Saltar al contenido

Τι σημαίνει Ευαίσθητη Περίπτωση;

3 de abril de 2021

Οτιδήποτε είναι διάκριση πεζών-κεφαλαίων κάνει διάκριση μεταξύ κεφαλαίων και πεζών. Με άλλα λόγια, σημαίνει ότι δύο λέξεις που εμφανίζονται ή ακούγονται πανομοιότυπες αλλά χρησιμοποιούν διαφορετικές κεφαλαίες δεν θεωρείται ίσο. Για παράδειγμα, εάν ένα πεδίο κωδικού πρόσβασης είναι με κεφαλαία γράμματα, τότε πρέπει να εισαγάγετε κάθε κεφαλαίο γράμμα όπως κάνατε όταν δημιουργήθηκε ο κωδικός πρόσβασης. Οποιοδήποτε εργαλείο που υποστηρίζει εισαγωγή κειμένου μπορεί να υποστηρίζει εισαγωγή με διάκριση πεζών-κεφαλαίων.

kalodiozois / Alex Dos Diaz

Πού χρησιμοποιείται η ευαισθησία περίπτωσης;

Παραδείγματα δεδομένων που σχετίζονται με υπολογιστή που συχνά, αλλά όχι πάντα, είναι πεζά, περιλαμβάνουν εντολές, ονόματα χρηστών, ονόματα αρχείων, ετικέτες γλώσσας προγραμματισμού, μεταβλητές και κωδικούς πρόσβασης. Για παράδειγμα, επειδή οι κωδικοί πρόσβασης των Windows είναι πεζών-κεφαλαίων, ο κωδικός πρόσβασης HappyApple $ ισχύει μόνο εάν έχει εισαχθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ $ ή ακόμη και happyApple $, όπου απλώς ένα μονόκλινο το γράμμα είναι σε λάθος περίπτωση. Δεδομένου ότι κάθε γράμμα μπορεί να είναι κεφαλαίο ή πεζά, κάθε έκδοση του κωδικού πρόσβασης που χρησιμοποιεί οποιαδήποτε περίπτωση είναι πραγματικά ένας εντελώς διαφορετικός κωδικός πρόσβασης. Οι κωδικοί πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συχνά είναι επίσης ευαίσθητοι σε πεζά (παρόλο που οι διευθύνσεις email σπάνια είναι). Έτσι, εάν συνδέεστε σε κάτι όπως ο λογαριασμός σας Google ή Microsoft, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι εισαγάγατε τον κωδικό πρόσβασης με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάνατε όταν δημιουργήθηκε. Φυσικά, αυτοί δεν είναι οι μόνοι τομείς όπου το κείμενο μπορεί να διακριθεί με κεφαλαία γράμματα. Ορισμένα προγράμματα που προσφέρουν ένα βοηθητικό πρόγραμμα αναζήτησης, όπως το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου του Notepad ++ και το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Firefox, έχουν την επιλογή να εκτελούν αναζητήσεις με κεφαλαία γράμματα, έτσι ώστε να εντοπίζονται μόνο λέξεις της κατάλληλης υπόθεσης στο πλαίσιο αναζήτησης. Τα πάντα είναι ένα δωρεάν εργαλείο αναζήτησης για τον υπολογιστή σας που υποστηρίζει επίσης αναζητήσεις με κεφαλαία γράμματα.

Επιλογή αντιστοίχισης υπόθεσης σε αναζήτηση Firefox

Όταν δημιουργείτε έναν λογαριασμό χρήστη για πρώτη φορά ή συνδέεστε σε αυτόν τον λογαριασμό, ενδέχεται να βρείτε μια σημείωση κάπου γύρω από το πεδίο κωδικού πρόσβασης που αναφέρει ρητά ότι ο κωδικός πρόσβασης είναι πεζός-πεζός, οπότε κάνει Ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής των κεφαλαίων για να συνδεθείτε. Ένα άλλο μέρος που πρέπει να προσέχετε για την εισαγωγή κεφαλαίων είναι κατά την εκτέλεση αναζητήσεων Google Boolean. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε όλα τα κεφαλαία γράμματα για να αναγκάσετε τη μηχανή αναζήτησης να κατανοήσει τις λέξεις ως χειριστή αναζήτησης και όχι απλώς μια κανονική λέξη. Εάν μια εντολή, πρόγραμμα, ιστότοπος κ.λπ. δεν διάκριση μεταξύ κεφαλαίων και πεζών, θα μπορούσε να αναφέρεται ως αδιάφορη υπόθεση ή ανεξάρτητα από την υπόθεση, αλλά μάλλον δεν θα το αναφέρω καν αν ναι. Οι διευθύνσεις URL ιστότοπου συνήθως δεν παρουσιάζουν πεζούς χαρακτήρες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε, τις περισσότερες φορές, να εισαγάγετε μια διεύθυνση URL στο Chrome, στον Firefox και σε άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων και θα εξακολουθεί να φορτώνει τη σελίδα κανονικά.

