Saltar al contenido

Τι να κάνετε όταν στα εσωτερικά φώτα του αυτοκινήτου σας σταματήσει να λειτουργεί

2 de mayo de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Τα εσωτερικά φώτα του αυτοκινήτου μπορούν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες, όπως τα φώτα ταμπλό, τα φώτα του θόλου, τα φώτα του χάρτη και άλλα, και μπορούν να αποτύχουν όλα ταυτόχρονα ή ένα κάθε φορά. Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι εσωτερικών φώτων αυτοκινήτων, μια αστοχία μπορεί να είναι είτε μια ενόχληση είτε ένα πραγματικό ζήτημα ασφάλειας. Σε κάθε περίπτωση, το να καταλάβεις τι να κάνεις όταν σταματήσουν να λειτουργούν τα εσωτερικά φώτα του αυτοκινήτου σου είναι συνήθως μια αρκετά απλή διαδικασία διάγνωσης που μπορεί να επιτευχθεί με μερικά πολύ βασικά διαγνωστικά εργαλεία όπως κατσαβίδια και δοκιμαστική λυχνία.

Εικόνα ενός ανήσυχου ατόμου σε ένα αυτοκίνητο χωρίς φώτα

Melissa Ling / kalodiozois

Τι είναι τα εσωτερικά φώτα αυτοκινήτου;

Ο εσωτερικός φωτισμός είναι μία από τις δύο πολύ μεγάλες ομπρέλες που καλύπτουν όλους τους διαφορετικούς τύπους φώτων μέσα και γύρω από το αυτοκίνητό σας. Η άλλη κατηγορία είναι ο εξωτερικός φωτισμός, ο οποίος καλύπτει τα πάντα, από τους προβολείς σας έως τα πίσω φώτα και όλα τα μεταξύ τους. Τα εσωτερικά φώτα των αυτοκινήτων μπορούν να αναλυθούν περαιτέρω ανάλογα με τους συγκεκριμένους σκοπούς τους. Τα φώτα θόλων συνήθως βρίσκονται πάνω από το κεφάλι και φωτίζουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας τη νύχτα, ενώ τα φώτα του χάρτη, που βρίσκονται πάνω ή κοντά στα αλεξήλια, σχεδιάστηκαν αρχικά για να διευκολύνουν κυριολεκτικά την ανάγνωση φυσικών χαρτών (συνδέσεις με PDF) τη νύχτα. Τα φώτα του ταμπλό μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε τα όργανα σας, όπως το ταχύμετρο, τη νύχτα και είναι συχνά ρυθμιζόμενα για να αποτρέψετε τη νυχτερινή τύφλωση. Ορισμένα αυτοκίνητα διαθέτουν επίσης και άλλες εξειδικευμένες κατηγορίες εσωτερικού φωτισμού, όπως φώτα stepwell που σας βοηθούν να μπείτε στο αυτοκίνητό σας τη νύχτα χωρίς να σκοντάψετε, και μερικά έχουν ακόμη και φώτα «καλωσορίσματος» που προβάλλουν ένα λογότυπο ή μια απλή λακκούβα φωτός στο έδαφος όταν ανοίγετε το πόρτα. Ανάλογα με το όχημα, όλα τα εσωτερικά φώτα μπορεί να είναι σε ένα κύκλωμα ή μπορεί να υπάρχουν πολλά κυκλώματα. Ένα εσωτερικό φως μπορεί επίσης να ελέγχεται από πολλαπλούς διακόπτες, οπότε υπάρχουν διάφοροι πιθανοί τρόποι για να αποτύχουν. Για παράδειγμα, ένα φως θόλου μπορεί να έχει χειροκίνητο διακόπτη στο φως, παρόλο που μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί, ή να μειωθεί, με ένα διακόπτη στην παύλα.

