Saltar al contenido

Το M5 της Anker θα μπορούσε επιτέλους να φέρει τους τρισδιάστατους εκτυπωτές στις μάζες

19 de diciembre de 2022
  • Ο M5 της Anker είναι πέντε φορές πιο γρήγορος από άλλους οικιακούς τρισδιάστατους εκτυπωτές.
  • Λειτουργεί τέλεια έξω από το κουτί? δεν απαιτείται ρύθμιση.
  • Η τρισδιάστατη εκτύπωση θα μπορούσε να γίνει mainstream αν καταλάβουμε τι να εκτυπώσουμε.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι φοβερή αλλά αργή. Ο νέος εκτυπωτής M5 της Anker στοχεύει να το διορθώσει εκτυπώνοντας πέντε φορές ταχύτερα από τον ανταγωνισμό. Αυτό είναι πέντε φορές πιο γρήγορο από το κουτί, χρησιμοποιώντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, χωρίς φανταχτερές ρυθμίσεις. Το M5 διαθέτει επίσης μια ενσωματωμένη κάμερα web για να παρακολουθείτε την πρόοδο ή να καταγράφετε βίντεο με time-lapse της εργασίας σας σε εξέλιξη και μπορεί να σταματήσει και να σας προειδοποιήσει όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Είναι επίσης πολύ προσιτό $500 στο Kickstarter, με πιθανή τελική τιμή περίπου $760, η οποία εξακολουθεί να είναι αρκετά καλή. Εν ολίγοις, αυτό είναι ένα εκπληκτικό βήμα προς τα εμπρός για τους λάτρεις της 3D εκτύπωσης και μπορεί ακόμη και να στείλει την 3D εκτύπωση mainstream. «Οι μαθητές μου κατασκεύαζαν τρισδιάστατους εκτυπωτές αξίας 500 δολαρίων που θα μπορούσαν να ταιριάζουν με αυτές τις ταχύτητες εκτύπωσης για χρόνια, αν και ήταν μηχανήματα λεπτής ρύθμισης κατασκευασμένα από φοιτητές μηχανικής», Joshua M. Pearce, Ph.D. της Έδρας John M. Thompson στην Πληροφορική και την Καινοτομία στο Western University του Καναδά είπε στο Lifewire μέσω email. «Τούτου λεχθέντος, οποιεσδήποτε εξελίξεις που κάνουν την τρισδιάστατη εκτύπωση πιο εύκολη στη χρήση, ταχύτερη και λιγότερο δαπανηρή θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της υιοθέτησής τους ως γενικής οικιακής συσκευής».

Ο παράγοντας Anker

Εάν δεν ασχολείστε με την 3D εκτύπωση, τότε ονόματα όπως το Prusa ή ο εκτυπωτής Ender 3D της Reality μπορεί να μην σημαίνουν τίποτα για εσάς. Αλλά αν διαβάζετε ένα άρθρο τεχνολογικών ειδήσεων, τότε πιθανότατα έχετε ακούσει για το Anker και μπορεί να έχετε ακόμη και φορτιστή Anker, μπαταρία ή καλώδιο. Η Anker είναι μια αξιόπιστη μάρκα αξεσουάρ και αποστέλλει υψηλής ποιότητας, αξιόπιστο εξοπλισμό. Η Anker’s M5 μπορεί να είναι μια καμπάνια Kickstarter αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό είναι ένα κοινό κόλπο μάρκετινγκ για μεγάλες μάρκες αυτές τις μέρες. Μην κάνετε λάθος – η σφραγίδα έγκρισης της Anker στην τρισδιάστατη εκτύπωση είναι μεγάλη υπόθεση. Τακτικοί άνθρωποι όπως εσείς και εγώ θα μπορέσουν τελικά να αγοράσουν μια μονάδα από την Amazon, να συνδέσουν μερικά καλώδια USB-C και να ξεκινήσουν την εκτύπωση.

