Saltar al contenido

Τι σημαίνει να μεταβείτε στο διαδίκτυο;

28 de mayo de 2021

Πολλοί άνθρωποι θα σκότωναν για να ξέρουν ποια θα μπορούσε να είναι η «μυστική φόρμουλα» για να γίνουν viral στο διαδίκτυο. Η μετάδοση ιών σημαίνει τη δημιουργία περιεχομένου που κοινοποιείται εκθετικά στο Διαδίκτυο. Έχουν γραφτεί αμέτρητα άρθρα και βιβλία που ισχυρίζονται ότι διδάσκουν σε οποιονδήποτε πώς να δημιουργήσει ιογενές περιεχόμενο που παίρνει τη δική του ζωή μετά την αποστολή του στον διαδικτυακό κόσμο. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν γνωρίζει τη μυστική φόρμουλα. Και αυτό είναι το είδος της ομορφιάς της διαδικτυακής virality. Τα περισσότερα πράγματα γίνονται τυχαία ιογενή. Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν τελειοποιήσει την τέχνη της δημιουργίας ιογενούς περιεχομένου με σκοπό, και εκείνοι που έχουν πληρώσει πολλά χρήματα για να το κάνουν για επιχειρήσεις που χρειάζονται τέτοιου είδους έκθεση. Εάν είστε ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είστε υποχρεωμένοι να συναντήσετε ένα κομμάτι ιογενούς περιεχομένου σε κάποιο σημείο που έχει κοινοποιηθεί στους φίλους ή τους οπαδούς σας και συνεχίζει να κοινοποιείται ξανά και ξανά.

filo / Getty Images

Τι σημαίνει πραγματικά το «Viral»;

Εξ ορισμού, ο ιός προέρχεται από τη λέξη «ιός», που είναι ένας ιατρικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει έναν μικρό μολυσματικό παράγοντα που μπορεί να μολύνει όλους τους τύπους οργανισμών. Είναι επίσης ένας όρος υπολογιστή. Στο Διαδίκτυο, ωστόσο, ένα κομμάτι περιεχομένου μπορεί να εξαπλωθεί ακριβώς όπως ένας ιός εάν οι άνθρωποι μολυνθούν όταν το δουν. Η λοίμωξη προέρχεται συνήθως από προκλητικά συναισθήματα που ωθούν τον θεατή να το μοιραστεί, ώστε να μπορούν να συσχετιστούν με άλλα άτομα και να συζητήσουν πώς αισθάνονται. Σκέψου το. Όταν μοιράζεστε κάτι στο διαδίκτυο, το κάνετε επειδή σε συγκίνησε με κάποιο τρόπο. Είτε σας έκανε λυπημένους, χαρούμενους, θυμωμένους, έκπληκτους, αηδιασμένους ή οτιδήποτε άλλο, το μοιράζεστε επειδή θέλετε άλλα άτομα να μοιράζονται αυτά τα συναισθήματα μαζί σας. Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τον όρο «ιογενές», συχνά σκέφτονται ιογενή βίντεο. Ωστόσο, τα βίντεο είναι μόνο μία μορφή περιεχομένου που τείνει να γίνει viral. Πραγματικά, οτιδήποτε μπορεί να γίνει viral στο Διαδίκτυο. Είτε πρόκειται για φωτογραφία, κινούμενα σχέδια, άρθρο, παράθεση, tweet, άτομο, ζώο, ιδέα, επιχείρημα, κουπόνι, εκδήλωση ή οτιδήποτε άλλο, έχει τη δύναμη να μεταβεί σε ιούς, αν αυτό είναι αρκετά ελκυστικό στις μάζες και είναι κοινόχρηστο. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός μεριδίων, επισημάνσεις «μου αρέσει», «retweets», «reblog», «meme share» ή οποιοδήποτε άλλο μέτρο αλληλεπίδρασης που απαιτείται για να διεκδικήσει την κατάσταση «viral». Στο YouTube, πολλά βίντεο έχουν δεκάδες χιλιάδες προβολές τώρα λίγο μετά τη μεταφόρτωσή τους, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν θα έλεγαν ότι είναι αρκετό για να το θεωρήσουν ιογενές. Ωστόσο, όταν το YouTube ήταν πολύ μικρότερο και δεν υπήρχαν τόσοι χρήστες που ανέβαζαν βίντεο, δεκάδες χιλιάδες προβολές θα μπορούσαν να έχουν μετρηθεί ως «ιογενείς». Επομένως, όλα είναι σχετικά. Μια διασημότητα στο Twitter μπορεί να πάρει χιλιάδες retweets για tweeting κάτι απλό, αλλά αν λάβετε μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες retweets σε ένα tweet όταν έχετε συνηθίσει να παίρνετε δύο ή τρία retweets κατά μέσο όρο, θα μπορούσατε να πείτε ότι το tweet σας πήγε ιογενής.