Ξεκινήστε με το Dome Light ή το Dimmer Switch

Όταν τα φώτα εσωτερικού του αυτοκινήτου σταματήσουν να λειτουργούν, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι επίσης η ευκολότερη λύση. Η πιο συνηθισμένη αιτία αυτού του προβλήματος είναι όταν κάποιος άλλος εκτός του οδηγού χρησιμοποιεί το διακόπτη φωτισμού θόλων ή dimmer. Αυτό μπορεί να αφήσει τα εσωτερικά φώτα σε κατάσταση όπου δεν ανάβουν πλέον όταν ανοίγετε την πόρτα. Ανάλογα με τον τρόπο καλωδίωσης των εσωτερικών φώτων και των τύπων διακοπτών που έχετε, ίσως χρειαστεί να πατήσετε έναν διαφορετικό συνδυασμό κουμπιών για να ανάψετε τα φώτα εσωτερικού χώρου. Γενικά, θα θελήσετε να δοκιμάσετε να περιστρέψετε το dimmer (αν υπάρχει) και να το δοκιμάσετε σε διαφορετικές θέσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η περιστροφή του ρυθμιστή μέχρι τη μία κατεύθυνση θα το κάνει να κάνει κλικ, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει ότι βρίσκεται στη θέση on ή off. Με το dimmer σε διαφορετικές θέσεις ή το κουμπί εσωτερικού φωτισμού που είναι τοποθετημένο στο ταμπλό σε διαφορετικές θέσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε να λειτουργήσετε το φως θόλου, το φως χάρτη ή άλλα εσωτερικά φώτα με τους μεμονωμένους διακόπτες. Εάν δεν μπορείτε να ανάψετε τα εσωτερικά σας φώτα δοκιμάζοντας διαφορετικούς συνδυασμούς του διακόπτη dimmer ή dome light, τότε πιθανότατα αντιμετωπίζετε μια πραγματική αποτυχία κάπου στη γραμμή.

Φυσητές ασφάλειες και εσωτερικά φώτα αυτοκινήτου

Όταν όλα τα εσωτερικά φώτα του αυτοκινήτου σας σταματούν να λειτουργούν ταυτόχρονα, αλλά άλλα πράγματα όπως το ραδιόφωνο εξακολουθούν να λειτουργούν, αυτό είναι μια καλή υπόδειξη ότι η βασική αιτία είναι κάτι που όλα τα φώτα μοιράζονται από κοινού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα είναι μια ασφάλεια, οπότε αυτό είναι το επόμενο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε. Ανάλογα με τον τρόπο ρύθμισης του αυτοκινήτου σας, το κιβώτιο ασφαλειών σας μπορεί να βρίσκεται μέσα ή κοντά στο γάντι, κάτω από το ταμπλό ή στο χώρο του κινητήρα. Ορισμένα αυτοκίνητα έχουν ακόμη και περισσότερα από ένα κιβώτια ασφαλειών, έτσι το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη σας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για τον εντοπισμό του σωστού. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορείτε συνήθως να κάνετε αναζήτηση στο Διαδίκτυο για να βρείτε μια εικόνα της θέσης του πλαισίου της ακριβούς ασφάλειας. Η ασφάλεια που ψάχνετε θα είναι συνήθως η ασφάλεια «φώτων», αν και μπορεί να διαφέρει από το ένα όχημα στο άλλο. Ο μόνος τρόπος για να γνωρίζετε σίγουρα είναι να εντοπίσετε ένα διάγραμμα καλωδίωσης για τη συγκεκριμένη μάρκα, το μοντέλο και το έτος του αυτοκινήτου σας, αλλά ο έλεγχος όλων των ασφαλειών με την ένδειξη «φώτα» ή παρόμοια είναι συνήθως αρκετά καλός.

Λέγοντας αν έχει καεί μια ασφάλεια

Παρόλο που συνήθως μπορείτε να πείτε εάν μια ασφάλεια έχει καεί κοιτάζοντας την, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Οι ασφάλειες μπορούν να φυσήξουν και να φαίνονται ακόμα ωραίες, οπότε ο μόνος τρόπος για να τα ελέγξετε είναι με ένα εργαλείο όπως ένα πολύμετρο ή μια δοκιμαστική λυχνία. Εάν έχετε πολύμετρο και δεν βρίσκετε συνέχεια μεταξύ των ακροδεκτών μιας ασφάλειας, αυτό σημαίνει ότι είναι φυσητό. Ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε τις ασφάλειες είναι με μια δοκιμαστική λυχνία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στερεώσετε το ένα άκρο σε γυμνό μέταλλο κάπου στο αυτοκίνητό σας και στη συνέχεια να αγγίξετε το άκρο του καθετήρα σε κάθε πλευρά μιας ασφάλειας. Με το κλειδί ανάφλεξης στη θέση ενεργοποίησης, η δοκιμαστική λυχνία σας πρέπει να ανάβει όταν αγγίζετε και τις δύο πλευρές κάθε ασφάλειας. Εάν το δοκιμαστικό φως παραμείνει σκοτεινό στη μία πλευρά της ασφάλειας, αυτό σημαίνει ότι είναι φυσητό και θα πρέπει να το αντικαταστήσετε με τον ίδιο ακριβώς τύπο ασφάλειας. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ασφάλεια με μεγαλύτερο αριθμό, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφικές βλάβες στην καλωδίωση του αυτοκινήτου σας.

