Saltar al contenido

Το ηλεκτρικό σύστημα ενός αυτοκινήτου κλείνει αιτίες

12 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Τα ηλεκτρικά προβλήματα μπορεί να είναι μερικά από τα πιο δύσκολα παξιμάδια που πρέπει να σπάσουν όταν πρόκειται για διαγνωστικά αυτοκινήτων, αλλά υπάρχουν πραγματικά μερικά πιθανά ζητήματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την πλήρη διακοπή λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος ενός αυτοκινήτου και στη συνέχεια ξαφνικά να αρχίσουν να λειτουργούν ξανά. Εάν δεν έχετε κάνει καθόλου διαγνωστικό έργο και είστε άνετοι να δείτε μερικά βασικά πράγματα, τότε θα θελήσετε να ξεκινήσετε με την μπαταρία. Οι χαλαρές συνδέσεις της μπαταρίας μπορεί να προκαλέσουν «απενεργοποίηση» του ηλεκτρικού συστήματος και στη συνέχεια να αρχίσουν να λειτουργούν ξανά, όπως και οι κακοί εύτηκτοι σύνδεσμοι, οπότε οι συνδέσεις μεταξύ της μπαταρίας και του υπόλοιπου ηλεκτρικού συστήματος πρέπει να ελέγχονται καλά πριν από οτιδήποτε άλλο.

Πρόσωπο που δυσκολεύεται να ξεκινήσει το αυτοκίνητό του λόγω ηλεκτρικής ισχύος

Colleen Tighe / kalodiozois
Εκτός από αυτό, ένα πρόβλημα με το διακόπτη ανάφλεξης μπορεί επίσης να προκαλέσει αυτόν τον τύπο προβλήματος. Εάν το πρόβλημα είναι πιο βαθύ από αυτό, τότε πιθανώς ένας επαγγελματίας θα πρέπει να ρίξει μια ματιά στο όχημα.

Λόγοι για ένα αυτοκίνητο να χάσει ξαφνικά την ηλεκτρική ενέργεια

Ακολουθούν τα κύρια στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν απώλεια ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα αυτοκίνητο:

Τι κάνει Πώς μοιάζει μια αποτυχία;
Εναλλάκτης Παρέχει ισχύ ενώ ο κινητήρας λειτουργεί. Τα φώτα θα μειωθούν συνήθως και ο κινητήρας μπορεί να πεθάνει.
Μπαταρία Παρέχει απαραίτητη ισχύ για την εκκίνηση του οχήματος και τροφοδοτεί αξεσουάρ όταν ο κινητήρας είναι σβηστός. Το όχημα δεν θα ξεκινήσει καθόλου ή θα σβήσει αργά. Η οδήγηση αυτοκινήτου με νεκρή μπαταρία μπορεί επίσης να προκαλέσει ζημιά στον εναλλάκτη.
Ασφάλειες και εύφλεκτους συνδέσμους Παρέχετε ένα safeafe εάν κάτι τραβάει πολύ ρεύμα. Ο κινητήρας μπορεί να μην ξεκινήσει ή μπορεί να χάσετε ξαφνικά όλη την ηλεκτρική ισχύ κατά την οδήγηση.
Πηνίο ανάφλεξης και άλλα εξαρτήματα ανάφλεξης Παρέχει ισχύ στα μπουζί και αυξάνει την τάση της ισχύος που παρέχεται στα μπουζί. Ο κινητήρας μπορεί να μην ξεκινήσει ή να πεθάνει ενώ οδηγείτε. Η ηλεκτρική ισχύς θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη, επομένως τα φώτα και το ραδιόφωνο σας θα λειτουργούν.
Μίζα, ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα ή ρελέ Περιστρέφει φυσικά τα εσωτερικά εξαρτήματα του κινητήρα έως ότου μπορεί να αναλάβει η διαδικασία εσωτερικής καύσης. Ο κινητήρας δεν θα ξεκινήσει. Ένας κακός εκκινητής, ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα ή ρελέ δεν θα προκαλέσει απώλεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Αναλύοντας τι πήγε λάθος

