Saltar al contenido

Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων και επίλυσης ενός ζητήματος DLL που προκαλείται από πρόβλημα υλικού

28 de mayo de 2021

Τα σφάλματα που αφορούν αρχεία DLL προκαλούνται συχνότερα από ένα πρόβλημα στον κόσμο του λογισμικού – το αρχείο έχει διαγραφεί, ένας ιός έχει μολύνει το αρχείο κ.λπ. Μερικές φορές, ωστόσο, η υποκείμενη αιτία ενός σφάλματος DLL σχετίζεται με το υλικό. Εάν υποψιάζεστε ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει με το ζήτημά σας DLL, η αιτία του προβλήματός σας έγινε λίγο πιο δύσκολο να βρεθεί και πιθανώς πιο ακριβό να επιλυθεί. Αυτά τα βήματα πρέπει να ακολουθούνται μόνο μετά αντιμετώπιση προβλημάτων του σφάλματος DLL ως ζήτημα λογισμικού, ένα πιο πιθανό σενάριο. Μπορείτε να βρείτε έναν οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων για το συγκεκριμένο σφάλμα DLL αναζητώντας το σφάλμα από τη γραμμή αναζήτησης σε αυτήν τη σελίδα.

Alexander Köpke / EyeEm / Getty Images
Απαιτούμενος χρόνος: Η αντιμετώπιση ενός σφάλματος DLL με ρίζα υλικού ενδέχεται να διαρκέσει αρκετές ώρες

Τρόπος επίλυσης ενός ζητήματος DLL που προκαλείται από ένα άγνωστο πρόβλημα υλικού

 1. Απλώς εγκαταστήσατε ή απεγκαταστήσατε ένα κομμάτι υλικού; Εάν ναι, υπάρχει καλή πιθανότητα το σφάλμα DLL που βλέπετε να σχετίζεται με αυτήν την αλλαγή υλικού. Ανάλογα με τις αλλαγές υλικού που κάνατε, ακολουθούν ορισμένες προτεινόμενες λύσεις:

  • Αναίρεση εγκατάστασης ή απεγκατάστασης υλικού.
  • Αντικαταστήστε το στοιχείο υλικού με ένα που γνωρίζετε ότι λειτουργεί σωστά.
  • Ενημερώστε το υλικολογισμικό της συσκευής υλικού.
  • Βεβαιωθείτε ότι το υλικό βρίσκεται στη λίστα συμβατότητας υλικού.
  • Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή για πληροφορίες υποστήριξης.
 2. Δοκιμάστε τη μνήμη του υπολογιστή σας. Ένα πολύ κοινό αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης μονάδας μνήμης είναι η ξαφνική εμφάνιση ενός ή περισσότερων σφαλμάτων DLL. Αντικαταστήστε τη μνήμη στον υπολογιστή σας εάν οι δοκιμές σας δείχνουν οποιοδήποτε πρόβλημα.

 3. Δοκιμάστε τον σκληρό σας δίσκο. Κάθε αρχείο DLL που βρίσκεται σε ένα τμήμα του σκληρού δίσκου που αποτυγχάνει είτε θα καταστραφεί είτε θα εξαφανιστεί πλήρως, προκαλώντας σφάλματα DLL μεταξύ άλλων προβλημάτων. Αντικαταστήστε τον σκληρό δίσκο εάν οι δοκιμές σας δείχνουν ένα φυσικό πρόβλημα με τη μονάδα δίσκου.

 4. Διαγράψτε το CMOS. Η εκκαθάριση της μνήμης BIOS στη μητρική σας κάρτα θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις του BIOS στα προεπιλεγμένα επίπεδα. Ένα λάθος διαμορφωμένο BIOS θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με το υλικό σας, προκαλώντας σφάλμα DLL. Εάν η εκκαθάριση του CMOS διορθώνει το σφάλμα DLL, βεβαιωθείτε ότι οι αλλαγές που κάνετε στο BIOS ολοκληρώνονται μία κάθε φορά, οπότε αν το σφάλμα επιστρέψει, θα γνωρίζετε ποια αλλαγή προκάλεσε το πρόβλημα.

