Saltar al contenido

Το AI μπορεί να είναι ιδανικό για την εκπαίδευση του σκύλου σας, λένε οι ειδικοί

16 de abril de 2021

Βασικές επιλογές

  • Ένα νέο σύστημα με τεχνολογία AI θα μπορούσε μια μέρα να βοηθήσει στην εκπαίδευση του σκύλου σας, λένε οι ερευνητές.
  • Οι ερευνητές δοκίμασαν τα μοντέλα τους σε Henry, Αυστραλός Ποιμενικός.
  • Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για όλα τα είδη προβλημάτων συμπεριφοράς σκύλων, λέει ένας ειδικός για τη συμπεριφορά των ζώων.
PhotoTalk / Getty Images
Η εκπαίδευση του σκύλου σας θα μπορούσε να γίνει ευκολότερη χάρη σε ένα νέο σύστημα με τεχνολογία AI που γνωρίζει πότε ο σκύλος σας υπακούει σε μια εντολή και τους ανταμείβει με μια απόλαυση. Οι ερευνητές του Κολοράντο Πανεπιστήμιο δημοσίευσαν πρόσφατα μια εργασία για ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) για την εκπαίδευση σκύλων. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το AI για να εκπαιδεύσουν το λογισμικό σε χιλιάδες εικόνες σκύλων. Η ελπίδα είναι ότι οι υπολογιστές θα μπορούσαν κάποια μέρα να χρησιμοποιηθούν για ένα αυτοματοποιημένο σύστημα εκπαίδευσης σκύλων. «Ένας από τους τρόπους που η AI υπερέχει είναι η ικανότητα να εκτελεί επαναλαμβανόμενες εργασίες χωρίς διακοπή», δήλωσε ο Cady Bocum, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του παρόχου λύσεων AI GBSN Research, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα, σε συνέντευξη μέσω email. «Όταν πρόκειται για εκπαίδευση σκύλων, η υπομονή και η επιμονή συμβαδίζουν.»

Καθίστε, σταθείτε, ξαπλώστε

Οι συγγραφείς της εφημερίδας, οι μαθητές της επιστήμης των υπολογιστών Jason Stock και Tom Cavey, χρησιμοποίησαν λογισμικό για να προσδιορίσουν εάν ένας σκύλος κάθεται, στέκεται ή ψέματα. Εάν ένας σκύλος ανταποκρίνεται σε μια εντολή υιοθετώντας τη σωστή στάση του σώματος, το μηχάνημα παραδίδει μια απόλαυση. «Όσον αφορά την εκπαίδευση σκύλων, η υπομονή και η επιμονή συμβαδίζουν.» «Οι εκπαιδευτές σκύλων έχουν κατακτήσει την ικανότητα διδασκαλίας της υπακοής επιβραβεύοντας τις επιθυμητές ενέργειες με φαγητό ή ακουστικές ουρές», έγραψαν οι Stock και Cavey στην εφημερίδα τους. Ωστόσο, οι συγγραφείς συνέχισαν, «Η μαθητευμένη συμπεριφορά των σκύλων μπορεί να μειωθεί στα αρχικά στάδια της εκπαίδευσης όταν οι ενέργειες δεν ακολουθούνται. Για να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητα της μάθησης, μοντελοποιούμε τις ενέργειες ενός εκπαιδευτή σκύλων με μηχανική εκμάθηση για τον εντοπισμό συμπεριφορών και την ενίσχυση εντολών όπως «καθίστε» ή «ξαπλώστε» σε πραγματικό χρόνο. » Οι ερευνητές δοκίμασαν τα μοντέλα τους στον Henry, τον Αυστραλό Shepherd του Cavey, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Λήψη δεδομένων σκύλου

