Saltar al contenido

Το AfroFreelancer βοηθά μαύρους επιχειρηματίες να βρουν δουλειά

31 de octubre de 2022

Όταν αυτές οι δύο μαύρες γυναίκες αγωνίστηκαν να συνδεθούν με Μαύρες ελεύθερους επαγγελματίες για μικρές δευτερεύουσες δουλειές, άρχισαν να χτίζουν μια πλατφόρμα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ο MJ Cunningham και η Lillian Jackson είναι οι συνιδρυτές της Afrofreelancer, μιας υπηρεσίας που περιλαμβάνει μια αγορά για μαύρους ελεύθερους επαγγελματίες για σύνδεση με έργα.

Οι συνιδρυτές της AfroFreelancer, MJ Cunningham (αριστερά) και Lillian Jackson (δεξιά).

Το AfroFreelancer, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2020, επιτρέπει στους ελεύθερους επαγγελματίες να δημιουργήσουν ένα προφίλ για να επιδείξουν την εμπειρία τους και να συνδεθούν με ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να δημοσιεύσουν έργα ή να υποστηρίξουν την ανάγκη τους για ελεύθερους επαγγελματίες επιλέγοντας από τα διαθέσιμα ταλέντα. Το AfroFreelancer υποστηρίζει ελεύθερους επαγγελματίες σε εννέα κύριες κατηγορίες, όπως προγραμματισμό, συγγραφή, ψηφιακό μάρκετινγκ και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν αναζήτηση στη βάση δεδομένων του AfroFreelancer κατά τοποθεσία, προφίλ ελεύθερου επαγγελματία, κατηγορία ή έργο. «Θέλαμε [to build] μια κοινότητα Μαύρων Ελεύθερων Επαγγελματιών όπου αν κάποιος ξεκινούσε μια επιχείρηση, μπορούσε να βρει όλα όσα χρειαζόταν σε μια στάση», είπε ο Κάνινγκχαμ στο Lifewire. «Κάποιος να κάνει τη γραφιστική του σχεδίαση, να ανοίξει τον ιστότοπό του, να κάνει τη λογιστική του, να διαχειριστεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να παρέχει Υποστήριξη ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό δεν υπήρχε. Έτσι, το δημιουργήσαμε».

Γρήγορα γεγονότα

  • Ονόματα: MJ Cunningham και Lillian Jackson
  • Ηλικίες: Κάνινγκχαμ-35. Τζάκσον-41.
  • Από: Cunningham-Compton, Καλιφόρνια. Τζάκσον-Ρίτσμοντ, Βιρτζίνια.
  • Τυχαία απόλαυση: Κάνινγκχαμ-«Είμαι εσωστρεφής που κάνει αλεξίπτωτο». Τζάκσον-«Είμαι άπληστος bruncher.»
  • Βασικό απόσπασμα ή σύνθημα: «Οι σκέψεις γίνονται πράγματα, διάλεξε τα καλά».

Συμπλήρωση κενού

Ο Κάνινγκχαμ και ο Τζάκσον είχαν τις δικές τους επιχειρήσεις προτού ενωθούν για να ξεκινήσουν το AfroFreelancer. Ο Κάνινγκχαμ διευθύνει μια εταιρεία χρηματοοικονομικών και ανθρώπινων πόρων που ονομάζεται Let’s Make Cents και ο Τζάκσον συνίδρυσε μια σειρά εκδηλώσεων με το όνομα Brown Skin Brunchin’. Η Κάνινγκχαμ είπε ότι θα πήγαινε σε ιστότοπους όπως το UpWork και το Fiverr όταν προσλάμβανε ελεύθερους επαγγελματίες. Πάλεψε να βρει μαύρους ελεύθερους επαγγελματίες, γι’ αυτό συνεργάστηκε με τον Τζάκσον και αποφάσισε να δημιουργήσει μια κοινότητα Μαύρων ελεύθερων επαγγελματιών και μια πλατφόρμα που θα μπορούσε να τους συνδέσει με διάφορες ευκαιρίες εργασίας. «Κυριολεκτικά θα κάνουμε κύλιση και κύλιση σελίδας σε σελίδα αναζητώντας έναν μαύρο ελεύθερο επαγγελματία», είπε ο Κάνινγκχαμ. «Γνωρίζαμε τόσους πολλούς ανθρώπους με τόσο ταλέντο, αλλά το να μπορούμε να τους βρούμε στο διαδίκτυο σε έναν χώρο μόνο για εμάς, από οπουδήποτε στον κόσμο. Αυτό ήταν ανύπαρκτο.» Η Κάνινγκχαμ είπε ότι πάντα οραματιζόταν να είναι επιχειρηματίας. Όταν ήταν οκτώ ετών, πουλούσε βιβλία ζωγραφικής, κολιέ και καραμέλες. Μετά την αποφοίτησή της από το USC, η Κάνινγκχαμ άρχισε να χτίζει την καριέρα της στα οικονομικά και τελικά συνδέθηκε με τον Τζάκσον σε ένα brunch που φιλοξενούσε. Ο Κάνινγκχαμ ανέλαβε στην πραγματικότητα την εταιρεία του Τζάκσον ως πελάτη πριν ξεκινήσουν μαζί το ιδρυτικό τους ταξίδι.

