Saltar al contenido

Τι να ρωτήσετε Πελάτες Γραφιστικής

1 de junio de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Το πρώτο, πιο κρίσιμο βήμα σε οποιοδήποτε έργο γραφιστικής είναι να μιλήσετε με τον πελάτη γραφιστικής σας σχετικά με το εύρος, το χρονοδιάγραμμα, τον προϋπολογισμό, τον στόχο, το κοινό-στόχο και το συνολικό μήνυμα. Η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών ακόμη και πριν από την αποστολή της εργασίας σας βοηθά να αναπτύξετε μια ακριβή εκτίμηση και μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την εργασία σε καλό δρόμο. Ο απώτερος στόχος είναι να προωθήσουμε μια αμοιβαία παραγωγική, επιτυχημένη, κερδοφόρα και ευχάριστη σχέση εργασίας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να ρωτήσετε.

 • Τι είναι το μήνυμα;

  Daniel Hurst Φωτογραφία / Επιλογή φωτογράφου / Getty Images
  Μάθετε τι μήνυμα προσπαθεί να μεταδώσει ο πελάτης σας στο κοινό-στόχο. Το συνολικό μήνυμα μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο να ευχαριστεί τους πελάτες, να ανακοινώνει ένα νέο προϊόν ή να προωθεί την ευαισθητοποίηση. Στη συνέχεια, ρωτήστε τον τόνο που πρέπει να λάβει το μήνυμα – για παράδειγμα, ενθουσιασμένος, χαρούμενος, συμπονετικός, δραματικός κ.λπ. εκεί.

 • Ποιο είναι το κοινό-στόχο;

  bullseye.jpg

  Getty Images | Dave και Les Jacobs / Lloyd Dobbie
  Ένα αποτελεσματικό μήνυμα μιλάει άμεσα και αντηχεί δυνατά με το κοινό του, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζετε ποιος στοχεύετε. Τα κίνητρα, οι ανάγκες, οι τάσεις, οι προτιμήσεις τους κ.λπ. θα πρέπει να καθοδηγούν το στυλ, το περιεχόμενο και το μήνυμα του έργου. Για παράδειγμα, μια ταχυδρομική κάρτα που απευθύνεται σε νέους πελάτες θα είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που προορίζεται για υπάρχοντες πελάτες. Ορισμένες μεταβλητές που μπορούν να επηρεάσουν το σχεδιασμό περιλαμβάνουν:

  • Ηλικία
  • Γεωγραφική θέση
  • Γένος
  • Κατοχή
  • Οικονομική κατάσταση

  Ανάλογα με το μήνυμα, ίσως χρειαστεί επίσης να λάβετε υπόψη παράγοντες όπως η θρησκεία, η πολιτική στάση, οι προσωπικές συνήθειες και άλλες λεπτομέρειες.

 • Ποιος είναι ο διαγωνισμός του πελάτη;

  Ανταγωνιστικές δεξιότητες

  Michael H / Taxi Japan / Getty Images
  Η γνώση των αναγκών και της αγοράς του πελάτη σας συνεπάγεται επίσης τη γνώση του ανταγωνισμού των πελατών σας. Τι κάνει ή προσφέρει ο πελάτης σας που είναι καλύτερο ή διαφορετικό από τους άλλους; Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει ο πελάτης σας στην αγορά; Η εκμάθηση όσων μπορείτε για το ανταγωνιστικό περιβάλλον θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα σχέδιο που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

 • Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Έργου;

  Απλό χάρτινο πλαίσιο

  Ο πελάτης μπορεί να έχει ήδη μια ιδέα των προδιαγραφών για ένα σχέδιο, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις ανάγκες του χρόνου και του προϋπολογισμού. Για παράδειγμα, ένα φυλλάδιο 12 σελίδων χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να σχεδιαστεί από ένα αναδιπλούμενο τεσσάρων σελίδων. Εάν ο πελάτης δεν ξέρει ακριβώς τι ψάχνει, τώρα είναι η ώρα να κάνετε κάποιες προτάσεις και να ολοκληρώσετε λεπτομέρειες όπως:

  • Διαστάσεις
  • Αριθμός σελίδων
  • Μαύρο και άσπρο, δίχρωμο ή τετράχρωμο
  • Χαρτί
  • Μέγεθος της εκτύπωσης (ο αριθμός των τεμαχίων προς εκτύπωση)
 • Ποιο είναι το πεδίο εφαρμογής του έργου;

  Τρεις άνθρωποι συμβουλεύονται το έργο γραφιστικής

  Σχετικά στενά με τις προδιαγραφές του έργου, το πεδίο εφαρμογής του αναφέρεται ακριβώς σε τι θα συνεπάγεται η εργασία σας και τι περιμένει ο πελάτης από εσάς – για παράδειγμα, τον αριθμό των υπολογιστών, ιδεών λογότυπων, σελίδων ιστότοπου κ.λπ. Θα αναμένεται να παρευρεθείτε σε εβδομαδιαίες συναντήσεις; Η εκτύπωση εκτελείται; Πώς θα χειριστείτε επιπλέον αιτήματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του έργου – για παράδειγμα, μια επιπλέον φόρμα επικοινωνίας σε έναν ιστότοπο ή μια άλλη εικόνα σε ένα φυλλάδιο; Η εκ των προτέρων επίλυση αυτών των ζητημάτων συμβάλλει στην αποτροπή της υπερβολικής συχνότητας ερμηνείας: η τάση για μια εργασία να επεκταθεί πέρα ​​από τις αρχικές της παραμέτρους, γεγονός που δημιουργεί απογοήτευση τόσο για τον πελάτη όσο και για τον σχεδιαστή. Προχωρήστε με επικοινωνία.

