Saltar al contenido

Το Amazon Amp φέρνει τους DJ του ραδιοφώνου σε ροή μουσικής

5 de diciembre de 2022

Βασικά Takeaways

  • Το Amazon Amp επιτρέπει σε οποιονδήποτε να επιμελείται και να DJ μια μουσική εκπομπή συνεχούς ροής.
  • Ο Amp χρησιμοποιεί τον κατάλογο συνεχούς ροής της Amazon.
  • Η ροή μουσικής εξακολουθεί να στερείται την ανθρώπινη επιμέλεια μεγάλων ραδιοφωνικών εκπομπών.

Ε: Πώς ξεχωρίζει μια υπηρεσία ροής μουσικής όταν όλες έχουν σχεδόν τον ίδιο κατάλογο; Α: DJs. Το Amazon Amp σάς επιτρέπει να DJ έναν ραδιοφωνικό σταθμό συνεχούς ροής χρησιμοποιώντας τον κατάλογο μουσικής ροής της Amazon. Σκεφτείτε ότι έχετε τον δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό, με σχεδόν παγκόσμια εμβέλεια και με πρόσβαση σε απεριόριστη ποσότητα αρχείων. Αλλά δεν είναι μόνο εκεί για να δημιουργήσει μια ατελείωτη προσφορά κακών διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών κολεγίων. Για παράδειγμα, είναι δυνατό να δέχεστε κλήσεις από ακροατές. «Αυτό είναι κάπως ωραίο», είπε ο ηλεκτρονικός μουσικός NeuM στο Lifewire μέσω μηνύματος στο φόρουμ. «Ένας τρόπος για τους εκκολαπτόμενους DJ να κάνουν τα δικά τους σόου».

Ζωντανά και Άμεση

Είτε χρησιμοποιείτε Amazon, Apple Music, Spotify ή άλλη υπηρεσία ροής μουσικής, η εμπειρία είναι αρκετά εναλλάξιμη. Και υπάρχει ένα πράγμα που λείπει από την εμπειρία που μπορείτε ακόμα (θεωρητικά) να αποκτήσετε με το ραδιόφωνο: Ζωντανά προγράμματα. Ξεχάστε για ένα δευτερόλεπτο ότι τα περισσότερα εμπορικά ραδιόφωνα είναι απλώς ένα τζουκ-μποξ τύπου Spotify που δημιουργεί τις ίδιες παλιές «επιτυχίες» χαμηλών δικαιωμάτων από τις προηγούμενες δεκαετίες και φανταστείτε το τοπικό ραδιόφωνο ή ακόμα και το πειρατικό ραδιόφωνο από τις μέρες πριν από το Διαδίκτυο.

Μουσικές λίστες αναπαραγωγής Amazon Amp Tefinitely

Το ζωντανό ραδιόφωνο έχει δύο πράγματα. Πρέπει να ακούτε ταυτόχρονα με όλους τους άλλους, κάτι που το κάνει γεγονός. πρέπει να συντονιστείτε ή να το χάσετε (ή να το μαγνητοφωνήσετε). Το άλλο είναι ότι οι DJs κάνουν τις επιλογές. Και αυτό είναι κάτι που λείπει πολύ από τη σύγχρονη μουσική. Ακόμη και οι λίστες αναπαραγωγής που έχουν επιμεληθεί από τον άνθρωπο στο Apple Music ή αυτές του Tidal εξακολουθούν να είναι αρκετά ήπιες και γενικές. Οι Βρετανοί ακροατές μιας ορισμένης ηλικίας μπορεί να θυμούνται τον John Peel. Φιλοξενούσε μια νυχτερινή εκπομπή στο BBC Radio One για δεκαετίες, ακούγοντας νέα μουσική και γενικά παίζοντας κάθε είδους ενδιαφέρουσα μουσική και θόρυβο. Ο Peel είτε έσπασε, είτε έγινε δημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο, λειτουργεί τόσο διαφορετικά όσο οι Nirvana, Pink Floyd, The Ramones, Joy Division, Led Zeppelin και David Bowie. Πιθανότατα έχετε ακούσει για μερικά από αυτά και ο Peel έφερε αμέτρητα άλλα συγκροτήματα και μουσικούς σε ένα κοινό που διαφορετικά δεν θα τους είχε ακούσει. Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντική είναι μια πηγή κανονικής, επιμελημένης νέας μουσικής.