Οι συνιδρυτές της AfroFreelancer, MJ Cunningham (αριστερά) και Lillian Jackson (δεξιά).

Οι συνιδρυτές της AfroFreelancer, MJ Cunningham (αριστερά) και Lillian Jackson (δεξιά).

Ο Κάνινγκχαμ ανέκαθεν έκανε λογιστική και λογιστική για μια χούφτα πελατών στο πλάι, οπότε η έναρξη μιας χρηματοοικονομικής επιχείρησης φαινόταν η τέλεια εφαρμογή πριν από την AfroFreelancer. Η Τζάκσον είναι μια γκουρού του μάρκετινγκ και της τεχνολογίας που της αρέσει να μαθαίνει πώς να κώδικα στον ελεύθερο χρόνο της. Μαζί, εργάζονται επιμελώς για να καλύψουν ένα κενό για μαύρους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που θέλουν να διαφοροποιήσουν το σύνολο των υπαλλήλων τους.

Δημιουργία Ελευθερίας

Η AfroFreelancer έχει μια ομάδα περίπου δέκα υπαλλήλων και αυτή τη στιγμή ψάχνει να προσλάβει περισσότερους συγγραφείς περιεχομένου, εκπροσώπους ανθρώπινου δυναμικού, συντονιστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οικονομικούς επαγγελματίες. Ο Κάνινγκχαμ και ο Τζάκσον αναπτύσσουν οργανικά την ομάδα και την παρέα τους. Δυστυχώς, δεν έχουν συγκεντρώσει κανένα επιχειρηματικό κεφάλαιο ακόμη. «Δεν είμαστε μια τεράστια εταιρεία ή πρακτορείο. Χρησιμοποιήσαμε δικά μας κεφάλαια για να συμβεί αυτό, επειδή δεν μπορούσαμε να λάβουμε τη χρηματοδότηση που θέλαμε εκ των προτέρων, χωρίς χορηγούς, χωρίς μεγάλες επωνυμίες», είπε ο Τζάκσον. «Το κάναμε αυτό με τον παλιομοδίτικο τρόπο: μεγιστοποιώντας τις πιστωτικές μας κάρτες, ζητώντας χάρες, πολλές άγρυπνες νύχτες για να μετρηθούν, φορώντας πολλά καπέλα και φέρνοντας τους φίλους μας για να βοηθήσουν. Μαζί, δημιουργήσαμε έναν χώρο για όλους να ευημερούν και μαθαίνω.» Ο Κάνινγκχαμ και ο Τζάκσον ανέλαβαν ακόμη και επιπλέον πελάτες για άλλες εταιρείες τους για να συγκεντρώσουν κεφάλαια για να υποστηρίξουν την AfroFreelancer. Οι συνιδρυτές είπαν ότι μια από τις πιο ανταποδοτικές στιγμές τους στην επιχείρηση ήταν όταν πήραν το υλικό μάρκετινγκ για την πρώτη τους επιχειρηματική έκθεση. Ο Κάνινγκχαμ και ο Τζάκσον είπαν ότι αυτό ήταν «το κάνουμε πραγματικά αυτό!» στιγμή, και το θυμούνται όταν ξεπερνούν τα εμπόδια. «Γνωρίζαμε τόσους πολλούς ανθρώπους με τόσο ταλέντο, αλλά το να μπορούμε να τους βρίσκουμε διαδικτυακά σε έναν χώρο μόνο για εμάς… Αυτό ήταν ανύπαρκτο». «Η αποστολή του AfroFreelancer είναι να δημιουργεί ελευθερία. Η ελευθερία να είσαι ακριβώς αυτό που είσαι, να κάνεις τα πράγματα που φέρνουν χαρά στην καρδιά σου και να είσαι ο ροκ σταρ που δημιουργήθηκες να είσαι», κατέληξε ο Cunningham. «Θέλουμε να απολαύσετε τη ζωή, να περάσετε χρόνο με αυτούς που αγαπάτε, να εργάζεστε από την παραλία και να συνεχίσετε να δείχνετε στον κόσμο ποια είναι η υπερδύναμή σας». Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, ο Κάνινγκχαμ και ο Τζάκσον προχωρούν δυναμικά για να βάλουν το AfroFreelancer στον χάρτη. Οι συνιδρυτές θέλουν να συμμετάσχουν σε εκδρομές HBCU που συνδέονται με ελληνικούς οργανισμούς και άλλες ομάδες υπό την ηγεσία των Μαύρων για να βοηθήσουν τους μαύρους επαγγελματίες να συνδεθούν με ευκαιρίες καριέρας.