Saltar al contenido

Τι σημαίνει το IDTS;

29 de mayo de 2021

Λοιπόν, ίσως απλώς κάνατε σε κάποιον μια ερώτηση σε ένα γραπτό μήνυμα, στα κοινωνικά μέσα ή κάπου αλλού στο διαδίκτυο και λάβατε το «IDTS» ως απάντηση. Αλλά τι σημαίνει αυτό; Το IDTS σημαίνει:

Δεν το σκέφτομαι

Πιθανότατα το λέτε δυνατά όλη την ώρα, αλλά στο διαδίκτυο, αυτό το ακρωνύμιο φαίνεται περίεργα άγνωστο.

Η έννοια των IDTS

Ακριβώς όπως στις συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο, το IDTS ισοδυναμεί με το να λένε όχι, αλλά με μια υπόδειξη αβεβαιότητας (σαν να υπάρχει μια ελαφρώς πιθανότητα να μετατραπεί σε ναι). Το άτομο που χρησιμοποιεί το IDTS έχει αξιολογήσει την κατάσταση, εξέτασε όλους τους πιο προφανείς παράγοντες και αποφάσισε ότι κάτι σχετικά με αυτό είναι ψευδές – αν και εξακολουθεί να παραμένει κάπως αβέβαιο λόγω της πιθανότητας ελλείψεων πληροφοριών. Το IDTS είναι μια παραλλαγή του αρκτικόλεξου IDT (δεν νομίζω) και είναι επίσης παρόμοιο με το αρκτικόλεξο IDK (δεν ξέρω). Αυτά τα ακρωνύμια περιλαμβάνουν όλα τα ίδια γράμματα, αλλά οι έννοιες και οι χρήσεις τους είναι αρκετά διαφορετικές.

Πώς χρησιμοποιείται το IDTS

Το IDTS χρησιμοποιείται συνήθως ως απάντηση σε μια ερώτηση ναι ή όχι. Όταν ο αποκριτής έχει αποφασίσει όχι ως απάντηση, αλλά δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος, μπορεί να χρησιμοποιήσει IDTS Τα IDTS μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με σαρκαστικό τρόπο. Είναι πολύ πιο δύσκολο να αναγνωριστεί ο σαρκασμός σε απλό κείμενο σε οθόνη υπολογιστή ή smartphone από το να βλέπουμε κάποιος να είναι σαρκαστικός αυτοπροσώπως, αλλά δεν είναι πάντα αδύνατο.

Παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα IDTS

Παράδειγμα 1

Φίλος # 1: «Γεια, είπε ο κ. Σπέιρ ότι μας έδωσε μια επέκταση στο δοκίμιο;»

Φίλος # 2: «Idts, ακούγεται ότι θα μας δώσει περισσότερο χρόνο για να το δουλέψουμε αν πάμε σε αυτόν για αναθεωρήσεις πριν από την προθεσμία.»

Στο πρώτο παράδειγμα παραπάνω, ο Φίλος # 1 κάνει μια ερώτηση ναι ή όχι και ο Φίλος # 2 χρησιμοποιεί IDTS για να πει βασικά, «Όχι, αλλά δεν είμαι σίγουρος.» Μετά τη χρήση του ακρωνύμου του Friend # 2, δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας για την αβεβαιότητα τους με κάποιες επιπλέον πληροφορίες.

Παράδειγμα 2

Φίλος # 1: «Ω, δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Σάνον προσπάθησε να σε συναντήσει με τον αδερφό της !!»

Φίλος # 2: «Ξέρω! Εννοώ, πραγματικά! Εγώ και ο Τομ; Ummm …. idts, αλλά ευχαριστώ που προσπάθησα υποθέτω !!!»

Στο δεύτερο παράδειγμα παραπάνω, μπορείτε να δείτε πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι IDTS για να μεταδώσουν σαρκασμό. Ο φίλος # 2 χλευάζει την προσπάθεια του φίλου της Shannon σε κάτι που διαφωνεί σαφώς ή δεν θέλει να συμβεί.

Πότε να χρησιμοποιείτε IDTS

Εάν σκέφτεστε να προσθέσετε IDTS στο λεξιλόγιο κειμένου / διαδικτύου σας, βεβαιωθείτε ότι το χρησιμοποιείτε σωστά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όταν:

  • Έχετε μια πολύ απλή συνομιλία, όπως με φίλους.
  • Τα άτομα με τα οποία στέλνετε μηνύματα γραπτών μηνυμάτων / συνομιλίες χρησιμοποιούν συχνά τα ακρωνύμια τους.
  • Δεν ανησυχείτε πραγματικά για τη διατήρηση μιας εξαιρετικά καλής φήμης (επαγγελματική, έξυπνη, αξιοσέβαστη κ.λπ.)

Δεδομένου ότι το IDTS είναι ένας από τους σπανιότερους τύπους αρκτικόλεξων, ίσως καλύτερα να πληκτρολογείτε «δεν νομίζω έτσι» λέξη προς λέξη. Μην περιμένετε όλοι να μπορούν να το ερμηνεύσουν αμέσως – ακόμη και εκείνοι που φαίνεται να έχουν παγιδευτεί στον υπέροχο κόσμο των διαδικτυακών ακρωνυμίων και του κειμένου lingo μπορεί να δυσκολευτούν να ερμηνεύσουν τη σημασία του.

Παρόμοια ακρωνύμια με IDTS

Υπάρχουν μερικά άλλα ακρωνύμια που ακολουθούν το ίδιο Δεν το κάνω στυλ φράσης, το οποίο μπορεί να θέλετε να προσθέσετε στο λεξιλόγιό σας online / γραπτών μηνυμάτων. Αυτά περιλαμβάνουν…

IDW: Δεν θέλω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το αρκτικόλεξο όταν θέλετε να πείτε ότι δεν θέλετε κάτι.

IDC: Δεν με νοιάζει. Χρησιμοποιήστε αυτό το ακρωνύμιο ως αυτόνομη φράση ή για να καθορίσετε ακριβώς αυτό που δεν σας ενδιαφέρει.

IDGAF: Δεν δίνω AF ***. Ναι, αυτή είναι μια βόμβα F. Αυτή είναι βασικά μια υπερβολική και πιο χυδαία έκδοση του IDC.