Saltar al contenido

Το AI μπορεί να γράφει ιστότοπους μόνο για εσάς

22 de noviembre de 2022
  • Ένας αυξανόμενος αριθμός startups χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να γράφουν διαφημίσεις για συγκεκριμένους αναγνώστες.
  • Ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν ότι μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά μεταξύ του κειμένου που δημιουργείται από AI και του κειμένου ενός ανθρώπινου συγγραφέα.
  • Το περιεχόμενο AI μπορεί να είναι ακόμα μονότονο ή ακόμα και βαρετό στην ανάγνωση.

Εάν ο επόμενος ιστότοπος σας αρπάξει, αυτό μπορεί να οφείλεται στο πώς έχει προσαρμοστεί στα ενδιαφέροντά σας από την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Η Mutiny είναι μεταξύ ενός αυξανόμενου αριθμού νεοφυών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να προσαρμόσουν τους ιστότοπους για συγκεκριμένους αναγνώστες. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία της μαθαίνει από τη δραστηριότητα των χρηστών και μπορεί ακόμη και να ξαναγράψει το αντίγραφο του ιστότοπου. «Οι επωνυμίες μπορούν να προσαρμόσουν μεμονωμένα μηνύματα στους πελάτες χρησιμοποιώντας τη γλώσσα που προτιμούν οι πελάτες», δήλωσε στο Lifewire σε μια συνέντευξη μέσω email ο Assaf Baciu, ο διευθύνων σύμβουλος της Persado, μιας εταιρείας που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία εξατομικευμένων αντιγράφων ιστού. «Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να κλιμακώσουν που είναι δυνατή μόνο με AI.»

AI που σε στοχεύει

Η Mutiny ανακοίνωσε πρόσφατα ότι συγκέντρωσε χρηματοδότηση 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ένδειξη του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για την προσαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης. Το λογισμικό της Mutiny συνδέεται στον ιστότοπο μιας εταιρείας, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να εξυπηρετήσει πολλές πιθανές εκδόσεις ιστότοπου σε διαφορετικούς χρήστες. Μεταξύ των εταιρειών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα είναι η Notion, η οποία κατασκευάζει λογισμικό διαχείρισης έργων. «Το Mutiny μάς βοήθησε να κλιμακώσουμε τις διαδικτυακές μας δαπάνες επιτρέποντας στην ομάδα μας να δημιουργήσει γρήγορα καλύτερες εμπειρίες ιστού χωρίς να απαιτούνται μηχανικοί», δήλωσε στο δελτίο τύπου η Olivia Nottebohm, διευθύντρια εσόδων της Notion. Ένας από τους κύριους μοχλούς ανάπτυξης εξατομικευμένου περιεχομένου είναι μια μορφή AI γνωστής ως επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP), είπε ο Baciu. Το NLP ενεργοποιείται από δύο άλλες βασικές τεχνολογίες που ονομάζονται κατανόηση φυσικής γλώσσας (NLU) και οι μηχανές πίσω από τις βελτιώσεις που αλλάζουν το παιχνίδι στον τρόπο δημιουργίας των μηνυμάτων μάρκετινγκ. «Το όφελος από τη χρήση μηνυμάτων μάρκετινγκ που δημιουργούνται από NLG και ισχυρών στατιστικών μεθόδων είναι ότι οι επωνυμίες μπορούν να παρέχουν μηνύματα υψηλότερης απόδοσης (συμπεριλαμβανομένων διαφημίσεων) που δημιουργούνται από την NLG, εκτός από την κατανόηση του τρόπου απόδοσης κάθε στοιχείου και που συμβάλλει περισσότερο στο αποτέλεσμα», δήλωσε ο Baciu. προστέθηκε.