 5. Ενημερώστε το BIOS σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, και το ξεπερασμένο BIOS θα μπορούσε να προκαλέσει ασυμβατότητα υλικού που θα μπορούσε να δημιουργήσει σφάλμα DLL όπως αυτό που βλέπετε.

 6. Ξεκινήστε τον υπολογιστή σας μόνο με βασικό υλικό. Ο σκοπός εδώ είναι να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό, διατηρώντας παράλληλα την ικανότητά σας να ελέγχετε για το σφάλμα DLL. Εάν δεν έχετε πλέον το σφάλμα DLL με εγκατεστημένο μόνο βασικό υλικό, προχωρήστε στο Βήμα 7. Εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε το σφάλμα DLL, προχωρήστε στο Βήμα 8. Γενικά, το βασικό υλικό, σε αυτήν την περίπτωση, θα ήταν η μητρική πλακέτα, η CPU , RAM, κάρτα γραφικών, πρωτεύων σκληρός δίσκος, οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι. Μην παραλείψετε αυτό το βήμα. Η εκμάθηση του υλικού που προκαλεί ή δεν προκαλεί το σφάλμα DLL θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα κατά την αντικατάσταση υλικού.

 7. Επανεγκαταστήστε κάθε κομμάτι υλικού που αφαιρέσατε στο Βήμα 6, ένα κομμάτι κάθε φορά, δοκιμάζοντας μετά από κάθε εγκατάσταση. Επειδή δεν βλέπετε πλέον το σφάλμα DLL με εγκατεστημένο μόνο το βασικό υλικό, ένα από τα στοιχεία υλικού που καταργήσατε προκαλεί το πρόβλημα DLL. Εγκαθιστώντας κάθε συσκευή πίσω στον υπολογιστή σας και δοκιμάζοντας κάθε φορά, θα βρείτε τελικά το υλικό που βρίσκεται στην πηγή του προβλήματος DLL. Αντικαταστήστε το αποτυχημένο υλικό αφού το εντοπίσετε. Τα παραπάνω βίντεο εγκατάστασης υλικού πρέπει να είναι χρήσιμα κατά την επανεγκατάσταση του υλικού σας.

 8. Αντικαταστήστε κάθε κομμάτι βασικού υλικού στον υπολογιστή σας με ένα ίδιο ή ισοδύναμο ανταλλακτικό υλικό (που γνωρίζετε ότι λειτουργεί), ένα στοιχείο κάθε φορά, για να προσδιορίσετε ποιο κομμάτι υλικού προκαλεί το σφάλμα DLL. Ελέγξτε για το σφάλμα DLL μετά από κάθε αντικατάσταση υλικού για να προσδιορίσετε ποιο στοιχείο είναι ελαττωματικό.

 9. Τέλος, εάν αποτύχουν όλα τα άλλα, θα πρέπει να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από μια υπηρεσία επισκευής υπολογιστών ή από την τεχνική υποστήριξη του κατασκευαστή του υπολογιστή σας. Δυστυχώς, εάν δεν έχετε ανταλλακτικά που λειτουργούν για εναλλαγή εισόδου και εξόδου, αφήνετε να μην γνωρίζετε ποιο κομμάτι του βασικού υλικού του υπολογιστή σας είναι ελαττωματικό και προκαλεί το σφάλμα DLL. Σε αυτές τις περιπτώσεις, έχετε λίγη επιλογή από το να βασίζεστε στη βοήθεια ατόμων ή εταιρειών που διαθέτουν αυτούς τους πόρους.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να διορθώσετε μόνοι σας αυτό το πρόβλημα DLL που προκαλείται από υλικό, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να διορθώσω τον υπολογιστή μου; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξής σας, καθώς και βοήθεια με όλα τα πράγματα όπως ο υπολογισμός του κόστους επισκευής, η απομάκρυνση των αρχείων σας, η επιλογή υπηρεσίας επισκευής και πολλά άλλα.