Saltar al contenido

Το VR επιτρέπει την περιήγηση στους οικιακούς αγοραστές κατά τη διάρκεια πανδημίας

3 de junio de 2021

Βασικές επιλογές

  • Εκατομμύρια άνθρωποι εγκαταλείπουν μεγάλες πόλεις, αλλά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης καθιστούν την εικονική πραγματικότητα μια ελκυστική εναλλακτική λύση για την προβολή ιδιοτήτων στην πραγματική ζωή.
  • Οι εκδρομές VR δίνουν μια καλύτερη ιδέα για την κλίμακα και τη ροή ενός ακινήτου από ένα σύνολο στατικών εικόνων, λένε οι ειδικοί.
  • Ωστόσο, η VR ενδέχεται να μην αποκαλύψει τις προφανείς λεπτομέρειες κατά την περιήγηση σε ένα σπίτι στην πραγματική ζωή και χρειάζεται ακόμη κάποια τεχνική τεχνογνωσία για τη χρήση του λογισμικού.
Westend61 / Getty Images
Οι κυνηγοί σπιτιών και διαμερισμάτων στρέφονται στην εικονική πραγματικότητα για να βρουν το επόμενο μαξιλάρι τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας κοροναϊού. Με μέτρα κοινωνικής απόστασης που καθιστούν δύσκολη την πρόσβαση σε ανοιχτά σπίτια, η εικονική πραγματικότητα (VR) θα μπορούσε να είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα για να βιώσετε ένα νέο σπίτι στην πραγματική ζωή. Ακόμη και πριν από την πανδημία, περίπου το 35% των αγοραστών το 2017 έκανε μια προσφορά σε ένα σπίτι χωρίς να το δει αυτοπροσώπως, σύμφωνα με μια έκθεση. Το ενδιαφέρον για νέες κατοικίες έχει αυξηθεί έκτοτε, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μεγάλες πόλεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο κάτοικος της Νέας Υόρκης, Τζέιμς Μαγιόρ και η σύζυγός του, μιλούσαν για μετακίνηση προς τα νότια για να ξεφύγουν από τους κρύους χειμώνες και το υψηλό κόστος ζωής. «Επειδή η είσοδος και έξοδος από τη Νέα Υόρκη υπήρξε μια ταλαιπωρία μετά το COVID, χρησιμοποιούσαμε τρισδιάστατες περιηγήσεις στο Redfin και την Τρούλια για να δούμε σπίτια χωρίς να χρειαστεί να τα επισκεφθούμε αυτοπροσώπως», δήλωσε ο Major, ιδιοκτήτης και ιδρυτής του ιστότοπου Η Insurance Panda, είπε σε μια συνέντευξη μέσω email. «Πριν κάνουμε μια προσφορά, σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτούμε το σπίτι που μας ενδιαφέρει, αλλά οι τρισδιάστατες περιηγήσεις μας επιτρέπουν να τις προβάλλουμε και να εξαλείψουμε αυτές που δεν μας αρέσουν. Όταν έχουμε τον χρόνο να τις επισκεφτούμε, εμείς δεν θα χρειαστεί να χάσουμε χρόνο βλέποντας μέρη που θα είχαν εξαλειφθεί γρήγορα μετά από μια διαδικτυακή περιοδεία. »

Τα Dollhouses το λένε με VR

Μία δημοφιλής επιλογή εικονικής πραγματικότητας για τους αγοραστές ακινήτων είναι η Matterport, η οποία δημιουργεί μια τρισδιάστατη «κούκλα» απόδοση που είναι εύκολο να εξερευνηθεί, δήλωσε ο Deidre Woollard, συντάκτης και ειδικός ακινήτων στο Millionacres.

Κάποιος που φοράει σετ κεφαλής εικονικής πραγματικότητας και άδειο διαμέρισμα επικαλυμμένο στην εικόνα.

