Saltar al contenido

Το πρώτο σύστημα ήχου αυτοκινήτου της Revel στο Lincoln MKX

4 de junio de 2021

Η Revel είναι μια από τις πιο σεβαστές μάρκες ηχείων υψηλού επιπέδου. Η μάρκα είναι μέρος της Harman International, της μητρικής εταιρείας JBL, Infinity, Mark Levinson, Lexicon και μιας σειράς επαγγελματικών σημάτων ήχου των οποίων τα προϊόντα χρησιμοποιούνται σε εργοστασιακά στερεοφωνικά συστήματα αυτοκινήτων. Ας δούμε πώς σχεδιάζεται το σύστημα.

Πώς λειτουργεί το Revel

Το σύστημα Revel στο MKX διατίθεται σε δύο εκδόσεις: μια έκδοση 13 ηχείων και μια έκδοση 19 ηχείων (αν και 20 καναλιών).

Σωσίβιο
Ο πυρήνας του συστήματος είναι μια συστοιχία με μεσαία απόσταση 80 mm και tweeter 25 mm, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω. (Δεν μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα οδήγησης της μεσαίας κατηγορίας μέσω της μάσκας.) Έχει σχεδιαστεί με τον ίδιο τρόπο όπως τα ηχεία Performa3, με κυματοδηγό στο tweeter για ομαλή μετάβαση μεταξύ των δύο προγραμμάτων οδήγησης. Οι δύο οδηγοί είναι τοποθετημένοι στενά μεταξύ τους για να λειτουργούν περισσότερο σαν μία πηγή ήχου. Ακόμη και τα σημεία crossover και οι πλαγιές είναι παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στα ηχεία του σπιτιού. (Στο αυτοκίνητο, οι διασταυρώσεις γίνονται στην επεξεργασία ψηφιακού σήματος, όχι με παθητικά εξαρτήματα όπως πυκνωτές και επαγωγείς.) Κάθε μία από τις τέσσερις πόρτες επιβατών έχει γούφερ μεσαίου εύρους 170 mm και υπάρχει ένα tweeter σε κάθε πόρτα επιβατών. Ένα πίσω υπογούφερ παρέχει μπάσο.

Revel πλαϊνά ηχεία

Σωσίβιο
Το σύστημα 19 ηχείων, το οποίο φέρει την ονομασία Ultima που χρησιμοποιείται στα κορυφαία ηχεία της Revel, περιλαμβάνει τα εξής:

  • Μια πλήρης μεσαία σειρά / τουίτερ σε κάθε πόρτα επιβατών.
  • Δύο συστοιχίες μεσαίου εύρους / tweeter στο πίσω μέρος.
  • Ένα υπογούφερ διπλού πηνίου που μπορεί να εκμεταλλευτεί ένα επιπλέον κανάλι ενισχυτή.

Συνολικά, το σύστημα 19 ηχείων διαθέτει 20 κανάλια ενισχυτή. Ο ενισχυτής είναι υβριδικός σχεδιασμός, με παραδοσιακούς ενισχυτές Class AB για τα tweeter και ενισχυτές Class D υψηλής απόδοσης για τους άλλους οδηγούς. Αυτό έχει ως στόχο να προσφέρει τον καλύτερο συνδυασμό αποτελεσματικότητας, συμπαγής και ποιότητας ήχου. Τοποθετείται στην αριστερή-πίσω γωνία του αυτοκινήτου, απέναντι από το υπογούφερ.

Ο Ηχος

Ήμασταν στην ευχάριστη θέση να ακούσουμε πόσο από την ποιότητα του ήχου του οικιακού μας συστήματος φάνηκε να μεταφέρεται στα συστήματα αυτοκινήτων. Δεν μπορούσαμε να ακούσουμε τις μεταβάσεις μεταξύ των προγραμμάτων οδήγησης. Όπως με τα ηχεία του σπιτιού, οι χρωματισμοί είναι μικροί. Το σύστημα ακούγεται εξαιρετικά ουδέτερο και ελκυστικό – σε αντίθεση με τα περισσότερα συστήματα ήχου αυτοκινήτου, τα οποία μπορεί να ακούγονται κάπως βαρετά.