Προβλήματα καλωδίωσης, σορτς και εσωτερικά φώτα

Αν και είναι τεχνικά δυνατό για μια ασφάλεια να ανατινάξει χωρίς άλλο υποκείμενο πρόβλημα, δεν είναι πολύ συνηθισμένο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια φυσητή εσωτερική ασφάλεια σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο είδος βραχυκυκλώματος κάπου στο σύστημα. Μπορεί να είναι μόνιμο σφάλμα ή μπορεί να είναι προσωρινό, αλλά ο μόνος τρόπος να γνωρίζουμε σίγουρα είναι να αντικαταστήσετε την ασφάλεια και να δείτε τι συμβαίνει. Αν αντικαταστήσετε μια φυσητή εσωτερική ασφάλεια και φυσά ξανά, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε βραχυκύκλωμα. Μπορεί να είναι κάτι που μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας, αλλά μερικά σορτς θα απαιτήσουν την προσοχή ενός επαγγελματία τεχνικού. Τα περισσότερα σορτς μπορούν να εντοπιστούν σε τοποθεσίες όπου τα σύρματα κάμπτουν και πτυχώνονται συνήθως, οπότε αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε. Εάν το αυτοκίνητό σας έχει φώτα χάρτη στις σκιάδες ή τα φώτα που βρίσκονται στις πόρτες, τότε είναι συνήθως ένα ασφαλές στοίχημα ότι θα βρείτε το βραχυκύκλωμα σε ένα από αυτά τα κυκλώματα. Εάν ελέγξετε όλα τα καλώδια από τα οποία περνούν μέσα από τις πόρτες σας ή σε αλεξήλια και δεν μπορείτε να βρείτε το κοντό, τότε το καλύτερο στοίχημά σας είναι να καλέσετε έναν επαγγελματία.

Διακόπτες κακής πόρτας και εσωτερικά φώτα

Το τελευταίο σημείο αστοχίας που μπορεί να επηρεάσει ταυτόχρονα όλα τα εσωτερικά φώτα σας είναι ένας κακός διακόπτης πόρτας. Αυτοί οι διακόπτες μπορούν να βρεθούν στις θύρες των περισσότερων αυτοκινήτων, επομένως αναφέρονται συχνά ως διακόπτες πόρτας. Όταν τα εσωτερικά φώτα ενός αυτοκινήτου λειτουργούν σωστά, θα ανάβουν συνήθως όταν ανοίγετε την πόρτα σας και μετά θα σβήσετε κάποια στιγμή αφού κλείσετε την πόρτα. Αυτή η διαδικασία βασίζεται σε έναν διακόπτη στην πόρτα που ανοίγει όταν ανοίγετε την πόρτα και κλείνει όταν κλείνετε την πόρτα. Αυτοί οι διακόπτες καλύπτονται συχνά από λαστιχένια μπότα που μπορείτε να ξεβιδώσετε με ένα κατσαβίδι με επίπεδη λεπίδα. Ο διακόπτης μπορεί στη συνέχεια να είναι χωρίς βίδες ή να ξεβιδωθεί. Εάν έχετε πολύμετρο, μπορείτε να ελέγξετε το διακόπτη συνδέοντας και στους δύο ακροδέκτες και ελέγχοντας τη συνέχεια. Στη συνέχεια, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το διακόπτη και να το ελέγξετε ξανά. Εάν η ανάγνωση δεν αλλάξει, τότε ο διακόπτης είναι κακός.

