυση τηλεόρασης
 • Συσκευή 8 μικροφώνων για καθαρή και ποιοτική επικοινωνία
 • Δεν υπάρχουν ενσωματωμένα ηχεία αντί για χρήση τηλεόρασης, συστήματος surround ή γραμμής ήχου (εάν υπάρχει συνδεδεμένο στην τηλεόρασή σας)
 • Κλήσεις βίντεο μέσω Facebook Messenger ή WhatsApp
 • Ενσωματωμένος βοηθός φωνής Alexa με υποστήριξη για δεξιότητες Alexa
 • Αποκλειστικό κουμπί απενεργοποίησης μικροφώνου και κάμερας και κάλυμμα κάμερας για απόρρητο
 • Υποστηρίζει δίκτυα 2.4Ghz και 5Ghz WiFi

Τι μπορεί να κάνει το Portal TV;

Η σύντομη απάντηση είναι ότι το Portal TV μπορεί να κάνει οτιδήποτε μπορεί να κάνει το αρχικό Portal, καθώς και οτιδήποτε μπορεί να κάνει ένα έξυπνο ηχείο με δυνατότητα Alexa. Μπορείτε να παίξετε μουσική, να παρακολουθήσετε βίντεο και ταινίες, να αναζητήσετε συνταγές και να αλληλεπιδράσετε με άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να δείτε ποιος είναι στην μπροστινή σας πόρτα συγχρονίζοντας με ένα έξυπνο κουδούνι βίντεο, μπορείτε να το κάνετε. Οι δεξιότητες της Alexa επεκτείνουν τη λειτουργικότητά της αρκετά, προσφέροντας υποστήριξη για υπηρεσίες που ενδέχεται να μην περιλαμβάνονται διαφορετικά. Για παράδειγμα, μια ικανότητα μπορεί να επιτρέψει στην Alexa να αναπαράγει ένα συγκεκριμένο podcast. Ένα άλλο μπορεί να της επιτρέψει να αλληλεπιδράσει με τον έξυπνο φωτισμό μιας συγκεκριμένης μάρκας. Οι δεξιότητες της Alexa εισάγουν παιχνίδια και διασκεδαστικές δραστηριότητες, βοήθεια μαγειρέματος, σας επιτρέπουν να ψωνίζετε μέσω φωνητικών εντολών, να ακούτε βιβλία ήχου και podcast και πολλά άλλα. Αλλά το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Portal και του Portal TV είναι η επιλογή για βιντεοκλήσεις φίλων ή συγγενών. Λόγω του σχεδιασμού και των χαρακτηριστικών, το Portal υπόσχεται μια δυναμική και διαδραστική εμπειρία. Εάν εσείς – ή τα παιδιά σας – κινείστε γύρω από το δωμάτιο, τότε η κάμερα θα κρατήσει όλους στο πλαίσιο χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. Η κάμερα μπορεί επίσης να κάνει μεγέθυνση και σμίκρυνση για να φιλοξενήσει μεγαλύτερες ή μικρότερες ομάδες. Ενώ βρίσκεστε σε μια βιντεοκλήση, μπορείτε να ξεκινήσετε μια ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως να ακούτε μουσική, να παίζετε παιχνίδια ή να μοιράζεστε διαδραστικές εμπειρίες ιστορίας, όπως επιδεικνύεται στις διαφημίσεις του Portal. Παρόλο που το Portal TV προσφέρει πολλές λειτουργίες εκτός συσκευασίας, προορίζεται κυρίως για βαριούς χρήστες του Facebook που θέλουν να παραμείνουν συνδεδεμένοι με φίλους και συγγενείς μέσω των υπηρεσιών του κοινωνικού δικτύου.