Revel οθόνη

Σωσίβιο
Εξίσου σημαντική είναι η ηχητική στάση του συστήματος, η οποία δεν ακούγεται όπως αυτή των άλλων συστημάτων αυτοκινήτων. Υπάρχει μια ευρεία έκταση ήχου που εκτείνεται στο ταμπλό. Ακούγεται σχεδόν σαν να υπάρχουν εικονικά ηχεία πάνω από το ταμπλό, τοποθετημένα περίπου ένα πόδι από κάθε πλευρά, παρόμοιο με ένα οικιακό σύστημα. Είναι δύσκολο να εντοπίσετε τις συστοιχίες μεσαίου εύρους / tweeter πλευρικού πίνακα. Κατά την ακρόαση μιας μελωδίας EDM με τεράστια, εξαιρετικά δυναμικά μπάσα με πλήρη έκρηξη, δεν ακούσαμε καμία παραμόρφωση, ούτε ο ήχος γινόταν λεπτός ή το γούφερ απαίσια. Ακούστηκε σχεδόν το ίδιο, πολύ πιο δυνατά. Αυτό οφείλεται σε προηγμένα κυκλώματα περιορισμού. Τα ηχεία διαθέτουν ράγες τροφοδοσίας 35 volt σε φορτία 4 ohm. Μια ευρεία έκταση ήχου εκτείνεται σε όλο το ταμπλό, ακούγεται σχεδόν σαν να υπάρχουν εικονικά ηχεία πάνω στο ταμπλό. «Συνήθως, οι άνθρωποι ήχου παίρνουν περίπου μια εβδομάδα για να συντονίσουν ένα αυτοκίνητο», δήλωσε ο Alan Norton, Διευθυντής της Global Entertainment Systems for Ford Motor Company (εταιρικός γονέας του Λίνκολν). «Με αυτό, ο Χάρμαν είχε το αυτοκίνητο για αρκετούς μήνες.» Η εταιρεία δημιούργησε ένα σύστημα ηχείων Revel σε ένα διπλανό δωμάτιο, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συντονισμού, οι μηχανικοί και οι εκπαιδευμένοι ακροατές να μπορούν να ακούσουν το σύστημα Revel. Στη συνέχεια, μπορούσαν να περπατήσουν δίπλα και να ακούσουν το σύστημα Revel στο αυτοκίνητο. Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το σύστημα του αυτοκινήτου ακούγεται τόσο σαν τα ηχεία του σπιτιού.

Οι τεχνολογίες

Αυτό είναι σε στερεοφωνική λειτουργία. Τα συστήματα Revel / Lincoln είναι τα πρώτα που διαθέτουν τεχνολογία Harman’s QuantumLogic Surround ή QLS. Το QLS αναλύει το εισερχόμενο σήμα, διαχωρίζει ψηφιακά τα όργανα και μετά κατευθύνει τα όργανα στα ηχεία της συστοιχίας surround.

Η εγκατάσταση του Harman's Novi

Σωσίβιο
Οι συμβατικοί αποκωδικοποιητές surround matrix όπως το Dolby Pro Logic II και το Lexicon Logic7 (το οποίο θα αντικαταστήσει το QLS) αναλύουν μόνο τις διαφορές στο επίπεδο και τη φάση μεταξύ του αριστερού και του δεξιού καναλιού. Αυτοί οι αποκωδικοποιητές οδηγούν τους ήχους στα κανάλια surround χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το περιεχόμενο συχνότητας. Είμαστε υπερευαίσθητοι στα τεχνουργήματα διεύθυνσης και φάσης που παράγουν οι περισσότεροι αποκωδικοποιητές μήτρας. Ήμασταν έκπληκτοι που δεν ακούσαμε ούτε μια ένδειξη για αυτά στο QLS. Ακούστηκε σαν πραγματικός ήχος 5.1 ή 7.1. «Αυτό που μου αρέσει στο QLS είναι ότι δεν προσθέτει τίποτα», δήλωσε ο Norton της Ford. «Μπορείτε να προσθέσετε ξανά όλα τα σήματα και να λάβετε το ίδιο ακριβώς στερεοφωνικό σήμα με το οποίο ξεκινήσατε.» Τα συστήματα Revel / Lincoln είναι επίσης τα πρώτα που διαθέτουν τεχνολογία Harman’s QuantumLogic Surround ή QLS. Περιλαμβάνονται δύο τρόποι QLS:

  • Το κοινό παρέχει ένα αρκετά λεπτό, περιβαλλοντικό εφέ περιβάλλοντος.
  • Τα τιμόνια επί σκηνής ακούγονται πιο επιθετικά στα πίσω κανάλια.

Υπάρχει επίσης μια ευθεία στερεοφωνική λειτουργία. Η εργοστασιακή ρύθμιση είναι προεπιλεγμένη στη λειτουργία κοινού, αλλά μπορεί να απολαύσετε το δραματικό, εφέ εναλλαγής της λειτουργίας Onstage. Ένα καλό πράγμα για το σύστημα είναι ότι δεν υπάρχει σίγαση ή κλικ όταν αλλάζετε λειτουργίες. Απλώς ξεθωριάζει ανεπαίσθητα από τη μία λειτουργία στην άλλη. Και τα δύο συστήματα Revel διαθέτουν σύστημα Clari-Fi Harman που λειτουργεί με πλήρη απασχόληση. Το Clari-Fi έχει σχεδιαστεί για την επαναφορά περιεχομένου υψηλής συχνότητας σε αρχεία ήχου συμπιεσμένα χρησιμοποιώντας MP3 και άλλους κωδικοποιητές. Όσο πιο συμπιεσμένη είναι η μουσική, τόσο μεγαλύτερο είναι το αποτέλεσμα που έχει το Clari-Fi. Σε σήματα δορυφορικού ραδιοφώνου χαμηλού ρυθμού bit, το Clari-Fi κάνει πολλά. Όταν παίζετε CD, δεν κάνει τίποτα. Λάβαμε μια σύντομη επίδειξη Clari-Fi στο Harman’s Novi, και φαίνεται να λειτουργεί σχεδόν όπως διαφημίζεται. Το σύστημα Revel ακούγεται σαν ένα διαφορετικό σύστημα ήχου αυτοκινήτου. Ακούστε το και δείτε εάν συμφωνείτε.