Η ιική δύναμη των κοινωνικών μέσων

Χωρίς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο για τα πράγματα να γίνουν ιογενή. Τη δεκαετία του ’90, δεν είμαστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο με τον τρόπο που είμαστε τώρα, και οι στενές μας συνδέσεις μεταξύ τους είναι αυτό που ενισχύει τη ιογένεια. Αυτές τις μέρες, είμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι μεταξύ τους σε ιστότοπους όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram και άλλα. Η προηγμένη τεχνολογία και ο σχεδιασμός πλατφόρμας έχουν καταστήσει απίστευτα απλό να μοιραζόμαστε πράγματα με τους φίλους και τους οπαδούς μας, καθιστώντας το τέλειο περιβάλλον για να εμφανιστεί ένα φαινόμενο κυματισμού σε όλα τα επίπεδα των κοινωνικών μέσων με το τέλειο κομμάτι κοινόχρηστου περιεχομένου. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές μετοχές και το σωστό κοινό για να προκαλέσετε μια χιονοστιβάδα κοινής χρήσης στο Διαδίκτυο. Δεν είναι εύκολο να ξεκινήσετε μια ιογενή κίνηση, αλλά όταν συμβαίνει, μπορεί να πάρει τους πιο συνηθισμένους ανθρώπους και να τους μετατρέψει σε διασημότητες Διαδικτύου σχεδόν μια μέρα στην άλλη αν είναι αρκετά ισχυρό.

Διαφορετικά επίπεδα ιικότητας

Ο καθένας έχει διαφορετική γνώμη για το τι ταξινομείται ως «ιικό». Οι έμποροι τείνουν να το χρησιμοποιούν με διαφορετικό τρόπο που κάνουν οι συνηθισμένοι. Ενώ οι τακτικοί χρήστες του Διαδικτύου μπορεί να περιγράψουν ένα ιικό κομμάτι περιεχομένου ως κάτι σαν το μουσικό βίντεο Gangnam Style, οι επιχειρηματίες και οι έμποροι μπορεί να καλέσουν ένα απλό infographic ή να μειώσουν την αίσθηση του ιού εάν μοιραστούν αυτόματα μερικές φορές.

Πώς να γίνετε πραγματικά ιογενείς

Αυτό είναι το εξαιρετικά δύσκολο, μυστηριώδες μέρος. Όπως έχει ήδη επισημανθεί, κανείς δεν ξέρει τη μυστική φόρμουλα «να γίνει viral». Δεν υπάρχει πραγματικά επειδή υπάρχουν πάρα πολλές μεταβλητές. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε ίσως τις πιθανότητές σας για επιτυχία. Εάν θέλετε ένα κομμάτι του περιεχομένου σας να έχει πολλή έκθεση στο διαδίκτυο με λίγη προσπάθεια εκ μέρους σας, μπορεί να είναι χρήσιμο να λάβετε υπόψη το τρέχον ιικό περιεχόμενο και να δημιουργήσετε τον τύπο τους. Με τον όγκο των περιεχομένων που μοιράζονται στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες, δεν είναι εύκολο να μείνετε στην κορυφή των πιο καυτών πραγμάτων που αναμένεται να είναι αξέχαστα για τα επόμενα χρόνια.