Saltar al contenido

Τι σημαίνει το OTOH;

1 de abril de 2021

Το «OTOH» είναι το αργκό αρκτικόλεξο που χρησιμοποιείται κυρίως στο διαδίκτυο για το «On the Other Hand.» Χρησιμοποιείται όταν ένα άτομο θέλει να παραθέσει στοιχεία και στις δύο πλευρές ενός επιχειρήματος. Το «OTOH» γράφεται συχνά με κεφαλαία γράμματα, αλλά μπορεί επίσης να συλλαβιστεί «otoh». Όλες οι εκδόσεις σημαίνουν το ίδιο πράγμα. Απλώς προσέξτε να μην πληκτρολογήσετε ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία, καθώς αυτό θεωρείται αγενές φωνές.

Παράδειγμα χρήσης OTOH σε ένα φόρουμ συζητήσεων

(πρώτος χρήστης 🙂 Νομίζω ότι πρέπει να αγοράσετε αυτόν τον νέο υπολογιστή i7. Το τρέχον μηχάνημά σου χάλια.

(δεύτερος χρήστης 🙂 Η γυναίκα μου θα με σκότωνε αν ξόδεψα 2 grand σε έναν νέο υπολογιστή.

(δεύτερος χρήστης, πάλι 🙂 OTOH, μπορεί να της αρέσει ένα γρηγορότερο μηχάνημα στο σπίτι, αν μπορώ να της προσφέρω αυτό το λογισμικό εσωτερικής σχεδίασης.

Παράδειγμα χρήσης OTOH σε μια ηλεκτρονική συνομιλία

(Κρίστιν) Ο Κρεγκ και εγώ σκεφτόμαστε να πάρουμε ένα τρίτο σκυλί. Ο παλαιότερος σκύλος μας Bailey είναι πραγματικά μεγάλος και θα είναι πολύ δύσκολο για τον Kobin όταν πεθάνει και μένει χωρίς σύντροφο σκύλου.

Χμμμμ. Αυτό το είδος έχει νόημα. Αλλά είναι η αυλή σας αρκετά μεγάλη για τρία σκυλιά;

(Κριστίν) Ναι, αυτό είναι το πράγμα, πιθανότατα θα θέλαμε να πάρουμε ένα μικρό σκυλί επειδή η αυλή δεν είναι τόσο μεγάλη.

(Sharmeen) OTOH, θα μπορούσατε να πάρετε μια γάτα αντ ‘αυτού. Οι γάτες είναι πολύ πιο αυτάρκεις και χαμηλότερη συντήρηση. Εάν ο Kobin και ο Bailey δεχτούν ένα γατάκι στο σπίτι, αυτός μπορεί να είναι ο τρόπος να πάει.

(Κρίστιν) Ποτέ δεν το σκέφτηκα. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει!

Παράδειγμα χρήσης OTOH σε μηνύματα κειμένου

(Gurdeep) yo, είμαστε ακόμα για ποτά απόψε;

Σίγουρα. που θες να συναντήσεις;

(Gurdeep) Ο Dilly λέει ότι θα τον συναντήσει στην παμπ του Hudson στις 8 μ.μ. η σύνθεση γίνεται απασχολημένη εκεί έως τις 9.

(Dustin) ο χώρος στάθμευσης είναι χάλια στο Hudson’s. OTOH, κάνουν τους καλύτερους μαρτίνι εκεί.

(Gurdeep) πώς θα σε παραλάβω στις 7:40 μ.μ. και θα πάμε με ένα αυτοκίνητο. Αυτό θα διευκολύνει τη στάθμευση.

(Dustin) ακόμα καλύτερα, ας πάρουμε το Uber, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχούμε για την οδήγηση μετά το ποτό

(Gurdeep) καλή κλήση. Θα σας πάρουμε μια βόλτα Uber και θα σας παραλάβω στις 7:40 μ.μ.

Η έκφραση OTOH, όπως πολλές πολιτιστικές περιέργειες του Διαδικτύου, είναι μέρος της σύγχρονης αγγλικής επικοινωνίας.

Πώς να κεφαλαιοποιήσετε και να γράψετε συντομογραφίες Web και γραπτών μηνυμάτων

Κεφαλοποίηση δεν ανησυχεί όταν χρησιμοποιείτε συντομογραφίες μηνυμάτων κειμένου και ορολογία συνομιλίας. Είστε ευπρόσδεκτοι να χρησιμοποιήσετε όλα τα κεφαλαία (π.χ. ROFL) ή όλα τα πεζά (π.χ. rofl) και το νόημα είναι πανομοιότυπο. Αποφύγετε να πληκτρολογείτε ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία, ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι φωνάζετε στο διαδικτυακό λόγο.

Σωστή στίξη Ομοίως, δεν ανησυχεί με τις περισσότερες συντομογραφίες μηνυμάτων κειμένου. Για παράδειγμα, η συντομογραφία για το «Πάρα πολύ, δεν διάβασε» μπορεί να συντομευτεί ως TL, DR ή ως TLDR. Και οι δύο είναι μια αποδεκτή μορφή, με ή χωρίς σημεία στίξης. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τελείες (τελείες) μεταξύ των γραμμάτων σας. Θα νικήσει το σκοπό της επιτάχυνσης της πληκτρολόγησης αντίχειρα. Για παράδειγμα, το ROFL δεν θα γράφτηκε ποτέ ROFL και το TTYL δεν θα γράφτηκε ποτέ TTYL

Συνιστώμενη εθιμοτυπία για τη χρήση Ιστού και γραμματοσειράς Jargon

Το να γνωρίζετε πότε να χρησιμοποιείτε την ορολογία στα μηνύματά σας είναι να γνωρίζετε ποιος είναι το κοινό σας, να γνωρίζετε αν το πλαίσιο είναι ανεπίσημο ή επαγγελματικό και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιείτε καλή κρίση. Εάν γνωρίζετε καλά τους ανθρώπους και είναι μια προσωπική και ανεπίσημη επικοινωνία, τότε χρησιμοποιήστε απολύτως τη συντομογραφία. Από την άλλη πλευρά, εάν ξεκινάτε απλώς μια φιλία ή μια επαγγελματική σχέση με το άλλο άτομο, τότε είναι καλή ιδέα να αποφύγετε τις συντομογραφίες μέχρι να αναπτύξετε μια σχέση σχέσης. Εάν τα μηνύματα βρίσκονται σε επαγγελματικό πλαίσιο με κάποιον στην εργασία ή με πελάτη ή προμηθευτή εκτός της εταιρείας σας, τότε αποφύγετε εντελώς τις συντομογραφίες. Η χρήση πλήρων ορθογραφικών λέξεων δείχνει επαγγελματισμό και ευγένεια. Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις λάθος στο να είσαι πολύ επαγγελματίας και στη συνέχεια να χαλαρώσεις τις επικοινωνίες σου με την πάροδο του χρόνου από το να κάνεις το αντίστροφο.