Saltar al contenido

Το Cyberpunk 2077 έχει ό, τι χρειάζεται για να είναι υπέροχο

27 de abril de 2021

Βασικές επιλογές

  • Cyberpunk 2077 θα προσφέρει σχεδόν απαράμιλλη ποσότητα προσαρμογής χαρακτήρων.
  • Οι παίκτες θα μπορούν να προσεγγίσουν τις διάφορες αναζητήσεις και ιστορίες από διαφορετικά υπόβαθρα και τάξεις τρόπου ζωής.
  • Η τεράστια έμφαση στην επιλογή και την ελευθερία των παικτών κάνει κάθε παιχνίδι μοναδικό.
CD Projekt Red
Με μεγάλη έμφαση στην προσαρμογή των παικτών και στην επιλογή των παικτών, Cyberpunk 2077 διαμορφώνεται για να είναι μοναδική εμπειρία RPG. Παρά τις πολλές καθυστερήσεις, ο ενθουσιασμός μου συνέχισε να αυξάνεται, και γι ‘αυτό νομίζω Cyberpunk 2077 θα μπορούσε να είναι το καλύτερο παιχνίδι που έχουμε δει ποτέ. Από την αρχική του ανακοίνωση το 2012 και μετά το επόμενο τρέιλερ που μας έδωσε την πρώτη ματιά στον φουτουριστικό κόσμο της Night City, Cyberpunk 2077 ήταν στην κορυφή της πιο αναμενόμενης λίστας παιχνιδιών μου. Κάθε πρόσθετο τρέιλερ και αποκάλυψη παιχνιδιού έφερε περισσότερες πληροφορίες, οι οποίες βοήθησαν μόνο στην τροφοδότηση της πυρηνικής ενέργειας στο hype τρένο που έχω οδηγήσει εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια τώρα, παρά μια σειρά καθυστερήσεων έως το 2020, οι πιο πρόσφατες από τις οποίες ώθησαν το Cyberpunk 2077’s κυκλοφορία τον Δεκέμβριο. «Με βάση όλα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, Cyberpunk 2077 θα είναι όμορφο με περισσότερους τρόπους από έναν. «Ως τεράστιος θαυμαστής των RPG, το να μπορείς να δημιουργήσεις έναν χαρακτήρα και μετά να κάνεις αυτόν τον χαρακτήρα πραγματικά δικό σου είναι ένα τεράστιο μέρος της έκκλησης του είδους. Ενώ η δουλειά του στούντιο Η μάγισσα η σειρά ήταν εξαιρετική, Cyberpunk 2077 θα προσφέρει στους παίκτες κάτι που σχεδόν κανένα άλλο RPG δεν έχει προσφέρει, τουλάχιστον όχι στο ίδιο επίπεδο με το CD Projekt Red (CDPR): Πλήρης προσαρμογή χαρακτήρων.

Γίνοντας ο χαρακτήρας

Ένα από τα πιο κρίσιμα μέρη της εμπειρίας RPG είναι να γίνει ένα με τον χαρακτήρα και να βρεθείτε πραγματικά βυθισμένος στον κόσμο και το άτομο που παίζετε ως. Με προπαρασκευαστικούς χαρακτήρες όπως Η μάγισσαGeralt, αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο. Από την αρχή, ο Geralt είναι ποιος είναι και παρά τις διακλαδισμένες γραμμές αναζήτησης δεν μπορείτε να αλλάξετε τη θεμελιώδη φύση του. Με Cyberpunk 2077, ωστόσο, το CDPR σάς δίνει τον πλήρη έλεγχο για το ποιος είναι ο χαρακτήρας σας, πώς μοιάζουν και ακόμη και από πού προέρχονται. Το CDPR είναι σε θέση να προσαρμόσει τι είδους μαλλιά έχει ο χαρακτήρας σας, πώς φαίνεται το σώμα τους, το χρώμα του δέρματός σας και ακόμη και τι είδους γεννητικά όργανα, έχει δώσει στους παίκτες όλα όσα χρειάζονται για να είναι ακριβώς αυτό που θέλουν να είναι .

Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τη δημιουργία χαρακτήρων σε βιντεοπαιχνίδια, το οποίο συχνά άφησε πολύ λίγο χώρο για τους παίκτες BIPOC και LGBTQ + να εκφράσουν πραγματικά τους χαρακτήρες τους, κάτι που το στούντιο έχει ωθήσει σκληρά καθ ‘όλη την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Βάζοντας τόση δύναμη στο χέρι του παίκτη στην αρχή, το CDPR διασφαλίζει ότι ο χαρακτήρας σας είναι ακριβώς αυτός που θέλετε να είναι. Υπάρχουν επίσης τρία Lifepaths για να διαλέξουν οι παίκτες, τα οποία θα δώσουν στους παίκτες διαφορετικούς τρόπους να προσεγγίσουν τον κόσμο και την ίδια την Night City. Αυτά λειτουργούν ως υπόβαθρο για τον χαρακτήρα σας, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε εάν θα εμφανιστεί ως εταιρικό κοστούμι, παιδί του δρόμου ή νομάδας που ζει στην άκρη του πολιτισμού. Από νέες επιλογές διαλόγου έως εντελώς διαφορετικά σημεία εκκίνησης, το Lifepath που θα επιλέξετε θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε τον χαρακτήρα σας ώστε να ταιριάζει στον κόσμο όπου θέλετε.

Ανεβάζοντας τον πήχη

Το πιο εντυπωσιακό πράγμα Cyberpunk 2077 είναι το πεδίο εφαρμογής που έχει πολλά υποσχόμενους παίκτες. Με το να χαλαρώνουν οι παίκτες στο Night City, το CDPR ανοίγει ολόκληρο τον κόσμο για τους παίκτες να κάνουν αυτό που θέλουν να είναι. Περιμένουν πολλές πλευρικές αποστολές, και όχι μόνο οι τυπικές σας αναζητήσεις RPG. Εκτός από το γεγονός ότι οι προσωπικότητες του Διαδικτύου όπως η Jessie Cox θα εμφανιστούν – και ακόμη και με τις δικές τους αναζητήσεις – το CDPR κατάφερε επίσης να προσελκύσει έναν από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς στον πλανήτη: τον Keanu Reeves. Ο Reeves, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε πολλές μεγάλες επιτυχίες κατά τη διάρκεια των ετών, θα είναι δίπλα στους παίκτες όλη την ώρα ως ένας από τους κύριους χαρακτήρες της ιστορίας του παιχνιδιού. Ανέφερα ότι η αποκάλυψη του Reeves ήταν εντυπωσιακή;

Σε Cyberpunk 2077, Το CDPR έχει δώσει στους παίκτες σχεδόν την ελευθερία που θα είχαν σε ένα παραδοσιακό στυλό και χαρτί RPG. Ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρχουν περιορισμοί στο σύστημα – οι προγραμματιστές μπορούν να κωδικοποιούν μόνο σε τόσες πολλές εναλλακτικές διαδρομές για κάθε συνάντηση – το να μπορούν να επιλέξουν τη διαδρομή σας και να παίξουν με τον τρόπο σας είναι ένα χαρακτηριστικό που πολλά RPG τείνουν να χάνουν. «Το CDPR σάς δίνει τον πλήρη έλεγχο για το ποιος είναι ο χαρακτήρας σας, πώς μοιάζουν, και ακόμη και από πού προέρχονται.» Σχεδόν κάθε συνάντηση έχει πολλούς τρόπους που μπορεί να παίξει. Θα επιλέξετε να συνεργαστείτε με την εταιρεία ή να την ενεργοποιήσετε; Σε μια επίδειξη παιχνιδιού του 2018, το CDPR συζήτησε πώς οι παίκτες θα μπορούσαν να αποφύγουν μια συμφωνία και να προσπαθήσουν να βρουν κάποια χρήματα που χρειάζονται με κάποιον άλλο τρόπο ή ακόμα και να προσπαθήσουν να τα κλέψουν από την ομάδα που τα πουλάει. Με πολλούς τρόπους προσέγγισης των σεναρίων, οι παίκτες θα μπορούν να κάνουν πραγματικά την εμπειρία δική τους. Με βάση όλα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, Cyberpunk 2077 θα είναι όμορφη με περισσότερους τρόπους από έναν. Τα γραφικά, το μέγεθος της ελευθερίας των παικτών και η απόλυτη λεπτομέρεια που έχουν τεθεί στον κόσμο για να δημιουργήσουν μια ζωντανή, αναπνευστική και συναρπαστική πόλη για να εξερευνήσουν οι παίκτες είναι σχεδόν αδιανόητη. Εάν το CDPR μπορεί να παραδώσει εντελώς το παιχνίδι, είναι πολλά υποσχόμενο για τα τελευταία οκτώ χρόνια, τότε το στούντιο θα ανεβάσει εντελώς τη γραμμή για τους προγραμματιστές παιχνιδιών για τα επόμενα χρόνια. Τώρα το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιβιώσουμε από όλες τις καθυστερήσεις.