Saltar al contenido

Το νέο Watch Pro Band της Apple θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο διαμάχης

7 de enero de 2023
  • Ο ιμάντας του Apple Watch Pro ενδέχεται να μην ταιριάζει στα υπάρχοντα ρολόγια.
  • Αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται απλώς στο ότι είναι μεγαλύτερο.
  • Οι άνθρωποι αγαπούν ένα καλό -πύλη σκάνδαλο.

Το επόμενο Apple Watch θα μπορούσε να είναι πολύ μεγάλο, αλλά μπορεί να είναι νανισμένο από τη φασαρία για το νέο του σχέδιο λουριών. Το νέο «επαγγελματικό» Apple Watch της Apple, πιθανότατα θα κυκλοφορήσει Μακριά Έξω εκδήλωση στις 7 Σεπτεμβρίου, θα μπορούσε να έρθει με ένα νέο σχέδιο ιμάντα που δεν είναι συμβατό με παλαιότερα ρολόγια. Αν ναι, αυτή θα ήταν η πρώτη φορά που η Apple άλλαζε το λουράκι, το οποίο παρέμεινε σταθερό από τότε που κυκλοφόρησε το αρχικό Apple Watch το 2015. Είναι όμως αυτό πραγματικά ένα σκάνδαλο που αξίζει την πύλη; Δεν θα ποντάραμε εναντίον του. «Εάν το νέο Apple Watch Pro έχει νέο σχεδιασμό για το συγκρότημα, νομίζω ότι θα υπάρξουν μικτές απόψεις», δήλωσε ο ειδικός σε θέματα κατασκευής και λογισμικού Adam Rossi στο Lifewire μέσω email. «Όταν η Apple αλλάζει σχέδιο, καθιστώντας τα παλαιότερα συμβατά αξεσουάρ πλέον μη συμβατά με τη νέα σχεδίαση, υπάρχουν πάντα τρεις ομάδες ανθρώπων: αυτοί που είναι τόσο ενθουσιασμένοι για το πιο πρόσφατο προϊόν της Apple που δεν τους πειράζει· εκείνοι που ζυγίζουν τη συγκεκριμένη ευκολία του νέου προϊόντος με το νέο τεύχος που προκλήθηκε· και εκείνα που αποθαρρύνουν την Apple από την υπόθεση ότι όλοι μπορούμε και θέλουμε να αντικαταστήσουμε τα αξεσουάρ μας.»

Apple Watch Pro

Οι φήμες του Apple Watch Pro έχουν εξελιχθεί τον τελευταίο χρόνο, από ένα πιθανό σπορ μοντέλο σε ένα πιο εντυπωσιακό μοντέλο υψηλής ποιότητας με μεγαλύτερη οθόνη, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ίσως νέους αισθητήρες υγείας. Ένα μεγαλύτερο μοντέλο έχει νόημα. Η Apple προσφέρει ήδη επιλογές μεγέθους στις περισσότερες σειρές προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του Apple Watch. Και το ρολόι μεγάλωσε με τα χρόνια. Το πρωτότυπο κυκλοφόρησε σε δύο επιλογές μεγεθών—38mm και 42mm—και η Apple αύξησε το μέγεθος του προσώπου στη Σειρά 4 σε 40mm και 44mm.

Το χέρι κάποιου φοράει ένα ψηφιακό ρολόι στον καρπό.