Ασφάλεια πίσω από τους κωδικούς πρόσβασης που είναι ευαίσθητοι

Ένας κωδικός πρόσβασης που πρέπει να εισαχθεί με τις σωστές κεφαλαίες είναι πολύ πιο ασφαλής από αυτόν που δεν ισχύει, έτσι πλέον οι λογαριασμοί χρηστών είναι πεζών-κεφαλαίων. Χρησιμοποιώντας το παραπάνω παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ότι ακόμη και αυτοί οι δύο λανθασμένοι κωδικοί πρόσβασης παρέχουν μόνο τρεις συνολικούς κωδικούς πρόσβασης που κάποιος θα πρέπει να μαντέψει για να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό των Windows. Επιπλέον, επειδή αυτός ο ισχυρός κωδικός πρόσβασης έχει έναν ειδικό χαρακτήρα και πολλά γράμματα, τα οποία θα μπορούσαν να είναι κεφαλαία ή πεζά, η εύρεση του σωστού συνδυασμού δεν θα ήταν γρήγορη ή εύκολη. Φανταστείτε όμως κάτι πιο απλό, όπως τον κωδικό πρόσβασης ΣΠΙΤΙ. Κάποιος θα πρέπει να δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς αυτού του κωδικού πρόσβασης για να προσγειωθεί στη λέξη με κεφαλαία όλα τα γράμματα. Θα έπρεπε να δοκιμάσουν HOMe, HOme, Home, home, hoMe, HoMe, hOme, κλπ. – έχετε την ιδέα. Εάν ισχύει αυτός ο κωδικός πρόσβασης αναίσθητος, ωστόσο, κάθε μια από αυτές τις προσπάθειες θα λειτουργούσε, επιπλέον, μια απλή επίθεση στο λεξικό θα έφτανε εύκολα σε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης μόλις η λέξη Σπίτι δοκιμάστηκε. Με κάθε πρόσθετο γράμμα που προστίθεται σε έναν κωδικό πρόσβασης με κεφαλαία γράμματα, η πιθανότητα να μαντέψει μέσα σε ένα λογικό χρονικό διάστημα μειώνεται δραστικά και η ασφάλεια ενισχύεται ακόμη περισσότερο όταν ειδικοί χαρακτήρες — όπως $,%, @, ^-συμπεριλαμβάνονται.

Συμβουλές και περισσότερες πληροφορίες

Επειδή οι περισσότεροι κωδικοί πρόσβασης είναι πεζών-κεφαλαίων, το γράμμα που χρησιμοποιήσατε είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να εξετάσετε εάν ο κωδικός πρόσβασής σας λέγεται λανθασμένος όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι περισσότεροι κωδικοί πρόσβασης είναι κρυμμένοι πίσω από αστερίσκους, καθιστώντας αδύνατο να δούμε αν χρησιμοποιήσατε το περίβλημα του γράμματος ακατάλληλα, απλώς ελέγξτε ότι κεφαλαία δεν είναι ενεργοποιημένο στο πληκτρολόγιό σας. Η γραμμή εντολών των Windows ισχύει αναίσθητος, που σημαίνει ότι μπορείτε να εισαγάγετε εντολές όπως dir όπως DIR, DiR, dIr, κ.λπ. – δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνετε αυτό, αλλά αν τυχαίνει να το πληκτρολογήσατε εσφαλμένα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για να το διορθώσετε για η εντολή για εργασία. Το ίδιο ισχύει και όταν αναφέρεται σε διαδρομές φακέλων από τη γραμμή εντολών στα Windows. Για παράδειγμα, λήψεις cd είναι το ίδιο με Λήψεις cd και cd DOwnLOADs.

Ευαισθησία περίπτωσης στη γραμμή εντολών των Windows 10

Εντολές Linux, ωστόσο, είναι ευαίσθητη υπόθεση.

Εντολή Linux με πεζά γράμματα

Πρέπει να τα εισαγάγετε ακριβώς όπως εμφανίζονται ή θα λάβετε ένα σφάλμα. Μπαίνοντας λήψεις cd όταν ο φάκελος γράφεται στην πραγματικότητα «Λήψεις», θα προκύψει σφάλμα όπως «Χωρίς τέτοιο αρχείο ή κατάλογο.» Οι εντολές που έχουν εισαχθεί σε λάθος περίπτωση θα επιστρέψουν ένα σφάλμα «εντολή δεν βρέθηκε».