Saltar al contenido

Τι σημαίνει «Bae»;

22 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Μπάε είναι ένα αρκτικόλεξο που σημαίνει Πριν από οποιονδήποτε άλλο. Μερικές φορές η λέξη «Όποιος» μπορεί να αντικατασταθεί με «Οτιδήποτε» σε αυτό το αρκτικόλεξο, αλλά γενικά, είναι συνήθως «Όποιος» αναφέρεται σε ένα πραγματικό άτομο (ή τουλάχιστον ένα ζωντανό πράγμα, όπως ένα ζώο). Υπάρχει επίσης ένα δεύτερο, πολύ λιγότερο δημοφιλές νόημα για αυτό. Προφανώς, το bae μεταφράζεται σε «poop» στα Δανικά. Αυτό, φυσικά, δεν έχει σημασία για τους περισσότερους από εμάς που δεν μιλούν Δανικά.

kalodiozois / Nusha Ashjaee

Γιατί οι άνθρωποι λένε «Bae»

Το Bae είναι ένα αρκτικόλεξο που χρησιμοποιείται συνήθως για:

  • ένας φίλος / φίλη
  • σύζυγος
  • ένας εραστής
  • μια συντριβή
  • ένα παιδί
  • ένα κατοικίδιο ζώο
  • καθένας θεωρείται το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή ενός άλλου ατόμου

Η τάση είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες – πολλοί από τους οποίους πληκτρολογούν τη πεζά έκδοση του μπέι ως ίδια η λέξη ως εναλλακτική λύση μωρό ή γιούχα στα κοινωνικά μέσα.

Πώς χρησιμοποιούν οι χρήστες το «Bae» στο Διαδίκτυο (και εκτός σύνδεσης)

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μπέι αντικαθιστώντας το όνομα κάποιου άλλου (ή / και / αυτός) με αυτό. Μερικές φορές η λέξη «my» παραλείπεται όταν αναφέρεται σε μια σημαντική άλλη. Για παράδειγμα, αντί να δημοσιεύσετε μια ενημέρωση κατάστασης με την ένδειξη: «Να κάνω παρέα με τον Σαμ» ή «Να κάνω παρέα με τον φίλο μου», θα λέγατε, «Να κάνω παρέα με την μπάε.»

Φέρτε τραπέζι πικνίκ bae meme

MemesHappen.com.
Δημοσίευση μπέι online ή να το στέλνετε σε μηνύματα κειμένου είναι ένα πράγμα, αλλά το να το λέτε δυνατά είναι κάτι άλλο. Και ναι, έχει ήδη εισέλθει στην καθημερινή γλώσσα, όπως λένε ορισμένοι νόμος (lol – γελάω δυνατά) ή μέλισσα-αρ-μέλισσα (brb – επιστρέψτε αμέσως) όταν συνομιλείτε πρόσωπο με πρόσωπο. Μπορεί να ακούσετε μπέι προφέρεται δυνατά με τον ίδιο τρόπο που θα λέγατε τη λέξη Όρμος. Είναι περίεργο, αλλά συμβαίνει. Πολλά από αυτά τα διαδικτυακά ακρωνύμια και συντομογραφίες αποτελούν πλέον επίσημα μέρος της αγγλικής γλώσσας και μπορούν να βρεθούν στο Oxford Dictionary.

Παραδείγματα του τρόπου χρήσης του «Bae»

Παράδειγμα 1:
«Περιμένουμε να έρθει το σπίτι για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε το τελευταίο επεισόδιο του OITNB!»

Παράδειγμα 2:
«Εγώ και ο Bae απλά ορίσαμε την ημερομηνία του γάμου μας! Τόσο ενθουσιασμένος!»

Παράδειγμα 3:
«Μόλις είχα την καλύτερη ραντεβού απόψε με το bae μου!»

Πώς ξεκίνησαν όλα με το «Bae»

Σύμφωνα με το Know Your Meme, ο όρος μπέι μπορεί να εντοπιστεί μέχρι το 2003 από τον πρώτο ορισμό που υπέβαλε ο χρήστης για αυτό στο Urban Dictionary. Η ακριβής προέλευσή του είναι άγνωστη, αλλά δεν ήταν μέχρι το 2011 όταν κάποιος έγραψε στο Twitter ότι ο όρος ήταν ένα ακρωνύμιο που σημαίνει «πριν από οποιονδήποτε άλλο».

Γιατί το «Bae» είναι τόσο δημοφιλές τώρα

Αν μπέι υπάρχει εδώ και χρόνια, γιατί είδαμε τόσο μεγάλη αύξηση στη χρήση του σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μηνύματα κειμένου καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2014 και μετά; Σε αντίθεση με άλλα μιμίδια που βασικά ιογενή μια νύχτα, μπέι Χρειάστηκαν χρόνια για να αναπτυχθεί ως τάση προτού τελικά φτάσει στα ύψη στη χρήση. Λοιπόν, γιατί τώρα; Δεν είναι ακριβώς σαφές, αλλά η αργή συσσώρευση περιέργειας και σύγχυσης σχετικά με το νόημα και την προφορά του όρου που συζητήθηκε μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, η οποία πραγματικά ξεκίνησε όλο το 2013 και το πρώτο εξάμηνο του 2014, φάνηκε να έχει δημιουργήσει αρκετή εξάπλωση από στόμα σε στόμα για να φτάσετε σε όλες τις γωνίες του κοινωνικού ιστού. Μερικές φορές αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να μετατρέψετε κάτι σε μεγάλη υπόθεση στο διαδίκτυο. Το γεγονός ότι ο ιστός είναι πιο κοινωνικός και κινητός από ποτέ έχει επίσης να κάνει με το πόσο γρήγορα το μπέι εξάπλωση φαινομένου. Έχει συζητηθεί σε βίντεο από δημοφιλείς δημιουργούς του YouTube, ενσωματώθηκε σε φωτογραφίες meme, τραβήχτηκε σε στιγμιότυπα οθόνης μηνυμάτων κειμένου και πληκτρολογήθηκε σε tweets, καταστάσεις Facebook, δημοσιεύσεις Tumblr και άλλα.

«Bae» στα Mainstream Media

Τον Ιούλιο του 2014, ο δημοφιλής τραγουδιστής-τραγουδοποιός Pharrell Williams κυκλοφόρησε ένα τραγούδι με τίτλο «Come Get It Bae». Παρόμοια με το πώς το τραγούδι του Drake «The Motto» μετέτρεψε το ακρωνύμιο YOLO (You Only Live Once) σε έναν μοντέρνο νέο όρο που οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν παντού στο διαδίκτυο, το «Come Get It Bae» του Pharrell φάνηκε σίγουρα να προωθεί τη δημοτικότητα του μπέι στα κοινωνικά μέσα. Όπως τα περισσότερα μιμίδια και οι τάσεις που γίνονται ιογενείς, το μπέι η τάση συνέβη πολύ γρήγορα αφού χτίστηκε ήσυχα για χρόνια πριν αποκτήσει αρκετή έλξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αρχίσει να φτάνει στις μάζες. Και φυσικά, κάθε φορά που μια επιρροή διασημότητα έχει να κάνει με την εξάπλωση μιας πιθανής νέας τάσης, η virality μπορεί να απογειωθεί με εκθετικό ρυθμό. Αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος που πηγαίνει μερικές φορές.