Δημιουργοί περιεχομένου

Αυτές τις μέρες, η δημιουργία πρόζας μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη όσο και η μούσα σας. Το πιο γνωστό εργαλείο γραφής τεχνητής νοημοσύνης είναι το GPT-3, λογισμικό που χρησιμοποιεί βαθιά μάθηση για την παραγωγή κειμένου που μοιάζει με άνθρωπο. Είναι τόσο καλό που ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν ότι μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά μεταξύ κειμένου που δημιουργείται από AI και αυτού ενός ανθρώπινου συγγραφέα. Ο Arram Sabeti, ο ιδρυτής του ZeroCater, έγραψε πρόσφατα στο blog του ότι τον «ξεσάλωσαν» οι δυνάμεις του GPT-3. «Είναι πολύ πιο συνεκτικό από οποιοδήποτε σύστημα γλώσσας AI που έχω δοκιμάσει», πρόσθεσε ο Sabeti. «Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γράψετε μια προτροπή και θα προσθέσει κείμενο που πιστεύει ότι θα ακολουθούσε εύλογα. Το έχω πάρει για να γράψω τραγούδια, ιστορίες, δελτία τύπου, καρτέλες κιθάρας, συνεντεύξεις, δοκίμια, τεχνικά εγχειρίδια. Είναι ξεκαρδιστικό και τρομαχτικός.» Οι επωνυμίες μπορούν να προσαρμόσουν μεμονωμένα μηνύματα στους πελάτες χρησιμοποιώντας τη γλώσσα που προτιμούν οι πελάτες. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη δημιουργία κειμένου AI χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Jasper.ai, το οποίο προορίζεται για τη δημιουργία περιεχομένου για κάθε είδους επιχειρήσεις. Το λογισμικό copywriting μπορεί ακόμη και να μιμηθεί διάφορα ανθρώπινα στυλ γραφής. Υπάρχει επίσης το AI Writer, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παράγει πρωτότυπο περιεχόμενο μόνο από τους τίτλους που δίνετε. Η τεχνητή νοημοσύνη που δημιουργεί κείμενο από μόνη της έχει γίνει ένα ζωτικό πλεονέκτημα για τους συγγραφείς περιεχομένου, δήλωσε η Mikaela Pisani, η επικεφαλής επιστήμονας δεδομένων στην εταιρεία ανάπτυξης ιστού Rootstrap, σε μια συνέντευξη μέσω email στο Lifewire. Όμως, πρόσθεσε, η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα προχωρήσει αρκετά ώστε να αντικαταστήσει τους ανθρώπους που δημιουργήθηκαν σύντομα. «Αυτό που η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά επί του παρόντος τους συγγραφείς είναι η ταχύτητα: το μπλοκ του αρχικού συγγραφέα που ακρωτηριάζει περισσότερο ενισχύεται με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να δημιουργήσει παραλλαγές περιεχομένου για να βοηθήσει έναν συγγραφέα να περιορίσει τη διαδικασία σύνταξης μιας ημέρας σε λιγότερο από μία ώρα», πρόσθεσε ο Πιζάνι.

Το χέρι του ρομπότ πληκτρολογεί στο πληκτρολόγιο

Η γραφή με τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει τόσο καλή που είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά μεταξύ των προτάσεων που έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπους, αλλά το περιεχόμενο της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να είναι λιγότερο εξατομικευμένο, μονότονο ή ακόμα και να είναι λίγο βαρετό στην ανάγνωση. «Ωστόσο, οι περισσότερες διαφημίσεις θα εξεταστούν από έναν άνθρωπο υπάλληλο προτού δημοσιευθούν, επομένως είναι δύσκολο να δούμε αν το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη ή όχι», είπε ο Pisani. «Το κλειδί εδώ είναι η ταχύτητα—οι άνθρωποι δεν έχουν αφαιρεθεί από τη διαδικασία διαφήμισης από το AI—αλλά η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει τη δημιουργία διαφημίσεων σε κλίμακα. Όταν χρησιμοποιούνται κακή επίβλεψη ή ατελή δεδομένα, οι χρήστες θα μπορούν να διακρίνουν ότι μια διαφήμιση έχει γραφτεί από AI . Ωστόσο, όταν γίνεται σωστά, υπάρχει ελάχιστος λόγος για έναν χρήστη να υποψιάζεται ότι το διαφημιστικό αντίγραφο που συναντά σε καθημερινή βάση έχει δημιουργηθεί από AI.»