Saltar al contenido

Τι είναι το Google Home Mini και πώς λειτουργεί;

16 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Το Google Home Mini είναι ένα έξυπνο ηχείο που έχει κατασκευαστεί στην ίδια πλατφόρμα με το αρχικό Google Home, αλλά είναι σημαντικά μικρότερο. Το Google Home Mini παρέχει πρόσβαση στον ισχυρό Βοηθό Google, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ακούσετε μουσική, να ελέγξετε τις ειδήσεις και τον καιρό, να κλείσετε ραντεβού και μια ποικιλία από άλλες εργασίες. Το ενσωματωμένο ηχείο δεν παρέχει την ίδια ποιότητα ήχου με το μεγαλύτερο Google Home, αλλά μπορείτε να το συνδέσετε ασύρματα σε οποιοδήποτε ηχείο με δυνατότητα Cast εάν έχετε έναν πιο πλούσιο ήχο.

Τι είναι το Google Home Mini;

Το Google Home Mini είναι βασικά απλώς μια μικροσκοπική έκδοση του Google Home, οπότε αποτελείται από ένα ηχείο, κάποιο υλικό υπολογιστή και μερικά μικρόφωνα. Είναι λίγο μεγαλύτερο από το Amazon Dot με το οποίο παρουσιάστηκε για να ανταγωνιστεί, αλλά τα άκρα του είναι στρογγυλεμένα για να δημιουργήσουν μια εμφάνιση που είναι κάπως υποβλητική για καραμέλες όπως M & Ms και Skittles.

Google Home Mini σε κουζίνα.

Google
Για συνδεσιμότητα, το Google Home Mini μπορεί να συνδεθεί σε ασύρματα δίκτυα 2,4 GHz και 5 GHz, υποστηρίζει Chromecast και Chromecast Audio και δέχεται εισόδους ήχου μέσω Bluetooth 4.1. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το συνδέσετε στο Διαδίκτυο μέσω Wi-Fi ανεξάρτητα από τον τύπο του δρομολογητή που διαθέτετε, τη ροή μουσικής και άλλου ήχου στο Chromecast ή το ηχείο με δυνατότητα Cast και ροή μουσικής και άλλου ήχου από το τηλέφωνό σας στο Home Mini μέσω Bluetooth. Σε αντίθεση με το ανταγωνιστικό Amazon Dot, το Home Mini δεν έχει φυσική έξοδο ήχου και δεν μπορείτε να το συνδέσετε σε ηχεία Bluetooth που δεν είναι ενεργοποιημένα για μετάδοση. Το Home Mini περιλαμβάνει επίσης το ίδιο βασικό είδος συστοιχίας μικροφώνου με το μεγαλύτερο Google Home, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να διαλέγει τη φωνή σας από κοντά, σε όλη την αίθουσα ή οπουδήποτε αλλού εντός εμβέλειας.

Πώς λειτουργεί το Google Home Mini;

Μην ξεγελιέστε από την προσιτή τιμή του Google Home Mini ή το μικρό μέγεθος. Αυτό το έξυπνο ηχείο μεγέθους δαγκώματος είναι ικανό να εκτελεί όλες τις ίδιες εργασίες με το μεγαλύτερο Google Home, όπως τον έλεγχο του έξυπνου σπιτιού σας, την παροχή αναφορών καιρού, την απάντηση ερωτήσεων και πολλά άλλα. Όπως όλες οι συσκευές Google Home, το Home Mini είναι κατασκευασμένο γύρω από τον εικονικό βοηθό του Βοηθού Google, οπότε λειτουργεί σχεδόν εξ ολοκλήρου μέσω φωνητικών εντολών. Ακούει μια λέξη αφύπνισης, που είναι «Εντάξει, Google» και στη συνέχεια καταγράφει οτιδήποτε ακούει μετά τη λέξη αφύπνισης. Αυτές οι πληροφορίες μεταφέρονται στο cloud, όπου οι ισχυροί διακομιστές της Google αρχίζουν να λειτουργούν. Ενώ η βαριά ανύψωση γίνεται στο cloud, δεν υπάρχει αισθητή καθυστέρηση μεταξύ του να ζητάμε από το Google Home Mini να κάνει κάτι και να λάβει μια απάντηση. Η εμπειρία μοιάζει πολύ με τη συνομιλία με ένα άτομο αφού χρησιμοποιείτε τη φυσική γλώσσα για να αλληλεπιδράσετε με τη συσκευή και να λαμβάνετε απαντήσεις και στη φυσική γλώσσα. Ενώ υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο με μια συσκευή όπως το Google Home Mini που ακούει πάντα μια λέξη αφύπνισης, η Google είναι αρκετά διαφανής με αυτό που καταγράφει. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις εγγραφές μέσω του λογαριασμού σας Google και ακόμη και να απενεργοποιήσετε την εγγραφή, αν και αυτό αποτρέπει τη λειτουργία ορισμένων λειτουργιών του Google Home.

