Saltar al contenido

Τι σημαίνει η Slack Sale για εσάς

22 de abril de 2021

Βασικές επιλογές

  • Η εταιρεία λογισμικού Salesforce που βασίζεται σε σύννεφο σχεδιάζει να αγοράσει την πλατφόρμα επικοινωνίας Slack για 27,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • Το Slack θα ενσωματωθεί στο χαρτοφυλάκιο εφαρμογών cloud της Salesforce.
  • Η συμφωνία δεν αναμένεται να αλλάξει δραστικά την εμπειρία Slack για τους χρήστες.
Noam Galai / Getty Images
Εάν η φράση «σερφ καναλιών» σάς κάνει να σκεφτείτε το Slack πριν από το πακέτο καλωδιακής τηλεόρασης, ίσως αναρωτιέστε πώς θα επηρεαστείτε από τις πρόσφατες ειδήσεις ότι η Salesforce σκοπεύει να αγοράσει τη δημοφιλή πλατφόρμα επικοινωνιών. Η εταιρεία λογισμικού Cloud Salesforce ανακοίνωσε το σχέδιό της να εξαγοράσει το Slack την 1η Δεκεμβρίου σε μια συμφωνία ορόσημο 27,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όμως όσο δραματικό είναι και το ποσό του δολαρίου της συμφωνίας, οι ειδικοί δεν περιμένουν να αλλάξει ουσιαστικά την εμπειρία του Slack – ή ακόμα και σύντομα. «Πολλοί άνθρωποι δεν θα γνωρίζουν ότι έγινε μια απόκτηση», δήλωσε ο Phil Simon, αναγνωρισμένος ειδικός τεχνολογίας και συγγραφέας βιβλίων Slack για Dummies, είπε Σωσίβιο σε τηλεφωνική συνέντευξη. Λέει ότι ενώ η Slack θα συνεχίσει να καινοτομεί το προϊόν της όπως έχει κάνει για αρκετό καιρό, οι χρήστες μπορούν να περιμένουν λίγο πολύ το status quo μετά την πώληση.

Τι σημαίνει η πώληση για τους χρήστες

Το Salesforce και το Slack είναι διαφορετικά με πολλούς τρόπους και ο συνδυασμός τους θα προσφέρει νέα λειτουργικότητα και για τους δύο. Το Salesforce είναι μια εταιρεία λογισμικού που βασίζεται σε σύννεφο και παρέχει πληθώρα προϊόντων για τη διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες, ενώ το Slack είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιούν ομάδες και ομάδες για να μοιράζονται πληροφορίες και μηνύματα μέσω διαφορετικών καναλιών. Όσοι χρησιμοποιούν το Salesforce στην εργασία θα παρατηρήσουν ότι το Slack θα ενσωματωθεί στα προϊόντα του, μια κίνηση που λέει η Salesforce θα βοηθήσει τους χρήστες της να λάβουν καλύτερες αποφάσεις πιο γρήγορα χρησιμοποιώντας πληροφορίες πελατών. Τι γίνεται όμως με τους Slack χρήστες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Salesforce, πόσο μάλλον το έχουν ακούσει; Λοιπόν, οι ειδικοί δεν αναμένουν ότι η πώληση θα φέρει μεγάλη αλλαγή στο βασικό προϊόν Slack προς το παρόν. «Με την δύναμη πωλήσεων του Salesforce, η Slack θα είναι επιτέλους σε θέση να ανταγωνιστεί με το Microsoft Teams και να υιοθετηθεί από ομάδες IT.» «Το χαλαρό ως εργαλείο που τόσο πολλοί άνθρωποι αγαπούσαν θα παραμείνει το ίδιο», δήλωσε ο δικηγόρος ανοιχτού κώδικα και απορρήτου Stefano Maffulli Σωσίβιο σε email. «Νομίζω ότι θα γίνει πιο εύκολα διαθέσιμο σε εταιρείες που χρησιμοποιούν ήδη το Salesforce.» Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Box Aaron Levie τόνισε επίσης την αυξημένη εμβέλεια που θα μπορούσε να επιφέρει η συμφωνία για τη Slack τώρα που ανήκει στην Salesforce. «Για το Slack, έχουν πλέον την υποστήριξη μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού στον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα διανομής φέρνοντας την πλατφόρμα τους σε πολύ περισσότερους πελάτες παγκοσμίως», έγραψε ο Levie. «Αυτό είναι σχεδόν πάντα ένα υπέροχο πράγμα για αυτούς.»