Εντελώς ενισχυμένος

Το Amped δεν είναι σε καμία περίπτωση μια ανοιχτή ραδιοφωνική υπηρεσία, αλλά αφαιρώντας τα προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων για έναν ανεξάρτητο DJ που εκκαθαρίζει αρχεία που θέλουν να πληρώσουν, σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει κοινό. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε έναν νέο John Peel, ωστόσο – έπαιξε πολλή ακυκλοφόρητη μουσική που του παραδόθηκε απευθείας από μπάντες, και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με τη ροή της Amazon, η οποία χρησιμοποιεί τον υπάρχοντα κατάλογό της και απαιτεί από τους ακροατές να χρησιμοποιούν μια αποκλειστική εφαρμογή. Αλλά είναι εύκολο να φανταστείς ότι θα βρεις έναν DJ που σου αρέσει και θα συντονιστείς για τακτικά σόου. Και μπορείτε να παρακολουθείτε εκπομπές, όπως ακριβώς και να εγγραφείτε σε ένα podcast. Η Amazon έχει ήδη εγγράψει τη Nicki Minaj και την εκπομπή της Queen Radio, που προηγουμένως βρισκόταν στο Apple Music, καθώς και πολλά άλλα. Και οι καλλιτέχνες θα μπορούσαν να κάνουν promo show για να παίξουν και να συζητήσουν τη δική τους μουσική. Ή να μην ασχοληθώ καθόλου με τη μουσική.

Προφίλ λίστας αναπαραγωγής Amazon Amp Tefinitely DJ

«Έμεινα επίσης έκπληκτος όταν είδα ότι ο αθλητισμός και η αθλητική ομιλία είναι ένα ενδιαφέρον πρώτου επιπέδου που μπορείτε να υποδείξετε. Μπορείτε να αναφέρετε συγκεκριμένα αθλήματα που σας ενδιαφέρουν, όπως ακριβώς μπορείτε να υποδείξετε ποια είδη μουσικής σας αρέσουν», λέει ο συγγραφέας και ( τώρα) Ενισχυτής υποδοχής Ο Tim Carmody στο Twitter. Τι γίνεται όμως αν ένας DJ δημιουργήσει έναν ακόλουθο; Μπορούν να βγάλουν χρήματα; Και τι θα συμβεί αν αποφασίσουν να μετακομίσουν σε άλλη πλατφόρμα; Εκτός κι αν αυτή η πλατφόρμα έχει επίσης την υποστήριξη μιας μεγάλης, προεγκεκριμένης βιβλιοθήκης μουσικής και μιας υπηρεσίας όπως η Amp για να τη χρησιμοποιήσει, τότε δεν έχουν τύχη. Εν τω μεταξύ, η Amazon αποκομίζει όλο το όφελος της συμφωνίας. Ένας τρόπος για τους εκκολαπτόμενους DJ να κάνουν τα δικά τους σόου. Το Amp μοιάζει πραγματικά με μια φανταστική ιδέα, και μια ιδέα που θα μπορούσε να ωφελήσει τους ακροατές όσο και την Amazon. Όμως, όπως όλα τα streaming μουσικής, οι καλλιτέχνες είναι αυτοί που χάνουν καθώς οι μεσαίες υπηρεσίες παίρνουν το μεγαλύτερο κόψιμο. Φανταστείτε, αντ ‘αυτού, ένα είδος ραδιοφώνου Bandcamp που λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο, τροφοδοτούμενο μόνο από μουσική από μουσικούς που παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από τα streams, με συνδέσμους για να αγοράσουν επιλεγμένα κομμάτια. Αυτό ακούγεται πολύ πιο δίκαιο και πιθανώς πολύ πιο βιώσιμο. Προς το παρόν, όμως, υποθέτω ότι θα πρέπει να αρκεστούμε στον ενισχυτή της Amazon—όταν βγει από την τρέχουσα κατάστασή του μόνο για πρόσκληση.