Στα σύγχρονα οχήματα βενζίνης και ντίζελ, η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να προέρχεται από δύο μέρη: την μπαταρία και έναν εναλλάκτη. Η μπαταρία αποθηκεύει ισχύ, την οποία χρησιμοποιεί το όχημά σας για την εκτέλεση τριών βασικών λειτουργιών: εκκίνηση του κινητήρα, αξεσουάρ λειτουργίας όταν ο κινητήρας είναι σβηστός και τροφοδοσία του ρυθμιστή τάσης του εναλλάκτη. Ο σκοπός του εναλλάκτη είναι να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για να τρέχει τα πάντα, από τους προβολείς έως το κεφάλι σας ενώ ο κινητήρας λειτουργεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προσθήκη μιας δεύτερης μπαταρίας σάς παρέχει περισσότερη ισχύ όταν το αυτοκίνητο είναι σβηστό και η αναβάθμιση σε εναλλάκτη υψηλής απόδοσης βοηθά όταν είναι ενεργοποιημένη. Εάν οδηγείτε, και όλα ξαφνικά πέθαναν – χωρίς φώτα ταμπλό, χωρίς ραδιόφωνο, χωρίς φώτα εσωτερικού χώρου, τίποτα – αυτό σημαίνει ότι η ισχύς δεν φτάνει σε κανένα από αυτά τα στοιχεία. Εάν ο ίδιος ο κινητήρας πεθάνει επίσης, αυτό σημαίνει ότι το ίδιο το σύστημα ανάφλεξης δεν λαμβάνει ισχύ. Όταν όλα ξαφνικά αρχίζουν να λειτουργούν ξανά, αυτό σημαίνει απλώς ότι το στιγμιαίο σφάλμα έχει περάσει και η ισχύς έχει αποκατασταθεί. Αλλά τι μπορεί να προκαλέσει τη διακοπή της δύναμης έτσι;

Κακά καλώδια μπαταρίας και εύφλεκτοι σύνδεσμοι

Οι συνδέσεις της μπαταρίας θα πρέπει πάντα να είναι ο πρώτος ύποπτος για τέτοιου είδους καταστάσεις, τόσο επειδή είναι ο πιθανός ένοχος, όσο και επειδή είναι σχετικά εύκολο να ελεγχθούν. Εάν βρείτε χαλαρή σύνδεση είτε στο θετικό είτε στο αρνητικό καλώδιο, τότε θα θελήσετε να το σφίξετε. Εάν παρατηρήσετε μεγάλη διάβρωση στους ακροδέκτες της μπαταρίας, τότε ίσως θελήσετε να καθαρίσετε τόσο τους ακροδέκτες όσο και τα άκρα του καλωδίου πριν σφίξετε τα πάντα. Εκτός από τον έλεγχο των συνδέσεων της μπαταρίας, μπορείτε επίσης να εντοπίσετε τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά καλώδια για να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα είναι επίσης σφιχτά και στα άλλα άκρα. Το αρνητικό καλώδιο τυπικά βιδώνεται μέχρι το πλαίσιο, οπότε θα θελήσετε να ελέγξετε για σκουριά και να βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση είναι στενή. Το θετικό καλώδιο συνήθως συνδέεται με ένα μπλοκ διασταύρωσης ή ένα κύριο μπλοκ ασφαλειών και μπορείτε επίσης να ελέγξετε αυτές τις συνδέσεις. Ορισμένα οχήματα χρησιμοποιούν εύφλεκτους συνδέσμους, τα οποία είναι ειδικά καλώδια που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σαν ασφάλειες και φυσήματα για την προστασία άλλων εξαρτημάτων. Αυτά είναι απαραίτητα και πολύτιμα συστατικά στις καταστάσεις όπου χρησιμοποιούνται, αλλά το ζήτημα είναι ότι οι εύτηκτοι σύνδεσμοι μπορούν να γίνουν εύθραυστοι και κάπως λιγότερο εύκαμπτοι καθώς γερνούν. Εάν το όχημά σας έχει εύφλεκτους συνδέσμους, ίσως θελήσετε να ελέγξετε την κατάστασή του ή απλώς να τα αντικαταστήσετε αν είναι παλιά και δεν έχουν αντικατασταθεί ποτέ και, στη συνέχεια, να δείτε αν αυτό επιλύει το πρόβλημα. Εάν οι συνδέσεις της μπαταρίας είναι καλές και δεν έχετε εύφλεκτους συνδέσμους, υπάρχουν περιπτώσεις όπου μια κακή κύρια ασφάλεια θα μπορούσε να προκαλέσει αυτόν τον τύπο προβλήματος, αν και οι ασφάλειες συνήθως δεν αποτυγχάνουν και στη συνέχεια ξεκινήστε να εργάζεστε ξανά σαν μαγεία.