Ενότητες εσωτερικού φωτισμού

Αν τα εσωτερικά φώτα σας έμεναν για λίγο μετά το κλείσιμο των θυρών σας, τότε υπάρχει πιθανώς κάποιο είδος χρονοδιακόπτη στο κύκλωμα. Επομένως, εάν οι ασφάλειες σας είναι καλές, ο διακόπτης φραγής πόρτας ελέγχει εντάξει και όλα τα άλλα φαίνεται να λειτουργούν κανονικά, μπορεί να αντιμετωπίζετε ένα πιο περίπλοκο πρόβλημα. Αν και η αντικατάσταση αυτού του τύπου εξαρτήματος συνήθως δεν είναι τόσο δύσκολη, η ρίψη ανταλλακτικών σε ένα πρόβλημα είναι σπάνια η καλύτερη ή πιο αποτελεσματική λύση. Έχοντας αυτό κατά νου, ένας επαγγελματίας τεχνικός θα είναι σε θέση να σας βοηθήσει εάν φτάσετε σε αυτό το σημείο χωρίς να βρείτε προφανή προβλήματα.

Καμμένοι λαμπτήρες

Όταν ένα ή περισσότερα εσωτερικά φώτα σταματούν να λειτουργούν και τα άλλα λειτουργούν ακόμα καλά, το πρόβλημα είναι συνήθως απλώς ένας καμένος λαμπτήρας. Αυτό είναι πολύ εύκολο να ελεγχθεί και να διορθωθεί. Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε το κάλυμμα του εσωτερικού φωτός που σταμάτησε να λειτουργεί. Αυτό μπορεί να σας ζητήσει να ξεβιδώσετε μερικές βίδες, αν και πολλά από αυτά τα καλύμματα κυριολεκτικά ασφαλίζονται στη θέση τους από κρυμμένα κουμπιά. Αυτά μπορούν συνήθως να εμφανιστούν με την προσεκτική χρήση ενός λεπτού κατσαβιδιού.

Δοκιμές εσωτερικών λαμπτήρων που έχουν καεί

Με το κάλυμμα κλειστό, το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε τη λάμπα. Μερικοί λαμπτήρες αφαιρούνται εφαρμόζοντας ελαφριά πίεση και στρίψιμο, ενώ άλλοι βιδώνονται σαν κανονικός λαμπτήρας και άλλοι ασφαλίζονται στη βάση. Σε κάθε περίπτωση, με την αφαίρεση του λαμπτήρα, θα θέλατε να ανάψετε τα εσωτερικά φώτα και να συνδέσετε τη δοκιμαστική λυχνία σας μεταξύ γείωσης και κάθε ακροδέκτη της πρίζας, προσέχοντας πολύ να μην βραχυκυκλώσετε τους ακροδέκτες. Εάν η δοκιμαστική λυχνία ανάβει, αυτό σημαίνει ότι ο λαμπτήρας είναι κακός. Εάν δεν έχετε δοκιμαστική λυχνία, ενδέχεται να είναι ακόμη δυνατό να ελέγξετε εάν ο λαμπτήρας έχει καεί. Σε πολλές περιπτώσεις, θα διαπιστώσετε ότι ο ίδιος τύπος λαμπτήρα χρησιμοποιείται σε διαφορετικά μέρη του αυτοκινήτου σας. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε πολλά φώτα θόλου που όλοι χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο λαμπτήρα, ή οι λαμπτήρες μπορεί να είναι οι ίδιοι στις υποδοχές που είναι τοποθετημένες στην πόρτα. Εάν μπορείτε να βρείτε έναν λαμπτήρα που να ταιριάζει με αυτόν που δεν λειτουργεί, ο έλεγχος είναι απλό θέμα της εναλλαγής του λαμπτήρα εργασίας με τον μη λειτουργικό. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα λειτουργικό, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ηλεκτρονικό οδηγό προσαρμογής για να βρείτε τον σωστό αριθμό ανταλλακτικού. Σε κάθε περίπτωση, ο γνωστός λαμπτήρας πρέπει να ανάβει όταν αντικαθιστάτε τον λαμπτήρα που δεν λειτουργεί. Εάν δεν συμβαίνει, τότε στην πραγματικότητα αντιμετωπίζετε μια κακή πρίζα, ένα πρόβλημα καλωδίωσης ή ακόμα και μια ασφάλεια.