Γιατί η Salesforce αγοράζει Slack

Το Salesforce μαζεύει το Slack σε μια εποχή που ο κόσμος έχει συνηθίσει να εργάζεται από το σπίτι, συχνά κάνει ζογκλέρ σε διάφορες πλατφόρμες όπως το Zoom, το Skype, το Microsoft Teams και το Google Meet για να διατηρούν επαφή με συναδέλφους και φίλους. Πολλοί αναλυτές και ειδησεογραφικά πρακτορεία χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως τρόπο ενίσχυσης της αντιπαλότητας με τη Microsoft, η οποία έρχεται κυρίως λίγους μήνες αφότου η Slack υπέβαλε καταγγελία ανταγωνισμού κατά της γνωστής τεχνολογικής εταιρείας στην Ευρώπη. «Νομίζω ότι ο μεγαλύτερος αντίκτυπος θα είναι η υιοθέτηση των επιχειρήσεων: Με την δύναμη πωλήσεων του Salesforce, η Slack θα είναι επιτέλους σε θέση να ανταγωνιστεί με τις Microsoft Teams και να υιοθετηθεί από ομάδες IT», λέει ο Maffulli.

Το μέλλον της εργασίας

Μια σημαντική πτυχή της σύνδεσης Slack και Salesforce είναι αυτό που σηματοδοτεί το μέλλον της εργασίας, το οποίο φαίνεται να τείνει προς εφαρμογές που επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά και ορισμένες πλατφόρμες παρέχουν εργαλεία όπως τηλεδιάσκεψη, ανταλλαγή μηνυμάτων και κοινή χρήση εγγράφων όλα σε ένα μέρος. Σε αυτήν την περίπτωση, οι χρήστες του Salesforce μπορούν να ευθυγραμμίσουν στενότερα τα δεδομένα στο cloud με συνομιλίες μεταξύ συναδέλφων. «Νομίζω ότι αυτή είναι μια κεντρική στιγμή και η ευκαιρία να αλλάξουμε πραγματικά τον τρόπο που δουλεύουμε έτσι ώστε να μην είμαστε τόσο εξαρτημένοι από το φυσικό γραφείο,» [so] ότι μπορούμε να έχουμε ένα ψηφιακό HQ, «είπε ο Stewart Butterfield του Slack πρόσφατα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Salesforce Marc Benioff κατά τη διάρκεια της ομιλίας πριν από την ετήσια εκδήλωση της τελευταίας εταιρείας Dreamforce.» Το Slack ως εργαλείο που τόσο πολλοί αγαπούσαν θα παραμείνει το ίδιο. » Το Salesforce είναι και οι δύο γνωστοί για την ικανότητά τους να ενσωματώνονται σε ένα πλήθος άλλων εφαρμογών και ο Simon λέει ότι αναμένει ότι η ενσωμάτωση θα συνεχιστεί. Έτσι, ενώ το Salesforce θα «απολύτως» συνδέσει πιο στενά με το Slack, δεν περιμένει από το Salesforce να επιμείνει στο Slack Οι χρήστες χρησιμοποιούν μόνο τα δικά τους προϊόντα. Αυτή η κλειστή ή «τείχος κήπος» προσέγγιση δεν είναι «ο τρόπος που πηγαίνει ο κόσμος», λέει ο Simon, ο οποίος οραματίζεται ένα μέλλον όπου η επικοινωνία μεταξύ εφαρμογών είναι απρόσκοπτη. Το Zoom, για παράδειγμα, ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας εφαρμογών Zoom (γνωστό ως «Zapps») για να ενσωματώσει το δημοφιλές εργαλείο τηλεδιάσκεψης με εφαρμογές όπως το Dropbox, το Coursera και – ναι – ev el Το ίδιο το Slack. Έτσι, οι άνθρωποι μπορεί να δουν τα γραφεία τους να στραφούν στο Slack ως εργαλείο επικοινωνίας τώρα που αποτελεί μέρος του Salesforce. Ωστόσο, πολλοί χρήστες Slack είναι απίθανο να δουν μια αξιοσημείωτη διαφορά στο προϊόν αφού το Salesforce γίνει ο νέος ιδιοκτήτης του, εκτός από την παροχή περισσότερων ευκαιριών να το χρησιμοποιήσει με νέα εργαλεία, εάν ο εργοδότης τους το επιλέξει.