Saltar al contenido

Τι εναλλακτικό μέγεθος χρειάζεστε για ένα σύστημα ήχου αυτοκινήτου;

2 de mayo de 2021

Όσον αφορά τον ήχο του αυτοκινήτου, περισσότερη ισχύς σημαίνει περισσότερο ήχο και το αντίστροφο. Εάν θέλετε η μουσική σας να είναι μεγάλη και δυνατή με τεράστια απόκριση μπάσων, τότε θα χρειαστείτε έναν μεγάλο ενισχυτή με ένα μεγάλο υπογούφερ – και πολλή δύναμη για να το εκτελέσετε. Το βάρος της παραγωγής όλης αυτής της ενέργειας βαρύνει τον εναλλάκτη. Ο εναλλάκτης είναι το μέρος του κινητήρα που φορτίζει την μπαταρία και λειτουργεί τα ηλεκτρικά συστήματα. Οι περισσότεροι εναλλάκτες εργοστασίων δεν έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται δυνατό ήχο υψηλής πιστότητας. Εάν εγκαταστήσετε έναν μεγάλο, ισχυρό ενισχυτή χωρίς να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις ισχύος, το αυτοκίνητο θα αντισταθμίσει περιορίζοντας την ισχύ σε ορισμένα από τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου. Αυτό συνήθως εμφανίζεται ως τρεμόπαιγμα ταμπλό ταμπλό, αμυδρό προβολείς και αδύναμη απόκριση μπάσων από το υπογούφερ.

Χρειάζεται το ηχητικό σας σύστημα ένα μεγαλύτερο εναλλακτικό;

Ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης είναι να διατηρήσετε την ένταση στο επίπεδο που μπορεί να χειριστεί ο εναλλάκτης. Αλλά αν θέλετε έναν ισχυρό ήχο να ταιριάζει με τον ισχυρό ενισχυτή σας, έχετε μερικές επιλογές. Το πρώτο είναι να εγκαταστήσετε έναν ενισχυτικό πυκνωτή, ο οποίος είναι σαν μια μπαταρία στο ότι αποθηκεύει ηλεκτρικά φορτία μέσω μιας σειράς αγώγιμων πλακών. Οι ενισχυτές δεν μπορούν να αντλήσουν περισσότερη ισχύ από ένα σύστημα φόρτισης από αυτό που έχει σχεδιαστεί για να κατασκευάσει το σύστημα. Τα υπογούφερ είναι ιδιαίτερα προβληματικά επειδή οι χαμηλές συχνότητες απαιτούν περισσότερη ενέργεια για την παραγωγή. Ένα ενισχυτικό καπάκι επιτρέπει στον ενισχυτή ενός αυτοκινήτου να λειτουργεί σε υψηλότερα επίπεδα εξόδου παρέχοντας εφεδρική δεξαμενή ρεύματος έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, ένας πυκνωτής είναι μια βιώσιμη λύση μόνο εάν αντιμετωπίζετε φώτα που τρεμοπαίζουν ή μειωμένες αποκρίσεις μπάσων σε υψηλές ποσότητες. Εάν εξακολουθείτε να αντλείτε υπερβολική ισχύ σε χαμηλούς ή μεσαίους τόμους, ο ενισχυτικός πυκνωτής δεν πρόκειται να τον κόψει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η λύση είναι να εγκαταστήσετε έναν εναλλάκτη υψηλής απόδοσης. Αυτή είναι μια ακριβή επιλογή, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το ηχοσύστημα υψηλής απόδοσης λαμβάνει το ρεύμα που χρειάζεται χωρίς να διακυβεύεται τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου σας.

Ποιο μέγεθος εναλλάκτη χρειάζεστε για ήχο αυτοκινήτου;

Για να μάθετε πόση χωρητικότητα ή ένταση χρειάζεστε για να παρέχει ο εναλλάκτης, καθορίστε πόση επιπλέον ενέργεια απαιτεί το ηχοσύστημα πάνω από το τρέχον σύστημα. Ο ευκολότερος τρόπος για να παίξετε αυτό το σχήμα είναι να χρησιμοποιήσετε τον τύπο ενισχυτές x volts = watt. Για παράδειγμα, εάν εγκαταστήσατε ενισχυτή 2.000 watt, υποθέτοντας ονομαστική τάση 13,5V, θα προσθέσατε περίπου 150 αμπέρ ζήτησης στο ηλεκτρικό σύστημα. Επίσης, υπολογίστε πόση ένταση αντλείται από το υπόλοιπο αυτοκίνητο και προσθέστε το στο ηχοσύστημα. Η συνολική ένταση στην οποία φτάνετε θα είναι μια εκτίμηση για τη μέγιστη ισχύ του αυτοκινήτου και υποδεικνύει πόσο μεγάλο από έναν εναλλάκτη θα χρειαστείτε (μετριέται σε ενισχυτές). Είναι καλύτερο να το έχετε αυτό, καθώς κάθε σύστημα αυτοκινήτου και ήχου είναι διαφορετικό. Αυτοί οι αριθμοί επίσης δεν αντιπροσωπεύουν τη διαφορά στην παραγωγή που παράγεται σε διαφορετικές στροφές κινητήρα (περιστροφές ανά λεπτό).

Έξοδος ρελαντί Vs. Εκτιμημένη παραγωγή

Για εναλλάκτες υψηλής απόδοσης και συστήματα ήχου αυτοκινήτου, η ονομαστική έξοδος ενός εναλλάκτη αναφέρεται συνήθως στην ποσότητα ρεύματος που παράγει σε υψηλές στροφές – το είδος της δραστηριότητας του κινητήρα που βρίσκεται σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Όταν ο κινητήρας σας είναι στο ρελαντί, δηλαδή σε χαμηλή σ.α.λ., θα μπορεί να παρέχει μόνο ένα κλάσμα αυτής της έντασης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας εναλλάκτης μπορεί να παράγει μόνο το ήμισυ της ονομαστικής του παραγωγής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι παρατηρούν προβλήματα όπως το τρεμόπαιγμα των φώτων κατά την αδράνεια στην κυκλοφορία ή σε έναν προβολέα. Σε αυτήν την περίπτωση, η ζήτηση είναι στο υψηλότερο, ενώ η παραγωγική ικανότητα του εναλλάκτη είναι στο χαμηλότερο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μειώστε την ένταση ενώ το αυτοκίνητο λειτουργεί σε χαμηλές στροφές ανά λεπτό για να διορθώσετε το πρόβλημα. Ή, επιλέξτε έναν εναλλάκτη υψηλότερης έντασης.