Yagi Studio / Getty Images
Το Immoviewer είναι μια άλλη πλατφόρμα λογισμικού που δίνει έμφαση στην ευκολία χρήσης. «Το πραγματικό VR στην ακίνητη περιουσία δεν είναι τόσο διαδεδομένο, αλλά ορισμένα πολυτελή ακίνητα διατίθενται στο εμπόριο χρησιμοποιώντας πλήρεις περιηγήσεις VR που δημιουργήθηκαν για τον Oculus και στη συνέχεια αποστέλλονται σε πελάτες σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο Woollard και επεσήμανε ότι οι εκδρομές VR δίνουν μια καλύτερη ιδέα για ένα ακίνητο κλίμακα και ροή από ένα σύνολο στατικών εικόνων. Ίσως το πιο κρίσιμο όφελος που συγκεντρώνεται από την τεχνολογία VR είναι η δυνατότητα να αποκλείσετε μια επίσκεψη στο σπίτι πριν την προγραμματίσετε, δήλωσε ο κτηματομεσίτης Cyrus Karl σε μια συνέντευξη μέσω email.

Παραμόρφωση και αποπροσανατολισμός

Ωστόσο, οι αγοραστές πρέπει να προσέχουν, καθώς το VR δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις προσωπικές προβολές. «Το μειονέκτημα είναι ότι το VR μπορεί να παραμορφώσει ορισμένα μέρη του σπιτιού και οι περιηγήσεις μπορεί να αποπροσανατολίσουν», δήλωσε ο Woollard. «Υπάρχει πολύς χώρος για να βελτιωθεί η τεχνολογία και να αντικατοπτρίζει με ακρίβεια το σπίτι.» Οι αγοραστές μπορούν να δουν μόνο τις εικόνες που παρέχονται σε εικονικές περιηγήσεις, οι οποίες μπορεί να είναι λιγότερο από περιεκτικές, επεσήμανε ο Ben Delaney, διευθύνων σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρείας εικονικής πραγματικότητας ImmersivEdge Advisors, σε μια συνέντευξη μέσω email. «Για παράδειγμα, οι περισσότερες εικονικές περιηγήσεις δεν περιλαμβάνουν πλήρη εξωτερική θέα ή τη δυνατότητα να ρίξουμε μια ματιά στη γειτονιά», πρόσθεσε. «Επίσης, ο αγοραστής περιορίζεται στο να βλέπει τι περιλαμβάνεται στο μοντέλο βίντεο 360 ή 3D και οι παραγωγοί αυτού του περιεχομένου ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν ό, τι ενδιαφέρεται να δει ο αγοραστής. Και, φυσικά, σε μια εικονική προβολή, είναι δεν είναι δυνατόν να ελέγξετε την πίεση του νερού, να λειτουργήσετε τα φώτα, να δοκιμάσετε την απόδοση του ανελκυστήρα ή να βεβαιωθείτε ότι οι τουαλέτες ξεπλένονται σωστά. »

Ένα ζευγάρι στέκεται σε ένα άδειο διαμέρισμα που φοράει γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.

Westend61 / Getty Images
Ο Karl είπε ότι οι χρήστες πρέπει να είναι αρκετά εξοικειωμένοι με την τεχνολογία για να περιηγηθούν στο μερικές φορές αδέξια λογισμικό. «Πιστεύω ότι το βασικό μειονέκτημα της τεχνολογίας VR είναι ότι δεν είναι αρκετά φιλικό προς το χρήστη για όσους έχουν περιορισμένες τεχνικές γνώσεις», πρόσθεσε ο Karl. «Αυτό σημαίνει ότι ως επί το πλείστον, οι ηλικιωμένοι αγοραστές δεν μπορούν να δουν VR εκδρομές στο σπίτι, πράγμα που είναι κρίμα, επειδή η ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών έχει πιθανώς το μεγαλύτερο κέρδος όσον αφορά την αποφυγή περιττής έκθεσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.» Με την πανδημία coronavirus να εξακολουθεί να επιβάλλει κλειδώματα σε μεγάλο μέρος της χώρας, το VR μπορεί να είναι η ασφαλέστερη επιλογή για αναζήτηση νέου σπιτιού. Απλώς λάβετε υπόψη ότι η εικονική πραγματικότητα, όπως οι εικόνες, μπορεί να ψέματα.