 • Τι είναι ο προϋπολογισμός;

  Σε πολλές περιπτώσεις, ο πελάτης δεν θα γνωρίζει ούτε θα αποκαλύπτει τον προϋπολογισμό ενός έργου. Μπορεί να προτιμούν να πάρουν πρώτα την εκτίμησή σας, να ζυγίσουν κάποιες ιδέες ή πραγματικά να μην γνωρίζουν. Σε κάθε περίπτωση, ρωτήστε. Εάν ένας πελάτης μοιράζεται έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό μαζί σας, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το εύρος του έργου, την ωριαία τιμή και το συνολικό κόστος. Υπάρχουν μερικά που δίνουν και παίρνουν εδώ: Εσείς ή ο πελάτης μπορεί να χρειαστεί να μειώσετε το πεδίο εφαρμογής ή να βρείτε χώρο για επέκταση. Αυτός είναι ο αριθμός που φτάσαμε καλύτερα από κοινού. Πιθανότατα θα χρειαστείτε (και θα χρειαστείτε) λίγο χρόνο για να ελέγξετε τις παραμέτρους του έργου για να αναπτύξετε μια εκτίμηση και είναι απολύτως κατάλληλο να το πείτε. Δεν θέλετε να πετάξετε έναν αριθμό που θα πρέπει να αλλάξει μετά από περαιτέρω έλεγχο. Μερικές φορές, ο προϋπολογισμός του πελάτη θα είναι πολύ χαμηλότερος από ό, τι περιμένατε, οπότε πρέπει να αποφασίσετε εάν αξίζουν άλλοι παράγοντες, όπως η εμπειρία ή μια ωραία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό σας. Τελικά, θα πρέπει να είστε άνετοι με αυτό που κάνετε για το ποσό της εργασίας και το κόστος πρέπει να είναι δίκαιο για τον πελάτη.

 • Ποια είναι η προθεσμία;

  Καταγράψτε μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την ολοκλήρωση του έργου. Στο τέλος του πελάτη, η εργασία μπορεί να συμπέσει με την κυκλοφορία ενός προϊόντος ή άλλο σημαντικό ορόσημο. Στο τέλος σας, πρέπει να λάβετε υπόψη σας τον φόρτο εργασίας και τη διαθεσιμότητα. Βρείτε έναν λογικό στόχο μεταξύ των δύο. Σε περίπτωση βιασύνης εργασίας, οι πρόσθετες χρεώσεις είναι κοινές και κατάλληλες. Φροντίστε να τα συζητήσετε όλα αυτά πριν ξεκινήσετε την εργασία. Για ένα μεγάλο ή μεγάλο έργο, συνθέστε ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένα ορόσημα για να το βοηθήσετε να συνεχίσει.

 • Ποια δημιουργική κατεύθυνση μπορεί να παρέχει ο πελάτης;

  Οδηγός παλέτας χρωμάτων Pantone

  Getty Images / kivoart
  Λάβετε τη συμβολή του πελάτη καθώς προετοιμάζετε το περίγραμμα του έργου. Παρόλο που θα δημιουργήσετε κάτι νέο και μοναδικό για αυτούς, ίσως χρειαστεί να ενταχθεί σε ορισμένες υπάρχουσες παραμέτρους δημιουργικού και καθιερωμένη επωνυμία, όπως:

  • Χρωματιστά
  • Γραμματοσειρές
  • Λογότυπα
  • Άλλα σχέδια
  • Ιστοσελίδες

  Ορισμένοι πελάτες, ιδιαίτερα μεγάλοι, έχουν φύλλα στυλ που οριοθετούν ορισμένα από αυτά. Εάν όχι, ζητήστε κάποιο υπάρχον υλικό που αποδεικνύει την καθιερωμένη επωνυμία που πρέπει να προσπαθήσετε να ταιριάξετε ή τουλάχιστον να συμπληρώσετε. Η λήψη πληροφοριών από πελάτες μπορεί να είναι δύσκολη. Αποφασίστε εκ των προτέρων πώς και πότε μπορείτε να περιμένετε υλικό παρασκηνίου καθώς και σχόλια για κάθε ορόσημο και κάντε την ολοκλήρωση κάθε ορόσημου εξαρτάται από αυτό.

Η Σημαντική Πρόταση / Σύμβαση

Συμπεριλάβετε όλες τις πληροφορίες που έχετε συγκεντρώσει σε μια επίσημη πρόταση όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένη. Μόλις συμφωνήσουν και τα δύο μέρη, μετατρέψτε το σε υπογεγραμμένη σύμβαση. Με αυτόν τον τρόπο, τόσο εσείς όσο και ο πελάτης σας γνωρίζετε ακριβώς τι να περιμένετε. Θυμηθείτε: Το να πηγαίνετε πάνω και πέρα ​​για έναν πελάτη είναι καλή επιχείρηση. διασφαλίζει ότι πληρώνεστε δίκαια για το χρόνο σας.