Ισομετρική άποψη του τρισδιάστατου εκτυπωτή Anker M5

Η παρουσία του Anker μόνο σε αυτήν την αγορά είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά το γεγονός ότι φαίνεται να έχει σπάσει ένα σημαντικό μειονέκτημα της τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι απλά εκπληκτικό. Μια τεράστια βελτίωση στην ταχύτητα στέλνει την 3D εκτύπωση στη σφαίρα του πρακτικού για τον κανονικό οικιακό τεχνίτη. «Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με την τρισδιάστατη εκτύπωση, επειδή είναι απλώς ένα θέμα χομπίστας – αλλά εξακολουθεί να είναι ένα πολύ δροσερό και ακόμη και περιστασιακά χρήσιμο εργαλείο που μπορείτε να το έχετε στη μίξη. Αυτή η είσοδος του Anker στο χώρο θα μπορούσε να είναι πολύ καλή», λέει ο δημοσιογράφος τεχνολογίας και Ιδρυτικό συντάκτη Gizmodo Ο Τζόελ Τζόνσον στο Twitter.

Βοήθεια στο σπίτι

Το M5 της Anker στοχεύει στο νεκρό σημείο στον οικιακό χρήστη. Οι χρήστες σε επίπεδο επαγγελματιών και ενθουσιωδών εξυπηρετούνται ήδη από πιο περίπλοκες, αλλά πολύ ικανές, επιλογές. Λοιπόν, θα μπορούσε η Anker να εγκαινιάσει μια νέα εποχή οικιακής εκτύπωσης; «Είναι σαφές ότι τα οικονομικά μας ωθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Κάναμε μια μελέτη πριν από 5 χρόνια που έδειξε ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση ενός προϊόντος την εβδομάδα θα είχε στους καταναλωτές απόδοση επένδυσης άνω του 100% σε πέντε χρόνια για είδη χαμηλού κόστους», λέει. Pearce. «Όλα είναι καλύτερα τώρα – οι εκτυπωτές έχουν χαμηλότερο κόστος, υψηλότερη απόδοση, τα υλικά είναι καλύτερα και υπάρχουν εκατομμύρια δωρεάν τρισδιάστατα εκτυπώσιμα σχέδια ανοιχτού κώδικα πραγματικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.»

Τρισδιάστατος εκτυπωτής Anker M5

Φυσικά, δεν θα βγάζουμε κάρτες επιβίβασης και άλλα χαρτιά. Για πολλούς ανθρώπους, το δύσκολο μέρος της τρισδιάστατης εκτύπωσης με εύκολους οικιακούς εκτυπωτές θα είναι η εύρεση υλικού για εκτύπωση. Οι λάτρεις του DIY και της οικιακής τεχνικής μπορούν να βρουν όλα τα είδη εξαρτημάτων για να κατασκευάσουν, από εργαλεία που περιστρέφονται στο σπίτι μέχρι μια προσαρμοσμένη βάση για άλλες συσκευές. Αλλά αν η οικιακή εκτύπωση πολλαπλασιαστεί, τότε ενεργοποιεί νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Αντί να παραγγείλετε ένα νέο πλαστικό κολάρο για να επισκευάσετε τον μύλο καφέ Baratza, για παράδειγμα, θα μπορείτε να κατεβάσετε το σχέδιο και να το εκτυπώσετε μόνοι σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να φτιάξετε καφέ σήμερα το πρωί, όχι σε λίγες μέρες. Αυτό μπορεί να συμβαδίσει και με την εκπαίδευση. «Υπάρχει ακόμα ένα τεχνικό εμπόδιο που σχετίζεται με την εκπαίδευση – οι 3D εκτυπωτές είναι και εύκολοι στη χρήση και εύκολοι να μπλέξουν», λέει ο Pearce. «Η σχετικά κοινή πρόσβαση σε 3D εκτυπωτές στα σχολεία, νομίζω, θα βοηθήσει τους καταναλωτές να γίνουν πιο μορφωμένοι με την πάροδο του χρόνου και πιο ικανοί να τους χρησιμοποιούν στο σπίτι. Απαιτείται περισσότερη δουλειά για να φέρουν τους 3D εκτυπωτές στο ίδιο επίπεδο αξιοπιστίας με οικιακές συσκευές όπως ο φούρνος μικροκυμάτων.» Το M5 της Anker μπορεί να είναι το μοντέλο που κάνει ακριβώς αυτό.