Saltar al contenido

Τι σημαίνει GOAT;

8 de junio de 2021

Αποδεικνύεται ότι το «GOAT» δεν είναι απλώς μια λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ζώο που περνά τη ζωή του σε μια φάρμα ή μια βουνοπλαγιά. Όχι, αυτή η λέξη είναι στην πραγματικότητα ακρωνύμιο. Το GOAT σημαίνει:

Το καλύτερο όλων των εποχών.

Αυτή είναι μια σχετικά δημοφιλής έκφραση που μπορεί να ακούτε σε καθημερινή, πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλία.

Πώς χρησιμοποιείται το GOAT

Το GOAT είναι ένα ακρωνύμιο που χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει κάτι ή κάποιον ως το απόλυτο καλύτερο στην κατηγορία ή στην κατηγορία του. Εάν επρόκειτο να συγκρίνετε κάτι ή κάποιον με οτιδήποτε ή οποιονδήποτε άλλο με παρόμοιες ιδιότητες, χαρακτηριστικά, επιτεύγματα ή δεξιότητες, αυτό ή θα εξακολουθούσε να είναι νούμερο ένα. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το GOAT ως τρόπο να μοιραστούν τη γνώμη τους για κάτι ή κάποιον που πιστεύουν ότι είναι ο καλύτερος – από τη δική τους οπτική γωνία. Με άλλα λόγια, η χρήση του GOAT βασίζεται συχνά στην υποκειμενικότητα. Το GOAT χρησιμοποιείται επίσης συχνά με υπερβολική έννοια όταν προκαλεί συναισθηματική αντίδραση στην τρέχουσα στιγμή. Εάν κάτι για ένα συγκεκριμένο πράγμα ή άτομο σας εντυπωσίασε αρκετά, μπορεί να αισθάνεστε εμπνευσμένοι για να πείτε ότι είναι ο «σπουδαιότερος όλων των εποχών» – ακόμα κι αν γνωρίζετε υποσυνείδητα ότι υπήρχαν άλλα συγκρίσιμα πράγματα ή άνθρωποι που ήταν εξίσου καλοί (ή καλύτερα) .

Η εκπληκτική προέλευση της ΚΑΤΣΙΚΗΣ

Το ακρωνύμιο GOAT ως «Greatest Of All Time» δημιουργήθηκε αρχικά από τον ράπερ LL Cool J όταν ονόμασε το όγδοο άλμπουμ του μετά το έτος 2000. Γράφτηκε με περιόδους μετά από κάθε γράμμα ως «GOAT» για να τονίσει το γεγονός ότι ήταν αρκτικόλεξο και όχι λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα εξημερωμένο αγρόκτημα / άγριο ορεινό ζώο.

Παραδείγματα του τρόπου χρήσης του GOAT

Παράδειγμα 1

Κείμενο φίλου # 1: «Γεια, πιάσατε το χθες το παιχνίδι και τα 3 τελευταία λεπτά ;! Ήταν επικό !!!«Κείμενο φίλου # 2:»Ναι, φίλε, ο Τζόνσον είναι ο ΑΙΓΟΣ !!!!«Σε αυτό το πρώτο παράδειγμα, δύο φίλοι μιλούν για ένα αθλητικό γεγονός. Ο φίλος # 2 περιγράφει έναν από τους παίκτες ως GOAT, ίσως ως υπερβολικό αποτέλεσμα ενός συναρπαστικού και ευνοϊκού αποτελέσματος.

Παράδειγμα 2

Μήνυμα Facebook από έναν φίλο: «Απλώς ήθελα να πω ότι η νέα φωτογραφία προφίλ σας είναι GOAT«Σε αυτό το παράδειγμα, ένας χρήστης του Facebook χρησιμοποιεί το GOAT ως τρόπο να επαινέσει κάποιον. Επίσης, επιλέγουν να αφήσουν τη λέξη» the «έξω από αυτήν πριν από το πραγματικό αρκτικόλεξο.

Παράδειγμα 3

Twitter tweet: «Μη δημοφιλής γνώμη: Το Bachelor είναι ο ΑΓΑΠΟΣ όταν πρόκειται για την τηλεόραση πραγματικότητας.«Αυτό το τρίτο παράδειγμα δείχνει με σαφήνεια πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το GOAT για να μοιραστεί απλώς μια γνώμη. Άλλοι άνθρωποι μπορεί να μην συμφωνούν, με βάση τις δικές τους προοπτικές.

Παράδειγμα 4

Κείμενο από φίλο: «Συγγνώμη ξέχασα τελείως την ημερομηνία του καφέ μας. Συνειδητοποίησα ότι κατά λάθος προγραμματίστηκε σε λάθος μήνα στο ημερολόγιό μου … γιατί είμαι η κατσίκα …«Αυτό το τελευταίο παράδειγμα δείχνει πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαρκαστικά το GOAT. Αυτός ο φίλος έκανε ένα λάθος στο πρόγραμμά του και έχασε μια συνάντηση, και στη συνέχεια χαρακτήρισε τον εαυτό του ως GOAT να κάνει λάθη για ένα χιουμοριστικό αποτέλεσμα.

Πώς να πει εάν κάποιος σημαίνει το αρκτικόλεξο ή το ζώο

Το GOAT είναι ένα από αυτά τα παράξενα ακρωνύμια που είναι επίσης μια συνηθισμένη λέξη στην αγγλική γλώσσα. Σχεδόν όλοι γνωρίζουν τι είναι πραγματικά μια κατσίκα και ο εγκέφαλός σας μπορεί να το αναγνωρίσει αυτόματα ως το ζώο πρώτα προτού εξετάσει το ακρωνύμιο. Τι γίνεται όμως αν δεν μπορείτε να πείτε τι εννοούν; Αναζητήστε αυτά τα σημάδια:

  • Είναι κεφαλαία.
  • Η λέξη «the» χρησιμοποιείται ακριβώς μπροστά της.
  • Έχει περιόδους μετά από κάθε γράμμα.
  • Χρησιμοποιείται ως αναφορά σε κάτι ή σε κάποιον.
  • Ακούγεται ότι το άτομο που το χρησιμοποιεί εντυπωσιάζεται.

Εάν μπορείτε να προσδιορίσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω ιδιότητες σε ένα σχόλιο που περιέχει GOAT, τότε υπάρχει πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί ως ακρωνύμιο. Η επόμενη δοκιμασία σας θα πρέπει να περιλαμβάνει την ανάγνωση τουλάχιστον μία φορά έχοντας κατά νου το ακρωνύμιο και στη συνέχεια την ανάγνωση ξανά με γνώμονα το ζώο για να προσδιορίσετε ποιο νόημα έχει περισσότερο.