Saltar al contenido

Τρόπος χρήσης της εμπιστευτικής λειτουργίας του Gmail

28 de abril de 2021

Όταν θέλετε να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχουν προσωπικές πληροφορίες, χρησιμοποιήστε την εμπιστευτική λειτουργία στο Google Gmail για να στείλετε μηνύματα που εξαφανίζονται αυτόματα μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Η εμπιστευτική λειτουργία Gmail εμποδίζει επίσης τους παραλήπτες να προωθούν, να αντιγράφουν, να εκτυπώνουν ή να κατεβάζουν τα περιεχόμενα του μηνύματος. Τα εμπιστευτικά email μπορούν να σταλούν σε άλλους χρήστες του Gmail ή σε αυτούς που χρησιμοποιούν μια διαφορετική πλατφόρμα όπως το Outlook, το iCloud ή το Yahoo.

Τρόπος χρήσης της εμπιστευτικής λειτουργίας για αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail

Εάν χρησιμοποιείτε τον επίσημο ιστότοπο του Gmail για αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χρησιμοποιήστε την εμπιστευτική λειτουργία στο παράθυρο σύνταξης.

  1. Επιλέγω Συνθέτω.

  2. Στο κάτω μέρος του παραθύρου σύνταξης, επιλέξτε το Εμπιστευτική λειτουργία εικονίδιο (η κλειδαριά με ένα ρολόι πάνω του).

    Το εικονίδιο εμπιστευτικής λειτουργίας στο Gmail

  3. Επιλέξτε πότε θα λήξει το μήνυμα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Σώσει. Οι επιλογές σας είναι μια μέρα, μια εβδομάδα, ένα μήνα, τρεις μήνες, και 5 χρονια.

    Το μενού Ορισμός λήξης στο Gmail

  4. Για επιπλέον ασφάλεια, επιλέξτε Κωδικός πρόσβασης SMS να απαιτήσουν από τους παραλήπτες να εισάγουν έναν κωδικό που αποστέλλεται σε ένα μήνυμα κειμένου στη συσκευή τους πριν μπορέσουν να ανοίξουν το email.

    Η επιλογή "Απαίτηση κωδικού πρόσβασης" στην Εμπιστευτική λειτουργία Gmail

  5. Κάντε κλικ Σώσει για να επιστρέψετε στο email σας με τις ρυθμίσεις που επιλέξατε.

    Το κουμπί Αποθήκευση για Εμπιστευτική λειτουργία Gmail

  6. Γράψτε το email σας και στείλτε το ως συνήθως.

Τρόπος χρήσης της εμπιστευτικής λειτουργίας στην εφαρμογή Gmail

Εάν συνθέτετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εν κινήσει με την εφαρμογή Gmail για κινητά είτε για iOS είτε για Android, μπορείτε επίσης να στείλετε γρήγορα εμπιστευτικό περιεχόμενο ενώ βρίσκεστε σε εμπιστευτική λειτουργία.

  1. Επιλέγω Συνθέτω.

  2. Επίλεξε το Περισσότερο εικονίδιο (οι τρεις οριζόντιες κουκκίδες).

  3. Επιλέγω Εμπιστευτική λειτουργία.

    Επιλογές σύνθεσης, περισσότερων και εμπιστευτικών λειτουργιών στην εφαρμογή Gmail

  4. Πατήστε τον σύνδεσμο κάτω Ορίστε τη λήξη για να επιλέξετε μια ώρα πριν διαγραφεί το μήνυμα. Οι επιλογές σας είναι μια μέρα, μια εβδομάδα, ένα μήνα, τρεις μήνες, και 5 χρονια.

  5. Ορίστε μια επιλογή στην ενότητα Απαιτείται κωδικός πρόσβασης για να προσθέσετε περισσότερη ασφάλεια στο μήνυμα. Όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, η Google θα δημιουργήσει έναν κωδικό πρόσβασης που πρέπει να εισαγάγει ο παραλήπτης για να διαβάσει το email.

  6. Πατήστε το Σημάδι ελέγχουΣτείλετε) για αποθήκευση και επιστροφή στην οθόνη σύνθεσης.

    Επιλογές εμπιστευτικής λειτουργίας στην εφαρμογή Gmail

  7. Συνθέστε το email και, στη συνέχεια, επιλέξτε Στείλετε. Παρακέντηση Επεξεργασία αφού επιστρέψετε στο μήνυμά σας για να αλλάξετε την ημερομηνία λήξης.

Πώς να ανοίξετε ένα εμπιστευτικό email στο Gmail

Εάν χρησιμοποιείτε το Gmail, ανοίξτε ένα εμπιστευτικό email με τον ίδιο τρόπο που ανοίγετε ένα κανονικό email στον ιστότοπο ή στην εφαρμογή για κινητά. Εάν το email απαιτεί κωδικό πρόσβασης, θα λάβετε ένα μήνυμα κειμένου με τον κωδικό. Εάν δεν είστε χρήστης του Gmail, ακολουθήστε τον εμπιστευτικό σύνδεσμο email για να ζητήσετε κωδικό πρόσβασης. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης που βρίσκεται στο μήνυμα κειμένου που αποστέλλεται στη συσκευή σας για να δείτε τα περιεχόμενα του μηνύματος. Παρόλο που η Google έχει λάβει προφυλάξεις στο σύστημά τους για να αποτρέψει τη διάδοση εμπιστευτικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι παραλήπτες ενδέχεται να τραβήξουν ένα στιγμιότυπο οθόνης των πληροφοριών ή να χρησιμοποιήσουν κακόβουλο λογισμικό για να παρακάμψουν τους περιορισμούς ασφαλείας. Να είστε προσεκτικοί κατά την αποστολή προσωπικών δεδομένων μέσω Διαδικτύου.