Saltar al contenido

Τι είναι το Widget;

2 de junio de 2021

Στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, τα γραφικά στοιχεία ιστού είναι μικρά στοιχεία που επεκτείνουν τη λειτουργικότητα μιας ιστοσελίδας ή ενός ιστότοπου. Η λέξη widget συνδέεται ευρέως με διαχειριζόμενα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου όπως το WordPress, όπου οι διαχειριστές τοποθετούν νέες λειτουργίες που περιέχονται σε widget στις ιστοσελίδες του ιστολογίου τους.

Τι είναι το Widget;

Ένα widget εκτελεί ένα μικρό τμήμα ενός διαφορετικού ιστότοπου σε έναν άλλο ιστότοπο, παρόμοιο με ένα iframe. Για παράδειγμα, τα widget του Facebook ενδέχεται να ενσωματώσουν ένα πλαίσιο σύνδεσης στο Facebook ή ένα σχόλιο. Ο ιστότοπος του κεντρικού υπολογιστή ενδέχεται να έχει λίγη ή καθόλου γνώση του τι συμβαίνει μέσα στο widget, ανάλογα με τον τρόπο διαμόρφωσης της υπηρεσίας. Τα widget είναι σαν ένα παράθυρο για τις λειτουργίες και τις λειτουργίες ενός άλλου ιστότοπου, στο οποίο έχετε μεταβλητή ορατότητα και έλεγχο.

Οι προσαρμοσμένοι ιστότοποι ενσωματώνουν επίσης widget, μετά από μια μόδα, χρησιμοποιώντας κώδικα ανοιχτού κώδικα ή πλαίσια για την παροχή συγκεκριμένης λειτουργικότητας εν όλω ή εν μέρει. Για παράδειγμα, η λειτουργικότητα σχολίων αντιμετωπίζεται συχνά από μια προσθήκη Disqus, η οποία συνδέεται με τη λειτουργικότητα σύνδεσης του Facebook. Αυτοί οι ιστότοποι ενδέχεται επίσης να προσθέσουν λειτουργίες RSS ή podcast. Αυτή η δυνατότητα θα μπορούσε να θεωρηθεί widget, αν και ο όρος έχει παραμεριστεί σε μεγάλο βαθμό για πιο γενικούς όρους όπως plug-in και ενσωμάτωση. Είτε έτσι είτε αλλιώς, τα widget είναι αυτόνομα μπλοκ κώδικα που εισάγονται σε έναν ιστότοπο χωρίς να αλλάζουν καμία από τις βασικές δυνατότητες του ιστότοπου. Ενώ τα widget έχουν γίνει σταδιακά λιγότερο δημοφιλή ως οντότητες που διατίθενται στην αγορά, τα widget εξακολουθούν να βρίσκονται με τη μορφή προσθηκών και επεκτάσεων.

Χρήσεις Web Widgets

Τα Widgets παρέχουν στοιχεία διεπαφής χρήστη στην οθόνη που συγχωνεύονται με άλλες πλατφόρμες. Για παράδειγμα, τα εικονίδια κοινωνικών μέσων που εμφανίζονται γύρω από άρθρα ειδήσεων είναι ένας τύπος widget. Αυτά επιτρέπουν την εύκολη κοινή χρήση περιεχομένου με ένα μικρό, ενσωματωμένο πρόγραμμα. Τα widget μπορούν να εκτελούνται σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα σε έναν ιστότοπο, με σταθερή τοποθέτηση και διεπαφή χρήστη. Η σύνδεση με την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων διαχειρίζεται ο κώδικας στο widget, εξοικονομώντας έτσι από τον προγραμματιστή ιστού από την εκμάθηση και την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των API κάθε πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Εάν είστε σχεδιαστής ιστοσελίδων, πιθανότατα θα θέλετε να γνωρίζετε αυτές τις πληροφορίες. Ωστόσο, οι περισσότεροι συντάκτες επικεντρώνονται σε έναν λειτουργικό, εύχρηστο ιστότοπο που ενθαρρύνει τους χρήστες να αλληλεπιδρούν και να διαβάζουν περισσότερα. Δεν έχουν χρόνο να μάθουν τι είναι ένα API ή πώς γράφεται το JSON. Αντ ‘αυτού, εισάγουν ένα widget στον ιστότοπό τους και η ολοκλήρωση των κοινωνικών μέσων έχει ολοκληρωθεί. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των widget είναι η ευκολία χρήσης. Ένας αρχάριος κωδικοποίησης μπορεί εύκολα να επικολλήσει ένα σύνολο εντυπωσιακών χαρακτηριστικών στο νέο του blog, αναβαθμίζοντας τη λειτουργικότητα του ιστότοπου και την εμπειρία του χρήστη χωρίς να σχεδιάσει τα χαρακτηριστικά από το μηδέν.

Μειονεκτήματα των Widgets

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων μπορεί επίσης να περιορίζονται από το σχεδιασμό του widget. Αυτό συμβαίνει πάντα όταν εργάζεστε με κωδικό τρίτου μέρους. Εάν δεν καταλαβαίνετε πλήρως τι κάνει το λογισμικό, υπάρχει πιθανότητα το λογισμικό να κάνει κάτι ανεπιθύμητο. Στην καλύτερη περίπτωση, είναι μια ακίνδυνη αναποτελεσματικότητα. Αλλά σε μια χειρότερη περίπτωση, το widget θα μπορούσε να εκτελέσει κακόβουλο κώδικα από την πλευρά του πελάτη στους υπολογιστές των επισκεπτών σας. Γι ‘αυτό είναι κρίσιμο να χρησιμοποιείτε μόνο widget από μια αξιόπιστη πηγή ή να επιβεβαιώνετε εκ των προτέρων ότι τα widget κάνουν μόνο αυτά που λένε και όχι περισσότερα. Αυτός είναι ο κίνδυνος ασφάλειας όταν ο εξωτερικός κώδικας ενσωματώνεται σε οποιοδήποτε εγχείρημα και όχι στο ειδικό βάρος των widget. Οι ενότητες Node.js ενέχουν τόσο μεγάλο κίνδυνο.

Αναφέρετε αυτό το άρθρο

Μορφή mla apa chicago Η αναφορά σας

Φοξ, Αλέξανδρος. «Τι είναι ένα Widget;» ThoughtCo, Μάιος. 25, 2021, thinkco.com/what-is-a-widget-4687334.
Φοξ, Αλέξανδρος. (2021, 25 Μαΐου). Τι είναι το Widget; Ανακτήθηκε από το https://www.thoughtco.com/what-is-a-widget-4687334
Φοξ, Αλέξανδρος. «Τι είναι ένα Widget;» ThoughtCo. https://www.thoughtco.com/what-is-a-widget-4687334 (πρόσβαση στις 2 Ιουνίου 2021).

αντιγραφή παραπομπής