Έλεγχος του διακόπτη ανάφλεξης

Ένας κακός διακόπτης ανάφλεξης είναι ένας άλλος πιθανός ένοχος, αν και ο έλεγχος και η αντικατάσταση ενός είναι λίγο πιο περίπλοκος από το σφίξιμο των καλωδίων μπαταρίας. Το ηλεκτρικό τμήμα του διακόπτη ανάφλεξης θα βρίσκεται συνήθως κάπου στη κολόνα τιμονιού ή στο ταμπλό και ίσως χρειαστεί να αποσυναρμολογήσετε μια ποικιλία διακοσμητικών κομματιών για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό. Εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον διακόπτη ανάφλεξης, τότε μια οπτική επιθεώρηση που αποκαλύπτει τυχόν καμένα καλώδια είναι ενδεικτική του είδους του προβλήματος που μπορεί να προκαλέσει ξαφνική διακοπή του ηλεκτρικού συστήματος ενός οχήματος και στη συνέχεια να αρχίσει να λειτουργεί ξανά. Δεδομένου ότι ο διακόπτης ανάφλεξης παρέχει ισχύ και στα δύο αξεσουάρ όπως το ραδιόφωνο σας και το σύστημα ανάφλεξης του οχήματός σας, ένας κακός διακόπτης μπορεί σίγουρα να αναγκάσει και τα δύο να σταματήσουν ξαφνικά να λειτουργούν. Η επιδιόρθωση είναι απλώς η αντικατάσταση του κακού διακόπτη, ο οποίος είναι συνήθως πολύ εύκολος μόλις ολοκληρώσετε την εργασία για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν. Άλλα εξαρτήματα ανάφλεξης, όπως το πηνίο και το δομοστοιχείο, δεν προκαλούν απώλεια όλης της ηλεκτρικής ισχύος ενός οχήματος όταν αποτύχουν. Όταν αυτά τα εξαρτήματα αποτύχουν, ο κινητήρας θα πεθάνει, αλλά θα έχετε ακόμα την ισχύ της μπαταρίας για να τρέχετε πράγματα όπως οι προβολείς και το ραδιόφωνο. Εάν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα όπου ο κινητήρας πέθανε μετά την οδήγησή σας για λίγο και στη συνέχεια ξεκινάει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μετά την ψύξη του, μια κακή μονάδα ανάφλεξης μπορεί να είναι ο ένοχος. Ωστόσο, δεν πρέπει να υποψιάζεστε τη μονάδα ανάφλεξης εάν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα όπου το όχημα χάνει όλη την ηλεκτρική ισχύ.

Έλεγχος της μπαταρίας και του εναλλάκτη

Παρόλο που αυτός ο τύπος προβλήματος συνήθως δεν προκαλείται από κακή μπαταρία ή εναλλάκτη, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να αντιμετωπίζετε έναν εναλλάκτη που βρίσκεται σε έξοδο. Το ζήτημα θα ήταν ότι ο εναλλάκτης δεν ανταποκρίνεται πλέον στην αξιολόγησή του, γεγονός που αναγκάζει το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος να λειτουργεί αποκλειστικά με ισχύ μπαταρίας μέχρις ότου η μπαταρία έχει εξαντληθεί και όλα σβήσουν. Σε σπάνιες περιπτώσεις όπου ο εναλλάκτης αρχίζει να λειτουργεί λίγο καλύτερα, το ηλεκτρικό σύστημα μπορεί να φαίνεται να λειτουργεί ξανά σε καλή κατάσταση. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πραγματικά εύκολοι τρόποι για να δοκιμάσετε ένα σύστημα φόρτισης στο σπίτι. Το καλύτερο στοίχημά σας, σε αυτήν την περίπτωση, θα ήταν να μεταφέρετε το όχημά σας σε ένα κατάστημα επισκευής ή σε ένα κατάστημα ανταλλακτικών που διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να φορτώσετε τη δοκιμή της μπαταρίας σας και να ελέγξετε την απόδοση του εναλλάκτη σας. Εάν ο εναλλάκτης δεν είναι καλός, τότε η αντικατάστασή του – και η μπαταρία, καθώς η μπαταρία είναι επαναλαμβανόμενη, μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της – μπορεί να διορθώσει το πρόβλημά σας. Περισσότερα από το kalodiozois

 • ταμπλό αυτοκινήτου με αναμμένα φώτα

  Γιατί το αυτοκίνητό σας δεν θα ξεκινήσει ακόμα κι αν τα φώτα λειτουργούν

 • Εικόνα ενός αυτοκινήτου με αναμμένο τον προβολέα του. Το να στέκεσαι κοντά είναι ένα απογοητευμένο άτομο

  Οι προβολείς αυτοκινήτου δεν θα σβήσουν

 • Άνθρωπος που κρατά καλώδια αλτών στο χιόνι μπροστά από το αυτοκίνητο με κουκούλα επάνω

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί άλματος για ασφαλή μετάβαση Έναρξη αυτοκινήτου

 • Μια απεικόνιση ενός ραδιοφώνου αυτοκινήτου με σφάλμα μετά το πέρας της μπαταρίας του αυτοκινήτου.

  Επιδιόρθωση ραδιοφώνου αυτοκινήτου που σταμάτησε να λειτουργεί μετά την εξάντληση της μπαταρίας

 • Οικογένεια που προσπαθεί να σβήσει ένα δυνατό ραδιόφωνο αυτοκινήτου για ένα μωρό που κοιμάται

  Πώς να διορθώσετε ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου που δεν θα απενεργοποιηθεί

 • Τιμόνι αυτοκινήτου

  Πώς να διορθώσετε ένα κέρατο αυτοκινήτου που δεν θα σταματήσει

 • Μια απεικόνιση μερικών από τα σημάδια μιας μπαταρίας νεκρού αυτοκινήτου.

