Saltar al contenido

Τι σημαίνει TFW;

12 de mayo de 2021

Το TFW είναι αργκό στο Διαδίκτυο για «αυτό που αισθάνεται όταν,» «αυτό το συναίσθημα όταν,» ή «αυτό το πρόσωπο όταν», και χρησιμοποιείται για να μεταφέρει συναισθήματα για κάτι. Ίσως εντοπίσατε το TFW σε μια ανάρτηση κοινωνικών μέσων, ένα σχόλιο ή ένα κείμενο, ακολουθούμενο από μια φράση. Είναι ένα δημοφιλές ρητό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι, δεν είναι πάντα γραμματικά σωστό.

Πώς χρησιμοποιείται το TFW

Οι άνθρωποι συνήθως χρησιμοποιούν TFW για να μεταφέρουν κάποιο είδος συναισθήματος ή συναισθήματος σε οποιοδήποτε δεδομένο πλαίσιο που είναι αρκετά σχετικό για άλλα άτομα στο διαδίκτυο να γνωρίζουν ακριβώς τι εννοείτε, αλλά ενώ παραμένουν αρκετά ανοιχτά ώστε να μπορούν να βρουν τη δική τους ερμηνεία. Ο γραμματικά σωστός τρόπος για να πούμε ότι το TFW θα ήταν σύμφωνα με τις γραμμές, «Λατρεύω το συναίσθημα που παίρνετε όταν …» ή μου αρέσει αυτό το συναίσθημα όταν … «Στην αρχικοποίηση, η λέξη» αίσθηση «χρησιμοποιείται ως συντομευμένη , αργκό όρος για το «συναίσθημα».

kalodiozois / Theresa Chiechi

Παραδείγματα του τρόπου χρήσης του TFW

«TFW ξαπλώνεις στο κρεβάτι στις 4 το πρωί ακόμα ξύπνιος.»

«TFW λαμβάνετε τελικά ένα κείμενο μετά από επτά και μισή ώρα.»

«TFW συνειδητοποιείς ότι μόλις χύσατε καφέ στα δημητριακά σας αντί για γάλα.»

Τα τρία παραπάνω παραδείγματα θα σας δώσουν μια καλή ιδέα για το πώς λειτουργεί η τάση. Σε γενικές γραμμές, το ακρωνύμιο χρησιμοποιείται στην αρχή μιας πρότασης, ακολουθούμενο από κάποιο είδος καθημερινής δραστηριότητας που οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν κάνει στο παρελθόν. Το TFW χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα στην αρχή μιας πρότασης, αλλά μπορεί ακόμα να έχει νόημα εάν χρησιμοποιείται στη μέση. Για παράδειγμα, η ακόλουθη πρόταση έχει νόημα: «Έχω ανεξέλεγκτα ρίγη και TFW μόλις περπατήσατε μέχρι το Βόρειο Πόλο και πίσω.»

Συμβουλές για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το TFW στο δικό σας ψηφιακό λεξιλόγιο

Το TFW μπορεί να λειτουργήσει και με πιο συναρπαστικές, όχι τόσο απλές δραστηριότητες. Τείνουν όμως να εμφανίζονται πιο χιουμοριστικά και υπερβολικά από ό, τι σχετιζόμενα. Για παράδειγμα:

«TFW όταν πηγαίνετε με αλεξίπτωτο, αλλά ξεχάστε να βγάλετε πρώτα τον συγκρατητή σας.»

Σχετικά; Όχι πραγματικά. Εύθυμος? Απολύτως. Με βάση το χιουμοριστικό / υπερβολικό αποτέλεσμα του TFW, οι διαδικτυακοί χρήστες μερικές φορές θέτουν το TFW στην αρχή μιας εντελώς γελοίας κατάστασης που είναι εξαιρετικά συγκεκριμένη και καθόλου σχετική (αλλά τουλάχιστον κάπως φανταστική, χάρη στη λεπτομερή περιγραφή) προκειμένου να υπερβάλει έκφραση. Το ακρωνύμιο είναι δημοφιλές στο Twitter και το Instagram, δεδομένου ότι λειτουργεί τέλεια για την περιγραφή περίεργων, ξεκαρδιστικών και περίεργων καταστάσεων με χρήση κειμένου, κακής γραμματικής και σύντομων μορφών άλλων λέξεων. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα μιμίδια και τα ακρωνύμια που φαινομενικά τείνουν να έρχονται από το πουθενά, το TFW αγκαλιάζεται κυρίως από νεότερους χρήστες κοινωνικών μέσων που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μην ορθογραφούν ποτέ σωστά ή να χρησιμοποιούν ακατάλληλη γραμματική. Παρόλο που το Διαδίκτυο γίνεται ολοένα και πιο οπτικό στις μέρες μας με τον αριθμό των πλατφορμών κοινωνικών μέσων που οδηγούνται από την κοινή χρήση εικόνων και βίντεο, καθώς και την αύξηση των emoji, η τάση TFW προσφέρει μόνο λίγο επιπλέον μεταδοτικό συναίσθημα που μπορεί να μείνει τη φαντασία του αναγνώστη.

Η προέλευση του TFW

Δεν είναι ξεκάθαρο από πού προήλθε το ακρωνύμιο, αλλά πιθανότατα θα μπορούσε να συνδεθεί με το meme I Know That Feel Bro, το οποίο διαθέτει έναν απλό σχέδιο χαρακτήρα που αγκαλιάζει έναν άλλο χαρακτήρα σαν να ήταν ενσυναίσθηση. Εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο κάποτε το 2010. Τα Memes έχουν προχωρήσει πολύ βοηθώντας τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν τα συναισθήματα και τα συναισθήματά τους στο Διαδίκτυο. Από το Feels Good και το Feels Good, Man, έως απλά το Feels and Feels Bad Man, είναι σαφές ότι η χρήση παραλλαγών meme έχει γίνει ένας πολύ αποδεκτός τρόπος για να εκφράσεις συναισθηματικά τι δεν μπορούν οι λέξεις. Ενώ το TFW γενικά προορίζεται να συνοδεύεται από μια περιγραφική πρόταση κάποιας σχετικής κατάστασης, μπορεί να συνδυαστεί με μια φωτογραφία ή ακόμα και ένα GIF για να εκφράσει περαιτέρω το συναίσθημα πίσω από το μήνυμα. Μερικές φορές, τίποτα δεν το μεταφέρει καλύτερα από μια εικόνα. Και αυτό πρέπει να γνωρίζετε για την τάση TFW. Τώρα μπορείτε να προχωρήσετε και να μπείτε στο Twitter, στο Facebook, στο Tumblr ή σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο θέλετε να συμμετάσχετε σε όλη τη σχετική διασκέδαση TFW και να δείτε πόσες επισημάνσεις «μου αρέσει» / retweets / reblogs από όλους τους φίλους σας που τη λαμβάνουν .