Ο επόμενος επανασχεδιασμός υλικού ήρθε πέρυσι, με τη Σειρά 7 να αυξάνει τα μεγέθη στα 41 χιλιοστά και 45 χιλιοστά, αλλά και να μειώνει το μέγεθος του περιγράμματος της οθόνης, ώστε το πραγματικό μέγεθος της οθόνης να μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Αναμένουμε ότι το νέο Apple Watch Pro του 2022 θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, σαν αυτά τα ογκώδη Rolex που χρησιμοποιούν ορισμένοι για να σημειώσουν την επικράτειά τους. Ένα μεγάλο ρολόι έχει μερικά πλεονεκτήματα. Ένα είναι προφανές: μια μεγαλύτερη οθόνη. Αυτό κάνει τα πράγματα πιο εύκολα στην αφή, ευκολότερα στην ανάγνωση και ίσως επιτρέπει περισσότερες πληροφορίες στην οθόνη ταυτόχρονα. Ένα μεγαλύτερο ρολόι σημαίνει επίσης μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία είναι πάντα ευπρόσδεκτη στο Apple Watch με περιορισμένη ενέργεια. Και ένα μεγαλύτερο ρολόι σημαίνει μεγαλύτερους ιμάντες. «Ο νέος σχεδιασμός του λουριού δεν είναι κάτι σπουδαίο. Πιστεύω ότι η αλλαγή είναι ο τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά και αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Apple αναβαθμίζει το ρολόι από πολλές απόψεις», δήλωσε στο Lifewire μέσω email ο χρήστης και θαυμαστής του Apple Watch, Ian Kelly. «Λοιπόν, σίγουρα δεν με πειράζει αν υπάρχει νέο σχέδιο λουριών, αρκεί να έχω συναρπαστικά χαρακτηριστικά στο ρολόι μου.»

Πύλη

Όλοι—εκτός από την Apple—αγαπούν ένα καλό—πύλη σκάνδαλο. Είχαμε bendgate, antennagate, batterygate, locationgate και πολλά άλλα. Η Wikipedia έχει ακόμη και μια σελίδα για σκάνδαλα -gate, και η ενότητα τεχνολογίας περιλαμβάνει αρκετές εγγραφές που σχετίζονται με την Apple.

Πολλές ζώνες ρολογιών εμφανίζονται σε κουτιά και προσαρτημένες σε ένα Apple Watch.

Και όμως το υλικό που απαιτείται για τη φετινή πιθανή στραπγκέιτ φαίνεται λεπτό — σε αντίθεση με τους ίδιους τους ιμάντες. Ενώ η φήμη που αναφέρθηκε παραπάνω λέει ότι το λουρί του Watch Pro μπορεί να είναι ασύμβατο με άλλα ρολόγια της Apple, παραβλέπεται το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη ασυμβίβαστα λουράκια ρολογιών. Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος. Μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα παλιά σας λουράκια Apple Watch από γενιά σε γενιά, αλλά μόνο εντός της κατηγορίας μεγεθών τους. Μικρά λουριά για μικρά ρολόγια, και το αντίστροφο. Ακολουθεί η τεχνική σημείωση της Apple σχετικά με το θέμα: «Μπορείτε να ταιριάξετε τις περισσότερες ζώνες με οποιαδήποτε θήκη Apple Watch Series 3 ή νεότερη του ίδιου μεγέθους. Οι ζώνες 41mm λειτουργούν με θήκες 38mm και 40mm, ενώ οι ζώνες 45mm λειτουργούν με θήκες 42mm και 44mm.» Ένα μεγαλύτερο ρολόι θα απαιτούσε μεγαλύτερο λουράκι, το οποίο δεν θα ήταν συμβατό με μικρότερα ρολόγια, αν και —όπως με τα σημερινά σχέδια— πιθανότατα θα μπορούσατε να αναγκάσετε το θέμα. «Πιστεύω ότι το Apple Watch Pro θα υποστηρίξει παλαιότερες μπάντες – αν και ίσως δεν ταιριάζουν τόσο καλά ή δεν φαίνονται τόσο άψογα, δεδομένου του μεγέθους του νέου ρολογιού», γράφει η Apple φήμες-ψιθυριστά Ο Mark Gurman στο Twitter. Από την άλλη πλευρά (ή τον άλλο καρπό;), οι άνθρωποι με μια μεγάλη συλλογή από λουριά, πιθανώς το ίδιο είδος λαών που θα ήθελαν να φορούν ένα μεγαλύτερο ρολόι ως είδος κοσμήματος, μπορεί να απογοητευτούν. Στην τελική, δεν πειράζει, αλλά το να βλέπεις ανθρώπους να χτυπιούνται σε αφρό πάνω από κάτι σαν το μέγεθος ενός ιμάντα ρολογιού θα είναι πάντα μια διασκεδαστική απόσπαση της προσοχής.