Για να εκπαιδεύσουν το λογισμικό, οι ερευνητές έπρεπε να βρουν εικόνες που δείχνουν σκύλους σε διάφορες στάσεις. Βρήκαν αυτό που έψαχναν στο σύνολο δεδομένων Stanford Dogs, μια συλλογή Διαδικτύου που περιέχει εικόνες 120 φυλών σκύλων από όλο τον κόσμο. Συνολικά, υπήρχαν περισσότερες από 20.000 εικόνες, που δείχνουν πολλές θέσεις και διάφορα μεγέθη, αν και απαιτούσε προεπεξεργασία. Οι ερευνητές έγραψαν ένα πρόγραμμα για να βοηθήσουν γρήγορα να επισημάνουν τις εικόνες. Γιατί όμως να χρησιμοποιήσω το AI για την εκπαίδευση σκύλων; Επειδή βασίζεται περισσότερο σε δεδομένα βάσει τεκμηρίων παρά στη θεωρία, δήλωσε ο John Suit, σύμβουλος επικεφαλής της τεχνολογίας στην εταιρεία σκύλων ρομπότ KODA, σε συνέντευξη μέσω email. «Μία από τις κύριες ιδιότητες που έχουν οι άνθρωποι πάνω από το AI είναι η ικανότητά μας για ενσυναίσθηση – που θα μπορούσε να λειτουργήσει ενάντια σε ένα σκυλί κατά τη διάρκεια της προπόνησής του», είπε. «Εστιάζοντας μόνο στην επιβράβευση της θετικής συμπεριφοράς, τα συστήματα AI που μαθαίνουν πώς συμπεριφέρεται ένας σκύλος μπορούν να εκπαιδεύσουν τον σκύλο με γρηγορότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους από ό, τι θα μπορούσε ένας άνθρωπος».

Αγόρι με τον σκύλο του που εργάζεται στην προπόνηση με μια απόλαυση σε μια λαμπρά φωτισμένη κουζίνα

Shaw Photography Co. / Getty Images
Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για όλα τα είδη προβλημάτων συμπεριφοράς σκύλων, σύμφωνα με τον ειδικευμένο εμπειρογνώμονα συμπεριφοράς των ζώων Russell Hartstein σε μια συνέντευξη μέσω email. «Ένα σκυλί που μόλις είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και φοράει ένα κολάρο για να τον σταματήσει να ροκανίζει στις ραφές ή για πληγές,» είπε. «Το AI θα ήταν χρήσιμο να ειδοποιεί έναν γονέα εάν / όταν ένας σκύλος κάνει μια προβληματική συμπεριφορά.»

Εκπαίδευση AI για ανθρώπους, πάρα πολύ

Δεν είναι μόνο τα σκυλιά που μπορούν να επωφεληθούν από την κατάρτιση της τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε ο جاوید Ahmed, ο ανώτερος επιστήμονας δεδομένων για την εταιρεία εκπαίδευσης αναλυτικών στοιχείων Metis. «Καθώς τα εργαλεία γίνονται πιο ισχυρά, το εύρος της εφαρμογής επεκτείνεται πέρα ​​από τους ανθρώπινους παράγοντες», δήλωσε ο Ahmed. «Τα εργαλεία από το AI είναι σχεδόν έτοιμα να δημιουργήσουν περιεχόμενο που μπορεί να ενσωματωθεί άμεσα σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Για παράδειγμα, ενδέχεται να είμαστε σε θέση να δημιουργούμε αυτόματα εξηγήσεις για τεχνικά θέματα ή ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών για αξιολογήσεις.» «Ένας από τους τρόπους που η AI υπερέχει είναι η ικανότητα να εκτελεί επαναλαμβανόμενες εργασίες χωρίς διακοπή.» Ο Suit είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε επίσης να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην εκπαίδευση των εργαζομένων «Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιβίβασης, το AI (μέσω chatbots) μπορεί να οδηγήσει νέες προσλήψεις σε μαθήματα και εγχειρίδια εργαζομένων», είπε. «Αυτό οδηγεί σε πιο εξατομικευμένη μάθηση και εκπαίδευση, ενώ παράλληλα ελευθερώνει χρόνο για την πρόσληψη διευθυντών και ανθρώπινου δυναμικού.» Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται επίσης στις αίθουσες διδασκαλίας, για διδασκαλία, δημιουργία εξατομικευμένων μαθητικών σχεδίων, βαθμολόγηση και διαχείριση της εργασίας, δήλωσε ο Bocum. Οι ψηφιακές πλατφόρμες μάθησης είναι όλο και πιο δημοφιλείς στην Κίνα, όπου οι μαθητές τις χρησιμοποιούν για να ενισχύσουν την ακαδημαϊκή τους απόδοση. «Ένας μεγάλος αριθμός χρηστών είναι επίσης ένα από τα κλειδιά για την επιτυχία αυτού του μοντέλου στη χώρα: η AI χρειάζεται επίσης πρακτική», πρόσθεσε. «Ο τύπος πρακτικής που προέρχεται από τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από εκατομμύρια μαθητές που χρησιμοποιούν το σύστημα.»