  Διάγνωση μπαταρίας νεκρού αυτοκινήτου

 • Κλείστε επάνω ενός στοιχείου θερμαντήρα.

  Επιλογές θέρμανσης αυτοκινήτου

 • Η μπαταρία του αυτοκινήτου πυροδοτείται πάνω από τα καλώδια με βραχυκυκλωτήρα και προκαλεί ηλεκτροπληξία στα μαλλιά ενός άνδρα με μια καλλιτεχνική ερμηνεία.

  Μπορείτε να ηλεκτριστείτε από μπαταρία αυτοκινήτου 12 Volt;

 • Μια γυναίκα κάθεται σε ένα κρύο αυτοκίνητο που χρειάζεται αντικαταστάτη θερμαντήρα αυτοκινήτου.

  Θερμοσίφωνες αυτοκινήτου γενικής χρήσης που λειτουργούν

 • Μια απεικόνιση των έξι λόγων που η μπαταρία ενός αυτοκινήτου πεθαίνει επανειλημμένα.

  6 λόγοι για τους οποίους η μπαταρία του αυτοκινήτου σας συνεχίζει να πεθαίνει

 • Τρεις τρόποι για τη μείωση του κινδύνου δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα στο αυτοκίνητο

  Πώς να αποφύγετε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα στο αυτοκίνητό σας

 • Ηλεκτρικός θερμαντήρας χώρου για ένα αυτοκίνητο

  Χρησιμοποιώντας ένα διαστημικό θερμαντήρα ως ηλεκτρικό θερμαντήρα αυτοκινήτου

 • Δύο γυναίκες ξεκινούν μια μπαταρία αυτοκινήτου

  Φόρτιση και συντήρηση μπαταρίας αυτοκινήτου

 • Μικρό κορίτσι που κοιτάζει έξω από το παράθυρο αυτοκινήτων

  Πώς να διορθώσετε ένα παράθυρο αυτοκινήτου που έχει κολλήσει

 • Η μετακίνηση αυτοκινήτου με μετρητές δεν λειτουργεί

  Τι να κάνετε όταν οι μετρητές στο αυτοκίνητό σας δεν λειτουργούν

Σωσίβιο

Ακολουθησε μας

 • Facebook

 • Σχετικά με εμάς
 • Διαφημίζω
 • Πολιτική απορρήτου
 • Πολιτική cookie
 • Καριέρα
 • Οδηγίες σύνταξης
 • Επικοινωνία
 • Οροι χρήσης
 • Απόρρητο της ΕΕ
 • Σημείωση απορρήτου της ΚαλιφόρνιαΤα δικαιώματα απορρήτου σας

Η kalodiozois και οι τρίτοι συνεργάτες μας χρησιμοποιούν cookie και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά, βάσει της συγκατάθεσής σας για αποθήκευση ή / και πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων και για μέτρηση περιεχομένου, πληροφορίες κοινού και ανάπτυξη προϊόντων. Για να αλλάξετε ή να ανακαλέσετε τις επιλογές συγκατάθεσής σας για το kalodiozois.com, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός σας να αντιταχθείτε όταν χρησιμοποιείται έννομο συμφέρον, κάντε κλικ παρακάτω. Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις σας μέσω του συνδέσμου «Απόρρητο ΕΕ» στο κάτω μέρος οποιασδήποτε σελίδας. Αυτές οι επιλογές θα σηματοδοτηθούν παγκοσμίως στους συνεργάτες μας και δεν θα επηρεάσουν τα δεδομένα περιήγησης. Λίστα Συνεργατών (προμηθευτών)

Εμείς και οι συνεργάτες μας επεξεργαζόμαστε δεδομένα για:

Ενεργά σαρώστε τα χαρακτηριστικά της συσκευής για αναγνώριση. Χρησιμοποιήστε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας. Αποθηκεύστε και / ή αποκτήστε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή. Επιλέξτε εξατομικευμένο περιεχόμενο. Δημιουργήστε ένα εξατομικευμένο προφίλ περιεχομένου. Μετρήστε την απόδοση των διαφημίσεων. Επιλέξτε βασικές διαφημίσεις. Δημιουργήστε ένα εξατομικευμένο προφίλ διαφημίσεων. Επιλέξτε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Εφαρμόστε έρευνα αγοράς για να δημιουργήσετε πληροφορίες κοινού. Μετρήστε την απόδοση περιεχομένου. Ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Λίστα Συνεργατών (προμηθευτών)