Πώς διαφέρει το Google Home Mini από το Google Home;

Οι δύο μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Google Home και του Google Home Mini είναι το μέγεθος και η τιμή. Το Home Mini είναι σημαντικά μικρότερο και ξεθωριάζει πιο εύκολα στη διακόσμηση του σπιτιού σας, και κοστίζει επίσης πολύ λιγότερο. Το Home Mini μπορεί επίσης να κάνει ό, τι μπορεί να κάνει το κανονικό Google Home, αλλά η μεγαλύτερη συσκευή παρέχει πλουσιότερο ήχο που κάνει πολύ καλύτερη δουλειά γεμίζοντας ένα δωμάτιο. Το Google Home διαθέτει ένα μόνο ηχείο με δύο παθητικά καλοριφέρ, τα οποία πραγματικά το βοηθούν να παράγει αξιοπρεπή ήχο για μια συσκευή μεγέθους. Το Home Mini, από την άλλη πλευρά, έχει μικρότερο ηχείο και δεν διαθέτει τα παθητικά καλοριφέρ. Ενώ το Home Mini μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για ακρόαση περιεχομένου ήχου όπως μουσική και podcast, δεν ακούγεται τόσο καλό.

Ποιος χρειάζεται ένα Google Home Mini;

Το Google Home Mini είναι ιδανικό για δύο ομάδες ατόμων. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ έξυπνο ηχείο, αλλά θέλετε να το δοκιμάσετε χωρίς να πληρώσετε για ένα ακριβό Google Home ή το Google Home Max, τότε το Home Mini είναι μια εξαιρετική προσιτή επιλογή. Το Google Home Mini είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιοδήποτε σπίτι που διαθέτει ήδη μία ή περισσότερες συσκευές Google Home. Δεδομένου ότι το Google Home Mini έχει όλες τις ίδιες λειτουργίες με το Google Home, δημιουργεί ένα καλό έξυπνο ηχείο σε επίπεδο εισόδου. Με πολύ προσιτή τιμή, μπορείτε να πάρετε ένα Home Mini και να το δοκιμάσετε για να δείτε αν θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από το να έχετε έξυπνα ηχεία στο σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Εάν έχετε ήδη μία ή περισσότερες συσκευές Google Home, τότε το Home Mini είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επεκτείνετε την ίδια λειτουργικότητα με την οποία είστε εξοικειωμένοι με κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν έχετε πολλές έξυπνες συσκευές στο σπίτι σας, καθώς το Home Mini αποτελεί έναν οικονομικό τρόπο ελέγχου αυτών των συσκευών από κάθε μέρος του σπιτιού σας.

Τι είναι το Nest Mini;

Η Nest είναι μια εταιρεία που η Google αγόρασε και αναδιπλούσε στη δική της σειρά έξυπνων συσκευών. Το όνομα Nest στη συνέχεια προσαρτήθηκε σε διάφορες συσκευές, συμπεριλαμβανομένης μιας βελτιωμένης έκδοσης του Google Home Mini. Έτσι, το Nest Mini είναι ουσιαστικά λίγο πιο ακριβό και ελαφρώς καλύτερη έκδοση του Google Home Mini. Το Nest Mini είναι ελαφρώς μικρότερο από το Home Mini, αλλά η διαφορά είναι αρκετά λεπτή που δεν έχει σημασία. Το Nest Mini έρχεται επίσης σε ελαφρώς διαφορετικά χρώματα. Τα χειριστήρια αφής και οι ενδείξεις LED είναι πανομοιότυπα. Σε αντίθεση με το Home Mini, το Nest Mini διαθέτει ενσωματωμένο τοίχο. Παρέχει επίσης καλύτερο ήχο, με βελτιωμένη απόκριση μπάσων, αν και τα φυσικά ηχεία και στις δύο συσκευές χρησιμοποιούν προγράμματα οδήγησης 40 mm. Όσον αφορά τη λειτουργικότητα, το Home Mini και το Nest Mini είναι πανομοιότυπα. Απαντούν σε όλα τα ίδια ερωτήματα και εντολές και λειτουργούν με όλες τις ίδιες συσκευές και εφαρμογές.